Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Pirmā spēle Nāciju līgā: Latvijai mājās jāuzvar Andora

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pirmā spēle Nāciju līgā: Latvijai mājās jāuzvar Andora
Vitālijs Maksimenko
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas futbola izlase šodien aizvadīs pirmo spēli UEFA Nāciju līgā, pulksten 21:45 savā laukumā uzņemot Andoru, un savainojuma dēļ nevarēs palīdzēt viens no svarīgākajiem spēlētājiem – pussargs Jānis Ikaunieks. Andoru izdevies apspēlēt visos savstarpējos dueļos. Tiešraide kanālā TV6.

Nāciju līga ir jauns turnīrs, un tas piedāvā Latvijas izlasei labāko iespēju kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram. Ņemot vērā spēku samērus, valstsvienības sadalītas četrās līgās, pirmajā spēlējot grandiem, bet pēdējā – Eiropas vājākajām izlasēm. Ja Nāciju līgas balvu var izcīnīt tikai pirmās līgas komandas, tad švakajam galam pavērusies neredzēta iespēja – ceturtās līgas čempione pa taisno iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā. Mūsu ceļā nebūs Portugāle un Šveice, lai gan arī ceturtajā (D) līgā ir vairākas par Latviju spēcīgākas komandas.

Par Andoru to teikt gan nedrīkst, lai kāda piesardzība izskanētu pirms mača. "Negaidām, ka kaut viena spēle būs viegla. Kāds varētu teikt, ka pret Andoru būs viegli, taču es tā nedomāju," preses konferencē teica mūsējo galvenais treneris Miksu Pātelainens. Somu speciālists pieminēja Andoras veiksmīgo bilanci – bez ielaistiem vārtiem jau trīs mačos pēc kārtas. Ar 1:0 uzvarēta Lihtenšteina, savukārt 0:0 gan pret Kaboverdi, gan pret AAE. "Tā ir ļoti organizēta un ļoti ātra komanda. Lai nopelnītu cerēto rezultātu, mums ir jāparāda labākais sniegums."

Cerēto rezultātu Latvijas valstsvienība sasniegusi visos mačos pret Andoru – pieci savstarpējie dueļi un piecas uzvaras. Protams, vislabākajā atmiņā ir divas tikšanās reizes 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklā. Ja izbraukumā trīs punktus atnesa Valērija Šabalas precīzais sitiens ar galvu (1:0), kaut gan sniegums bija tālu no gaidītā un arī vienīgie vārti tika gūti pēc rupjas vārtsarga kļūdas, tad mājās tika uzvarēts ar pārliecinošo 4:0, spēlei notiekot pagājušā gada oktobrī. Pirmajā puslaikā izcēlās Dāvis Ikaunieks un Šabala, bet mača turpinājumā Šabala iesita jau savus trešos vārtus pret Andoru, kamēr punktu pielika Igors Tarasovs, kuram tie bija pirmie vārti izlases kreklā un kura šai sasaukumā nav traumas dēļ.

Skaidrs, ka pirms šāda dueļa visvairāk jautājumu ir par to, kurus spēlētājus Pātelainens izvēlēsies uzbrukumu veidošanai. Liels zaudējums ir "Liepājas/Mogo" kapteinis Jānis Ikaunieks, kuram pleca savainojuma dēļ sezona ir beigusies. Pie somu speciālista viņš bija galvenā saikne starp uzbrukumu un aizsardzību. Pātelainens gan norādīja, ka Ikaunieka nespēlēšanas dēļ negrasās atkāpties no savas taktikas (4-4-2 ar rombu viduslīnijā), jo Latvijas izlases rīcībā esot futbolisti, kuri gatavi ieņemt vakanto pozīciju.

Uzbrukumā izvēle būs jāizdara starp Šabalu, kurš Polijas pirmajā līgā iepriekšējos trīs mačos guvis trīs vārtus, Dāvi Ikaunieku, kurš spēlē vienā no Čehijas spēcīgākajiem klubiem un nule devās starta sastāvā, Robertu Uldriķi, kurš sevi no labākās puses parādījis Šveices čempionātā, Vladislavu Gutkovski, kurš pagājušās sezonas beigās izkrita no Polijas Ekstraklases un tagad spēlē pirmajā līgā, kur ir viens no labākajiem vārtu guvējiem, Artūru Karašausku no Kazahstānas čempionāta un Denisu Rakelu, kurš pārstāv Virslīgas līderi "Riga" FC un komandā iejuties ļoti labi, rādot rezultatīvu sniegumu.

