Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Favorīte Francija nepārsteidz – "Euro 2016" bez Lakazeta un Ben Arfas

Agris Suveizda

Favorīte Francija nepārsteidz – "Euro 2016" bez Lakazeta un Ben Arfas
Karima Benzemā prombūtnē uzbrukuma līdera lomu pārņems Antuāns Grīzmans?
Foto: SIPA/Scanpix

Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns nosaucis 23 spēlētāju sastāvu "Euro 2016" finālturnīram. Izvēlētais sastāvs gan bija viegli prognozējams, un aiz borta palika virkne Lionas "Olympique" spēlētāju un "Nice" zvaigzne Hatems Ben Arfa.

Vēl pirms dažiem mēnešiem šķita, ka Dešānam lielākajā daļā pozīciju būs milzīgas grūtības izšķirties starp lērumu augstas klases spēlētāju, tomēr savainojumi vai sportiskās formas kritums daudzus iespējamos kandidātus lika svītrot no iespējamā saraksta. Aizsardzības centrā traumu dēļ jau priekšlaicīgi sezona beidzās jaunajiem talantiem Kurtam Zumā un Emerikam Laportam, bet Mamadū Sako iekrita dopinga pārbaudē.

Beigu beigās uz četrām centra aizsargu pozīcijām, visticamāk, palika tikai pieci reāli kandidāti, un Dešāns lēma par labu pārbaudītām vērtībām Žeremī Matjē un Eliakimam Mangalā, nevis daudzu franču žurnālistu favorītam Samuelam Umtitī, kurš aizvada lielisku sezonu Lionas "Olympique" rindās. Arī aizsardzības malās konkurence palika visai neliela – Levens Kurzavā, kurš spīdēja "Monaco", PSG kreisajā malā nespēja izkonkurēt Maksvelu un līdz minimumam samazināja savas iespējas tikt uz finālturnīru, bet labajā malā pēdējā brīdī savainojuma dēļ izkrita "Bordeaux" spēlētājs Matjē Debišī un atvēra durvis uz izlasi lionietim Kristofam Žalē. Savainots arī "Sevilla" kreisās malas aizsargs Benuā Tremulinass.

Centra pussargu pozīcijās, kā jau gaidīts, uz čempionātu dosies gan šīs sezonas Premjerlīgas čempions un atklājums Ngolo Kantē, gan arī otro jaunību aizvadošais Lasanā Diarrā, tādējādi aiz borta palika Mančestras "United" spēlētājs Morgans Šnaiderlins. Arī vārtsargu līnijā Dešāns nepārsteidza – trešais numurs būs viduvēju sezonu aizvadošais "Rennes" vārtu vīrs Benuā Kostils, nevis perspektīvais Alfonss Areolā ("Villarreal") vai Stefans Rufjē ("St.-Etienne"), kuram ar Dešānu bija saruna un kurš pats nav gatavs izlasē būt rezervista lomā.

Lielākā konkurence bija priekšējā līnijā. Par spīti formas atgūšanai un lieliskām sezonas beigām aiz borta palika Lionas "Olympique" bombardieris Aleksandrs Lakazets, kurš pēdējās deviņās spēlēs guvis 11 vārtus, un neticamu atgriešanos piedzīvojušais Hatems Ben Arfa ("Nice"), kuram šī, domājams, ir labākā sezona karjerā – Ben Arfa vietējā čempionātā 33 spēlēs guvis 17 vārtus jeb vairāk nekā pēdējos astoņos gados kopā. Šovasar par velti iegūstamais Ben Arfa darījumu tirgū varētu būt gards kumoss, un franču mediji lēš, ka "Barcelona" vēlas viņu iegūt kā otrā plāna aktieri aiz uzbrucēju supertrio.

Vieta priekšējā līnijā neatradās arī "Sevilla" snaiperim Kevinam Gamero, kurš Spānijas čempionātā 31 spēlē guvis 16 vārtus. Sastāvā likumsakarīgi nav arī Nabila Fekira, kurš smaga savainojuma izlaida gandrīz visu sezonu, un viena no valstsvienības pēdējo gadu līderiem Matjē Valbuenā, kurš aizvada vājāko sezonām ilgā laika posmā. Protams, nav arī Karima Benzemā, kurš iekūlies ķezā ar Valbuenā šantāžu, un Franka Riberī, kurš ir beidzis karjeru izlasē (tika pieļauta neliela iespēja, ka pašmāju čempionāta dēļ Franks varētu atgriezties).

