Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Blogs: kad Vaņinu atzīst par labāko pret Andoru…

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Blogs: kad Vaņinu atzīst par labāko pret Andoru…
Andorā tikām sveikā cauri ar izbīli
Attēlā - Vladislavs Gabovs un Andris Vaņins
Foto: LFF.lv

Latvijas futbola izlase otrdien aizvadījusi pirmo spēli PK2018 kvalifikācijas ciklā, viesos ar 1:0 pārspējot Andoras valstsvienību. Kā vērtējama spēle un sniegums?

Atvainojos, bet pat ēzelim ir skaidrs, ka Latvijas izlase Andorā neaizvadīja labu spēli. Tā nebija pat viduvēja. Būsim godīgi pret sevi – sniegums bija vājš. Pārāk acīmredzami. Pārāk kliedzoši. Tiesa, tam ir arī objektīvi iemesli, kurus būtu negodīgi ignorēt:
(1) Andora spēlēja pretīgi, kaitinošā stilā vilcināja laiku no pirmās sekundes un visādi citādi darīja visu, lai futbola būtu pēc iespējas mazāk. Un tiesnesis to ierobežoja tikai daļēji (piemēram, pirmajam puslaikam piešķirot četru minūšu kompensācijas laiku), bet kopumā Andoras stratēģija nogalināt laiku strādāja uz urrā,
(2) sliktas kvalitātes mākslīgais laukums (Gerets Beils pirms diviem gadiem par šo laukumu: “Tas ir pārliecinoši sliktākais laukums, uz kāda jebkad esmu spēlējis”, bet UEFA līdz pēdējam domāja, vai nepārcelt šo maču citviet),
(3) traumas, kuru dēļ nebija četru no pieciem labākajiem (manā vērtējumā) spēlētāju – Aleksandra Cauņas, Artjoma Rudņeva, Kaspara Dubras un Denisa Rakela. No labāko piecinieka bija tikai Andris Vaņins.

Taču šie objektīvie iemesli pat par pusi neatsver nejauko pēcgaršu. Turklāt, pastrīdoties pašam ar sevi, "objektīvie iemesli" ar reāliem faktiem arī ir daļēji apgāžami. Piemēram, Andoras piegājiens, velkot laiku, ir nemainīgs daudzus gadus (tiesa, varbūt citas tiesnešu brigādes to vairāk apkaro), kas nav liedzis Andoras pretiniekiem kvalifikācijas turnīra spēlēs uzveikt pundurvalstiņu tās laukumā nu jau 26 reizes pēc kārtas. Un tikai četras reizes (Krievija, Slovākija, Igaunija, Velsa), neskaitot Latvijas 1:0, tas noticis ar minimālu vienu vārtu pārsvaru. 21 no 25 citām Andoru uzveikušajām komandām uzvarēja viesos ar lielāku pārsvaru par spīti visam.

Nu labi, rezultāti bieži vien mēdz būt mānīgi un neataino patiesos notikumus laukumā (ko gan nevar teikt tieši par Latvijas spēli – laimīgi izsprukām no vēl lielākām ziepēm...). Taču tā pati bumbas kontrole Andoras izlasei iepriekšējā ciklā pret citām pretiniecēm bija vienkārši nožēlojama – pret Velsu 29%, pret Izraēlu 26%, pret Bosniju 24%, pret Kipru 30%, pret Beļģiju 25%. Ne reizi virs 30%! OK, nav vārdiski jāpazemo Andora, kurā mīt tikai 85 tūkstoši iedzīvotāju un kuras iespējas ir tādas, kā ir. Taču... Latvijas izlasei otrdien bumbas kontrole bija 50%/50%!

Protams, arī te var meklēt un pat atrast attaisnojumus – Latvijas izlase spēlēja vertikāli, proti, mēģināja pēc iespējas ātrāk nogādāt bumbu uz priekšu, nevis to ilgstoši pacietīgi kontrolēt, ko, iespējams, izteikti darīja citas Andoras pretinieces pie labvēlīga rezultāta. Tāpat būtu jāizpēta bumbas kontroles noteikšanas metodoloģija, jo dīvaini redzēt 50%/50%, pieliekot tam klāt piespēļu statistiku – Latvijai ar visu steidzīgo un vertikālo spēli 288 piespēles (no tām precīzas 235 jeb 81%), kamēr Andorai smieklīgas 103 piespēles (precīzas 69 jeb 66%), kas vedina domāt, ka andoriešiem bumbas kontrole krājās, veselu mūžību gatavojot izpildīt standartsituācijas utt.

