Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF valde vienojas par kongresa vietu, budžetā miljona eiro pieaugums

Rolands Eliņš

LFF valde vienojas par kongresa vietu, budžetā miljona eiro pieaugums
Edgars Pukinsks un Vadims Ļašenko. Foto: LFF

Latvijas Futbola federācijas (LFF) kongress 3. jūlijā norisināsies "Elektrum Olimpiskajā centrā" Rīgā, apstiprinājusi LFF valde, kas šodien arī apstiprināja federācijas 2020. gada budžeta pārstrādāto projektu, kas būšot lielāks nekā tika paredzēts gada sākumā, proti, no plānotajiem 7.3 miljoniem tas palielinājis līdz 8.3 miljoniem eiro, pateicoties apgūtajiem līdzekļiem no FIFA un UEFA, portālam Sportacentrs.com pastāstīja federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Valde iepazinās ar visu tehnisko informāciju, kas saistīta ar gaidāmā LFF kongresa norisi, apstiprinot darba kārtību un saistošos nolikumus, kas tuvākajās dienās tiks izsūtīti LFF biedriem un publiskoti LFF mājaslapā. LFF kongress 3. jūlijā, izskatot visas pieejamās organizēšanas iespējas un drošības prasības publisku pasākumu rīkošanā, norisināsies "Elektrum Olimpiskā centra" lielajā zālē.

Kongresā paredzētas LFF prezidenta, valdes un juridisko institūciju locekļu vēlēšanas. Par prezidenta amatu, cenšoties ieņemt šobrīd vakanto pozīciju, sacentīsies LTFA prezidents Vadims Ļašenko un Latvijas iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens. Jāpiezīmē, ka kongress notiks olimpiskā centra zālē, kur parasti tike rīkoti telpu futbola mači, attiecīgi Ļašenko būs iespēja ieņemt LFF prezidenta amatu sev ļoti pazīstamā vietā.

Valde iepazinās un apstiprināja precizēto LFF 2020. gada budžeta projektu, kas pārstrādāts gan Covid-19 radītās situācijas ietekmē, gan pēc sekmīgas starptautiskā finansējuma piesaistes tekošajam gadam. Izceļams, ka pirmoreiz vēsturē LFF ir apguvusi maksimāli iespējamo Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) mērķa finansējumu visos septiņos "Forward" programmas virzienos. Budžets tiks prezentēts gaidāmajā LFF kongresā, kurā federācijas biedriem saskaņā ar jaunajiem LFF statūtiem jābalso par tā apstiprināšanu.

Gada sākumā LFF ziņoja, ka budžetā gaidāms krietns samazinājums – salīdzinājumā ar pagājušo gadu tas būs par apmēram 30% mazāks, proti, 7.3 miljoni eiro. Šoreiz LFF paziņojumā mājaslapā pārskatītā budžeta apjoms nav norādīts, taču portālam Sportacentrs.com federācijas ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks norādīja, ka tas būs 8.3 miljonu eiro apmērā, proti, pieaudzis par miljonu.

"Būtībā tas noticis tā, ka mums izdevies sakārtot nepieciešamās atskaites un līdz ar to atsaldēt "Hat-trick" projektu un reizē ar to arī infrastruktūras programmu," sacīja Pukinsks. "Līdz ar to budžetā skaitās klāt šie līdzekļi. Un otra lietā lieta ir finansējuma palielināšanās klubiem, kas ir futbola akadēmiju programmai. Šīs divas lietas tad arī veido budžeta palielināšanos." Pukinsks skaidroja, ka koronavīrusa pandēmijas apstākļos pie vairākiem projektiem gan ir klāt zvaigznīte, proti, ja tie netiek realizēti, budžeta līdzekļi pāries uz nākamo gadu, taču viņš norādīja, ka ar UEFA un FIFA finansējumu viss ir sakārtots. "Ienākumi ir auguši, taču reizē auguši arī izdevumi," LFF ģenerālsekretārs paskaidroja.