Tomēr citās līnijās Pātelainenam nebūs patīkamas iespējas lauzīt galvu par pareizo futbolistu izvēlēšanos – aizsardzībā un pussargu līnijā tikai viens futbolists spēlē ārzemēs. Pie tam Vitālijs Maksimenko, kurš pārstāv Ļubļanas "Olimpija", klubā spēlē kā centra aizsargs, bet izlasē viņu plānots izmantot kā kreisās malas aizsargu. Tikmēr Latvijas izlases kapteinis un pamatvārtsargs Andris Vaņins jau ilgāku laiku ir bez spēļu prakses Šveices klubā "Zurich". Tomēr pret Andoru vārtu drošība tiks uzticēta tieši viņam, nevis Pāvelam Šteinboram, kurš regulāri spēlē Polijā. Vaņins izlasē aizvadījis 91 spēli, Šteinbors – tikai četras.

Ja par Andoru, tad brīdī, kad sākās iepriekšējais kvalifikācijas cikls, tā tika uzskatīta par vājāko komandu Eiropā, bet pašlaik FIFA rangā Latvija un Andora atrodas blakus – attiecīgi 129. un 130. vietā. Izceļot kādu no spēlētājiem, jāpiemin Andoras izlases kapteinis Ildefonss Lima, kurš aizvadījis 113 spēles valstsvienībā. Turklāt centra aizsargs savus pirmos vārtus izlasē guvis mačā pret mūsu kaimiņiem igauņiem. Karjeras laikā Lima spēlējis dažādos Spānijas otrās šķiras klubos, bet 38 gadu vecumā viņš pārstāv vietējo čempionātu. Šobrīd vienīgais profesionālis Andoras izlasē ir Marks Valess, kurš spēlē Norvēģijas augstākajā līgā.

Vēl mūsu grupā spēlēs Gruzijas un Kazahstānas izlases. Ar Gruziju pirmais mačs Latvijai jau pēc trim dienām izbraukumā, savukārt pirmais duelis ar Kazahstānu paredzēts 13. oktobrī mājās. Latvija pirms izlozes bija otrajā grozā, Gruzija – pirmajā, Kazahstāna – trešajā, bet Andora – ceturtajā.

UEFA Nāciju līga, 4. līga

A grupaB grupaC grupaD grupa
GruzijaBaltkrievijaAzerbaidžānaMaķedonija
LatvijaLuksemburgaFēru salasArmēnija
KazahstānaMoldovaMaltaLihtenšteina
AndoraSanmarīnoKosovaGibraltārs

Latvijas izlases kandidātu saraksts Nāciju līgas spēlēm septembrī

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsS/V
VārtsargsAndris Vaņins37Zurich (Šveice)91
Pāvels Šteinbors32Arka (Polija)4
Kaspars Ikstens29RFS2
AizsargsVladislavs Gabovs31Riga36
Vitālijs Maksimenko27Olimpija (Slovēnija)37/1
Kaspars Dubra27RFS23/2
Vitālijs Jagodinskis26Ventspils22
Gints Freimanis33Spartaks Jūrmala13/1
Vjačeslavs Isajevs24RFS-
Roberts Savaļnieks25RFS8
Aleksandrs Solovjovs30RFS8
PussargsAleksandrs Fertovs30RFS38
Ritvars Rugins28Ventspils27
Aleksejs Višņakovs34Spartaks81/9
Kristians Damians Torress32Liepāja/Mogo7
Gļebs Kļuškins25RFS18/2
Ivans Lukjanovs31Riga FC17
UzbrucējsValērijs Šabala23Podbeskidzie (Polija)45/12
Dāvis Ikaunieks24Jablonec (Čehija)16/4
Artūrs Karašausks26Akzhayik (Kazahstāna)15/0
Deniss Rakels26Riga FC21
Roberts Uldriķis20Sion (Šveice)6/1
Vladislavs Gutkovskis23Bruk-Bet (Polija)5
1 2 41 komentārs

  +3 [+] [-]

, 2018-09-06 11:07, pirms 6 gadiem
Ir jābūt uzvarai!

     [+] [-]

, 2018-09-06 11:13, pirms 6 gadiem
Jauki, pie puses stadiona izpirkta, varēs normāli uzbļaut
Slēpts komentārs: VietējaisMurisDzīvelīgs

  +4 [+] [-]

, 2018-09-06 11:22, pirms 6 gadiem
4-0!

