Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

"Sporta tarkšķis": kā Euro 2004 Latvijas futbolistiem veicas ar pāreju trenera darbā?

Rolands Eliņš

Šovakar 21:00-22:30 portālā Sportacentrs.com norisināsies "Sporta tarkšķis" - tiešsaistes sporta čats, kurā portāla redakcija iesaistās diskusijā ar portāla lietotājiem. Šovakar gaidāms futbola vakars, apskatot, kā tas nākas, ka šobrīd no mūsu lielākā futbola panākumu kaldinātajiem, proti, Latvijas "Euro 2004" izlases, šobrīd neviens nestrādā kā galvenais treneris augstākās līgas klubā vai nacionālajā izlasē. "Tarkšķa" viesis šovakar būs Latvijas izlases dalībnieks 2004. gadā, JDFS "Alberts" galvenais treneris un LFF viceprezidents Arturs Zakreševskis.

Par Sporta tarkšķi un tā formātu

"Sporta tarkšķis" ir diskusija par sportu, kurā aicinām tiešā veidā iesaistīties arī portāla apmeklētājus. Diskusija tiek veidota teksta formātā, reizē atceroties laikus, kad Sportacentrs.com vēl bija eSports.lv. Mūsu portāls jau piedāvā podkāstu "Ārpus Kadra", kas regulāri audio un video formātā piedāvā sporta cilvēku sarunas par aktuālo šajā nozarē, savukārt "Sporta tarkšķis" līdzīgu principu piedāvās teksta formātā, katram vakaram izvirzot savu jautājumu.

"Sporta tarkšķa" ideja nav ierobežota, un portāla apmeklētāji tiek aicināti piedāvāt savus jautājumus, komentārus, piebildes vai precizējumus čata lodziņā. Ieraksts gan sākotnēji būs redzams tikai diskusijas vadītājiem, kuri izvēlēsies, kurus ierakstus un jautājumus publicēt. Attiecīgi aicinām izvairīties no spama, rupjībām un cita veida apvainojumiem - tie apstiprināti netiks, tāpat kā ieraksti un jautājumi par citām tēmām. Tas tādēļ, lai kopīgi uzturētu diskusiju nosacīti vienā virzienā.

Pirmajā „Sporta tarkšķī” saņēmām daudzus jautājumus, komentārus un ieteikumus, kuri čatā netika publicēti tieši minētā iemesla dēļ par diskusijas uzturēšanu, taču tie visi tik un tā tika pamanīti un ņemti vērā.

Lai gan tehniski iespējams iesūtīt savus ierakstus un jautājumus būs arī pirms sākuma, publiskais tiešsaistes čats tiks sākts 21:00.

Ja kāds sporta sabiedrības pārstāvis vēlas apstiprināt dalību Sporta tarkšķī ar savu īsto vārdu, aicinām painformēt Sportacentrs.com pārstāvjus vai nu privāti, vai uz epastu info@sportacentrs.com, vai uz portāla Facebook.com Messenger".

Šovakar

Latvijas izlases tikšana pāri atlases barjerai un spēlēšana "Euro 2004" finālturnīrā joprojām ir un, kā viss liecina, pārskatāmā nākotnē vēl būs Latvijas futbola lielākais panākums. Tas tika sasniegts galvenā trenera Aleksandra Starkova vadībā. Mūsu izlases "Euro 2004" paaudze savas futbolista karjeras noslēgusi jau pirms vairākiem gadiem, taču liela daļa no šī sastāva joprojām ir profesionālajā futbolā, tikai nu jau citās lomās.

Starp "Euro 2004" izlases pārstāvjiem ir vairāki, kuri izmēģinājuši savus spēkus trenera arodā un pievērsušies šai profesijai. Galu galā, viens no viņiem - Marians Pahars - arī vadīja Latvijas vīriešu izlasi. Virslīgas klubu galveno treneru amatus ieņēmuši arī Vitālijs Astafjevs un Jurģis Pučinskis, vēl daudzi strādā un/vai strādājuši kā jauniešu treneri un zemāko līgu klubos, ir arī Igora Stepanova piemērs, atrodot darba vietu Maldīvu salās, kur viņš kļuvis par U19 izlases galveno treneri.

Māris Verpakovskis savukārt gājis funkcionāra ceļu un ir RFS ģenerāldirektors. Taču Latvijas futbola treneru vidū šobrīd par tādiem augstumiem kā savulaik Aleksandra Starkova nonākšana Maskavas "Dynamo" galvenā trenera krēslā šobrīd nevar runāt. Galu galā, šobrīd no Euro 2004" paaudzes neviens nevada kādas valsts augstākās līgas klubu vai vīriešu izlasi.

"Sporta tarkšķa" viesis Arturs Zakreševskis aktīvi darbojas abās frontēs - kā treneris viņš strādā JDFS "Alberts" sastāvā pirmajā līgā un LFF valdē ieņem pirmā viceprezidenta pozīciju. "Tarkšķī" kopā ar Sportacentrs.com futbola apskatniekiem Edmundu Novicki, Agri Suveizdu un Arkādiju Birjuku runāsim par pāreju no futbolista uz trenera statusu, Latvijas futbola nianses un Virslīgas klubu specifiku.

Latvijas sastāvs Euro 2004 finālturnīrā

Vārtsargi: Aleksandrs Koļinko, Andrejs Piedels, Andrejs Pavlovs
Aizsargi: Igors Stepanovs, Mihails Zemļinskis, Oļegs Blagonadeždins, Aleksandrs Isakovs, Māris Smirnovs, Dzintars Zirnis, Igors Korabļovs, Artūrs Zakreševskis
Pussargi: Vitālijs Astafjevs, Juris Laizāns, Imants Bleidelis, Andrejs Rubins, Jurģis Pučinskis, Valentīns Lobaņovs,
Andrejs Štolcers
Uzbrucēji: Māris Verpakovskis, Andrejs Prohorenkovs, Marians Pahars, Mihails Miholaps, Vīts Rimkus

Diskusija

  -1 [+] [-]

, 2020-05-01 22:54, pirms 4 gadiem
atkal tas futbols
kad rene un blaķenes būs?

     [+] [-]

, 2020-05-01 23:27, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: atkal tas futbols
kad rene un blaķenes būs?
...bet Latvijā TV renei, visticamāk, ir augstāki reitingi nekā Latvijas futbola līgai, iespējams, augstāki arī kā ČL spēlēm.