Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Butriks: ''Uzdevums, protams, ir pārvarēt somu barjeru''

Krišs Upenieks

Butriks: ''Uzdevums, protams, ir pārvarēt somu barjeru''
Andrejs Butriks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Futbola kluba ''Ventspils'' sporta direktors Andrejs Butriks sarunā ar portālu Sportacentrs.com pēc notikušās UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra 2. kārtas izlozes, kurā ventspilnieki pretī ieguva Somijas čempioni HJK, kluba mērķus neslēpa: ''Uzdevums, protams, ir divu spēļu summā uzvarēt somus un iekļūt nākamajā kārtā.''

Pēc komandu sadalīšanas grupās ''Ventspils'' iespējamās pretinieces bija sešas. Par tām kļuva "Celtic" (Skotija), BATE (Baltkrievija), "Malmö" (Zviedrija), HJK (Somija), Molde (Norvēģija) un Midtjylland (Dānija). Beigās noskaidrojās, ka ventspilnieki otrajā kārtā sacentīsies ar somu klubu, kas vietējā čempionātā uzvarējis pēdējos sešus gadus pēc kārtas.

''Uz papīra laikam jau trāpījās labākais variants, kāds varēja būt. Domāju, ka drīzumā došos aplūkot somu komandu klātienē un tad jau varēšu spriest par viņu spēku precīzāk. Uzdevums, protams, ir pārvarēt šo kārtu. Tāds tas bija jau pirms sezonas. Citu uzdevumu nevar būt. Ja kādreiz pratām uzvarēt ''Brondby'' [''Ventspils'' Dānijas klubu uzvarēja 2004. gadā, 0:0, 1:1, bet Butriks laukumā devās 84. minūtē - K.U.], neslikti spēlējām pret ''Malmo'', tad ceru, ka viss izdosies arī pret HJK,'' optimisma pilns bija ''Ventspils'' sporta direktors.

Butriks arī novērtēja, kāds varētu būt somu kluba līmenis: ''Ja salīdzina Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Somijas čempionātus, tad uzskatu, ka somiem tas tomēr ir mazliet vājāks. Bet tajā pašā laikā neko pašlaik nevaru spriest. Komanda ir uzvarējusi kādas septiņas astoņas reizes pēc kārtas [sešas - K.U.] Somijas čempionātā. Jābrauc apskatīties. Zinu, ka tur spēlē daudzi vietējās akadēmijas futbolisti. Noteikti tā ir zemāka līmeņa komanda kā ''Celtic'', ''Molde'', ''Malmo'', ''Midtjylland''. Atkal jāsaka, ka tas viss ir tikai uz papīra.''

''Ventspils'' sastāvā pagaidām lielas steigas pēc papildinājumiem neesot: ''Meklējam pastiprinājumus. Varbūt kāds parādīsies, varbūt - nē. Ir parakstīts līgums ar Juriju Žigajevu un 15 gadus vecu futbolistu Māri Biti. Viņš ir mūsu akadēmijas audzēknis. Skaidrs, ka tas ir vairāk nākotnei, bet tas tikai apliecina, ka klubs domā arī par tālāku nākotni. Ja tuvākajā laikā kāds vēl parādīsies, ir pārrunas, tad noteikti par to ziņosim.''

Somijas klubs savas mājas spēles aizvada uz mākslīgā seguma laukuma, taču ventspilniekiem, pēc Butrika domām, tai nevajadzētu būt problēmai: ''Kad braukšu uz Somiju, noteikti izpētīšu šo segumu, jo tie tomēr mēdz atšķirties. Tie segumi, uz kādiem spēlē ''Metta'', ''Daugavpils'', var būt citādāki. Tā gan nav liela problēma - mēs viņus uzņemsim uz zālāja, viņi mūs mākslīgā seguma.'' Lai gan pēc izlozes paredzēt, ka pirmā spēle 14. vai 15. jūlijā notiks Helsinkos, Butriks pastāstīja, ka, visticamāk, notiks izmaiņas un pirmā spēle norisināsies Ventspilī, jo Helsinkos tajā laikā ir paredzēts citas sacensības, būs aizņemts laukums, viesnīcas.

Noslēgumā Butriks kluba vārdā vēlējās pateikties galvenajiem sponsoriem SIA ''LDZ Cargo'', Ventspils Brīvostas pārvaldei un SIA ''Ventspils naftas termināls'' par atbalstu visas sezonas gaitā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-06-22 20:54, pirms 9 gadiem
Precīzāk būtu Mariss Bite.

  -1 [+] [-]

, 2015-06-22 22:11, pirms 9 gadiem
Veiksmi FK VENTSPILS ! Vienīgiais klubs,kurš godīgi nopelnījis vietu spēlēt ČL kvalifikācijas turnīrā! Turēsim īkšķus par jums!

  +1 [+] [-]

, 2015-06-22 23:14, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Precīzāk būtu Mariss Bite.
nav vienīgais kam tiek bieži rakstīts nepareizi vārds no akadēmijas audzēkņiem

     [+] [-]

, 2015-06-23 23:24, pirms 9 gadiem
Life rakstīja: Veiksmi FK VENTSPILS ! Vienīgiais klubs,kurš godīgi nopelnījis vietu spēlēt ČL kvalifikācijas turnīrā! Turēsim īkšķus par jums!
Un citi ČL spēlējošie tur tikuši negodīgi?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-23 23:27, pirms 9 gadiem
Vārtsargu līnijā, aizsardzībā un vidējā līnijā viss ir okei, lai cīnītos un mēģinātu pārvarēt šo kārtu, bet pēc Diaņa aiziešanas ir nepieciešams papildinājums uzbrukumā. Visu cieņu Karļikam, bet par Turkova un Mujeci momentu izšķērdību jau esmu iepriekš izteicies. Vajag kādu, kurš prot noslēgt uzbrukumus, tā saucamo finisher. Cik tur trūka, lai arī pērn būtu pārvarējuši Malmo barjeru, ja vien Ahmeds būtu iesitis, nevis trāpījis izgājienā pa stabu. Cerams nekas tāds šosezon neatkārtosies un skandināvus pieveiksim ar vēl vienu mēģinājumu.