Starp citu, piespēļu statistika apstiprina arī Kaspara Gorkša un citu teikto, ka futbola bija maz. Fēru salās (tur arī mākslīgā seguma laukums) kopā tika izdarītas 706 piespēles, Šveice un Portugāle kopā veica 759 piespēles. Latvijai un Andorai kopā 391 piespēle. Ārprāts! Gandrīz divkārša starpība! Un pat Virslīgā pirmajā aplī (kad arī lielākoties tika spēlēts uz mākslīgajiem laukumiem, izmēros nelieliem) vidēji vienā spēlē pa abām komandām kopā tika izdarītas 464 piespēles, kas ir par 19% vairāk nekā greizo spoguļu valstībā Andorā.

Lai nu kā, tie visi tiešām ir tikai attaisnojumi – kopumā bēdīgi. Un, lai gan spēle nepatika no ceturtās līdz pēdējai minūtei, visvairāk mani apbēdināja tas, kas notika pēc gūtajiem vārtiem. Visi savām acīm redzējām, ka arī pie 1:0 Latvijas izlase neprata pārliecinoši kontrolēt spēles gaitu un bumbu. Andora pāris reizes ļoti bīstami uzbruka un apdraudēja Vaņina vārtus. 1:1 nebūtu nepelnīts iznākums. Laikam jau atkal jāpiesauc mūsu futbolistu situācija klubos, par ko rakstīju pirms cikla sākuma.

No visiem attaisnojumiem reāls un pamatots attaisnojums ir tikai nejaukā sakritība, ka četri traumētie (kas pats par sevi nav nemaz tik milzīgs skaits) visi ir/bija ļoti svarīgi izlases mehānismi. Tai pašā laikā atsauksim atmiņā, ka “Euro 2016” 10 maču turnīrā regulāri spēlēja tikai Dubra un Rakels, kamēr Rudņevam izlaistā posma dēļ tikai trīs spēles (un tikai divas pamatsastāvā), bet Cauņam piecas spēles (pamatsastāvā trīs).

Noslēdzot par spēli Andorā – viss labs, kas labi beidzas, un tiešām ir pamats cerēt, ka, ierindā atgriežoties pāris līderiem un spēlējot citos apstākļos (savā laukumā un, piemēram, pret Ungāriju sev ērtā otrā numura lomā), viss rādīsies citās krāsās. Jāizmanto tas, ka tik ļoti paveicies ar kalendāru. Ir iespēja, kaut izmocīti, taču ieskrieties. Ja uzvarēsim Fēru salas (kas nebūs viegli, bet par to citreiz), ļoti iespējams, Ungāriju uzņemsim grupas līderes godā, jo otrai grupas līderei Šveicei otrajā spēļu dienā būs jāviesojas Budapeštā.

Aptauja

Noslēgumā aplūkosim “Twitter” konta @LV_futbols aptaujas rezultātus par Latvijas futbolistu snieguma izvērtējumu. Tika uzdots jautājums: “Kā, Tavuprāt, spēlē pret Andoru nospēlēja spēlētājs X?” Tāpat tika lūgts pēc tādas pašas skalas izvērtēt Mariana Pahara pieņemtos lēmumus par sastāvu, taktiku utt. Atbilžu varianti bija “Izcili”, “Apmierinoši”, “Viduvēji”, “Vāji” – aprēķinos pieņemts, ka šie varianti nozīmē attiecīgi 3, 2, 1 un 0 punktus. Par katru spēlētāju nobalsoja no 130 līdz 150 respodentiem, bet par Paharu – pat 193 respondenti. Aptaujā netika iekļauts Artūrs Karašausks, kurš nospēlēja mazāk par 20 minūtēm. Pēdējā stabiņā aprēķināts procents no maksimālā (respektīvi, ja visi par attiecīgo spēlētāju novērtē kā “Izcili”, tad ir 100% un otrādi – ja visi novērtē kā “Vāji”, tad sanāk 0%.

