Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Spēlētāju publiska neapmierinātība izredzes uz izsaukumu samazina"

Agris Suveizda

Starkovs: "Spēlētāju publiska neapmierinātība izredzes uz izsaukumu samazina"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas futbola izlase pirms pārbaudes spēles Kosovā (13. novembrī) bija plānojusi treniņnometni sākt Jūrmalā, taču pēdējā brīdī pienācis Pasaules kausa finālturnīra dalībnieces Saūda Arābijas piedāvājums 7. novembrī aizvadīt treniņmaču Portugāles galvaspilsētā Lisabonā.

Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs: "Šīs pārbaudes spēles mums ir ļoti vajadzīgas, lai futbolisti krātu pieredzi, uzlabotu komandas saspēli, paaugstinātu spēlētāju konkurenci komandā gan starp jaunajiem, gan vecākiem spēlētājiem. Un, protams, tādas spēles ir vajadzīgas komandas un spēlētāju progresam. Ja atceraties beidzamās spēles oktobrī, tās kopumā atstāja pozitīvu iespaidu. Ja pret Fēru salām neizdevās gūt vārtus, tad pret Andoru mēs dominējām un vārtus iesitām labā stilā. Esmu pateicīgs spēlētājiem un līdzjutējiem par beidzamo spēli.

Šī būs ceturtā nometne manā vadībā, un redzu, ka komanda progresē ar katru nākamo nometni. Pieredzējušie spēlētāji pierod pie manām prasībām, bet jaunie spēlētāji gūst arvien lielāku pārliecību spēlēs un treniņos. Ejam uz to, lai vēl drošāk spēlētu ar bumbu, spēlētu agresīvi, uzbrūkoši. Tieši tāpēc mums vajadzīgas tādas spēles novembrī pēc oficiālās sezonas beigām.

Pirms paziņojam sastāvu – noteikti visi zināt par Gorkša karjeras beigām izlasē. No savas puses varu pateikt tikai to labāko par laiku, ko viņš pavadīja izlasē. Izlasē viņš nospēlēja pie 90 spēlēm un vienmēr to darīja ar lielāko pašatdevi. Viņš bija kapteinis un īsts komandas līderis. Viņš vienmēr bija motivēts, un novēlam viņam visu to labāko un veiksmi arī turpmāk."

- No kuras puses nāca iniciatīva par spēli pret Saūda Arābiju un tās aizvadīšanu tieši tur un tieši aiz slēgtām durvīm? Un kurā pilsētā tā notiks?
- [Atbild LFF preses sekretārs Viktors Sopirins] Iniciatīva bija no Saūda Arābijas puses. Mēs apstiprinājām šo piedāvājumu, un spēle tāpat kā visa treniņnometne notiks Lisabonā. Varam piebilst, ja jūs tas interesē, ka nosacījumi mūs apmierināja, tie mums ir izdevīgi.

- Pastāstiet sīkāk par sastāva izmaiņām! Piemēram, tagad ir Rakels, kura spēļu prakse joprojām nav pārāk laba.
- Ja runājam par Rakela spēļu praksi, tad viņš ir labs spēlētājs, potenciāli spēcīgs spēlētājs, tāpēc negribu, lai viņš ilgi nebūtu mūsu uzmanības un ietekmes lokā. Klubā viņš tagad bieži iziet uz maiņu, pēdējā kārtā uz maiņu izgāja pirmais. Tā ir zīme, ka viņš tur uzņem formu un ir svarīgs spēlētājs klubam, tāpat kā izlasei. Ja par neizsauktajiem, tad neizsaucu lielu spēlētāju sarakstu. Saucu tos, kuriem šajā komandā ir perspektīva. Ja tā var teikt, viena no trenera kvalitātēm ir intuīcija. Un es uzticos savai intuīcijai.

