Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Lietuva tomēr netiek uz Eiropas virtuālā čempionāta finālturnīru

Rolands Eliņš

UEFA rīkotajā Eiropas čempionātā e-futbolā, kas tiek izspēlēts uz datorspēles PES 2020 bāzes, noslēgušās pārspēles par vietu finālturnīrā un tapušas skaidras visas 16 finālturnīra dalībnieces.

Virtuālajā Eiropas čempionātā atlases turnīrā piedalījās visu 55 UEFA dalībvalstu izlases, kuras tika veidotas no vismaz diviem spēlētājiem. Latvijas izlasei apakšgrupu turnīrā pie punktiem neizdevās tikt un martā nācās palikt pēdējā vietā.

Finālturnīram kvalificējās desmit grupu uzvarētājas, kamēr otro vietu ieguvējas sacentās pārspēlēs, kurās bija sadalītas divās grupās pa piecām izlasēm. No katras grupas uz finālturnīru tika trīs labākās pēc divu apļu izspēles.

Otrajā pārspēļu grupā bija ielozēta Lietuva, kas sacentās ar Spāniju, Dāniju, Turciju un Kazahstānu. Lietuvai izdevās astoņos mačos tikt pie divām uzvarām pār Dāniju un Kazahstānu, taču ar to nepietika, lai tiktu augstāk par ceturto vietu grupā. No Turcijas lietuvieši atpalika par pieciem punktiem, tāpat uz finālturnīru tika Spānija un Dānija.

Otrā pārspēļu grupā izvērtās daudz sīvāka cīņa un pirmo no ceturtās vietas šķīra tikai divi punkti. Ar 12 punktiem aiz borta palika Portugāle, Horvātija ar 13 punktiem bija trešajā vietā, bet Melnkalne un Austrija ar 14 punktiem ieņēma pirmās divas vietas.

Līdz ar to kļuvušas skaidras visas 16 Eiropas čempionāta komandas – iepriekš ar uzvarām savās apakšgrupās vietu finālturnīrā ieguva Bosnija, Francija, Vācija, Grieķija, Izraēla, Itālija, Luksemburga, Nīderlande, Rumānija un Serbija.

Finālturnīrs paredzēts 23. un 24. maijā, komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās, pēc kuru izspēles tiks aizvadīti ceturtdaļfināli. Kopējais balvu fonds ir 100 tūkstoši eiro, uzvarētājiem saņemot 40 tūkstošus.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/...