Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Beļģija atlaiž Vilmotsu, Ševčenko trenēs Ukrainu

Andrejs Siliņš

Beļģija atlaiž Vilmotsu, Ševčenko trenēs Ukrainu
Andrijs Ševčenko
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas Futbola federācija paziņojusi, ka pārtrauktas darba attiecības ar līdzšinējo vīru valstsvienības galveno treneri Marku Vilmotsu, savukārt par Ukrainas izlases galveno treneri iecelts Andrijs Ševčenko.

Beļģi, kas tika pieskaitīti pie galvenajiem favorītiem "Euro 2016" finālturnīrā Francijā, pēc otrās vietas E grupā astotdaļfinālā ar 4:0 sakāva Ungāriju, bet ceturtdaļfinālā piekāpās Velsai ar 1:3. "Tehniskā komisija izvērtējusi "Euro 2016" turnīru un secinājusi, ka uzstādītie mērķi nav sasniegti. Ir vienots redzējums par to, ka komandai vajadzīgs jauns impulss, lai sasniegtu augstus rezultātus lielajos turnīros," teikts federācijas paziņojumā, norādot, ka darba attiecības ar treneri Vilmotsu pārtrauktas.

47 gadus vecais speciālists vadīja Beļģijas izlasē strādāja jau no 2009. gada kā asistents, bet no 2012. gada bija galvenais treneris. Līgums ar Vilmotsu bija spēkā vēl uz diviem gadiem. Vilmotsa vadībā Beļģija izcīnīja 34 uzvaras un astoņus neizšķirtus, kā arī piedzīvoja desmit zaudējumus. Vilmotsa vadībā beļģi FIFA pasaules rangā no 54. vietas uzkāpa līdz pašai augšai - 1. pozīcijai.

Federācija pateicas Vilmotsam par ieguldīto darbu un novēl veiksmi nākotnē, bet jaunā trenera meklējumi tiek uzsākti nekavējoties, lai jau 1. septembrī, kad paredzēta pārbaudes spēle pret Spāniju, Beļģiju tajā vadītu jaunais galvenais treneris.

Vilmotss pēc 16 gadus ilgas spēlētāja karjeras 2003. gadā pievērsās trenera arodam un šajā laikā strādājis "Schalke" un "Sint-Truidense" klubos.

Tikmēr Ukrainas izlases galvgalī turpmāk būs Andrijs Ševčenko. 39 gadus vecais Ševčenko savulaik bija slavenākais ukraiņu uzbrucējs, pārstāvot Kijevas "Dynamo", "Milan" un Londonas "Chelsea" komandas. Spēlētāja karjeru Ševčenko noslēdza 2012. gadā, bet šogad bija Ukrainas izlases galvenā trenera Mihailo Fomenko asistents "Euro 2016" finālturnīrā. Tajā ukraiņi piedzīvoja izgāšanos, zaudējot visās trīs grupu turnīra spēlēs un braucot mājās jau pēc pirmās kārtas.

Jau iepriekš Ševčenko vārds tika minēts kā reālākais kandidāts uz galvenā trenera vietu, un tagad šīs ziņas apstiprinājusi Ukrainas federācija. Ševčenko Ukrainas izlasē savulaik guva 48 vārtus, kas joprojām ir nepārspēts izlases rekords. 2006. gadā Ševčenko bija komandas kapteinis, kad Ukraina pirmoreiz vēsturē spēlēja Pasaules kausa finālturnīrā.

Līgums ar Ševčenko noslēgts uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem. Kā asistenti piesaistīti itālietis Mauro Tasoti (bija asistents "Milan" klubā, kad tur spēlēja Ševčenko) un spānis Rauls Riančo, kurš strādājis Kijevas "Dynamo". Pirmais uzdevums jau skaidrs - kvalificēties 2018. gada Pasaules kausam. Ukrainai kvalifikācijas turnīrā būs jāspēlē vienā grupā ar Horvātiju, Islandi, Turciju, Somiju un Kosovu.

