Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF vēršas Valsts policijā par dokumentu iespējamu viltošanu kongresa sasaukšanai

Andrejs Siliņš

LFF vēršas Valsts policijā par dokumentu iespējamu viltošanu kongresa sasaukšanai
Edgars Pukinsks. Foto: Dmitrijs Suļžics, f64

Latvijas Futbola federācija (LFF) vērsusies Valsts policijā ar iesniegumu par iespējamu dokumentu viltošanu, jo, pārbaudot saņemto iesniegumu par LFF ārkārtas kongresa sasaukšanu, konstatētas dokumenta viltošanas pazīmes, informē LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

"Lai gan ārkārtas kongresa iniciators Vadims Ļašenko apgalvo, ka tā ir tikai sīka formalitāte, kas pieļauta, noformējot iesniegumu, mēs uzskatām, ka iespējamais dokumenta viltojums ir simbols visam tam, pret ko mēs cīnāmies – shēmām, netīriem darījumiem, sarunātiem rezultātiem, viltotiem dokumentiem," uzsver LFF prezidents Kaspars Gorkšs.

Saņemot iesniegumu uz trim necaurauklotām lapām, LFF uzsāka pārbaudi un konstatēja, ka daļa klubu, kas ir parakstījušies, nav federācijas biedri, daļa parakstu nav no pilnvarotām personām. Taču kliedzošākais pārkāpums bija tas, ka iesnieguma sagatavotāji, iespējams, ir ieguvuši vairāku personu parakstus uz lapas, kura bijusi pievienota cita satura dokumentam. Proti, sazinoties tika noskaidrots, ka cilvēki bija parakstījuši cita satura dokumentu. Tādēļ LFF vērsās policijā un lūdza izvērtēt iespējamu dokumentu viltošanu.

"Par nopietniem pārkāpumiem futbola laukumā tiek parādīta sarkanā kartīte. LFF vadība ar savu rīcību parāda sarkano kartīti negodīgai spēlei," saka Gorkšs.

LFF prezidents apliecina, ka federācija nekad nav izvairījusies no komunikācijas ar tās biedriem un federācijas vadība ir gatava rīkot ārkārtas kongresu, ja tāda ir biedru griba.

"Šis ir izšķirošs mirklis – vai nu Latvijas futbolā kaut kas mainās, vai arī tas turpina slīkt netīros darījumos, viltotos papīros un rezultātos. Mēs labi redzam, kā ārkārtas kongresa iniciators Vadims Ļašenko sasauc preses konferenci brīdī, kad LFF vadība piedalās UEFA ikgadējā kongresā un nespēj klātienē atbildēt uz izvirzītajiem apvainojumiem. Sasāpējušos jautājumus pirmdien apspriedīsim LFF valdes sēdē un informēsim futbola saimi par tālāko rīcību," uzsver LFF prezidents.

LFF vienmēr ir gatava atklātam dialogam ar visiem federācijas biedriem, skaidrot gan šā brīža situāciju, gan nākotnes mērķus, gan rīcības plānus to sasniegšanai. Tāpat federācija atgādina, ka 2019. gada 26. aprīlī plānots kārtējais LFF kongress, kurā tiks pārrunāta Latvijas futbola attīstība šobrīd un turpmākajā periodā.

Vienlaikus, ja LFF būs saņēmusi iesniegumu, ko parakstījuši vismaz desmitā daļa biedru un kas noformēts atbilstoši normatīvo aktu prasībām, tad, kā to paredz LFF statūti, LFF statūtos paredzētajā kārtībā ir gatava nekavējoties sasaukt ārkārtas kongresu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

  +3 [+] [-]

, 2019-02-08 12:11, pirms 5 gadiem
taisnība jānoskaidro.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 12:12, pirms 5 gadiem
Tas krievels var likties mierā ... mazais gnīda bļ

  +6 [+] [-]