- Bet kas tieši jūsu uztverē ir mainījies pa šo mēnesi?
- Futbolā pa mēnesi nekas nav mainījies, arī manā uztverē. Izsaukts nav arī Uldriķis. Man bija izvēle – U21 izlasē viņš var spēlēt pret skotiem, būs daudz līdzjutēju. Domāju, ka gan viņam, gan U21 izlasei tas nāks par labu. Kāpēc nav Oļega Laizāna? Sazvanījos ar viņu, paskaidroju situāciju. Viņš ir pieredzējis spēlētājs, kurš visu laiku tika saukts uz izlasi. Šoreiz viņa vietā izsaucu jaunus spēlētājus – Dmitriju Hmizu, Jāni Ikaunieku. Tas nekādi nenozīmē, ka vairs neticu viņam [Laizānam]. Kad tad vēl saukt jaunos ja ne šādās pārbaudes spēlēs? Katru kandidatūru ilgi apspriedām ar treneru štābu, mums ir četri pieci augstas kvalifikācijas treneri. Kā vēl nav? Torresa? Kas attiecas uz Torresu, viņam ir trauma, muskuļa sastiepums. Runāju ar viņu personīgi. Viņš gatavojas ja ne pēdējai kārtai, tad operācijai, kas būs nepieciešama.

- Arī pirms gada bija nometne Portugālē – Faru. Kā mainījušās izmaksas, vai šoreiz tā izmaksās dārgāk vai lētāk?
- [Atbild LFF preses sekretārs Viktors Sopirins] Toreiz mums Portugālē bija kvalifikācijas spēle, un nometnes organizēšanu, protams, pilnībā uzņēmās Latvijas Futbola federācija. Aizvadīt nometni Faru bija mūsu izvēle, jo tieši tur notika arī spēle. Savukārt tagad visu uzaicināšanu un nometnes organizēšanu uzņēmās Saūda Arābija [federācija un aģentūra]. Finansiālajā ziņā šīs nometnes nevaru salīdzināt, bet tās organizēšanas finansiālā puse mums ir absolūti izdevīga, kas arī bija viens no iemesliem, kāpēc apstiprinājām piedāvājumu.

- Jagodinskis beidzot atradis klubu. Vai arī viņš ir tuvu izlasei?
- Protams. Viņš ir labā futbola vecumā, un viņš ir mūsu sarakstā. Protams. Visi spēlētāji, kuri var spēlēt izlasē, ir manu acu priekšā, un viņiem rūpīgi sekoju līdzi.

- Vairākkārt esat uzsvēris, ka durvis uz izlasi vaļā ir visiem. Taču, ja futbolisti [domāti Artūrs Karašausks un Vladimirs Kamešs] publiski negatīvi izsakās un kritizē jūsu sastāva izvēli un viņu neiekļaušanu, vai arī viņiem tās ir vaļā vai durvis tiek aizvērtas? Šādiem futbolistiem ir kaut teorētiskas cerības tikt izsauktiem?
- Izredzes no tā vispār samazinās. Komanda ir kolektīvs, kas pārstāv visu valsti. Tā ir liela atbildība. Nedrīkst spēles laikā krist, jābūt stipriem un spēcīgiem. Ja kāds aiz muguras tur sakrustotus pirkstus [saka vienu, bet domā ko citu], tad tas ir slikts kolektīvs. Tas ir ļoti svarīgi, tie nav tikai tukši vārdi. Pirms Eiropas čempionāta [basketbolā] runāju ar Ainaru Bagatski un vaicāju viņam, vai viens spēlētājs basketbolā var uzvarēt. Nē, tikai saliedēta komanda, spēlētāji ar kolektīvām interesēm!

Ja spēlētājs nāks ar savu ideoloģiju un nepieņems Bagatska ideoloģiju, tad tā būs vāja komanda. Spēlētājam jābūt lojālam pret komandas kārtību. Savas karjeras laikā esmu bijis lojāls pret spēlētājiem. Bija tāds spēlētājs kā Rimkus. Piecus gadus viņš nebija bijis izlasē, bet, kad 30 gados tika "Ventspilī", paņēmu viņu uz izlasi. Atceraties, ka bija lielisks uzbrucēju tandēms Verpakovskis un Rimkus. Viņš bija izmainījies, ļoti izmainījies. Ir ļoti svarīgi labi spēlēt un labi trenēties. Labi uzvesties. Jo, ierodoties komandā, tajā būs 23 futbolisti, 15 štāba darbinieki. Kolektīvam ir jābūt draudzīgam. Arī tiem, kuri tagad nav izsaukti, ir cerības atkal tikt izsauktiem. Jo īpaši tiem, kuri ir vecumā no 25 līdz 28 gadiem. Jau teicu, ka runāju ar Laizānu. Un viņam sacīju, lai neapvainojas par neizsaukšanu, ka 30 gadi ir normāls futbola vecums un lai nezaudē cerību un trenējas. Lai trenējas labāk. Motivēt trenēties labāk - arī tas ir instruments, kā veicināt konkurenci.

