Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Igaunijai lielā spēle pret Īriju, bosnieši eksaminēs portugāļus

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Igaunijai lielā spēle pret Īriju, bosnieši eksaminēs portugāļus
Slavenais Džovanni Trapatoni un visu laiku rezultatīvākais Īrijas izlases spēlētājs Robijs Kīns preses konferencē Tallinā
Foto: soccernet.ee

Tā diena ir klāt – "Euro2012” kvalifikācijas turnīrā tiks aizvadīti "play-off” četru pāru pirmās spēles. Igaunija Tallinā spēkosies ar Īriju, Turcija uzņems Horvātiju, Čehija – Melnkalni, bet Bosnija un Hercegovina – Portugāli.

Igaunija – Īrija
Latvija paveica brīnumu 2003. gada rudenī, "play-off” divu spēļu summā pārspējot Turciju. Toreiz pirmajā mačā Rīgā latvieši ielika pamatus, uzvarot ar 1:0. Vai igauņi ir spējīgi uz līdzīgu rezultātu šovakar Tallinā? Līdz šim Igaunijas spēle izcēlusies ar rezultativitāti – gan daudz gūtu vārtu (10 spēlēs 15, tikpat, cik, piemēram, D grupas uzvarētājai Francijai), gan arī uz kopējā fona padaudz ielaistu (14, tikai Fēru salas grupā ielaida vairāk). Pēdējā mājas mačā igauņi ar 4:1 sagrāva Ziemeļīriju, taču skaidrs, ka ar titulētā Džovanni Trapatoni trenētajiem īriem tik gludi neklāsies. Īrija pēdējo gadu garumā rāda stabilu sniegumu un ļoti vēlas gūt morālu kompensāciju par, viņuprāt, netaisnīgo netikšanu uz PK2010 finālturnīru (atceramies Tjerī Anrī rokas palīdzību Francijas panākumā). Franči toreiz ar pūlēm izspruka sveikā, tagad Īrijai pretī komanda no cita plauktiņa – Igaunija. Īrijai B grupā ne tikai lieliska kopējā bilance (6-3-1, zaudēts tikai reizi krieviem ar 2:3), bet arī spīdoša izbraukumu maču statistika, proti, trīs uzvaras, divi neizšķirti, piecās spēlēs ielaisti tikai vieni(!) vārti. Jādomā, ka spēles augstā likme liks par sevi manīt – īri visdrīzāk pirmām kārtā centīsies neielaist un visu nokārtot mājās Dublinā. Igauņiem jācer, ka pretinieku pazīstamais uzbrucējs Robijs Kīns neiekaros Sergeja Pareiko vārtus, kamēr pašiem priekšā jāgaida kāds Konstantīna Vasiļjeva tālšāviens vai, piemēram, Tarmo Kinka vārti. Viens labs igauņu uzbrucējs, Sergejs Zeņjovs, nespēlēs, jo guvis nopietnu savainojumu Ukrainas Premjerlīgas spēlē. Šo rindu autors vēros igauņu lielo spēli klātienē, visas dienas garumā Sportacentrs.com sniedzot lasītājiem dažnedažādu informāciju par gaidāmo maču.