     [+] [-]

, 2018-09-06 11:57, pirms 6 gadiem
pirms gada 10.oktobrī LAT:AND 4:0

futbola sabiedrība skaisti sapņo, ka gada laikā viss esot uzlabojies..

nu nu, ar interesi gaidu spēli un rezultātu
Slēpts komentārs: FUNS

     [+] [-]

, 2018-09-06 12:00, pirms 6 gadiem
"Beidzot pusdienas nāk!" teica vilks, redzot tuvojamies lāci, begemotu un zobenzobu tīģeri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2018-09-06 12:01, pirms 6 gadiem
Tāds mazs sīkums(!!!) kuram pievērst uzmanību. Andora pēdējās 3 spēlēs nav ielaidusi nevienus vārtus. Trīs spēles palikt uz nulles pundurvalstij. Tas ir kaut kas vērā ņemams. 1-0, 0-0, 0-0 (Lihtenšteina, Kaboverde, AAE).

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 12:08, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Tāds mazs sīkums(!!!) kuram pievērst uzmanību. Andora pēdējās 3 spēlēs nav ielaidusi nevienus vārtus. Trīs spēles palikt uz nulles pundurvalstij. Tas ir kaut kas vērā ņemams. 1-0, 0-0, 0-0 (Lihtenšteina, Kaboverde, AAE).
Jā, no kurām divas spēles aizvadīja mājās, kur ir ļoti slikts laukuma segums un visi tur mocās. Ja te nebūs vismaz divu vārtu starpība par labu Latvijai, tad jau tā būs izgāšanās. Andora izbraukumā ir vienkārši sliktāki nekā amatieri...Pirms gada arī skonto stadionā arī Latvija 4 goalus iesita.

  -4 [+] [-]

, 2018-09-06 12:08, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Tāds mazs sīkums(!!!) kuram pievērst uzmanību. Andora pēdējās 3 spēlēs nav ielaidusi nevienus vārtus. Trīs spēles palikt uz nulles pundurvalstij. Tas ir kaut kas vērā ņemams. 1-0, 0-0, 0-0 (Lihtenšteina, Kaboverde, AAE).
AAE, tad nu gan pretinieks. Viņi pat Krievijai zaudēja. Šodien būs 7 vārti pirmajā puslaikā, visā spēlē 16-0! Mēs esam futbola lielvalsts, turki vēl šodien spiežas tuvāk Erdogana sāniem, kad izdzird Latvijas, Verpakovska vai Šabalas vārdus.

"Ko tu pīpē!?"

"Bet tu pirmais sāki, teici, esot jāuzvar Andoru."

  -4 [+] [-]

, 2018-09-06 12:18, pirms 6 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Jā, no kurām divas spēles aizvadīja mājās, kur ir ļoti slikts laukuma segums un visi tur mocās. Ja te nebūs vismaz divu vārtu starpība par labu Latvijai, tad jau tā būs izgāšanās. Andora izbraukumā ir vienkārši sliktāki nekā amatieri...Pirms gada arī skonto stadionā arī Latvija 4 goalus iesita.
Pilnībā piekrītu ka noteikti jāuzvar Andoru un pie tam ar lielu rezultātu. Uzmnību vēršu ka Andora savā pundurvalstu un ļoti vājo līmenī jau kļuvusi ļoti meistarīga aizsardzībā. Atkārtoju spēlējot ar vājajiem neielaist nevienus vārtus ir jāprot, ja paši ir vāji.
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 14:20, pirms 6 gadiem
ko diez varēsim vainot ,ja nezuvarēsim šodien?
Slēpts komentārs: FUNS

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 14:33, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Spēles sākums 21:45. Rīgā uz to brīdi sola +19, spēles beigās +17, lietus nebūs, pat ar sabiedrisko transportu var paspēt. Biļešu cena 10-15 eiro un Andora kaut kā neiet kopā. Gribētos kaut ko spēcīgāku pretī, bet magnētiņš galvā ir kurš velk uz stadionu.
Magnēts galvā- tas nav uz labu. Kas vispār jauns Zaļā raga salās?

  -2 [+] [-]

, 2018-09-06 14:54, pirms 6 gadiem
Redzēs vai būs kāds labums no tā somu trenera

     [+] [-]

, 2018-09-06 15:07, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: ko diez varēsim vainot ,ja nezuvarēsim šodien?
Protams, Starkovu, ka viņš neatkāpās krietni agrāk - vēl pirms uzvaras pār Andoru ar 4:0. Tagad viņš uzlicis augstu latiņu Pātelainenam. Gan jau Uldriķis ar galvu kaut ko iesitīs.