- Vai, izmantojot iespēju, vēlaties komentēt Karašauska nesenos izteikumus par konfliktu ar jums?
- Neapspriedīšu šeit šo tēmu. Neesmu sarunu šova dalībnieks, tas, manuprāt, ir cits formāts. Piemēram, atceros, ka agrāk Gorkšs kādu 20 gadu vecumā bija pārbaudē pie manis "Skonto", bet neizturēja konkurenci. Bija citi spēlētāji, kuriem devu priekšroku. Viņš aizgāja uz citu klubu, spēlēja Zviedrijā, sāka labi spēlēt Anglijā un tik un tā izsitās līdz izlasei. Tas bija cits ceļš, kā iekļūt izlasē. Viens ceļš bija "Skonto", viņš gāja citu ceļu. Šī intuīcija, par kuru jau teicu, mani nepieviļ, es tai uzticos. Cienu jūsu viedokli, bet savā darbā uzticos sev.

- Karašausks pieminēja arī latviešu valodu. Vai varam sagaidīt, ka izlasē kādreiz par darba valodu kļūs latviešu?
- Darbā izlasē izmantojam arī latviešu valodu. Tā ir tāda jutīga tēma, sāpīga. Ļoti svarīgi neaizmirst, ka tas ir augsto sasniegumu sports. Pārāk apspriežot valodas jautājumus, var aiziet prom no paša sporta. Negribētu par šo tēmu runāt, jo tā, kā jau teicu, ir ļoti jutīga, jo katrs vārds var tikt uztverts dažādi.

- Teicāt, ka runājāt ar Laizānu, lai viņš neapvainotos. Kādēļ šādas sarunas pirms septembra spēlēm nebija ar Kamešu? Tādēļ, ka viņš ir mazāk nozīmīgs izlasei?
- Kāpēc domājat, ka nerunāju?

- Precizēšu. Viņš intervijā man teica, ka runājāt ar viņu pēc spēles pret Igauniju, ka nebijāt pārāk apmierināts ar viņa sniegumu, bet ne pēc tam.
- Jā, tā arī bija. Parunāju ar viņu pēc spēles, apmainījāmies viedokļiem par mūsu kopīgo darbu. Nezinu, pie kā palikām, bet vienojāmies, ka, ja viņš būs vajadzīgs komandai, tad viņu izsaukšu.

- Cik lielā mērā atšķirsies sastāvs pret Saūda Arābiju un Kosovu?
- Spēle pret Saūda Arābiju būs 7. novembrī jeb tikai divas dienas pēc pēdējās kārtas Latvijas čempionātā, spēles būs arī mūsu leģionāriem. Paskatīsimies visu viņu stāvokli. Ņemot vērā, ka mums šādas pārbaudes spēles ir vajadzīgas, tad iespēlēsim pamatsastāvu, saiknes, bet noteikti dosim iespēju arī rezervistiem.

- Vai kopā ar izlasi būs arī jūsu asistents Andris Riherts, kura vadīto "Mettu"/LU gaida pārspēles?
- Viņam jau ir ļoti liela novembra spēļu pieredze. Vēl par to nemaz neesam viennozīmīgi runājuši, bet viņš mums ir vajadzīgs izlasē. Ceram, ka klubs viņu palaidīs.

- Ko varat pateikt par Kosovu?
- Nedomāju, ka tā ir pundurvalstiņa. Neapšaubāmi! Kosovas izlase nav spēlējusi pārāk ilgu laiku, tāpēc komandas rezultāti pagaidām varbūt nav tik labi, cik stipri ir tās spēlētāji. Skatījāmies tās spēles, jau gatavojamies šim mačam. Viņu izlases ģeogrāfiju laikam daudz ietekmēja nemierīgie deviņdesmitie gadi. Kāds ir piedzimis Norvēģijā un spēlē norvēģu klubā, kāds Austrijā, kāds Nīderlandē.

1 2 3 4 112 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2017-11-01 17:08, pirms 6 gadiem
Da šol bi lutče spatj....

  +9 [+] [-]

, 2017-11-01 17:08, pirms 6 gadiem
Kosova ir stiprāka, kā rangs parāda (183.).
Lai tad tiek šajās spēlēs pie spēles laika visi izsauktie!

