Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Latvija - Andora 0:0 (spēle galā)

Rolands Eliņš

Teksta tiešraide: Latvija - Andora 0:0 (spēle galā)
Vladislavs Gabovs iepriekšējā mačā pret Andoru
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlase savā Nāciju līgas debijā Daugavas stadionā centīsies pieveikt Andoras izlasi. Latvijas izlase paziņojusi sākumsastāvu, kurā iekļauti "Riga" spēlētāji Igors Lukjanovs un Deniss Rakels, kamēr aizsardzībā rezervē palicis Vitālijs Maksimenko. Spēles sākums paredzēts 21:45.

Vārti:
Brīdinājumi: Jagodinskis, Gutkovskis - Martiness, Valess, Rubio, Lima, Alaess
Latvija: Vaņins, Gabovs, Dubra, Jagodinskis, Solovjovs (Karašausks 76`), Fertovs, Kļuškins, Lukjanovs, Rakels, Šabala (Gutkovskis 84`), D. Ikaunieks (Uldriķis 61`)
Andora: Gomess, Martiness (Alaess 70`), Valess, Revess, Lima, Klemente (Rodrigess 81`), Viera, Nikolass, Rubio, Servoss, Jovera.
Galvenais tiesnesis: Kīts Kenedijs (Ziemeļīrija)

90+5` Nekas nesanāk arī pēdējās minūtēs, un Andora tiek pie neizšķirta 0:0, ko tā droši var uzskatīt par uzvaru, kamēr Latvijai šāds rezultāts ir principā ir līdzvērtīgs zaudējumam.

90+2` Andorieši ļoti prasmīgi pietur bumbu mūsu laukuma stūros un ar negaidītu izrāvienu vārtu virzienā arī rada bīstamu uzbrukumu, taču bumba tiek izsista no soda laukuma.

90` Karašausks pusātrajā uzbrukumā izvēlas sist no tālienes. Krietni pāri vārtiem, taču salīdzinot ar citiem šodienas tālsitieniem nemaz nebija tik slikti. Tikmēr tiek pavēstīts par piecām kompensācijas laika minūtēm.

88` Spriedze laukumā pieaug, skatītāji kļūst arvien skaļāki Latvijas uzbrukumu brīžos, taču pāris sakarīgi uzbrukumi sanāk arī Andorai.

84` Šabalu nomaina Gutkovskis. Visas trīs maiņas izmantotas uzbrucēju laišanai laukumā.

79` Andoras izlase ļoti efektīvi rada mākslīgo aizmuguri, liekot Latvijai izniekot vēl vienu labu standartsituāciju.

75` Latvija tiek pie standartsituācijas pie pretinieku soda laukuma stūra. Ilga sagatavošanās beidzas ar neprecīzu centrējumu. Pātelainens pēc tam veic iepriekš sagatavoto maiņu, aizsarga Solovjova vietā sūtot Karašausku,

70` Kļuškins tiek bumbas soda laukumā brīvā pozīcijā, taču uzreiz nesavalda bumbu un pēc tam sitiens neizdosies.

68` Latvijas futbolisti izvēlas nepiemērot "Fair Play" principu brīdī, kad pretinieks nokritis zemā, visticamāk, uzskatot, ka viņš pietēlo. Uzbrukums gan tāpat neizdodas, jo Uldriķis ir pāris metrus aizmugurē.

65` Pēc diemžēl nu jau kārtējās neprecīzās piespēles Andoras spēlētājs gandrīz tiek pie tīra izgājiena viens pret Vaņinu, taču situāciju glābj Rakels, viņu apsteidzot. Laukuma pretējā galā Rakels drīz izdara bīstamu centrējumu, un Uldriķis gandrīz tiek pie bumbas vārtu priekšā, bet tikai gandrīz.

63` Latvijas izlasi ar signālu atbalsta garāmbraucošais vilciens. Atbalsts šobrīd patiešām ļoti nepieciešams, jo laika paliek arvien mazāk, bet Latvijas uzbrukumi ir arvien nepārliecinošāki.

61` Dāvja Ikaunieka vietā laukumā dodas Roberts Uldriķis.

53` Solovjovs mēģina apspēlēt divus presingojošus pretiniekus, taču tiek nostumts malā. Andoras potenciāli bīstamo uzbrukumu prasmīgi aptur Jagodinskis, un abu komandu spēlētāji sakrīt nelielā kaudzē. Izceļas asumi, par kuriem brīdinājumus nopelna Jagodinskis un Rubio.

50` Ikaunieks tiek pie bumbas un ieslīpa izrāviena pret vārtiem, taču... nolemj piespēlēt uz aizmuguri Šabalam, turklāt neprecīzi. Uzbrukums gan turpinās, taču ar tik neprecīzu Gabova tālsitienu, ka labāk nebūtu turpinājies.

48` Uzreiz laba iespēja Ikauniekam, taču līdz bumbai soda laukumā neaizsniedzas.