, 2019-02-08 12:15, pirms 5 gadiem
Konkurence ir laba lieta, bet jāspēlē godīgi, fair play.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +1 [+] [-]

, 2019-02-08 12:26, pirms 5 gadiem
Namej tu taču redzēji to sarakstu, kuri parakstīja to vēstuli... Netēlo Trolli

  +9 [+] [-]

, 2019-02-08 12:31, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Gorkšs&Co dara visu. lai nepieļautu ārkārtas kongresu, jo laikam jūt, ka sūdi lieli.
Es neesmu kvēls Gorkša fans, bet Ļašenko ņemšanos es saistu nevis ar LFF nepadarītiem darbiem, nepildītiem solījumiem, bet tieši ar to ka tiek darīts, kas tāds kas tiem shēmotājiem traucē dzīvot.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-08 12:37, pirms 5 gadiem
Nu tas ja nevar korekti noformēt tādu dokumentu, tas tāds sētas līmenis. Nu Tu taču zini, ka tas ir būtisks dokuments, to skatīs utt. nu ja pašam nav saprašana, tač piesaisti cilvēku, kuram ir. Nu korekti sagatavot tādu dokumentu tomēr nav nekāda raķešu zinātne.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-08 13:20, pirms 5 gadiem
HeZer rakstīja: Namej tu taču redzēji to sarakstu, kuri parakstīja to vēstuli... Netēlo Trolli
Man ta pofig kas un ko parakstīja, jo neesmu ne par Gorkšu&Co, ne arī par Ļašenko&Co, jo visi viņi ir vecās ''īndriksons'' sistēmas augļi, vai arī produkti. No viņiem neko neceru un negaidu.

  -2 [+] [-]

, 2019-02-08 13:20, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Es neesmu kvēls Gorkša fans, bet Ļašenko ņemšanos es saistu nevis ar LFF nepadarītiem darbiem, nepildītiem solījumiem, bet tieši ar to ka tiek darīts, kas tāds kas tiem shēmotājiem traucē dzīvot.
Abas kompānijas vienā maisā bāžamas.
Slēpts komentārs: Kommaer///
Slēpts komentārs: Kommaer///

  +3 [+] [-]

, 2019-02-08 13:49, pirms 5 gadiem
Kommaer/// rakstīja: V'weljovairāk- ja neviens nopietn cilvēks neparakstīja, tad uztraukumam nav ne mazākā pamata!
Vai tad tiešām man ir VISS JĀPASKAIDRO?
Nav jau nekāds Mārupes novada čempionāts, kur komandas pieteikumus uz salvetes var iesniegt. Ja grib kongresu, visam jābūt juridiski korekti, vienalga, cik lieli amatieri grib to Gorkša krēslu.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-08 14:04, pirms 5 gadiem
Cienīga atbilde.Derētu tā publiski tos shēmotājus nolikt pie vietas.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 14:04, pirms 5 gadiem
Namejs 9999 tēlo "pofigistu ", bet pats kvēli aizstāv Ļašenko.M.Gr. laikam RFS štatā.Idiotam jābūt, lai nesaprastu, ka tik īsā laikā neko lieli neizdarīt ! Nav svarīgi kas izdarīts, galvenais kliegt par neizdarīto. Re ,dažs labs rīkojas pēc mūsu politiķu receptēm- kā var nesolīt....Galvenais tikt pie siles, un te nu skaļi jāauro: redz ,cik viņš sūdīgs ! Mihelsons cer tikt pie naudas Mettas sporta kompleksam, kā jau ebreju jūdasiņš.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 15:06, pirms 5 gadiem
Skaisti. Par Gorkšu.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-08 16:43, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Abas kompānijas vienā maisā bāžamas.
Tev Latvijā kādā sfērā ir kāda kompānija pie varas, kuras darbība tevi apmierina un atbalsti un viss ok?
p.s. būšu ļoti izbrīnīts, ja atbildēsi - jā