Čehijas izlases galvenais treneris turpmāk būs Karels Jarolims, ar kuru parakstīts divu gadu līgums. Čehija "Euro 2016" finālturnīrā spēlēja neizšķirti ar Horvātiju (2:2), bet zaudēja Spānijai (0:1) un Turcijai (0:2), paliekot pēdējā vietā D grupā un izslēgšanas turnīrā neiekļūstot. Tas maksāja darbu Pāvelam Vrbam, kurš vadīja komandu divus gadus.

59 gadus vecais Jarolims šobrīd ir "Mlada Boleslav" kluba galvenais treneris un viņam atļauts turpināt darbu ar komandu līdz 25. augustam, kad beigsies UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārta. Tiesa, līdz tai "Mlada Boleslav" vēl jātiek, jo šobrīd tiek gaidīti pretinieki 3. kārtā.

Izmantotie resursi:
| Royal Belgian Football Association
Īō³ö³éķčé ńąéņ Ōåäåšąö³æ ōóņįīėó Óźšąæķč

  -1 [+] [-]

, 2016-07-15 18:31, pirms 8 gadiem
Ševčenko...nu nezinu, tas varbūt ir plāns, lai ukraiņi nebrauktu uz Krieviju?...uzbrucējiem pēc definīcijas ir vismazākā sajēga par futbolu - ganās uz aizmugures līnijas un prasa bumbu...nu,lāāāb ...tā gluži nav, bet mūsu uzbrucējs Pahars vismaz jauniešus patrenēja..
Vilmots vajadzēja mainīt jau pēc PK Brazīlijā

  +2 [+] [-]

, 2016-07-15 19:13, pirms 8 gadiem
Nuu Vilmotss acīmredzami bija vājš treneris taktiskajā ziņā, tāds Konte tikai varēja sapņot par tādu pussargu un uzbrukuma līniju Itālijai.
Cerams Krievijā beļģi beidzot parādīs pilnu potenciālu, šobrīd tikai brīžam bija redzams fantastisks futbols un arī tikai spēlēs, kur viņi bija pārliecinošo favorīti .

     [+] [-]

, 2016-07-15 19:19, pirms 8 gadiem
Beidzot Ševa uzņēmās vadīt Ukrainu

     [+] [-]

, 2016-07-15 19:26, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Ševčenko...nu nezinu, tas varbūt ir plāns, lai ukraiņi nebrauktu uz Krieviju?...uzbrucējiem pēc definīcijas ir vismazākā sajēga par futbolu - ganās uz aizmugures līnijas un prasa bumbu...nu,lāāāb ...tā gluži nav, bet mūsu uzbrucējs Pahars vismaz jauniešus patrenēja..
Vilmots vajadzēja mainīt jau pēc PK Brazīlijā
ne ševa ne Pahars nav treneri....labi bij sava laika spēlētāji...
Par Ukrainu poh.j...
Bet Latvijas izlasei gan vajag Jaunasiņu treneri... ja jau palīgā sauc Starkovu.... tātad futbola treneru jaunu - sagatavotu, nav neviena Latvijā ! ... (velkam ārā vecās medāļes un aprūsējušos samovārus)....
Reitingā krītam ar vien zemāk... to neredz miljardieris neredzīgais Indriķis.....
Naudu nevarēja sadalīt par Futbola Māju... (labi ka nav 90.gadi..., bez asinīm...

     [+] [-]

, 2016-07-15 19:40, pirms 8 gadiem
Un vēl - vai tik tas apgūtais miljons Futbola Mājai nav tas pats jau leģendām apvītošais "pārejošais vimpelis" ...?

     [+] [-]

, 2016-07-15 20:55, pirms 8 gadiem
tagad belgijai jabut daudz stiprakai,jo ar sho treneri bija tikai mazi panakumi ,bet potencials ir daudz lielaks

     [+] [-]

, 2016-07-15 21:18, pirms 8 gadiem
"47 gadus vecais speciālists vadīja Beļģijas izlasē strādāja jau no 2009."
Autor, pamaini šo teikumu.

     [+] [-]

, 2016-07-15 23:53, pirms 8 gadiem
BEL - beidzot, liels kauns no tik spēcīga sastāva izspiest tik mazu rezultātu, jau pirms EČ prognozēju ka nekā nebūs .. uz nākotni ir cerība