Turcija – Horvātija
Turcija cer, ka tai veiksmi nesīs treneris Gūss Hidinks, taču kvalifikācijas turnīrs šīs komandas izpildījumā bija nepārliecinošs – bezcerīgi zaudējumi Vācijai, klupiens Azerbaidžānā (0:1) un tikai ar lielām pūlēm aiz sevis noturēta Beļģijas izlase. Turcijas izlases rādītāji bija vissliktākie no visām deviņām 2. vietu ieguvējām. Uz šī fona ļoti pārliecināti par sevi ir horvāti, kuru treneris Slavens Biličs pie katras iespējas piemetina, ka viņa futbolisti noteikti uzvarēs un sāks jau ar maču Turcijā, proti, spēlēs uz uzvaru, nedomājot par divu spēļu kontekstu. Horvātija joprojām nav aizmirsusi sāpīgo zaudējumu "Euro2008” 1/4 finālā, kad 119. minūtē (jeb papildlaika pirmspēdējā minūtē) horvāti atklāja rezultātu, taču... turki 120. minūtē izlīdzināja un triumfēja pendelēs, horvātiem trāpot tikai vienu no četriem mēģinājumiem (neiesita arī šī brīža izlašnieki Luka Modričs, Ivans Rakitičs, Mladens Petričs, kurš gan guvis savainojumu). Horvāti nekautrējas atgādināt par to sāpi un ļoti alkst saldi revanšēties. Turku treneris Hidinks ir pieticīgs - sacījis, ka šovakar būs līdzīga spēle un primārais uzdevums savu līdzjutēju priekšā būs... neielaist vārtus.

Bosnija un Hercegovina – Portugāle
Par revanšu var runāt arī šajā duelī, šoreiz runa par 2009. gada rudeni, kad portugāļi šajā pašā "play-off” stadijā izslēdza Bosniju un Hercegovinu. Atšķirībā no turkiem cīņā ar horvātiem, portugāļi toreiz gan uzvarēja pelnīti (abās spēlēs 1:0). Tiesa, bosnieši kopš tā laika turpinājuši progresēt un bija ļoti tuvu tam, lai tiktu uz „Euro2012” pa taisno – tikai apšaubāmi 78. minūtē nopelnītais Samira Nasrī 11 metru soda sitiens ļāva Francijai izvairīties no zaudējuma un nokļūšanas "play-off”. Bosnijai pietrūka maz, lai uzvarētu grupu un tālāk nepaveicās arī izlozē, tiekot pie draudīgākā iespējamā pretinieka. Portugāle ar Krištianu Ronaldu priekšgalā nespēj iztēloties neiekļūšanu finālturnīrā (pēdējo reizi Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrs izlaists tālajā 1992. gadā), bet Dānijas palaišana savā grupā norāda, ka ne viss ir kārtībā ar šo izlasi. Arī priekšlaicīga Portugāles puses sūdzēšanās par slikto laukuma kvalitāti Bosnijā liecina, ka nav pilnīgas pārliecības par saviem spēkiem. Portugāļiem būs svarīgi pēc iespējas vairāk kontrolēt bumbu, neļaujot izpausties bosniešiem un viņu uzbrucējam Edinam Džeko ("Manchester City”), uzbrūkošajiem pussargiem Miralemam Pjaničam ("Roma”) un Zvjezdanam Misimovičam (Maskavas "Dinamo”) un citiem.

Čehija – Melnkalne
Šis laikam ir vienīgais šī vakara pāris, kurā sagaidāms, ka mājiniekiem izteikti jāspēlē uz rezultāta taisīšanu, proti, tiek uzskatīts, ka čehiem vajadzētu būt pārākiem par melnkalniešiem un pirms došanās atbildes vizītē uz karsto Melnkalni, vajadzētu iegūt komfortablu pārsvaru. Mazās Melnkalnes līderis Mirko Vučiničs akcentē, ka viņa komandas futbolistiem jāaizvada šī spēle kā pēdējā savā mūžā, taču, skatoties uz šo divcīņu pragmatiski, Čehijai būtu jāuzvar. Melnkalnieši "Euro2012" atlasi iesāka vareni (trīs uzvaras), bet turnīra pēdējās piecās spēlēs trīs neizšķirti un divi zaudējumi, vien ar pūlēm nosargāja 2. vietu grupā - zelta vērtē bija no 0:2 izrautais mājas neizšķirts 2:2 pret Angliju. Arī čehi nespēlēja grupā pārāk pārliecinoši, tomēr viņu spēlētāju izvēle vismaz uz papīra ir labāka - vārtos Čehs (spēlēs ar salauztu degunu!), aizsardzībā vairāki Vācijas Bundeslīgas vīri, vidējā līnijā Čehijas čempiones "Viktoria" (piedalās ČL grupu turnīrā) plus Rosickis ("Arsenal") un Plašils ("Bordeaux"), uzbrukumā nenogurstošais Barošs ("Galatasaray"). Melnkalnieši, izņemot kapteini Vučiniču ("Juventus"), no skaļiem uzvārdiem pretī var likt vien Jovetiču ("Fiorentina"), bet pārējie lielākoties pārstāv vidēja līmeņa čempionātus (pret angļiem spēlēja Polijas, Šveices, Vācijas 2.Bundeslīgas un tamlīdzīgu līgu futbolisti, kuri pie tam nav zvaigznes šajos turnīros).