46` Sācies otrais puslaiks. Par spīti blāvajam pirmajam puslaikam Latvijas izlasē nevienas maiņas nav.

Pirmā puslaika statistika

KategorijaLatvijaAndora
Sitieni (rāmī)8 (1)3 (0)
Stūra sitieni33
Aizmugures10
Bumbas kontroles %68%32%
Piespēļu %82%44%
Pārkāpumi1219

45+2` Kompensācijas laikā soda laukumā pie bumbas tika Šabala, taču arī šoreiz viņam pie sitiena tikt neizdevās. Andora vēl paspēja izdarīt stūra sitienu, pirms kura ar pretinieku asumos iesaistījās Solovjovs. Pirmais puslaiks līdz ar to beidzies.

42` Šabala pacīnās līdz galam, skrienot pēc kārtējās neprecīzās piespēles, un soda laukumā tiek ļoti asi nogāzts. Skatītāji pieprasa pendeli, taču Andoras aizsargs, lai gan nospēlēja ļoti pārgalvīgi un veica asu izklupienu, darīja to precīzi bumbā.

41` Jāatzīst, ka Latvijas izlases vidējās līnijas piespēļu kvalitāte ir zem katras kritikas - vairāki potenciāli labi uzbrukumi neizdodas tieši tādēļ.

38` Andora atkal izmēģina presingu un izdodas piespiest Fertovu kļūdīties, kad tiek pārtverta piespēle netālu no Latvijas soda laukuma. Andorai pēc tam seko divas standartsituācijas, kurās sitiens pa vārtiem neizdodas, bet bumba brīžiem bīstami atradās Latvijas soda laukumā.

34` Gabovs uzņemas iniciatīvu un saasina uzbrukumu, kas noved pie stūra sitiena, bet neveiksmīga. Andora atgūst bumbu pēc tam, kad tās spēlētājs visai teatrāli krīt pēc sadursmes ar Rakelu.

30` Rakels izpilda labu centrējumu soda laukumā pēc standartsituācijas, Šabala tiek pie bīstama sitiena, bet netrāpa. Šķiet, pagaidām labākā Latvijas iespēja gūt vārtus.

26` Latvijas pirmais stūra sitiens paliek bez rezultātiem, tiesnesis arī neatsaucas līdzjutēju skaļajai reakcijai par Latvijas spēlētāja kritienu soda laukumā, bet toties soda Valesu ar brīdinājumu par pārāk asu gaisa divcīņu pret Jagodinski.

23` Trešo reizi īsā periodā tiek nogāzts Kļuškins, un šoreiz tas ir netālu no Andoras soda laukuma, iepretim vārtiem. Solovjovs izdara sitienu, bet vārtsargam tieši virsū.

20` Andora pie bumbas tiek vairs tikai epizodiski, kad latvieši kļūdās piespēlēs, taču arī Latvijai uzbrukumā nekas prātīgs neizdodas. Pāris tālsitieni un centrējumi soda laukumā bijuši vai nu neprecīzi vai visai droši atvairīti. Savukārt Martiness par pārkāpumu pret Kļuškinu saņem pirmo brīdinājumu šajā mačā.

14` Spēle rit visai lēnā un saraustītā tempā, bet iniciatīva pārgājusi Latvijas rīcībā, un viesi vairs tik augstu presingu nepielieto.

6` Andoras pirmais stūra sitiens tiek neitralizēts, un izdodas pretuzbrukums, kurā vārtu priekšā piespēli starp diviem aizsargiem sagaidīja Šabala, bet sitiens neizdevās.

3` Spēles sākums Latvijai nav pārliecinošs - kļūdas piespēlēs, noteikumu pārkāpumi laukuma centrā, pieļauts pretinieku centrējums soda laukumā...

1` Abu valstu himnas izskanējušas, ziemeļīru tiesnesis devis starta signālu, un spēle sākusies!

Par to, ka Latvijas izlases vārtos stāsies pieredzējušais Andris Vaņins, galvenais treneris Miksu Pātelainens bija pastāstījis jau vakardienas preses konferencē. Taču sākumsastāvā neiztrūkst arī vairāku citu pārmaiņu, salīdzinot ar izlases iepriekšējo spēli – jūnijā pret Azerbaidžānu. Izlasē traumu dēļ nav Jāņa Ikaunieka un Tarasova, kamēr rezervē ir Vitālijs Maksimenko, Kristians Torress, Ritvars Rugins un Artūrs Karašausks.

Maksimenko palikšana rezervē ir nedaudz negaidīta, un sākumsastāvā iekļauts Aleksandrs Solovjovs un Vitālijs Jagodinskis kopā ar Kasparu Dubru un Vladislavu Gabovu. Neliels pārsteigums ir arī Ivana Lukjanova došanās sākumsastāvā vidējā līnijā, lai gan viņš uz izlasi izsaukts pirmoreiz pēc pusotra gada ilgas pauzes. Sākumsastāvā dosies arī Deniss Rakels, kurš iepriekšējā izlases sasaukumā nebija Pātelainena rīcībā, bet uzbrukumā darbosies Dāvis Ikaunieks un Valērijs Šabala.