LFF valde par federācijas 2020. gada finanšu pārskata neatkarīgo revidentu apstiprināja līdzšinējo LFF auditoru kompāniju "Ernst & Young", kas līdz ar to tiek virzīts apstiprināšanai kongresā. Saistībā ar LFF 2019. gada finanšu pārskatu "Ernst & Young" sniedzis pozitīvu vērtējumu, kas tiks prezentēts gaidāmajā kongresā.

Tāpat LFF administrācija pilnvarota izstrādāt jaunus LFF organizatoriskā darba iekšējās kārtības noteikumus, paredzot ar jaunajiem statūtiem salāgotu kārtību LFF valdes jaunā modeļa efektīvai darbībai.

Finanšu plānošanas un darbam motivējošas vides radīšanas kontekstā valde diskutēja par iespēju nākotnē mainīt LFF Tiesnešu nodaļas budžeta veidošanas principus un pašmāju tiesnešu darba izmaksu segšanas kārtību, pārskatot tiesnešu atalgojuma likmju sistēmu. LFF administrācijai uzdots kopīgi ar LFF Tiesnešu nodaļu izstrādāt uzlabojumus tiesnešu prēmēšanas sistēmai 2020. gadam un tiesnešu atalgojuma sistēmai laika posmam no 2021. līdz 2024. gadam.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/12631/lff-kong...

     [+] [-]

, 2020-06-15 14:12, pirms 4 gadiem
Bildē Ļašenko kungs dod norādījumus,rīkojumus Pukinskim.Žēl, ka finanšu cipari tiek nenosaukti. Viss solījumu režīmā.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-15 14:27, pirms 4 gadiem
Sportacentrs.com jau pasludināja Ļašenko par prezidentu?

  -1 [+] [-]

, 2020-06-15 14:35, pirms 4 gadiem
Kam jānotiek,lai neievēlētu ne vienu un ne arī otru?

     [+] [-]

, 2020-06-15 14:35, pirms 4 gadiem
Kā vienmēr LV futbola gada lielākais highlight - kongresiņš

  -2 [+] [-]

, 2020-06-15 15:05, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Kam jānotiek,lai neievēlētu ne vienu un ne arī otru?
Ko tad ievēlēt?
Ceri, ka nez no kurienes parādīsies kandidāts, kurš apmierinās pilnīgi visus? Tevi ieskaitot?
Tā nebūs, jo iespējas pieteikties bija visiem, kuri to vēlējās. Brīnums nenotika, un jaunas sejas ieraudzīt mums nav dots.

  -1 [+] [-]

, 2020-06-15 15:06, pirms 4 gadiem
futbolaeksperts rakstīja: Sportacentrs.com jau pasludināja Ļašenko par prezidentu?
Tu atšķirt proti LTFA no LFF?

  -1 [+] [-]

, 2020-06-15 16:04, pirms 4 gadiem
dafs rakstīja: Kā vienmēr LV futbola gada lielākais highlight - kongresiņš
šis būs formalitāte, nekāda ekšena

     [+] [-]

, 2020-06-15 16:59, pirms 4 gadiem
Mamej 9999, kur paliek tavs solījums nesmirdēt Latvijas futbola sadaļā ?

     [+] [-]

, 2020-06-15 17:08, pirms 4 gadiem
Jāgaida Kļaviņa iznākšana no krūmiem. Savādāk nothing special

  -3 [+] [-]

, 2020-06-15 18:18, pirms 4 gadiem
strops rakstīja: Mamej 9999, kur paliek tavs solījums nesmirdēt Latvijas futbola sadaļā ?
Ja kāds šeit smird, tad tas esi Tu, jo nespēj atšķirt LFV sadaļu no LFF sadaļas.

     [+] [-]

, 2020-06-15 18:33, pirms 4 gadiem
Nu jā - foto nepārprotami redzam, kurš diktē noteikumus, un, kurš tos pakalpīgi pilda... Patiešām žēl, ka Latvijas FUTBOLS faktiski jau turpināsies asociēties ar kaut ko slāvisku, padomisku, "kupi-prodaj"...