Spēlētājs/tren.3210No max
Vaņins55%39%3%3% 82%
Šabala7%38%36%19% 44%
Maksimenko5%22%42%31% 34%
Gabovs4%16%50%30% 31%
Jagodinskis5%18%42%35% 31%
Lazdiņš8%15%36%41% 30%
Pahars7%15%33%45% 28%
Torress4%13%41%42% 26%
D.Ikaunieks6%13%31%50% 25%
J.Ikaunieks4%16%29%51% 24%
Gorkšs4%12%31%53% 22%
O.Laizāns3%12%34%51% 22%
Zjuzins4%9%27%60% 19%
A.Višņakovs5%8%26%61% 19%

Saprotams, ka tauta ir neapmierināta un 11 no 14 vērtējamajiem nesavāca pat 33%, kas nozīmē, ka vidējais vērtējums bija zem “Viduvēji”. Ir loģiska Vaņina un Šabalas atrašanās starp pozitīvajiem tēliem, bet no pārējiem tik tikko virs “Viduvēji” tika Vitālijs Maksimenko. Visskarbāko vērtējumu, 25% un mazāk, izpelnījās pieci pussargi un izlases kapteinis Gorkšs. Šeit grafiski:

Tādās spēlēs kā pret Andoru taktiskās shēmas ir visai nosacītas, taču sarēķināju arī vidējās atzīmes pa pozīcijām, pie uzbrucējiem pieskaitot tikai Šabalu:

Ko lai saka – lielāko kritiku izpelnījušies tieši pussargi.

Ir nodoms šādu aptauju veikt pēc katras Latvijas izlases spēles kvalifikācijas turnīrā. Atliek cerēt, ka pēc mača ar Fēru salām varēsim vairāk runāt par izcilību, nevis vājumu.

1 2 48 komentāri

     [+] [-]

, 2016-09-08 02:43, pirms 8 gadiem
...tad uz mēles šādi vārdi: LFF vadība,atkāpjaties!

  +9 [+] [-]

, 2016-09-08 02:48, pirms 8 gadiem
Ja šī būtu sliktākā spēle šajā ciklā,tad šis draņķa mačš ātri aizmirsīsies un paliks vien rezultāts uz tablo.Tas vienīgais šoreiz bija tas pieņemamākais.Andoru gan diez vai vajadzētu nosaukt par greizo spoguļu karaļvalsti.Šis vārds labāk piestāv Latvijai pie tam ļoti ļoti daudzās jomās,ne tikai sportā.,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-08 08:22, pirms 8 gadiem
O, Edmunds atkal pacenties. Malacis!

  +8 [+] [-]

, 2016-09-08 08:33, pirms 8 gadiem
Tagad interesanti pārlasīt ko teica Pahars pirms spēles: Pahars: "Svarīgi ir mūsu trumpji, nevis tas,...
Pret tādu komandu plānot atdot iniciatīvu, spēlēt ar otro numuru un cerēt uz "trumpiem" (kādiem???). To mēs arī reāli redzējām - saspēle nekāda, asu momentu 0. Un ja nebūtu tas klauns uzskrējis no vārtiem, būtu pelnīts neizšķirts.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-08 08:35, pirms 8 gadiem
Bravo, Edmund!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-08 08:54, pirms 8 gadiem
Šoreiz bezjēdzīgs raksts - neredzu nekādu vajadzību analizēt šādas spēles, piekrītu Paharam - ātrāk prom un aizmirst.

Mērķis Andorā bija viens - 3 punkti. Tas ir sasniegts! Variet atspērušies analizēt cik Rio gatavs bija un skaisti brauca Štrombergs, vai cik spēcīgi SamSme un Palameika - bet rezultāts netika sasniegts.

Protams izpildījums bija tālu no normāla. Bet kādi būtu objektīvi iemesli cerēt uz lielu sagrāvi?? Latvija joprojām ir starp Eiropas vājākajām izlasēm. Cerēt ka regulāri graus un sitīs 3 vārtus nedaudz vājākām izlasēm - muļķība! Latvija nav tādā stabilā līmenī (pat top izlases nav). Spēlētāji dara to ko prot vislabāk - mūsu gadījumā atsisties un traucēt spēlēt citiem, nevar pēkšņi 1x 5 gados pēc pasūtījuma spēlēt Barselonas stilā. Sastāvs joprojām ir ļoti mainīgs. Bet tomēr Latvija nav zaudējusi jau 6 spēles pēc kārtas (4-2-0 vārti 11:2), 2 gadu laikā tikai 1 liels zaudējums ar vismaz 3 vārtu starpību. Izbraukumā 4 neizšķirti pret EČ finālturnīra izlasēm!

