Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Zemļinskis: "Abos U-21 izlases zaudējumos pievīla momentu realizācija"

Andris Liepa
Andris Liepa

Zemļinskis: "Abos U-21 izlases zaudējumos pievīla momentu realizācija"
Mihails Zemļinskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas U-21 futbola izlases galvenais treneris Mihails Zemļinskis atzinis, ka abos valstsvienības nule piedzīvotajos zaudējumos veiksmīgu rezultātu liegusi sasniegt futbolistu sliktā vārtu gūšanas momentu realizācija.

Atgādinām, ka 3. jūnijā Latvijas U-21 izlase uzsāka UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, pirmajā mačā izbraukumā ar rezultātu 0:2 piekāpjoties Slovākijas vienaudžiem, savukārt pēc tam pārbaudes mačā, arīdzan viesos, ar minimālo 0:1 atzina Igaunijas komandas pārākumu.

Treneris Mihails Zemļinskis: „Jau gatavojoties spēlei ar Slovākiju, zinājām, ka viņu rindās ir daudzi ļoti augsta līmeņa jaunie futbolisti. Tāpat rēķinājāmies ar to, ka slovāki atlases ciklu savā laukumā sāks aktīvi un mērķtiecīgi. Diemžēl nespējām visas 90 mača minūtes aizvadīt vienmērīgā līmenī, tāpat pievīla vārtu gūšanas momentu realizācija. Uzskatu, ka pretinieki, objektīvi vērtējot, bija spēcīgāki, taču pie savu iespēju efektīvākas izmantošanas varējām panākt vismaz neizšķirtu. Futbolistiem bija milzīga vēlme cīnīties un teicama pašatdeve, par ko esmu ļoti pateicīgs, taču ar to šoreiz izrādījās par maz.

Kas attiecas uz spēli ar Igauniju, manuprāt, bijām vairāk pelnījuši uzvaru nekā sāncenši. Taču arī šeit labvēlīgu rezultātu liedza sasniegt neprasme izmantot radītās vārtu gūšanas iespējas. Jāpiebilst arī, ka mačā pret Igauniju laukumā devās seši jauni futbolisti, kuri iepriekš nepiedalījās cīņā ar Slovākiju. Nekad nebiju vēl zaudējis Igaunijai – ne kā treneris, ne kā futbolists. Taču visas lietas dzīvē notiek pirmo reizi.

Šajās divās spēlēs izdevās iegūt vēl detalizētāku informāciju par katra futbolista spējām. Attiecīgie secinājumi ir izdarīti. Priecēja futbolistu pašatdeve un cīņasspars, taču kā mīnusu jāatzīmē tas, ka atsevišķiem spēlētājiem acīmredzot bija dažāda attieksme pret oficiālo un pārbaudes spēli. Tagad jāgatavojas septembrī paredzētajām cīņām ar Franciju un Rumāniju, jāvāc informācija par pretiniekiem. Tāpat ļoti ceru mačā ar Franciju redzēt stadionā plašu mūsu atbalstītāju pulku.”

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...

  -1 [+] [-]

, 2011-06-09 16:53, pirms 13 gadiem
un uzbrukumā mums bija jaunie "megatalanti" Kara ar Rakelu

  -1 [+] [-]

, 2011-06-09 16:54, pirms 13 gadiem
Visu cieņu Miša!

     [+] [-]

, 2011-06-09 17:39, pirms 13 gadiem
varbuut vairaak treneet,nevis Jeekab ielaa seedeet?

  +2 [+] [-]

, 2011-06-09 18:10, pirms 13 gadiem
Zemlinskis tads pats kaa Pahars, iedomaajaas ka baigais treneris, kautgan taa patiesiibaa nav. Tapec ari nav rezultaatu.

Besii tas Gunja jau , iefiireet visaadus izbijushos skontieshus pa treneriem

     [+] [-]

, 2011-06-10 22:51, pirms 13 gadiem
Pret igauņiem jā, bet, vai tad pret slovākiem vispār to iespēju bija tik daudz? Tas ir tāpat kā Starkovs pēc spēles mēdz teikt par slikto realizāciju kaut bijuši tikai 2 sitieni pa vārtiem, un tad vēl nez kāpēc jautājumi ir par zaudējumu...