 +24 [+] [-]

, 2017-11-01 17:11, pirms 6 gadiem
"Ejam uz to, lai vēl drošāk spēlētu ar bumbu, spēlētu agresīvi, uzbrūkoši."
Man vienīgajam nāk smiekli?
Slēpts komentārs: FUNS

 +10 [+] [-]

, 2017-11-01 17:28, pirms 6 gadiem
Ja Latvija būtu Vācija, tad jau varētu dalīt kandidātus lecīgajos un pakļāvīgajos, bet pie mūsu mazā resursā var ignorēt tikai dzērājus un pilnīgus komandas gara bendētājus, bet nu Liepājas līderis, diez vai būtu liekams, kādā no šīm kategorijām.

 +20 [+] [-]

, 2017-11-01 17:30, pirms 6 gadiem
Agri, kādā valodā notika šī intervija? Ja krievu, tad viņa tekstam par latviešu valodu izlasē var neticēt par visiem 100%.

 +13 [+] [-]

, 2017-11-01 17:48, pirms 6 gadiem
Starkov tinies NAH..! Nu cik var dzīvot pagātnē un katru reizi teikt,jūs atcereties? Dzīvo tak šinī laimetā Idiot!

  +6 [+] [-]

, 2017-11-01 17:51, pirms 6 gadiem
Starkov, atmet savu nejēdzīgo pašlepnumu vai labāk būtu teikt - ego ,un sazinies ar Artūru ,lai izrunātos ,kā vīrs ar vīru ,nevis turēt sevī baigo aizvainojumu par pareizi izteiktiem vārdiem no spēlētāja puses.
P.s. Neaizmirsti uzaicināt Karašausku uz Izlasi un savu ambīciju dēļ nezāģē izlasei ,neesi nūģis!

  +4 [+] [-]

, 2017-11-01 17:51, pirms 6 gadiem
Kameš šogad ir labakais lv speletais IMHO

 +12 [+] [-]

, 2017-11-01 17:58, pirms 6 gadiem
Visu cieņu Starkovam par Euro -2004.gadu un kā futbolistam Daugava sastāvā (bez ironijas). Tas ko viņš saka tagad tas ir kaut kas manam prātam neaptverams. Nedomāju , ka Starkovs ir tik jūtīgs, tik emocionāls. Tas jau jaunu meiteņu līmenī-apvainojies kā mazs bērns vai jauna meitene.
It kā sīkums , bet... no tā cieš Latvijas futbols. Mums jau tā neiet labi un tad viens kaprīzs "sievišķis"(Starkovs) sāk domāt kuru ņemt kuru neņemt pēc personiskiem motīviem. Neticu Starkovam par sportiskiem principiem

  -1 [+] [-]

, 2017-11-01 18:00, pirms 6 gadiem
Edgars rakstīja: Ja Latvija būtu Vācija, tad jau varētu dalīt kandidātus lecīgajos un pakļāvīgajos, bet pie mūsu mazā resursā var ignorēt tikai dzērājus un pilnīgus komandas gara bendētājus, bet nu Liepājas līderis, diez vai būtu liekams, kādā no šīm kategorijām.
Kārtējais pluss Tev par komentāru. Arī futbols Tev nav svešs.

  +2 [+] [-]

, 2017-11-01 18:04, pirms 6 gadiem
Edgars rakstīja: Ja Latvija būtu Vācija, tad jau varētu dalīt kandidātus lecīgajos un pakļāvīgajos, bet pie mūsu mazā resursā var ignorēt tikai dzērājus un pilnīgus komandas gara bendētājus, bet nu Liepājas līderis, diez vai būtu liekams, kādā no šīm kategorijām.
Nezinu vai Karašausks ir dzērājs, bet vienreiz viņš no U- izlases tika atskaitīts par dzeršanu. Nezinu vai viņš ir komandas gara bendētājs, bet lecīgs viņš ir ļoti.

 +14 [+] [-]

, 2017-11-01 18:05, pirms 6 gadiem
Nopietni? Un nevis futbolista sniegums laukumā? Es atvainojos, bet tāds padomju pāķis..

 +11 [+] [-]

, 2017-11-01 18:09, pirms 6 gadiem
A.Starkovs ir nožēlojams. Viņa atrunas par labāko futbolistu neiesaistīšanu valsts izlases komandā ir vēl nožēlojamākas.

