Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Igauņi uz mačiem pret Īriju izsaukuši pazudušo dēlu Lindperi

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Igauņi uz mačiem pret Īriju izsaukuši pazudušo dēlu Lindperi
Joels Lindpere
Foto: soccernet.ee

Jau piektdien „Euro2012” kvalifikācijas turnīra „play-off” pirmajā spēlē Tallinā Igaunija uzņems Īrijas valstsvienību. Pēc plašām debatēm Igaunijā treneris Tarmo Rūtli tomēr nolēmis izsaukt uz izlasi pazudušo dēlu Joelu Lindperi.

Uzbrūkošais pussargs Joels Lindpere debitēja izlasē 18 gadu vecumā 1999. gadā. Aizvadījis Igaunijas valstsvienībā 74 spēles (pieci vārti), šis futbolists 2010. gada sākumā paziņoja, ka izlasē vairs nespēlēs un pamatā koncentrēsies savai klubu karjerai. Pēc tam, kad Igaunija brīnumainā kārtā izcīnīja tiesības piedalīties „Euro2012” „play-off”, jautājums par Lindperes piesaistīšanu atkal kļuva aktuāls.

Lindpere sākotnēji paziņoja, ka viņa palīdzība izlasei būs atkarīga no tā, vai viņa pārstāvētais MLS klubs Ņujorkas „Red Bulls” (tajā igaunis ir pamatsastāva spēlētājs, šosezon guvis astoņus vārtus) iekļūs turnīra „play-off”. Klubs „play-off” iekļuva, taču izstājās jau 1/4 finālā, piekāpjoties Losandželosas „Galaxy”. Pēc šīm spēlēm „Red Bulls” deva atļauju Lindperem pievienoties izlasei, un arī treneris Tarmo Rūtli izteica viņam šādu piedāvājumu. Lindpere pēc ierašanās Igaunijā pavēstījis, ka negrib ieņemt kāda, kas ar smagu darbu palīdzējis Igaunijai tik tālu tikt, vietu. Lindpere būšot priecīgs par 10-15 minūtēm spēles laika, nākot uz maiņu.

Runājot par citām Igaunijas izlases aktualitātēm, daudzi nobažījušies par izlases līderu mazo spēļu praksi. Pamatsastāva uzbrucējs Tarmo Kinks sava Anglijas Čempionāta kluba „Middlesbrough” rindās visas sezonas garumā aizvadījis nieka 10 minūtes, lielākoties netiekot pieteikumā. Kinks cer ziemā pāriet uz klubu, kurā būtu regulārs spēles laiks, taču viņa kvalitatīva palīdzība nepieciešama jau tagad mačos ar Īriju, īpaši ņemot vērā, ka cits pamatsastāva uzbrucējs Sergejs Zeņjovs palīdzēt nevarēs, jo guvis nopietnu savainojumu Ukrainas Premjerlīgas spēlē. Tāpat pavisam maz savu klubu rindās spēlē izlases kapteinis Raio Pīroja („Vitesse”) un rezultatīvākais futbolists Konstantīns Vasiļjevs („Amkar”). Viņi gan iedrošina, ka viss būs kārtībā un ka galvenais ir kārtība ar veselību.

Treneris Rūtli pirmsspēles preses konferencē pastāstījis, ka pirmajā spēlē būtu svarīgi neielaist vārtus, taču viņš noteikti grib arī gūtus vārtus. Rūtli kareivīgi piemetina: „Mūsu panākuma atslēga nebūs aizsargāšanās, bet gan gūti vārti.” Par Lindperi Rūtli uzsvēris, ka futbolista lielākā priekšrocība ir universālisms – Lindpere var spēlēt dažādās vidējās līnijas pozīcijās (flangos, centrā, zem uzbrucēja), kas paver manevra iespējas.

