Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Poļu mediji: Fertovs nevienojas par līgumu un nepaliks Hožuvas "Ruch"

Rolands Eliņš

Poļu mediji: Fertovs nevienojas par līgumu un nepaliks Hožuvas "Ruch"
Aleksandrs Fertovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbolists Aleksandrs Fertovs nepaliks Polijas Ekstraklases klubā Hožuvas "Ruch", vēsta poļu mediji.

Aleksandrs Fertovs pirms nedēļas ieradās "Ruch" klubā uz medicīniskajām pārbaudēm, pēc kurām bija plānots noslēgt līgumu. Tiesa, šis process ieilga, jo abas puses nespēja vienoties par abpusēji izdevīgiem līguma nosacījumiem.

Vietējā avīze "Katowicki Sport" ziņo, ka komandas galvenajam trenerim Janam Kocianam Fertova sniegums licies pieklājīgs un viņš vēlējies Latvijas izlasē 28 spēles aizvadījušo pussargu redzēt savā komandā, taču kluba pārstāvji tomēr nav vienojušies par līgumu, līdz ar to Hožuvā Fertovs nepaliks. Jāatgādina, ka nesen šai komandai pievienojās cits Latvijas izlases uzbrucējs Eduards Višņakovs, ar kuru līgums arī tika noslēgts vien pēc vairāku dienu ilgām sarunām par tā nosacījumiem.

Savukārt Pāvels Šteinbors poļu medijiem atklājis, ka, visticamāk, sejas maska viņam būs jānēsā līdz karjeras beigām: "Ārsti pateica, ka, ja nu vēlreiz saņemšu triecienu tajā pašā vietā, draud daudz nopietnākas sekas. Otrreiz kaulus varētu arī nesalāpīt kopā, bet mēs šeit runājām par seju! Pat ja es gribētu riskēt, tad uz to nekad ielaistos mana sieva."

Polijas medijiem arī grūti izprast, kādēļ Ekstraklasē lieliski spēlējošais Šteinbors (nupat atkal iekļauts līgas simboliskajā kārtas izlasē) nespēj izlasē izkonkurēt gandrīz 40 gadus vecu futbolistu. "To ļoti grūti izdarīt," atbild Šteinbors. "Latviešiem varbūt nav pārāk daudz futbolistu, taču vārtsargi mums ir patiešām labi. Polijas izlasē pirmais numurs ir jaunais Ščensnijs ("Arsenal" vārtsargs, 24 gadus vecs. aut.p.), bet Latvijas izlasē - gandrīz 30 gadus vecs - tieku uztverts kā jaunais un daudzsološais. Latvijas pirmajam vārtsargam ir 34 gadi, otrajam 39. Un tas ir pilnībā normāli, turklāt pēdējā izsaukuma laikā sajutos patiešām jauns, jo dzirdēju, ka uz maniem pleciem būs nākotnes spēles. Kluba rindās to tik bieži nedzird."

Šteinbors arī norādījis, ka viņam nav bijis grūti iejusties Polijā savas izcelsmes dēļ: "Mans bioloģiskais tēvs ir polis, piedzimstot man bija uzvārds Černuha, taču tēvs aizgāja no ģimenes, kad vēl biju mazs - divarpus gadus vecs. Neatceros viņu, un līdz ar to arī poļu valodu neiemācijos. Latvija tolaik vēl bija PSRS sastāvā, tad nu pastāvēja iespēja, ka pasē man ierakstīs vai nu padomju vai poļu pilsonību. Savukārt mans tagadējais uzvārds ir no mātes otrā vīra."

Ar Šteiboru vārtos Zabžes "Gornik" pagaidām Ekstraklasē ieņem trešo vietu, bet "Ruch" joprojām nav spējis atgūties no sezonas sākuma neveiksmēm un ir tikai 14. vietā 16 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Ruch ma nowego bramkarza - Ruch Chorzów
Aktualności - oficjalny serwis Ruchu Chorzów

  +1 [+] [-]

, 2014-09-24 16:03, pirms 9 gadiem
Jaunatnes izlasēs Pāvels spēlēja ar uzvārdu Černuha.

     [+] [-]

, 2014-09-24 18:41, pirms 9 gadiem
Gribēja gan piķi noraut gan uzspelēt, bet poļi pasūtija tādu viņa situacijā stulbs solis...

A vajadzēja vnk. spēļu praksi dabūt un kkādu naudu!

  +1 [+] [-]

, 2014-09-24 21:01, pirms 9 gadiem
Neba jau mēs zinām, ko poļi piedāvāja. Varbūt piedāvāja tik maz, ka pēc Sevastopol Fertovs kā izlases vīrs nebija gatavs par tādiem cipariem sisties. Varbūt ir vēl kāds cits labāks variants... Skaidrs, ka, ja tas būtu bijis vienīgais variants un iespēja dabūt spēļu praksi, tad Fertovs būtu to pieņēmis.