 +13 [+] [-]

, 2017-11-01 18:13, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nezinu vai Karašausks ir dzērājs, bet vienreiz viņš no U- izlases tika atskaitīts par dzeršanu. Nezinu vai viņš ir komandas gara bendētājs, bet lecīgs viņš ir ļoti.
Daudz gan mums to futbolistu, lai sāktu šķirot. Ja viņš var gūt vārtus, man ir pilnīgi pie vienas vietas, ar ko viņš nodarbojās brīvajā laikā.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-01 18:16, pirms 6 gadiem
Kāds mērķis ir šīm intervijām? Palielam visiem Starkovs riebjas, tad kāpēc jākurina negatīvais un tādi savārstījumi tiek publicēti?

  -1 [+] [-]

, 2017-11-01 18:21, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Kārtējais pluss Tev par komentāru. Arī futbols Tev nav svešs.
Fuņka, zini ar ko Starkovs atšķiras no tevis?
Viņš trenējot LV izlasi ir sasniedzis vislielāko panākumu Latvijas sporta vēsturē, bet Tu nekur tālāk par vaukšķēšanu interneta komentāros nekur neesi ticis.

     [+] [-]

, 2017-11-01 18:23, pirms 6 gadiem
KrisitisOZO rakstīja: Daudz gan mums to futbolistu, lai sāktu šķirot. Ja viņš var gūt vārtus, man ir pilnīgi pie vienas vietas, ar ko viņš nodarbojās brīvajā laikā.
To var teikt/rakstīt par individuālo sporta veida pārstāvjiem, un nevis par komandas sporta veida pārstāvjiem.
Vai man jāatgādina LV basketbola izlasē valdošā anarhija Kemzuras laikā, kad pāris idioti sačakarēja visu atmosfēru komandā.

     [+] [-]

, 2017-11-01 18:29, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Fuņka, zini ar ko Starkovs atšķiras no tevis?
Viņš trenējot LV izlasi ir sasniedzis vislielāko panākumu Latvijas sporta vēsturē, bet Tu nekur tālāk par vaukšķēšanu interneta komentāros nekur neesi ticis.
Katrs darbojās savā profesijā. Vai Tu 100% esi pārliecināts ka Starkovs savā profesijā ir labāks šobrīd kā es savējā. Par pagātni visu ciešu Starkovam -ieliek man noteikti.
Kā tu zini/domā ka es tikai "vaukšķu"internetā.

     [+] [-]

, 2017-11-01 18:30, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Fuņka, zini ar ko Starkovs atšķiras no tevis?
Viņš trenējot LV izlasi ir sasniedzis vislielāko panākumu Latvijas sporta vēsturē, bet Tu nekur tālāk par vaukšķēšanu interneta komentāros nekur neesi ticis.
Karašausks un jebkurš DR hokejists arī ir vairāk sasnieguši par Tevi.

  +1 [+] [-]

, 2017-11-01 18:31, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: To var teikt/rakstīt par individuālo sporta veida pārstāvjiem, un nevis par komandas sporta veida pārstāvjiem.
Vai man jāatgādina LV basketbola izlasē valdošā anarhija Kemzuras laikā, kad pāris idioti sačakarēja visu atmosfēru komandā.
Daudz gan mums var ko sačakarēt futbolā.

  +3 [+] [-]

, 2017-11-01 18:31, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Fuņka, zini ar ko Starkovs atšķiras no tevis?
Viņš trenējot LV izlasi ir sasniedzis vislielāko panākumu Latvijas sporta vēsturē, bet Tu nekur tālāk par vaukšķēšanu interneta komentāros nekur neesi ticis.
Ar ko tu atšķiries no tādiem "fuņiem"?

  -2 [+] [-]

, 2017-11-01 18:41, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Katrs darbojās savā profesijā. Vai Tu 100% esi pārliecināts ka Starkovs savā profesijā ir labāks šobrīd kā es savējā. Par pagātni visu ciešu Starkovam -ieliek man noteikti.
Kā tu zini/domā ka es tikai "vaukšķu"internetā.
Toties es zinu to, ka nav nekas subjektīvāks, kā sporta līdzjutēju pārgudrie spriedelējumi par to, kas trenerim ir jāņem komandā, un kas nav. Līdzjutēju, ar retiem izņēmumiem, nemaz nezin, kas notiek izlases neredzamajā daļā, un spēlētājus nepazīst personiski. Un pie tam līdzjutēji nenes nekādu atbildību par komandu neveiksmēm, ja treneri ir pakļāvušies līdzjutēju vēlmēm.
Es apzinos, ka es arī grēkoju šai ziņā, bet es vismaz to apzinos.
P.S. Es Tev jau vairākkārt rakstīju, ka man ir žēl to bērnu kurus Tu māci. Ar to arī viss ir izteikts.

