Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Miris "Hannover 96" un Vācijas izlases vārtsargs Enke

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Miris "Hannover 96" un Vācijas izlases vārtsargs Enke
Roberts Enke
Foto: AP/ Scanpix

Šovakar traģiska vēsts pāršalkusi futbola pasauli. 32 gadu vecumā miris Vācijas Bundeslīgas kluba "Hannover 96" kapteinis un Vācijas izlases vārtsargs Roberts Enke.

Par šo traģisko vēsti plašākai publikai otrdienas vakarā paziņoja "Hannover" kluba prezidents Martins Kinds, no plašāku komentāru sniegšanas atsakoties: "Es nezinu, kā un kāpēc tas notika, bet domāju, ka ar futbolu tam nebija nekādas saistības. Tā ir vārdos neizsakāma traģēdija." Oficiāla informācija apstiprina, ka vārtsargs izdarījis pašnāvību, metoties zem ātrvilciena.

Pirms trim gadiem Enkes ģimenē notika traģēdija. Divu gadu vecumā mira Roberta un viņa sievas Terēzes meita Lara, kurai kopš dzimšanas bija reta sirds slimība. Šī gada maijā Enke ar sievu adoptēja divus mēnešus vecu meitenīti.

2004. gadā Roberts Enke atstāja Spānijas grandu "Barcelona" un kā brīvais aģents pievienojās Vācijas Bundeslīgas vienībai "Hannover 96", laika gaitā kļūstot par tās neatņemamu sastāvdaļu un 2007. gadā tiekot iecelts par komandas kapteini. Pēdējā gada laikā gan vārtsargu nomocīja veselības problēmas.

Pēc 2008. gada Eiropas čempionāta finālturnīra par aiziešanu no izlašu futbolu paziņoja pazīstamais vāciešu vārtsargs Jenss Lēmans, un Enke, kurš savulaik veiksmīgi sargāja Vācijas U-21 izlases vārtus, nekavējoties tika nodēvēts par nākamo Vācijas izlases pirmo numuru. Lai gan Enke ilgstošu veselības problēmu dēļ nepiedalījās pēdējās četrās Vācijas izlases oficiālajās spēlēs un netika izsaukts uz šomēnes gaidāmajām draudzības spēlēm pret Čīli un Kotdivuāru, tieši "Hannover" vārtuvīrs tika uzskatīts par galveno pretendentu uz vāciešu pamatvārtsarga posteni 2010. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram Dienvidāfrikā.

Pagājušajā nedēļā Enke pēc vairāk nekā divu mēnešu dīkstāves (zarnu infekcija) stājās "Hannover" vārtos, palīdzot savai vienībai izcīnīt punktu Bundeslīgas mačā pret "Hamburger SV".

Savas karjeras laikā Enke, kurš pagājušajā sezonā tika atzīts par Bundeslīgas labāko vārtsargu, pārstāvēja arī tādus pazīstamus klubus kā "Borussia Mönchengladbach", "Benfica", "Barcelona", "Fenerbahce" un "Tenerife". Viņa kontā bija 8 spēles Vācijas izlasē (debitēja 2007. gada 28. martā mačā pret Dāniju - 0:1), un šim skaitam tuvāko gadu laikā vajadzēja augt un augt.

Izmantotie resursi:
marca.com