1 2 63 komentāri

     [+] [-]

, 2011-11-11 09:35, pirms 12 gadiem
Ielieciet Igaunu sastavu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-11-11 09:44, pirms 12 gadiem
Būs grūti, bet jātur īkšķi. Lai veicas igauņiem.
PS. Daļa latviešu droši vien fanos par savām otrajām mājām - Īriju.
Slēpts komentārs: mrPO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-11-11 09:49, pirms 12 gadiem
Atceros to kaunu, kad Latvija zaudēja Igauņiem nākamajā ciklā pēc Euro 2004... biju tajā spēlē Tallinā - ceru, ka Igauņi šodien parādīs, ka tā bija likumsakarība un uzvarēs!

  +8 [+] [-]

, 2011-11-11 09:49, pirms 12 gadiem
Cikos vispar sakas?

Veiksmi Estiņiem.....

  +8 [+] [-]

, 2011-11-11 09:50, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: Ziemeļīrija un Īrija ir divas dažādas valstis
Un tu gribi teikt, ka latvieši strādā tikai Ziemeļīrijā? Viņi ir gan vienā gan otrā, un teiktu, ka pat Īrijā vairāk neka Ziemeļīrijā

 +14 [+] [-]

, 2011-11-11 09:54, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: Ziemeļīrija un Īrija ir divas dažādas valstis
Kādā rakā te Ziemeļīrija???

  +8 [+] [-]

, 2011-11-11 09:57, pirms 12 gadiem
Go Estonia GO Estonia

  +3 [+] [-]

, 2011-11-11 10:04, pirms 12 gadiem
mrPO rakstīja: Ziemeļīrija un Īrija ir divas dažādas valstis
Ziemeļīrija NAV valsts, tā ir daļa no Lielbritānijas. Tāpat kā valsts nav Skotija vai Velsa. Un šodien taču kaimiņi spēlē pret Īriju. Tikko iedomājos, ja starptautsikā futbola federācija ļauj izlases veidot, ja tā var teikt, šīm pavalstīm, kādreiz Lembergs arī varētu izdomāt veidots Ventspils futbola izlasi un piedalīties FIFA turnīros. Ventspils taču arī lepni pretendē (savās galviņās) uz pilsētvalsts nosaukumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-11-11 10:20, pirms 12 gadiem
Apbrīnojami, ka šāda veida rakstos ļoti bieži autori aizmirst gandrīz vai svarīgāko lietu - cikos spēle sākas?

  +4 [+] [-]

, 2011-11-11 10:27, pirms 12 gadiem
lieku uz estiboisu uzvaru 1:0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-11 10:31, pirms 12 gadiem
tomaats rakstīja: Apbrīnojami, ka šāda veida rakstos ļoti bieži autori aizmirst gandrīz vai svarīgāko lietu - cikos spēle sākas?
manas domas....