  -3 [+] [-]

, 2017-11-01 18:43, pirms 6 gadiem
KrisitisOZO rakstīja: Ar ko tu atšķiries no tādiem "fuņiem"?
Es jau fuņkai atbildēju ar ko atšķiros-ka vismaz apzinos, ka mani spriedelējumi ir ļoti,ļoti subjektīvi.

  -3 [+] [-]

, 2017-11-01 18:45, pirms 6 gadiem
KrisitisOZO rakstīja: Daudz gan mums var ko sačakarēt futbolā.
Vismaz pagaidām LV futbola izlase neizceļas ar skandāliem ārpus laukuma notikumu sakarā, kas ir/bija gana regulāra parādība LV basketbolā un, mazliet mazākos apmēros, hokejā.

  -4 [+] [-]

, 2017-11-01 18:47, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Karašausks un jebkurš DR hokejists arī ir vairāk sasnieguši par Tevi.
Šobrīd viņi neko nav sasnieguši. Nākotnē varbūt, bet laiks rādīs.

  +5 [+] [-]

, 2017-11-01 18:47, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Toties es zinu to, ka nav nekas subjektīvāks, kā sporta līdzjutēju pārgudrie spriedelējumi par to, kas trenerim ir jāņem komandā, un kas nav. Līdzjutēju, ar retiem izņēmumiem, nemaz nezin, kas notiek izlases neredzamajā daļā, un spēlētājus nepazīst personiski. Un pie tam līdzjutēji nenes nekādu atbildību par komandu neveiksmēm, ja treneri ir pakļāvušies līdzjutēju vēlmēm.
Es apzinos, ka es arī grēkoju šai ziņā, bet es vismaz to apzinos.
P.S. Es Tev jau vairākkārt rakstīju, ka man ir žēl to bērnu kurus Tu māci. Ar to arī viss ir izteikts.
Tāpēc jau pie mums futbolu iet skatīties tikai radi un draugi praktiski, jo tādi kā Tu un Starkovec visus pārējos atbaida no stadioniem.

  +8 [+] [-]

, 2017-11-01 18:47, pirms 6 gadiem
"- Darbā izlasē izmantojam arī latviešu valodu. Tā ir tāda jutīga tēma, sāpīga. Ļoti svarīgi neaizmirst, ka tas ir augsto sasniegumu sports. Pārāk apspriežot valodas jautājumus, var aiziet prom no paša sporta. Negribētu par šo tēmu runāt, jo tā, kā jau teicu, ir ļoti jutīga, jo katrs vārds var tikt uztverts dažādi."

Es ļoti ceru, ka savam dēlam pēc gadiem 10 šo citātu rādīšu kā piemēru par vēsturisku murgu ko nācās izturēt manas paaudzes futbola līdzjutējiem.

P.s. ja viņš aizskāra augsto sasniegumu sportu... tieši valodu nezināšana un šim jautājumam pakārtotā neveselīgā attieksme mācīties tās, ir tas, kas buksē mūsu futbolistu profesionālo izaugsmi. No labiem piemēriem varam minēt Paharu, Vaņinu, Verpakovski, Gauraču, Gorkšu kuri savu karjeru līkločos nekad nav atsitušies pret neprasmi runāt ne savā dzimtajā valodā.