Plašāks pirmsspēles apskats pieejams šeit - Pirmā spēle Nāciju līgā: Latvijai mājās jāuzvar...

1 2 3 4 5 6 7 8 267 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:11, pirms 6 gadiem
Par Lukjanovu neesmu pārsteigts, bet Maksimenko rezervē - esmu ļooti pārsteigts. Biju domājis, ka sākumsastāvā būs arī Karašausks.

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:16, pirms 6 gadiem
Kur ir Perepļotkins? #underrated

  +3 [+] [-]

, 2018-09-06 21:16, pirms 6 gadiem
Linku uz tv6

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:18, pirms 6 gadiem
Kur internetā varēs redzēt?

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:19, pirms 6 gadiem
Došu kārtējo iespēju izlasei un skatīšos spēli. Lūdzu nepieviliet...

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:21, pirms 6 gadiem
Interesants pamatsastāvs, es jau nu vairs Vaņinu neliktu vārtos, jādod spēlēt tiem, kas regulāri tiek laukumā. Solovjova vietā Maksimenko gribējās un varbūt Lukjanov/Rakela vietā kādu citu. Bet nu vērtēsim pēc spēles beigām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:35, pirms 6 gadiem
nopirktais suns rakstīja: Kur internetā varēs redzēt?
skaties.lv, bet cerams, ka ne kartupeļa kvalitātē

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:39, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Linku uz tv6
Burvju vārdiņu.

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:40, pirms 6 gadiem
pagaidām mikam ir uzticības kredīts
šodien sāks tērēt,
redzēs, kas tur sanāks, pretinieks pateicīgs tam

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:41, pirms 6 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Linku uz tv6
vēl izsaukuma zīmi pieliec, mudak

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:42, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Burvju vārdiņu.
Avada Kedavra

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:45, pirms 6 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:49, pirms 6 gadiem
Jums iet skaties.lv ? Man met kļūdu ārā, jāskatās angļu strīms livetv

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:50, pirms 6 gadiem
Nu i saspēle. Bet ko var gribēt no amatieriem.

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:51, pirms 6 gadiem
Ferrari Nr.1 in my heart rakstīja: Nu i saspēle. Bet ko var gribēt no amatieriem.
Njā no aizsardzības ar piespēli iziet ārā priekš vilkiem ir laikam zinātniskā fantastika.

  +2 [+] [-]

, 2018-09-06 21:51, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jums iet skaties.lv ? Man met kļūdu ārā, jāskatās angļu strīms livetv
neiet. viamēsls atkal visu sapisis

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:53, pirms 6 gadiem
Kur vēl var redzēt bez to §ūdaino skaties.lv?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:53, pirms 6 gadiem
Supertalants gabov

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:54, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Kur vēl var redzēt bez to §ūdaino skaties.lv?
Man pa tv rāda

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:54, pirms 6 gadiem
šeit it kā aizgāja: https://tvplay.skaties.lv/futbols/u...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:54, pirms 6 gadiem
Gribētu lai kamerās redzamas tribīnes nevis koki! Bet katrā gadījumā šis jau ir stadions nevis tas noplukušais skonto.

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:54, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Kur vēl var redzēt bez to §ūdaino skaties.lv?
livetv.sx

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:55, pirms 6 gadiem
Narkomāns Jānis rakstīja: Man pa tv rāda
Būtu es mājās LV ar rādītu bet sanācis ir aizbraukt ārpus LV

  +1 [+] [-]

, 2018-09-06 21:55, pirms 6 gadiem
Sāniņš rakstīja: Gribētu lai kamerās redzamas tribīnes nevis koki! Bet katrā gadījumā šis jau ir stadions nevis tas noplukušais skonto.
Es arī nesaprotu, kur problēma uzmaukt otrā pusē platformu un filmēt no turienes.

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:55, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: http://livetv.sx/enx/eventinfo/675708_latvia_andorra/
Paldies vecīt👍

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:55, pirms 6 gadiem
Sāniņš rakstīja: Gribētu lai kamerās redzamas tribīnes nevis koki! Bet katrā gadījumā šis jau ir stadions nevis tas noplukušais skonto.
Negribēs kameru vīri karāties kokā

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:56, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Es arī nesaprotu, kur problēma uzmaukt otrā pusē platformu un filmēt no turienes.
Tomēr cits skats ja fonā tribīnes, nu kaut pustukšas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-06 21:56, pirms 6 gadiem
https://tvplay.skaties.lv/futbols/u... šeit aizgāja it kā
1 2 3 4 5 6 7 8 267 komentāri