Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Bijušais čehu futbolists Hapals apstiprināts Slovākijas izlases galvenā trenera amatā

Rolands Eliņš

Bijušais čehu futbolists Hapals apstiprināts Slovākijas izlases galvenā trenera amatā
Pavels Hapals. Foto: Rafal Rusek / PressFocus/SIPA/Scanpix

LETA. Kādreizējais čehu futbolists Pavels Hapals ticis apstiprināts Slovākijas nacionālās izlases galvenā trenera amatā, paziņojusi Slovākijas Futbola asociācija (SFZ).

Tiek ziņots, ka līgums ar Hapalu noslēgts līdz 2020.gada Eiropas čempionātam, taču to pēc tam varēs pagarināt.

Kā vēstīts, pirms divām nedēļām no amata atkāpās iepriekšējais Slovākijas valstsvienības galvenais treneris Jans Kozāks, kurš darba pienākumus pildīja pēdējos piecus gadus.

Pašlaik 49 gadus vecais Hapals iepriekš trenējis Slovākijas, Čehijas un Polijas futbola klubus, kā arī Slovākijas U-21 izlasi, kuru viņš vadīja no 2015.gadam līdz šim brīdim, kad stājās pie galvenās izlases stūres. Kopā ar U-21 izlasi viņš 2017.gadā iekļuva Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Viens no viņa lielākajiem karjeras sasniegumiem trenera karjerā bija iekļūšana 2010.gada UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā kopā ar slovāku klubu "Žilina".

Kā spēlētājs Hapals savulaik aizvadīja 21 maču Čehoslovākijas sastāvā, gūstot vienus vārtus, bet pēc šīs valsts sabrukuma pārstāvēja Čehiju desmit spēlēs.

Slovākija šobrīd UEFA Nāciju līgas B divīzijas pirmajā grupā ir pēdējā vietā trīs komandu konkurencē, zaudējot līdz šim abos aizvadītajos mačos pret Čehiju un Ukrainu.

Izmantotie resursi:
LETA