Pahars jāpadzen?? Iesaku izgulēt dzērumu vai muļķību un painteresēties par futbola spēku samēriem Eiropā, nevis tikai skatīties Barsas spēles.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-08 09:04, pirms 8 gadiem
Ņemot vērā cik daudz Cauņa pēdējos gados ir spēlējis izlasē, neuzskatu, ka viņa nespēlēšana, ir zaudējums izlasei

  +1 [+] [-]

, 2016-09-08 09:47, pirms 8 gadiem
Atceros kā te daži Astafjeva karjeras beigās pieprasīja, lai dod vietu jaunajiem utt....nu, atdeva vietu! ...un?...tàdus pusargus kà pret Andoru??...

  +3 [+] [-]

, 2016-09-08 09:54, pirms 8 gadiem
Problēma ir daudz dziļāka kā tikai spēlē pret Andoru. Baltijas kausā pret Igauniju praktiski tikai atsitāmies (vismaz spēles otrajā daļā). Pret Luksemburgu bija smagas problēmas ar bumbas kontroli. Pret Andoru bumbas kontrola 50/50. Tās nav tikai vienas spēles problēmas. Kautkādā brīnumainā kārtā mēs gan pamanamies nezaudēt tās spēles

  +3 [+] [-]

, 2016-09-08 09:55, pirms 8 gadiem
Vai nav tā, ka mūsu sašutumam nav pamata - joprojām esam tuvāk beigām, kā Eiropas vidusslāņa izlasēm.
Visas nosauktās problēmas (piespēļu kvalitāte, spēlētāji nav līderi savos klubos utt) bija arī iepriekšējā ciklā, kāpēc, lai kaut kas būtu mainījies, ja spēlētāji ir +/- tie paši? Protams katra cikla sākumā visiem atmiņa kļūst īsāka un optimisms ir augstā līmenī.
Tomēr svarīgi, ko Daniel rakstīja savā komentārā, ka Paharam kaut kā izdodas sasniegt rezultātu (t.i. 6 nezaudētas spēles) arī ne ar izcilu spēles kvalitāti, kas ļauj cerēt, ka pēc oktobra spēlēm vēl arvien turēsimies savas grupas augšgalā.
Neaizmirsīsim arī, ka nespēlējām labākajā sastāvā - Artjoms, Dubra, Rakels noteikti vēl palīdzēs šajā ciklā

  +5 [+] [-]

, 2016-09-08 09:59, pirms 8 gadiem
Ļoti labs un vērtīgs raksts. Pēc šādas analīzes ir skaidrs cik slikti esam nospēlējuši. Gribēju pameklēt cik procenti bumbas kontrole bija Andorai citās mājas spēlēs. šādi raksti ir ļoti interesanti un vismaz man ietaupa daudz laika. Nav jāmeklē viss pasniegts uz paplātes. Mēs redzam arī ka daži objektīvie apstākļi neattaisno Latvijas izlases ļoti slikto sniegumu. Žēl ka futbolā neskaita bīstamos momentus spēlē (vārtu momentus). Latvijai varētu būt antirekords spēlē ar Andoru. Vai kāda cita komanda ir tik maz izveidojusi vārtu gūšanas iespējas. Ja mums būtu 75% bumbas kontrole , daudz sitieni vārtu rāmī, milzīgs pārsvars, Andorai nekas nesanāktu uzbrukumā, tad 1-0 neizskatītos nekas šausmīgi slikti - varētu teikt nepaveicās. Diemžēl tagad vārdu nepaveicās var teikt...Andora.

  +8 [+] [-]

, 2016-09-08 10:11, pirms 8 gadiem
ps - lai vērtētāji pastāsta kādas bija Vaņina kļūdas, ja tikai 82%? neiesita golu?

     [+] [-]

, 2016-09-08 10:25, pirms 8 gadiem
Baudāms blogs, paldies!