     [+] [-]

, 2018-09-06 15:15, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Spēles sākums 21:45. Rīgā uz to brīdi sola +19, spēles beigās +17, lietus nebūs, pat ar sabiedrisko transportu var paspēt. Biļešu cena 10-15 eiro un Andora kaut kā neiet kopā. Gribētos kaut ko spēcīgāku pretī, bet magnētiņš galvā ir kurš velk uz stadionu.
tos 10-15 eiro maksās tiem , kas atnāks?
sava veida senās Grieķijas teorikons

  -4 [+] [-]

, 2018-09-06 15:28, pirms 6 gadiem
Ienācu M komentus palasīt, neesmu vīlies. Līmenī, kā vienmēr.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 15:29, pirms 6 gadiem
SPēle kuru zaudējot, visi dabūtu pa ausīm. Droši ka vinnēs, bet spēle nebūs skatāma, jo LV nespēlē skatāmu futbolu, bet bumbošanos un 2-4 piespēļu spēli.

Jāpaskatās ir kā tie futbolisti, ar vilka palīdzību spēlēs
Slēpts komentārs: Matīss2014

     [+] [-]

, 2018-09-06 15:46, pirms 6 gadiem
Nu ko, beidzot jānotur uz nulles un viens jāiebaksta

  +2 [+] [-]

, 2018-09-06 15:51, pirms 6 gadiem
Es pa 11€ ar studenta atlaidi nopirku. Padaudz priekš Andoras, bet vajag iečekot stadionu

  -2 [+] [-]

, 2018-09-06 15:53, pirms 6 gadiem
11 euro uz spēli pret ANDORU?? Kurš ir tas id.. kas tik lielas cenas liek uz tik zema līmeņa pretinieku, cik tad būtu spēle piemēram spēlē pret Portugāli 50euro?
Tie kas pērk ir vaini id.. vai lieli Latvijas izlases fani.

  +5 [+] [-]

, 2018-09-06 16:01, pirms 6 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Domāju, ka uz Andora/Neizšķirts likšu 3 pakas!!! 3,80 kofs!!!

Toreiz nožēloju, ka uzliku tikai 5 pakas uz Gibraltārs/neizšķirts, bet ko darīt
Vai tad toto kantoros pieņem roltonu pakas?

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 16:25, pirms 6 gadiem
Na jums, aizrijaties bomāri

https://imgur.com/a/M2BQsOQ

     [+] [-]

, 2018-09-06 16:29, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: 11 euro uz spēli pret ANDORU?? Kurš ir tas id.. kas tik lielas cenas liek uz tik zema līmeņa pretinieku, cik tad būtu spēle piemēram spēlē pret Portugāli 50euro?
Tie kas pērk ir vaini id.. vai lieli Latvijas izlases fani.
Lietojot kodu "funfacetv" var dabūt 50% atlaidi uz spēli...

  +2 [+] [-]

, 2018-09-06 18:11, pirms 6 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Na jums, aizrijaties bomāri

https://imgur.com/a/M2BQsOQ
Neapstiprinātā likmē da jebkādu ciparu var ierakstīt, nav liela māksla. Tad jau es esmu miljonārs, jo uzliku ļamu uz kazahiem prntscr.com
Smiekli nāk par visiem šitiem "toto ekspertiem." neviens sevi cienošs, reāls toto spēlmanis, kas tiešām liek pakas ar to nelielīsies portālu komentāros.

  -1 [+] [-]

, 2018-09-06 18:13, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Neapstiprinātā likmē da jebkādu ciparu var ierakstīt, nav liela māksla. Tad jau es esmu miljonārs, jo uzliku ļamu uz kazahiem prntscr.com
Smiekli nāk par visiem šitiem "toto ekspertiem." neviens sevi cienošs, reāls toto spēlmanis, kas tiešām liek pakas ar to nelielīsies portālu komentāros.
Tu unibet esi licis? Yellow = pending

     [+] [-]

, 2018-09-06 18:16, pirms 6 gadiem
Būs 1:0 vai 0:1

  -3 [+] [-]

, 2018-09-06 18:17, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Neapstiprinātā likmē da jebkādu ciparu var ierakstīt, nav liela māksla. Tad jau es esmu miljonārs, jo uzliku ļamu uz kazahiem prntscr.com
Smiekli nāk par visiem šitiem "toto ekspertiem." neviens sevi cienošs, reāls toto spēlmanis, kas tiešām liek pakas ar to nelielīsies portālu komentāros.
https://imgur.com/a/yctvT0E

Apdirsies?

     [+] [-]

, 2018-09-06 18:24, pirms 6 gadiem
FUNE rakstīja: Aizņemieties līdz 450 eiro 15 minūšu laikā arī ar sabojātu kredītvēsturi un/vai bez oficiālas darba vietas.
Naudu ir iespējams saņemt Jūsu kontā vai izņemt skaidrā naudā pasta nodaļā.

---> rigensis.ga <---
es tev roltonam varu aizdot, krāpniek!

     [+] [-]

, 2018-09-06 20:25, pirms 6 gadiem
Domāju būs 0:0.... varbūt arī 1:0.
1 2 41 komentārs