  +6 [+] [-]

, 2017-11-01 18:49, pirms 6 gadiem
Starkova laiks ir pagājis. To saprot visi.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  -1 [+] [-]

, 2017-11-01 18:59, pirms 6 gadiem
Iedomājieties ja Kristaps Valters, Kaspars Kambala, Kaspars Bērziņš un Andris Biedriņš nebūtu aicināti uz izlasi, tak Kārlis Muižņieks būtu bez sāls apēsts. Paši redzat, ka tā laika super sastāvs ne sūda neko neizcīnija, nāca Bagatskis ar otršķirīgu sastāvu un panākumi bija daudz labāki. Tāpat arī futbolā, ja treneris neņem spēlētāju uz izlasi tad pamatoti, nu nejau par velti Karašausks tika izsviests no U izlases par dzeršanu. Tas materiāls mums futbolā ir tāds kāds tas ir un pat ja Maurinjo trenētu, nu nekas nemainītos. Te diemžēl ir jāgaida visa LFF sistēmas maiņā un paaudžu maiņa futbolā, varbūt āfrikāņu bēgļi uzlabos situāciju futbolā, tāpat kā Francijā savulaik.

  -3 [+] [-]

, 2017-11-01 19:03, pirms 6 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: "- Darbā izlasē izmantojam arī latviešu valodu. Tā ir tāda jutīga tēma, sāpīga. Ļoti svarīgi neaizmirst, ka tas ir augsto sasniegumu sports. Pārāk apspriežot valodas jautājumus, var aiziet prom no paša sporta. Negribētu par šo tēmu runāt, jo tā, kā jau teicu, ir ļoti jutīga, jo katrs vārds var tikt uztverts dažādi."

Es ļoti ceru, ka savam dēlam pēc gadiem 10 šo citātu rādīšu kā piemēru par vēsturisku murgu ko nācās izturēt manas paaudzes futbola līdzjutējiem.

P.s. ja viņš aizskāra augsto sasniegumu sportu... tieši valodu nezināšana un šim jautājumam pakārtotā neveselīgā attieksme mācīties tās, ir tas, kas buksē mūsu futbolistu profesionālo izaugsmi. No labiem piemēriem varam minēt Paharu, Vaņinu, Verpakovski, Gauraču, Gorkšu kuri savu karjeru līkločos nekad nav atsitušies pret neprasmi runāt ne savā dzimtajā valodā.
Neceri, ka pēc 10 gadiem kaut kas radikāli mainīsies, jo pat latviešu treneri atzīst, ka krieviski runājošie bērni ir daudz labāks materiāls ar ko strādāt, nekā latviešu.
Vel ilgi (vismaz 2-3 paaudzes) būs stipra noslāņošanās starp nacionalitātēm sporta veidos. Īpaši futbolā un basketbolā. Hokejā tas pamazām jau ir izlīdzinājies, un latviešu puikas jau pat sāk ņemt virsroku.

  +4 [+] [-]

, 2017-11-01 19:05, pirms 6 gadiem
Starkovs tak solīji palikt Latviskāks, kaut kā sameloja atkal. Nekas pārsteidzošs.

  -1 [+] [-]

, 2017-11-01 19:05, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Visu cieņu Starkovam par Euro -2004.gadu un kā futbolistam Daugava sastāvā (bez ironijas). Tas ko viņš saka tagad tas ir kaut kas manam prātam neaptverams. Nedomāju , ka Starkovs ir tik jūtīgs, tik emocionāls. Tas jau jaunu meiteņu līmenī-apvainojies kā mazs bērns vai jauna meitene.
It kā sīkums , bet... no tā cieš Latvijas futbols. Mums jau tā neiet labi un tad viens kaprīzs "sievišķis"(Starkovs) sāk domāt kuru ņemt kuru neņemt pēc personiskiem motīviem. Neticu Starkovam par sportiskiem principiem
Šis nav tas pats Starkovs, kurš bija pirms gadiem 15-20...

  +5 [+] [-]

, 2017-11-01 19:09, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neceri, ka pēc 10 gadiem kaut kas radikāli mainīsies, jo pat latviešu treneri atzīst, ka krieviski runājošie bērni ir daudz labāks materiāls ar ko strādāt, nekā latviešu.
Vel ilgi (vismaz 2-3 paaudzes) būs stipra noslāņošanās starp nacionalitātēm sporta veidos. Īpaši futbolā un basketbolā. Hokejā tas pamazām jau ir izlīdzinājies, un latviešu puikas jau pat sāk ņemt virsroku.
Hokejā latviešu jau ir kādi 80 procenti, fubolā arī viss mainās, jauniešu un junioru izlasēs jau diezgan līdzīgi pēdējos gadus. Par kādu noslāņošanos tu runā. Un par to materiālu arī nemelo. Neviens treneris nav atzinis, ka krievu bērni ir labāks materiāls, un otrādi.
1 2 3 4 112 komentāri