     [+] [-]

, 2016-09-08 10:26, pirms 8 gadiem
Arī ungāri ir raduši spēlēt no aizsardzības,uz pretuzbrukumiem.Interesanti,kā tas izskatīsies un vai šī taktika darbosies pret LATVIJU.Salinieki,kas pēc iedzīvotāju skaita ir vēl mazāka nācija,aptuveni 50 tūstoši iedzīvotāji,spēlē islandiešu stilā,ko vada pieredzējis dāņu speciālists.Gribētos lai mūsējie izdara pareizus secinājumus,un nav vaina tikai spēlētājos vien.

     [+] [-]

, 2016-09-08 10:26, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Problēma ir daudz dziļāka kā tikai spēlē pret Andoru. Baltijas kausā pret Igauniju praktiski tikai atsitāmies (vismaz spēles otrajā daļā). Pret Luksemburgu bija smagas problēmas ar bumbas kontroli. Pret Andoru bumbas kontrola 50/50. Tās nav tikai vienas spēles problēmas. Kautkādā brīnumainā kārtā mēs gan pamanamies nezaudēt tās spēles
Lūk tipiska tāla izpratne no futbola. Ja LAT pret Igauniju ietu uzbrukumā sist daudz golus, tad paši uzdāvinātu viņiem vajadzīgo - aizskriet pretuzbrukumos. Mērķis ir izmantot savas stiprās puses (aizsardzību) un pretinieka vājās (Igaunijai uzbrukt pozicionāli)

  +4 [+] [-]

, 2016-09-08 11:01, pirms 8 gadiem
Alexkis86 rakstīja: Labs raktsts. Statistiku tomēr grūti apmānīt - tā zina visu. Pēc manām domām, problēma ir mentalitāte - klubos mūsu spēlētāji nav līderi un neuzņemas atbildību par rezultātu, tāpēc arī pēc gola bija tāda spēle.
Vajag, lai spēlētāji ne tikai spēlētu stipros klubos, bet arī lai būtu tie, kuri ir vismaz vidējo klubu līderi, kuri zem liela spiediena un stresa apstākļos mācētu dabūt vajadzīgo rezultātu. Un pirmām kārtām jābūt līderiem-pussargiem. Mums tāds ir viens - Artis Lazdiņš
ar statistiku diemžēl ir tā, ka ir ļoti svarīgi kā Tu uz to skaties (šeit gan tas neattiecas, jo autors ir ļoti precīzi salicis visus par un pret). Bet kopumā - neieteiktu sliegties tikai uz statistiku. Piemērs iz dzīves: pirms vairākiem gadiem Latviju pāršalca ziņa, ka 90% vēlētos redzēt Aivaru Lembergu par ministru prezidentu. Plika statistika... Bet jautājums, ko uzdeva respondentiem bija: "Ko jūs labprātāk redzētu par ministru prezidentu - Aivaru Lembergu vai "mazo zaļo rūķīti"? (neatceros precīzi kāds bija tas mītiskais tēls)" Un statistika top gatava ar karogu pa priekšu

  +1 [+] [-]

, 2016-09-08 11:21, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: Lūk tipiska tāla izpratne no futbola. Ja LAT pret Igauniju ietu uzbrukumā sist daudz golus, tad paši uzdāvinātu viņiem vajadzīgo - aizskriet pretuzbrukumos. Mērķis ir izmantot savas stiprās puses (aizsardzību) un pretinieka vājās (Igaunijai uzbrukt pozicionāli)
Tad jau viss kartībā?

  -1 [+] [-]

, 2016-09-08 11:31, pirms 8 gadiem
bembists rakstīja: Tad jau viss kartībā?
kas ir "kārtībā"?