Toties uzbrukuma grupā iekļauti tādi spēlētāji kā Antuāns Grīzmans, Olivjē Žirū, Antonī Marsiāls, Kingslē Komans un bijušie marseļieši Andrē Pjērs Žiņaks un Dimitrī Pajets, kuru izredzes uz piedalīšanos "Euro 2016" sezonas sākumā tika vērtētas kā niecīgas. Premjerlīgā fantastisku sniegumu rādījušais Pajets tikai martā beidzot tika izsaukts uz izlasi, kur teicami aizvadīja marta pārbaudes spēles, bet Žiņaks vietu ieguva Benzemā izslēgšanas un Lakazeta smagnējā sezonas sākuma dēļ.

Francija gatavošanās posmā aizvadīs divas pārbaudes spēles, vispirms 30. maijā Nantē uzņemot Kamerūnu un pēc tam 4. jūnijā Mecā tiekoties ar Skotiju. Finālturnīra saimniece atklāšanas spēlē 10. jūnijā Sendenī spēlēs pret Rumāniju, 15. jūnijā Marseļā krustos šķēpus ar Albāniju, bet 19. jūnijā Lillē eksaminēs Šveici. Bukmeikeri Franciju kopā ar Vāciju uzskata par finālturnīra galvenajām favorītēm.

Francijas sastāvs

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsS/V
VārtsargiIgo Loriss29+Tottenham (Anglija)75
Stevs Mandandā31Marseille22
Benuā Kostils28+Rennes
AizsargiPatriss Evrā35Juventus (Itālija)71
Bakarī Saņā33Man. City (Anglija)55
Rafaels Varāns23Real Madrid (Spānija)28/2
Lorāns Koscelnijs30+Arsenal (Anglija)27
Likā Diņs22+Roma (Itālija)12
Kristofs Žalē32+Lyon11/1
Eliakims Mangalā25Man. City (Anglija)7
Žeremī Matjē32+Barcelona (Spānija)5
PussargiJoans Kabajs30Crystal Palace (Anglija)44/4
Blēzs Matuidī29PSG42/7
Musā Sisoko26+Newcastle (Anglija)35/1
Lasanā Diarrā31Marseille33
Pols Pogbā23Juventus (Itālija)29/5
Ngolo Kantē25Leicester (Anglija)2/1
UzbrucējiOlivjē Žirū29+Arsenal (Anglija)47/14
Antuāns Grīzmans25Atletico (Spānija)26/7
Andrē Pjērs Žiņaks30+Tigres (Meksika)24/7
Dimitrī Pajets29West Ham (Anglija)17/2
Antonī Marsiāls20+Man. United (Anglija)8
Kingslē Komans19+Bayern (Vācija)3/1

Spēlētāju vecums norādīts finālturnīra atklāšanas dienā 10. jūnijā. Ja spēlētājs dzimšanas dienu svinēs vēlāk, tas blakus apzīmēts ar +.

Rezervisti: Alfonss Areolā ("Villarreal"), Hatems Ben Arfa ("Nice"), Kevins Gamero ("Sevilla"), Aleksandrs Lakazets (Lionas "Olympique"), Adrjēns Rabio (PSG), Morgans Šnaiderlins (Mančestras "United"), Džibrils Sidibē ("Lille"), Samuels Imtitī (Lionas "Olympique").

Izmantotie resursi:
https://www.fff.fr/actualites/17142...

     [+] [-]

, 2016-05-12 22:22, pirms 8 gadiem
Labi, par Lakazetti skaidrs, slikta sezona, bet tas ko rāda Ben Arfa šosezon ir kaut kas ļoti izcils, mazliet vilšanās uz trenera korpusu + arī Areolā bija izcila sezona Villareal rindās, un man likās, ka tiks paņemts noteikti, varbūt pat kā otrais vārtsargs

  -1 [+] [-]

, 2016-05-12 22:24, pirms 8 gadiem
Manuprāt, Gignaca vietā vajadzēja būt Lakazetei, bet Diarras vai Sissoko vietā Ben Arfa

  +1 [+] [-]

, 2016-05-12 22:28, pirms 8 gadiem
Ir neliela vilšanās, ka sastāvā neredzu Andešuā Fošberju un Antonī Zeterberju Ja nopietni, frančiem visas iespējas sasniegt 1/2 finālu. Tālāk?..