Nedaudz par Īrijas izlasi. Piespiedu kārtā ir izsaukts bez izlases pieredzes esošais vārtsargs Darens Rendolfs, jo savainojumu guvis Deivids Fords – tiesa, šeit runa ir par rezerves vārtsarga lomu. Pamatvārtsargam Šejam Givenam arīdzan ir mikrosavainojums, taču viņš noteikti stāsies vārtos Tallinā. Lielākās galvassāpes trenerim Džovanni Trapatoni sagādā uzbrukuma līnija – Kevinam Doilam jāizlaiž pirmā spēle diskvalifikācijas dēļ, bet Šeins Longs ir savainots. Visas cerības tiks liktas uz pieredzējušo Robiju Kīnu (nesen atkopies no traumas), bet otrā uzbrucēja pozīcijā būs aizlāpīšanās variants. Tāpat īri pārdzīvo par Džona O’Šea („Sunderalnd”, pirms tam „Manchester United”) savainojumu – viņš varbūt varēs būt ierindā uz atbildes spēli Dublinā. Tāpat ir bažas par „Manchester United” pussargu Daronu Gibsonu (pēdas savainojums). Jebkurā gadījumā, lai kādi savainojumi nenomocītu Īrijas izlasi, paturēsim prātā, ka 16 no 23 izsauktajiem spēlētājiem pārstāv Anglijas Premjerlīgu (plus vēl ir MLS līgā spēlējošais Kīns un Maskavas „Spartak” pussargs Eidens Makgīdijs)...

Igaunijas – Īrijas spēli piektdien tiesās ungāru soģis Viktors Kasai, kurš šī gada pavasarī Vemblija stadionā tiesāja Čempionu līgas finālu starp „Barcelona” un „Manchester United”, kā arī PK2010 pusfinālu starp Spāniju un Vāciju.

Izmantotie resursi:
Avaleht - Soccernet.ee - Jalgpall luubi all!
BBC - Homepage

  -4 [+] [-]

, 2011-11-09 18:55, pirms 13 gadiem
lai vai kā..... Īrija šo iespēju nelaidīs garām

  +4 [+] [-]

, 2011-11-09 18:57, pirms 13 gadiem
Lai veicas!

  +9 [+] [-]

, 2011-11-09 18:58, pirms 13 gadiem
veiksmi musu kaiminjiem igaunjiem

 +12 [+] [-]

, 2011-11-09 19:00, pirms 13 gadiem
Par ziemeļu kaimiņiem!

  +3 [+] [-]

, 2011-11-09 19:19, pirms 13 gadiem
ja īri nenovērtēs igauņus, un tas var izspēlēt īŗiem ļaunu joku...

  -2 [+] [-]

, 2011-11-09 19:23, pirms 13 gadiem
Uzbrukumā īriem tiešām aizlāpīšanas varaints - kopā ar Kīnu spēlēs Stoke labākais snaiperis Džonatana Valterss. Rezervē vēl ir Saimons Kohs arī no EPL (West Bromwich). Novēlu slēpotājiem šādus ielāpus.

  +4 [+] [-]

, 2011-11-09 19:31, pirms 13 gadiem
Raio Piiroja plays in Vitesse not in AZ.Klavan plays in AZ.

But yeah, it`s excellent, that Lindpere came to Estonia team

     [+] [-]

, 2011-11-09 19:42, pirms 13 gadiem
pirmajā spēlē igauņiem ir lielas izredzes. Atbildes spēlē jācīnās un uz eiro 12
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-09 21:11, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Good luck guys. U have already done an excellent job qualifying to play offs but u still have to make a big point. Wish u the same that Latvia once experienced. To play in European championship is something unique. Great luck neighbours!
Thanks

And good luck for Latvia too.

     [+] [-]

, 2011-11-09 21:23, pirms 13 gadiem
miiledy rakstīja: Uzbrukumā īriem tiešām aizlāpīšanas varaints - kopā ar Kīnu spēlēs Stoke labākais snaiperis Džonatana Valterss. Rezervē vēl ir Saimons Kohs arī no EPL (West Bromwich). Novēlu slēpotājiem šādus ielāpus.
Slēpotāji ta slēpotāji,bet spelēs EČ play-off.Bet bimbja treniņbikšiniekiem to nekad nesasniegt,var tik lēkāt ap savu bimbi

     [+] [-]

, 2011-11-11 11:02, pirms 12 gadiem
Pilna Vecrīga ar vēl pilnākiem īriem, tāpēc novēlu igauņiem piepildīt tik pat pilnus salinieku vārtus!