     [+] [-]

, 2016-09-08 11:32, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: kas ir "kārtībā"?
Spēlejam labi, nav par ko diskutēt

     [+] [-]

, 2016-09-08 12:01, pirms 8 gadiem
emox rakstīja: Arī ungāri ir raduši spēlēt no aizsardzības,uz pretuzbrukumiem.Interesanti,kā tas izskatīsies un vai šī taktika darbosies pret LATVIJU.Salinieki,kas pēc iedzīvotāju skaita ir vēl mazāka nācija,aptuveni 50 tūstoši iedzīvotāji,spēlē islandiešu stilā,ko vada pieredzējis dāņu speciālists.Gribētos lai mūsējie izdara pareizus secinājumus,un nav vaina tikai spēlētājos vien.
''Musejie'' neuzvares Feru salas, par to var nesapnot un zini kapec - tapec ka saliniekiem ir ticiba sev un speletprieks, musejiem ir bailes, stress un zema apzina! UN runajot par ungariem - tu laikam joko, pretuzbrukumi??? Vini daris ko gribes uzbrukuma un musejie pat nevares atdot 3 nee atvainojos 2 precizas piespeles pec kartas. End of

  +1 [+] [-]

, 2016-09-08 12:02, pirms 8 gadiem
Kad Latvijas izlasei būs laba pussargu līnija, tad parunāsim atkal par futbolu.

  +3 [+] [-]

, 2016-09-08 12:12, pirms 8 gadiem
Būtu centušies vienreiz spēlēt futbolu, nevis domāt kā noturēt uz dullo iesisto golu. Dažreiz tas izdodas, bet nezinu otru tik tizlu komandu. Igauņi un leiši spēlē skatāmāku futbolu. Ar ko Latviju salīdzināt? Ar to pašu Andoru, varbūt Sanmarino, bet tur droši ir vismaz tehniskāki futbolisti. Mūsu futbolistus vajadzētu sūtīt darbā, lai iznēsā pastu, paslauka ielas, pasēž aiz letes. . .
Un tie prieki par 1:0 ir vienkārši debili, nepelnīta uzvara, kur neko nedod. Beigās vienalga grupā būs pie beigām un pelnīti.

  +5 [+] [-]

, 2016-09-08 12:20, pirms 8 gadiem
Rakstā redzu daudz strīdīgu momentu. Izlases treneri zināja ar, ko spēlēt un kādos apstākļos. Komandai bija jābūt gatavai un zināt kā spēlēt. Kā viens no neveiksmes cēloņiem tiek minētas vairāku spēlētāju traumas. Piedodiet, bet Andoru mums jāapspēlē ar jebkuru sastāvu. Dotie spēles statistikas rādītāji ,uz kuriem balstās autrors ir nepareizi. Tie ir ņemti no UEFA.com ,bet tie (dati) bieži ir kļūdaini,it sevišķi, tas attiecas attiecas uz mazo valstu spēlēm. Saskaņā ar profesionālo statistikas prorammu bumbas kontrole bija 59 uz 41% Latvijas izlaes labā. Tas tiek novērots spēles procesā. Tas pats attiecas uz piespēļu kvalitātes un daudzuma statistiku. Attiecības ir šādas - Latvija 400(77%) pret 230(64%) Andora. Ņemot vērā, ka tomēr mēs uzvarējām,tas vairs nav tik būtiski. Uztrauc, kas cits - komanda izskatījās apmulsusi, nesaprata ,kā spēlēt ar šo komandu,konkrētajos apstākļos. Kontrolēt bumbu un spēlēt pozicionālo futbolu šajā spēlē bija grūti. Vajadzēja atrast vienkāršus risinājumus.
Ja runā par mūsu komandas spēli vispārīgi,gribētu atzīmēt ,ka komanda neprot spēlēt pozicionālu futbolu. Par to nebūtu,ko brīnīties,jo ar treniņu procesiem un komandas taktiku nodarbojas A.Riherts. Vai esat redzējuši "Metta" saturīgu futbolu vai pozicionālu spēli? Pat Luksemburga pārspēj mūs, gan bumbas kontrolē ,gan pozicionālajā spēlē. Pat tādā gadījumā, kad mūsu komandā ir vairāk kvalitatīvu spēlētāju.
Tādas pašas problēmas ir U-21 izlasē,jo arī tur spēlētāji spēlē,kā prot un kā iznāk. Pēdējā spēlē ar Melnkalni visa uzbrūkošā spēle ,galu galā, tika veidota no Gutkovska garajām piespēlēm un pretuzbrukumiem. Tādēļ arī U-21 ir jautājumi par treneru štāba kompetenci.

