Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Solovjovs: "Zināju, ka tikšu kandidātu sarakstā"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Solovjovs: "Zināju, ka tikšu kandidātu sarakstā"
Aleksandrs Solovjovs spēlē pret Šveici
Foto: LFF

Pēc spēles pret Šveici, Latvijas izlases spēlētājiem bija atšķirīgs garastāvoklis: kādam bija vilšanās par rezultātu, citam – prieks par debiju. Portāls Sportacentrs.com piedāvā Latvijas futbolistu pēcspēles komentārus.

Gorkšs: "Otro puslaiku sākām mazliet bailīgi"

Kaspars Gorkšs: "Laikam ir apnicis teikt, ka īsti nav pretenziju pret džekiem pēc zaudētas spēles. Tomēr gribētos teikt tādus vārdus kaut vai pēc neizšķirta vai pēc uzvaras. Brīžiem mēs spēlējām diezgan labi. Otro puslaiku mēs sākām mazliet bailīgi. Nezinu, kāpēc tā. Beigās ielaidām vienus vārtus no standartsituācijas, kuru mēs pirms tam treniņnometnē trenējām un analizējām. Savukārt paši nevienu no mūsu standartiem jēdzīgi neizmantojām."

Sanāk, ka taktiski bijāt gatavi, bet…
Šveices izlasi mēs bijām iepazinuši pietiekami labi. Tas, protams, attiecas arī uz atsevišķiem spēlētājiem. Domāju, ka lielāko spēles daļu mēs pietiekami veiksmīgi tikām galā ar saviem uzdevumiem. Vismaz mani Šveice šodien nepārsteidza.

Ko teiksi par savu spēli?
Es ļaušu jums komentēt manu spēli. Būtu muļķīgi, ja es sevi slavētu vai nozākātu. Es pieturēšos savai neitralitātei.

Vai kaut kādā brīdī nācās komandu īpaši uzmundrināt?
Skaidrs, ka gan pirms spēles, gan puslaikā mēs pārmijām arī kādu skaļāku vārdu. Par to, kā mums ir jāspēlē, ko var uzlabot, lai sasniegtu vēlamo rezultātu.

Var teikt, ka šodienas mačam bija īpaša motivācija?
Es domāju, ka tas nav pareizi, ja ir nepieciešama īpaša motivācija, lai spēlētu izlasē. Jebkurā spēlē mums ir jābūt lielai motivācijai, nešķirojot draudzības un atlases mačus. Neatkarīgi no pretinieka spēka vai stadiona lieluma. Ja tu uzvelc mugurā izlases kreklu, uzreiz ir jābūt pietiekami lielai motivācijai.

Lazdiņš: "Ja netrāpītu bumbā, tiesnesis iedotu sarkano"

Artis Lazdiņš: "Pirmais, kas nāk prātā – šodien piedzīvojās ļoti sāpīgu zaudējumu. Iekšā man emociju vēl ir ļoti daudz. Gribējās to ciklu pagriezt nedaudz otrādi un aizbraukt prom vismaz ar punktu. Tas jau būtu daudz. Žēl, bet tā nesanāca. Nav ko bēdāties, tūlīt jau nākamā spēle. Nav īpaši daudz laika. Jācenšas aizmirst, lai arī cik grūti tas būtu."

Kad uzzināji, ka spēlēsi pamatsastāvā?
Visu laiku jābūt gatavam. Treneris izmēģināja vairākus sastāva variantus. Divas dienas pirms spēles es tiku ielikts, un tā arī palika. Ja sēdētu rezervē, to saprastu. Protams, novērtēju un spēlēju ar 100% atdevi.

Pirmā puslaika vidū tiki pie dzeltenās kartītes.
Protams, dzeltenā kartīte liek spēlēt nedaudz akurātāk. Varbūt tas neatbilst tieši manam spēles stilam, bet neko darīt. Tiesnesis vēl teica, ja nebūtu bumbā trāpījis, sekotu sarkanā. Labi vien ir, ka tā bija dzeltenā. Tas gan nedaudz pamainīja manu spēli, bet tāds ir futbols.

Šveice bija pelnījusi izcīnīt uzvaru?
Grūti spriest. Viņiem, protams, bija vēl viens 100% moments. Kaut arī nevar teikt, ka 100%, jo Andris [Vaņins] superīgi nostāvēja. Mums arī bija iespējas pirmajā puslaikā. Gribējās vismaz to golu iesist, jo tad būtu pavisam cita spēle, kur pretinieki vairāk ietu uz priekšu, atstājot brīvās zonas. Gribētos teikt, ka vismaz neizšķirtu varējām izcīnīt.

