Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Titulētais van Gāls paziņo par trenera karjeras beigām

Agris Suveizda

Titulētais van Gāls paziņo par trenera karjeras beigām
Luī van Gāls
Foto: GES/Augenklick

Nīderlandiešu futbola speciālists Luī van Gāls paziņoja, ka ģimenes apstākļu dēļ 65 gadu vecumā nolēmis likt punktu trenera karjerai. Iepriekšējā mēnesī viena no van Gāla meitām zaudēja vīru.

Luī van Gāla pēdējais klubs bija Mančestras "United", no kura viņš tika atlaists pēc iepriekšējās sezonas beigām. Tobrīd nīderlandietis paziņoja, ka trenera karjerā ņem pauzi, taču tagad atklāja, ka tai punktu pielicis pavisam. "Nedomāju, ka vēl kādreiz atgriezīšos trenera arodā," sacīja van Gāls.

Klīda baumas, ka van Gāls pēc atlaišanas no "United" saņēmis vērienīgu piedāvājumu – 50 miljonus eiro trīs gados - no kādas no arābu valstīm. "Šajās valstīs tādu naudu nemaksā, bet Ķīnā gan. Varēju aizbraukt uz turieni, bet joprojām esmu šeit," teica van Gāls. "Ar manu ģimeni noticis tik daudz lietu, ka atkal esmu kļuvis par cilvēku [nevis treneri]."

Van Gāls Nīderlandes izlasi aizveda līdz trešajai vietai 2014. gada Pasaules kausā, ar Amsterdamas "Ajax" supertalantīgo paaudzi 1995. gadā uzvarēja Čempionu līgā, ar "Ajax" un "Barcelona" pa reizei ieguva UEFA Superkausu, septiņas reizes triumfēja vietējos čempionātos – četrreiz Nīderlandē (trīsreiz ar "Ajax", vienreiz ar "Alkmaar"), divreiz Spānijā un vienreiz Vācijā. Taču par savu nozīmīgāko balvu karjerā viņš ironiski dēvē savu pēdējo trofeju – FA kausu, kas tika iegūts divas dienas pirms atlaišanas no "United".

"Tas bija mans lielākais sasniegums," teica van Gāls. "Pēdējos sešos mēnešos Mančestrā mana galva atradās giljotīnā. Par to atbildīgi bija angļu mediji. Spiediens brīžiem bija necilvēcīgs, un man bija jāpaliek uzticīgam savai filosofijai un jāturpina motivēt spēlētājus. Par to, ka turpināju vadīt komandu un kausu ieguvu par spīti tādam spiedienam, varu būt lepns. Arī tādēļ, ka finālā mūsu spēlētājs tika noraidīts un pagarinājumu aizvadījām desmit vīru sastāvā. Tādēļ šī trofeja bija fantastiska. Saskārāmies ar tik milzīgu pretestību."

Izmantotie resursi:
Van Gaal stopt definitief|Telesport| Telegraaf.nl
Van Gaal: 'Slot bij Manchester United was...

Slēpts komentārs: puramuk

  -1 [+] [-]

, 2017-01-17 21:02, pirms 7 gadiem
neko īpaši nav patīkami ar tevi iepazīties

  -1 [+] [-]

, 2017-01-17 22:45, pirms 7 gadiem
Visu cieņu!

     [+] [-]

, 2017-01-17 23:10, pirms 7 gadiem
Nevajag te irst, viens no visu laiku labākajiem speciālistiem! Visu cienu!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-17 23:23, pirms 7 gadiem
Zem van Gāla debitēja tādi leģendāri Barcas spēlētāji kā Iniesta, Xavi, Puyol, Valdes. Bija lielisks treneris.

     [+] [-]

, 2017-01-18 06:55, pirms 7 gadiem
Kimberley rakstīja: Zem van Gāla debitēja tādi leģendāri Barcas spēlētāji kā Iniesta, Xavi, Puyol, Valdes. Bija lielisks treneris.
tu zem kaa?