  +9 [+] [-]

, 2011-11-11 10:38, pirms 12 gadiem
saadu speeli vareeja arii paraadiit piem. LTV7 , sarunaat ar igaunu koleegiem ,lai mees arii varam redzeet,jo varu dereet interese par so speeli buutu daudz lielaaka nekaa par muusu pasu cempionaatu,ko pa lielam neviens neskataas un kur skatiitaaju auditorija ir maza,lai gan ik pa laikam raada siis speeles,bet seit lai gan muuseejie nespeelee tomeer buutu interesanti paskatiities kaa kaimini speelee!
Slēpts komentārs: kauls

     [+] [-]

, 2011-11-11 10:59, pirms 12 gadiem
Spēļu laiki nav ielikti... cool
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-11-11 11:10, pirms 12 gadiem
vai viasat klienti vares redzet speli ?

  -1 [+] [-]

, 2011-11-11 11:20, pirms 12 gadiem
Raksts itkā par Notikumu, bet neviena vārda, kur notiks, cikos, haltūra.

     [+] [-]

, 2011-11-11 11:20, pirms 12 gadiem
20:45
UEFA EURO – UEFA.com
Te būs spēle skatāma:
LiveTV / прямая трансляция Эстония

zata rakstīja: Spēļu laiki nav ielikti... cool

     [+] [-]

, 2011-11-11 11:29, pirms 12 gadiem
21:00 Bosnia-Herzegovina vs Portugal
21:05 Turkey vs Croatia
21:15 Czech Republic vs Montenegro
21:45 Estonia vs Rep. of Ireland

  +4 [+] [-]

, 2011-11-11 11:41, pirms 12 gadiem
Nu,igauņi,lai jums izdodas!!! Jūs to esat pelnījuši

  +3 [+] [-]

, 2011-11-11 11:58, pirms 12 gadiem
eestiem jāuzvar, viņi ir to pelnijuši. Žēl ka uz pārspēlēm netika Armēnijas izlase izškirošajā spēlē zaudējot tieši īriem, tāpēc šovakar par igaunijas puišiem

  +1 [+] [-]

, 2011-11-11 12:15, pirms 12 gadiem
Nu žēl man paliek, ka ne viens pašmāju TV kanāls nerādīs šo spēli! Visat Sport Baltic pat labāk rāda kautkādu tenisu nevis kaimiņu iespējamo brīnumu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-11 13:13, pirms 12 gadiem
Šo maču varēs arī kkur redzēt???

  +1 [+] [-]

, 2011-11-11 13:20, pirms 12 gadiem
Liekas stulbi teikt : "igauņi to ir pelnījuši, značit UZ PRIEKŠU!!!". Arī īri ir pelnījuši vietu pamatturnīrā. Lai gan jutīšu līdz vairāk par igauņiem gribu lai uzvar stiprākā komanda.

     [+] [-]

, 2011-11-11 13:56, pirms 12 gadiem
bulterjers rakstīja: Šo maču varēs arī kkur redzēt???
ziemeļlatvijā tiem , kam ir estu dekoders....
ETV -sākot jau no 21:35- tiešraide:
21:35 Jalgpalli EM valikmäng Eesti - Iirimaa
Eesti Televisioon | ERR

pa eurosport/eurosport2 - tikai apskati paredzēti.
krievu `entēveška plus` neko nepiedāvā (vismaz es neatradu.)

     [+] [-]

, 2011-11-11 15:09, pirms 12 gadiem
Nu jātur par ziemeļukaimiņiem īkšķi. Redzams, ka futbols iet uz augšu, nevis kā Latvijā uz leju

     [+] [-]

, 2011-11-11 15:52, pirms 12 gadiem
Igauņu spēles play off jau ir sasniegums, bet lai veicas līdz galam. Prieks par to un kārtējo reiz ziemeļu kaimiņu pieeja izrādās produktīva, ņemot vērā daudz maz sistemātisko futbola attīstību no 90 puses, pamatojoties uz pēctecīgu rietumu(holandiešu) speciālistu piesaisti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-11-11 16:23, pirms 12 gadiem
masalskis123 rakstīja: Par lēnu Igauņu uzvaru!!
Par lēnu Tevis iznīdēšanu!!!
1 2 63 komentāri