Kā tev atmosfēra šovakar?
Gribu pateikt lielu paldies latviešu faniem. Viņi bija simts plus skatītāji [pie televizora]. Citreiz likās, ka mēs Latvijā spēlējam - pie stūra sitieniem atbalstīja ar visām emocijām. Lielas paldies viņiem par to!
Kas, tavuprāt, šodien pietrūka, lai tiktu pie punktiem?
Man liekas, ka otrajā puslaikā nedaudz sagurām. Pirmajā puslaikā atdevām ļoti daudz spēka. Kaut kur vienkārši neuzspējām. Pietrūka spēka.

Rakels: "Esmu noilgojies pēc futbola"

Deniss Rakels: "Komandas sniegumu vērtēju pozitīvi. Redzējāt, ka mēs varam spēlēt pret tik stipru komandu. Pirmais puslaiks no malas skatoties likās diezgan labs. Likās, ka otrajā puslaikā komanda nedaudz savācās, kas palīdzēja izveidot momentus. Šo spēli varējām nezaudēt."

Šveice apliecināja to, ka viņi ir pirmajā vietā apakšgrupā?
Ja jau viņi ir uzvarējuši visās spēles, tad jā. Man grūti spriest, jo viņu iepriekšējās spēles es neredzēju. Šveice spēlēja labi, taču, atkārtāšos, mēs varējām nezaudēt.

Kā pats šodien biji iejuties spēlē?
Es jūtos ļoti labi. Gribēju spēlēt vēl. Tās minūtes ļoti ātri pagāja, jo sen neesmu spēlējis.

Vai esi gatavs uzspēlēt vairāk?
Grūti teikt. Es domāju, jā. Gribētos. Esmu pilnībā izveseļojies, bet varbūt vēl neesmu gatavs spēlēt pilnas 90 minūtes. Drīz būs divi mēneši, kad es trenējos "Reading" komandas kopējā grupā.

Kā izskatās tava situācija "Reading"?
Ar pirmo komandu visu laiku esmu kopā, bet tagad komanda ir uz viļņa un ir ļoti grūti uzreiz atgriezties sastāvā. Viņiem ir diezgan labs sniegums. Redzēsim, kā būs.

Kādas ir attiecības ar galveno treneri Japu Stamu?
Normālas. Kad viņš atnāca, izveidojās labs kontakts. Es vēl spēlēju, bet tad trauma… Esmu pārliecināts, ka viss būs labi. Tagad esmu vesels un ļoti noilgojies pēc futbola.

Kā raksturotu otrās komandas līmeni?
Grūti spriest, jo tur aizvadīju tikai trīs spēles. Līmenis komandai ir labs, jo tā spēlē pret Premjerlīgas klubu dublieriem. Viņi tur cīnās par izdzīvošanu. Ir grūti, jo pretī daudz labu komandu.

Solovjovs: "Slikts PR arī ir PR!"

Aleksandrs Solovjovs: "Spēle bija laba. Jau iepriekš zināju, ka būšu izlases kandidātu sarakstā. Pierādīju sevi. Man deva iespēju un uzskatu, ka to esmu maksimāli izmantojis. Gribējās šodien uzvarēt, taču kopumā komandas sniegums bija labs. Pēc tam iekšēji izrunāsim detaļas."

Tev tas bija pārsteigums, ka sāki spēli pamatsastāvā?
Es zināju, ka izsauks. Par pamatsastāvu nezināju. Pēc tam sapratu, ka [Vitālijs] Maksimenko izlaidīs šo spēli kartīšu dēļ, un man ir ļoti labas iespējas tikt sastāvā. Centos sevi parādīt.

Ko tev pašam tas nozīmē? Ko sajuti, dodoties laukumā?
Grūti to izstāstīt. Pirmais izsaukums uz izlasi katram ir īpašs notikums. Spēlēt tādā stadionā pret tādu komandu 25 tūkstošu skatītāju klātbūtnē… Fantastiskas emocijas, kuras grūti nodot citam.

Var redzēt, ka šogad izbaudi futbolu un visu, kas notiek apkārt!
Tā sanāca, ka RFS mani paņēma. Ļoti labs kolektīvs, kur valda labs mikroklimats. Pateicoties tam es nokļuvu izlasē. Centīšos aizkavēties šeit pēc iespējas ilgāk.

Sākumā likās, ka drusciņ nervozē. Savā soda laukumā gadījās svecīte
Neslēpšu, ka neliela mandrāža bija. Saka, ka tas, kas pirms spēles nepārdzīvos, tas laikam… [seko gardi smiekli] Pēc tam nomierinājāmies, sākām ripināt bumbiņu. Viss bija normāli.

Kas pietrūka šodien, lai paņemtu punktus?
Gribējās to uzvaru! Atkārtošu, ka pretiniekiem ir laba komanda. Taču viņi ir no tiem, kuri paši spēlē un arī citiem ļauj to darīt. Neizmantojām savas izdevības un ielaidām darba vārtus. Komandas sapulcē izanalizēsim, kāpēc tā sanāca.