     [+] [-]

, 2016-09-08 12:20, pirms 8 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Būtu centušies vienreiz spēlēt futbolu, nevis domāt kā noturēt uz dullo iesisto golu. Dažreiz tas izdodas, bet nezinu otru tik tizlu komandu. Igauņi un leiši spēlē skatāmāku futbolu. Ar ko Latviju salīdzināt? Ar to pašu Andoru, varbūt Sanmarino, bet tur droši ir vismaz tehniskāki futbolisti. Mūsu futbolistus vajadzētu sūtīt darbā, lai iznēsā pastu, paslauka ielas, pasēž aiz letes. . .
Un tie prieki par 1:0 ir vienkārši debili, nepelnīta uzvara, kur neko nedod. Beigās vienalga grupā būs pie beigām un pelnīti.
Tiesi taa, es par to runaju jau gadiem. Pahars saka ka ne visi spele klubos pamatsastavos tapec nav izturibas..... Izturibas nav jo treneris ka psihologs un noskanotaajs ir 0, speletaji ir sastresojusies par rezultatu un tapec ari nav un nebus futbola no sis komandas.

     [+] [-]

, 2016-09-08 12:30, pirms 8 gadiem
Pussargu lomā futbolā ir pati svarīgākā, bet Latvijā tā vispār netiek akcentēta, jo ir pati grūtākā!
Izvairamies no grūtākajām, bet strādājām pie vieglākajām, tad nebrīnamies, ka mums ir labi vārtsargi, aizsargi, bet nav vidējās līnījas!
Ir arī uzbrucēji, jo uzbrucējiem ir jārealizē retās iespējas, kas viņiem tiek dotas, jo vidējās līnījas- praktiski neeksistē!

Basketbolā, hokejā- arī trūkst spēlētāju, kas var veidot un vilkt spēli!
Tomēr tur ir stipri mazāki laukumi un to tik spilgti neredz, bet ja spēlētāji ir izkoduši mūsējos, tad arī tur to var redzēt!

     [+] [-]

, 2016-09-08 12:34, pirms 8 gadiem
merseysider rakstīja: Tiesi taa, es par to runaju jau gadiem. Pahars saka ka ne visi spele klubos pamatsastavos tapec nav izturibas..... Izturibas nav jo treneris ka psihologs un noskanotaajs ir 0, speletaji ir sastresojusies par rezultatu un tapec ari nav un nebus futbola no sis komandas.
Fiziskais ir jāieliek regulārajā sezonā, jo tie ir profesionāli futbolisti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-08 12:41, pirms 8 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Treneri ir taktiski vāji izlasē.
Izlases treneriem jāmāca, kā ar bumbu rīkoties vai kā jāiedod piespēle?

     [+] [-]

, 2016-09-08 12:44, pirms 8 gadiem
Pēc spēles vēl neuzliku šo domu, lai nav uz karstām oglēm, bet vakar uzliku!
Futbols ir tieši tik labs un tik labi attīstās, cik futbola saimes pašas ievēlētās galvas.

Neko citu nevar gaidīt!

SASPERJODS: Lai dzīvo Indriksons! Lai dzīvo...

     [+] [-]

, 2016-09-08 12:46, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Fiziskais ir jāieliek regulārajā sezonā, jo tie ir profesionāli futbolisti!
Es runaju par to ka psihologiski nodeg uz laukuma aiz savas nervozitates un tur ari izturiba pazuud.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-08 12:50, pirms 8 gadiem
merseysider rakstīja: Es runaju par to ka psihologiski nodeg uz laukuma aiz savas nervozitates un tur ari izturiba pazuud.
Par kuru spēli tiek runāts? Pret Andoru?

  -1 [+] [-]

, 2016-09-08 12:54, pirms 8 gadiem
LTG Līkuls rakstīja: Tikai viens piemērs - pretinieku komanda izpilda stūra sitienu, visi mūsējie 10 vīri dodas vārtsargu laukumā un ap to segt laukumu. Pie centra, vai pie pēdējā aizsarga nav neviena, ne Šabala ne kāds kurš var izskriet centrējot tālo piespēli. Tā vietā ar galvu Gorkšs izsit bumbu un nākamais to vienkārši sit tālāk prom nedomājot, pat neskatoties uz to, ka viņš ir brīvs un ir laiks apdomāt ko darīt. Agrāk Verpakovskis patstāvīgi dienēja un gaidīja šādas piespēles.
Pareizi saki, bet tikai šobrīd nav tādu spēlētāju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 48 komentāri