     [+] [-]

, 2016-05-12 22:30, pirms 8 gadiem
Atceros, kaa Agris sezonas 1.pusee rakstiija, ka Kurzava ir galvenais kandidaats uz kreisaa maleeja aizsarga vietu pamatsastaavaa, jau tad neticeeju, ka vins buus speejiigs izkonkureet Evra, bet tagad tiesaam nav nekaads paarsteigums, ka vinja nav sastaavaa, jo Dinjs bija stabils pamatsastaava speletajs Romaa

     [+] [-]

, 2016-05-12 22:31, pirms 8 gadiem
āris spāre rakstīja: Tālāk?..
Kāpēc lai pusfinālā netiktu galā ar Vāciju, bet arī ja nē tad Francijai ir labs potenciāls nākotnē būt dominējošam spēkam futbolā

  -1 [+] [-]

, 2016-05-12 22:34, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Atceros, kaa Agris sezonas 1.pusee rakstiija, ka Kurzava ir galvenais kandidaats uz kreisaa maleeja aizsarga vietu pamatsastaavaa, jau tad neticeeju, ka vins buus speejiigs izkonkureet Evra, bet tagad tiesaam nav nekaads paarsteigums, ka vinja nav sastaavaa, jo Dinjs bija stabils pamatsastaava speletajs Romaa
Viņa problēma bija Maksvels, nevis Diņs, kurš Parīzē no brazīlieša atpalika vēl tālāk. Prognoze gan izgāzās, tas tiesa

     [+] [-]

, 2016-05-12 22:35, pirms 8 gadiem
Njā pirms sezonas faktiski visi Žiņjaku norakstīja, bet tomēr beigās tāpat tika izlasē, no rezervistiem man šķiet drīzāk Gameiro varēja būt, rezultatīva sezona la ligā un šobrīd ir labākā formā nekā Lakazets. Un , protams, Ben Arfas atstāšana ir kļūda, viņš var būt tas, kurš izšķirošajos brīžos pavelk uzbrukumu uznākot uz maiņu, bet nu tad jau redzēs.

     [+] [-]

, 2016-05-12 22:39, pirms 8 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Viņa problēma bija Maksvels, nevis Diņs, kurš Parīzē no brazīlieša atpalika vēl tālāk. Prognoze gan izgāzās, tas tiesa
Vai kaads no FRA izlases speeleetajiem nav pazinojis par to, ka beigs karjeru izlasee peec EURO 2016? Visvairaak, protams, domaaju Evra shajaa gadiijumaa. Un veel veeleejos pajautaat, kaads noskanojums pirms shii chempja valda pashaa Francijaa? Vai cilveki tic shai izlaisei?

  +2 [+] [-]

, 2016-05-12 22:46, pirms 8 gadiem
Uzvārdu atveidošana kā vienmēr rullē!

     [+] [-]

, 2016-05-12 22:48, pirms 8 gadiem
Gaidu Vācijas izlases sastāvu

  -1 [+] [-]

, 2016-05-12 22:52, pirms 8 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai kaads no FRA izlases speeleetajiem nav pazinojis par to, ka beigs karjeru izlasee peec EURO 2016? Visvairaak, protams, domaaju Evra shajaa gadiijumaa. Un veel veeleejos pajautaat, kaads noskanojums pirms shii chempja valda pashaa Francijaa? Vai cilveki tic shai izlaisei?
Ja vien neesmu palaidis garām, tad paziņojis laikam neviens nav, tomēr Patrisam tas droši vien būs atvadu čempionāts - pats jau ir gados, un aiz viņa jauno kadru netrūkst (atšķirībā no labā flanga).

