Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Litex" pirms došanās uz Jelgavu paraksta līgumu ar kolumbieti un portugāļiem

Agris Suveizda

"Litex" pirms došanās uz Jelgavu paraksta līgumu ar kolumbieti un portugāļiem
"Litex" pirmais papildinājums Henrijs Rohass
Foto: pfclitex.com

Bulgārijas ceturtais spēcīgākais klubs Lovečas "Litex" aizvadījis pēdējo pārbaudes spēli pirms 2. jūlijā gaidāmās UEFA Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārtas spēles Jelgavā. Bulgāri ar 3:0 apspēlēja "Neftehimik" un izcīnīja otro uzvaru trīs spēlēs. Šajā mačā piedalījās arī divi no trim šovasar iegūtajiem leģionāriem.

Iepriekšējo sezonu "Litex" noslēdza 31. maijā un jau 12. jūnijā sāka gatavošanos šai sezonai. Nometnes sākumā vēl kopā ar komandu netrenējās vairāki savainotie spēlētāji, kā arī četri izlašu pārstāvji – 21 gadu vecais Bulgārijas izlases aizsargs Kristijans Malinovs, kā arī trīs spēlētāji no Bulgārijas U21 izlases. Komandu no pagājušā gada pamatsastāva pametuši divi leģionāri, kuri "Litex" pievienojās iepriekšējās sezonas vidū – portugāļu pussargam Paulu Regulam beidzās īre (8/12+1 vārti), bet senegāliešu aizsargs Džeksons Mendī (15/15) pārcēlās uz Kipras "Omonia".

Tieši pret šo klubu "Litex" aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, uzvarot ar 3:2. Visus vārtus "Litex" labā guva Ņujorkā dzimušais norvēģu uzbrucējs Bjerns Jonsens, kurš sezonas sākumā bija Igora Labuta kluba biedrs Portugāles 2. līgas komandā "Atletico" (27 spēlēs 14 vārti, kas ļāva piesaistīt arī Portugāles lielo klubu uzmanību). Abās pārējās pārbaudes spēlēs "Litex" tikās ar zemāka kalibra klubiem, pa reizei spēlējot ar Bulgārijas pēc spēka 2. līgas vienībām "Vereja" (2:2) un "Neftehimik" (3:0).

Pagaidām starpsezonā "Litex" sastāvu papildinājuši trīs leģionāri. Par pirmo jaunpienācēju kļuva 27 gadus vecais kolumbiešu pussargs Henrijs Rohass, kurš līdzšinējo karjeru pavadīja Kolumbijas augstākajā līgā. Pēc tam komandai pievienojās arī 25 gadus vecais portugāļu pussargs Arseniu, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Portugāles 11. spēcīgākajā komandā "Moreirense" (29/31+3 vārti). Savukārt vakar līgums tika parakstīts arī ar 25 gadus veco portugāļu uzbrūkošo pussargu Djogu Vianu no Portugāles 17. spēcīgākā kluba "Gil Vicente" (25/32+1 vārti).

Atšķirībā no pirmajiem diviem, vienošanās ar Vianu izziņota pēc 22. jūnija, kas bija beigu termiņš sastāva pieteikumam Eiropas līgas 1. kārtai. Līdz ar to, iespējams, viņš pret "Jelgavu" vēl nevarēs palīdzēt. Gan Rohass, gan Arseniu pēdējā pārbaudes spēlē izgāja komandas pamatsastāvā, un Arseniu arī guva uzvaras vārtus. Eiropas līgas atbildes spēle Bulgārijā paredzēta 9. jūlijā, un "Litex" savā mājaslapā vēsta, ka beigām tuvojas stadiona uzlabošanas darbi. Futbola laukumā ieklāts jauns zālājs no Vācijas, kā arī izbūvēta jauna drenāžas sistēma.

Interesanti, ka pēc sezonas beigām Bulgārijā cirkulēja baumas par iespējamo "Litex" un slavenā, taču uz iznīcības robežas esošā Sofijas CSKA apvienošanu. Jau esam vēstījuši, ka Maksima Uvarenko bijušajam klubam ir milzīgas finansiālās problēmas un ka tas ir zaudējis profesionāla kluba statusu. Tādēļ CSKA vadība mēģināja un joprojām mēģina atrast pēdējo salmiņu, kā saglabāt CSKA valsts augstākajā līgā. Pret iespējamo klubu apvienošanu asi iebilda abu klubu fani. Paredzams, ka CSKA nākotnes sakarā sīkāka informācija gaidāma rīt, un ir ļoti ticama versija, ka Bulgārijas titulētākais klubs varētu beigt pastāvēt un tikt būvēts pilnīgi no nulles.

Izmantotie resursi:
ПФК Литекс Ловеч | Официален Сайт