Pēc tam, kad tevi izsauca uz izlasi, sekoja strīdi un diskusijas sociālajos tīklos…
Jā, kaut kas tur bija. Viss, kas par mani jāzina, tiek rādīt laukumā. Ja kaut kas kaut ko raksta, uz mani tas neattiecas. Tas ir vājo mierinājums.

Kaut kas šajā gadījumā ir bijis LFF valdē.
Komandā mani paņēma pēc futbola kritērijiem. Ceru, ka esmu attaisnojis uz sevi liktās cerības. Pagaidām vēl nezinu, ģērbtuvē treneri nepaspēja detalizēti izrunāt. Lai par mani raksta. Labs vai slikts PR [sabiedriskās attiecības], tas tāpat paliek PR.

Sportacentrs.com no Ženēvas, Šveice.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-26 05:57, pirms 7 gadiem
Vai vēl kādam šķiet ka, Solovjovs neapstrīd viņam izteiktos apvainojumus ? "Mani paņēma pēc futbola kritērijiem", "Viss kas par mani jāzina tiek rādīts laukuma".

  +2 [+] [-]

, 2017-03-26 09:54, pirms 7 gadiem
ka ir ta ir LNK Group komanda laiku pa laikam ir bijusi odiozi speletaji un laikam jau Solovjovs ir viens no viniem nav dumu bez uguns vai ari Mihelsonam ir personigas antipatijas pret so futbolistu bet ja par izlasi nav mums komandas lidera nav augstas raudzes speletaju virsliga pirmas vijoles spele legionari un nauda vietejie speletaji ir tikai keksitim to ari nosaka izlases sniegums musu lidzinieki Andora Gibraltars Lihtensteina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-26 14:55, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: diezgan nožēlojami, ja sporta portālos tiek citēti kaut kādi pamuļķi ar saviem tviter ierakstiem. Un vēl uzbāžas ar jautājumiem Paharam, un tad Solovjovam. Pahara līmenis ir stipri virs tā visa. Un arī Solovjova.
Metta ir amatieri, kuri neprot strādāt.. Neprot spēlēt ! Viņiem ir viss nepieciešamais lai sagatavotu augstas kvalitātes futbolistus.. Tikai nav spējīgu cilvēku apkārt.. Nožēlojams klubs, akadēmija.. Bez talanta, un prasmēm..

Pahara sakarā.. Tad līdzjutējiem vajadzēja būt lepniem! Spēlētāji ir patrioti, visi. Spēle nav slikta.. Ir pavisam cits futbols kāds bija, bet tendences mainās. Uz pozitīvo.

Manuprāt vakardien nevajadzēja laist Ikaunieku, un nevajadzēja ņemt nost Višņakovu.. Bet tās ir manas domas.

Žēl ka lv mediji nekad nav spējīgi uztaustīt, cik Pahars ir harizmātiska un izcila personība, ne tikai spēlētājs. Mums te jālasa kaut kādas sausās sarunas.. un pa vidu tam, kaut kāda muļķa tviter konta komentāri tiek apspriesti Tāpat , kā nekad nebūs spējīgi no Rudņeva ko uzzināt..
Jo jūs smirdat dažreiz futbola mīlētāji, un experti

Patīkamais ir tas.. ka Gorkšs spēlē labi .. centra aizsargu duets labs ..
Gribējās Kļavu, pat Ivanovu gribās vēl redzēt izlasē.

Ikaunieki ir vilšanās... lielākā.. bet nu arī.. atdeva jau daudz laukumā.. un bija labi.. jāstrādā viņiem abiem, un daudz ! Pieredzes trūkums. Vai līdera lomas trūkums, kuru nespēj paši panākt lielākā konkurencē.

Solovjova debija.. laba !

Skaidrs ka ir robi.. un robi ir tajā.. ka nav tāda spēlētāja kā Cauņa centrā vai malā . Kurš ar bumbu māk spēlēt.
Mettas sakarā 100%!

  +3 [+] [-]

, 2017-03-26 15:40, pirms 7 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Pahara sakarā.. Tad līdzjutējiem vajadzēja būt lepniem! Spēlētāji ir patrioti, visi. Spēle nav slikta.. Ir pavisam cits futbols kāds bija, bet tendences mainās. Uz pozitīvo.
Ne visi spēlētāji izskatās pēc patriotiem un ne jau pēc vienas sakarīgas spēles varam teikt, ka izlasē notiek pozitīvas pārmaiņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-28 00:12, pirms 7 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Vai vēl kādam šķiet ka, Solovjovs neapstrīd viņam izteiktos apvainojumus ? "Mani paņēma pēc futbola kritērijiem", "Viss kas par mani jāzina tiek rādīts laukuma".
Ko tieši viņam apstrīdēt? Visiem zināms, ka jaunībā bija viņam šādi netikumi. Puisis ir saņēmies un atstājis to visu aiz muguras. Dzīve iet uz priekšu.