Optimisms ir, taču tas pat ir vairāk nākotnes, nevis konkrēti šā finālturnīra kontekstā. Pašreizējais sastāvs varbūt vēl nav tik ļoti nobriedis (taču arī tagad zelts ir pilnīgi reāls mērķis), bet talantu ziņā šaubos, vai vēl kādai Eiropas valstij ir tik daudz slīpējamu dimantu kā Francijai. Tas viss gan var ļoti strauji mainīties - vēl ne tik sen visi apskauda spāņus un vāciešus.

  -1 [+] [-]

, 2016-05-12 22:56, pirms 8 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ja vien neesmu palaidis garām, tad paziņojis laikam neviens nav, tomēr Patrisam tas droši vien būs atvadu čempionāts - pats jau ir gados, un aiz viņa jauno kadru netrūkst (atšķirībā no labā flanga).

Optimisms ir, taču tas pat ir vairāk nākotnes, nevis konkrēti šā finālturnīra kontekstā. Pašreizējais sastāvs varbūt vēl nav tik ļoti nobriedis (taču arī tagad zelts ir pilnīgi reāls mērķis), bet talantu ziņā šaubos, vai vēl kādai Eiropas valstij ir tik daudz slīpējamu dimantu kā Francijai. Tas viss gan var ļoti strauji mainīties - vēl ne tik sen visi apskauda spāņus un vāciešus.
'
Paldies par info

     [+] [-]

, 2016-05-12 23:20, pirms 8 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Ja vien neesmu palaidis garām, tad paziņojis laikam neviens nav, tomēr Patrisam tas droši vien būs atvadu čempionāts - pats jau ir gados, un aiz viņa jauno kadru netrūkst (atšķirībā no labā flanga).

Optimisms ir, taču tas pat ir vairāk nākotnes, nevis konkrēti šā finālturnīra kontekstā. Pašreizējais sastāvs varbūt vēl nav tik ļoti nobriedis (taču arī tagad zelts ir pilnīgi reāls mērķis), bet talantu ziņā šaubos, vai vēl kādai Eiropas valstij ir tik daudz slīpējamu dimantu kā Francijai. Tas viss gan var ļoti strauji mainīties - vēl ne tik sen visi apskauda spāņus un vāciešus.
Kāda gan starpība kādi tev ir dimanti, ko tas dod? Labu perspektīvu nākotnē? Uz papīra jā..

Francija jau labu laiku nevienam titulam pat tuvumā nav bijusi, 2008 gadā EČ un 2010 gada PK pat no grupas viņi ārā netika un šajā laikā Francijai talanti nav trūkuši, vienmēr ir bijusi augstā līmenī nokomplektēta izlase.

Pat Itālija lai gan futbola lielvalsts skaistās, bet talantu resursi pašvaki bija 2012 gadā finālā!

Kkā neticas ka Vācija vai Spānija raudātu ka viņiem nav jaunu un talantīgu futbolistu

     [+] [-]

, 2016-05-12 23:22, pirms 8 gadiem
Ljoti speeciigs sastaavs franciem... + ljoti talantiigi jaunie speeleetaaji, kuriem noteikti buus liela veelme sevi pieraadiit EC - Griizmans, Komans, Marsials, Pogba, Kante, Dinjs, Varaans, Mangala, paareejie jau savas kvalitaates izlases rindaas ir apliecinaajushi...Francijai visas iespeejas savaas maajaas izciiniit zeltu.

     [+] [-]

, 2016-05-12 23:55, pirms 8 gadiem
kristaps30 rakstīja: Gaidu Vācijas izlases sastāvu
Nezini kad paziņos? Jo es ar gaidu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-13 09:18, pirms 8 gadiem
ja godiigi,tad iisti nesaprotu kaapeec Franciju sauc par favoriitu uz uzvaru, kaut kaa neesmu maniijis ka kaadiem nu baigi brauktu paari,plus veel Benzema nav,vieni no favoriitiem piekriitu,bet ne jau galvenie

     [+] [-]

, 2016-05-13 09:43, pirms 8 gadiem
un par Ben Arfu,zinot vinja raksturu nav briinums ka vinju labaak izdomaaja nenjemt,Francijas izlasee peedeejos gados paaraak daudz ieksheejo probleemu,lai njemtu speeleetaaju,kas neprot buut rezervists un var kljuut par potenciaalo bumbu gjeerbtuvee,taapeec ar metu krustus pirms katras baumas ka vinjsh vareetu pievienoties Barca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja