Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Video: Gorkšs: "Interesanti, ka turpina noplūst LFF dokumenti, ieraksti…"

Jānis Celmiņš
Piedāvājam fragmentu no Jāņa Celmiņa sarunas ar Latvijas Futbola federācijas prezidentu Kasparu Gorkšu.

Sarunu pilnā garumā šovakar plkst. 20.15 skaties Sportacentrs.com TV kanālā, bet portālā Sportacentrs.com jau rīt!
Vērtējums: +4

  -1 [+] [-]

, 2019-03-26 13:26, pirms 5 gadiem
Sponsori iedod naudu futbola federācijai, kuru pēc tam visi kopā nodzer Sanktpēterburgā. "Mums ir šīs vērtības, vienotība"

Var jau aizstāvēt federācijas darbu, bet Gorkša atstātais iespaids ir ārkārtīgi saskanīgs. Viņš ir perfekts padomju funkcionārs!

Un žurnālistam respect. Ļoti grūta intervija, ar ko viņš tiek galā labi.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-26 13:40, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Sponsori iedod naudu futbola federācijai, kuru pēc tam visi kopā nodzer Sanktpēterburgā. "Mums ir šīs vērtības, vienotība"

Var jau aizstāvēt federācijas darbu, bet Gorkša atstātais iespaids ir ārkārtīgi saskanīgs. Viņš ir perfekts padomju funkcionārs!

Un žurnālistam respect. Ļoti grūta intervija, ar ko viņš tiek galā labi.
Tā jau ir iepriekšējās federācijas vadības pārmantota lieta. Kāds varētu papētīt, kurā brīdī tā parādijās, kurš vispār ko tādu ieviesa. Varbūt ne viss ir melns un balts kā tev liekas, noteikti ir iemesls kāpēc tas ir vajadzīgs un nezinot iekšējo virtuvi un federācijas&sponsoru savstarpējās attiecibas ir grūti objektīvi spriest. Tas, ka kāda daļa tiek atvēlēta savstarpējo attiecību stiprināšanai, pēc būtības nav nekas slikts.

  +1 [+] [-]

, 2019-03-26 13:55, pirms 5 gadiem
Cepiens par 11k? +/- saprotamas izmaksas, saprotams mērķis.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-26 13:57, pirms 5 gadiem
Te var vilkt paralēles ar klubu futbolu: ja klubam iet labi un vadība velk no kases ārā tugrikus, lai organizētu banketus, tad tajā tiešām nav nekā slikta, bet ja klubs ir sportiskā un fiskālā ānusā un vadība pieczvaigžņu viesnīcā kopā ar nezināmām personām spēlē lielo vīru spēles, tad tas izskatās jau pavisam citādi. Ja Latvijas izlase būtu klubs, tas atrastos gan sportiskā, gan finansiālā kraha priekšā, un tāda kluba fani skandētu - vadību ārā!

Mēs varam runāt par futbolam nepiederošu personu ēdināšanu un dzirdināšanu pieczvaigžņu viesnīcās, ja futbolam nepiederošās personas pēc tam par savu naudiņu ceļ laukumus, halles, pērk bumbas un algo Pepus Gvardiolas, lai tie strādātu ar mūsu jaunatni, bet tam rezultātam ir JĀBŪT.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-26 13:58, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Te var vilkt paralēles ar klubu futbolu: ja klubam iet labi un vadība velk no kases ārā tugrikus, lai organizētu banketus, tad tajā tiešām nav nekā slikta, bet ja klubs ir sportiskā un fiskālā ānusā un vadība pieczvaigžņu viesnīcā kopā ar nezināmām personām spēlē lielo vīru spēles, tad tas izskatās jau pavisam citādi. Ja Latvijas izlase būtu klubs, tas atrastos gan sportiskā, gan finansiālā kraha priekšā, un tāda kluba fani skandētu - vadību ārā!
Cik halles var uzcelt par 11k ?

     [+] [-]

, 2019-03-26 13:59, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Cik halles var uzcelt par 11k ?
Nevienu. Bet tāds biznesa ceļojums vienalga prasa atdevi. Rezultātu. Tas nevar būt vienkārši "mēs ar čomiem aizbraucām, jo par 11k vienalga neko nevar izdarīt." Bet pārtulkojot cilvēku valodā KG atbildes, iznāk tieši tas.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-26 14:03, pirms 5 gadiem
M rakstīja: Nevienu. Bet tāds biznesa ceļojums vienalga prasa atdevi. Rezultātu. Tas nevar būt vienkārši "mēs ar čomiem aizbraucām, jo par 11k vienalga neko nevar izdarīt"
Protams, piekrītu tev. Bet kā var uzrādīt rezultātus sponsoru atteicībām ? Varbūt šis brauciens noturēja vienu sponsoru uz vēlvienu gadu. Varbūt pilnīgi nekāda jēga nebija. Man vienkārši liekas, ka izņemot vienu komandējumu no konteksta tur nevar neko apspriest. Interesantāk būtu redzēt piemēram gada griezumā - cik naudas šim "biznesa klubam" federācija ir iztērējusi un cik naudas šis klubs ir ienesis lff kasē.

     [+] [-]

, 2019-03-26 14:06, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Protams, piekrītu tev. Bet kā var uzrādīt rezultātus sponsoru atteicībām ? Varbūt šis brauciens noturēja vienu sponsoru uz vēlvienu gadu. Varbūt pilnīgi nekāda jēga nebija. Man vienkārši liekas, ka izņemot vienu komandējumu no konteksta tur nevar neko apspriest. Interesantāk būtu redzēt piemēram gada griezumā - cik naudas šim "biznesa klubam" federācija ir iztērējusi un cik naudas šis klubs ir ienesis lff kasē.
Taisnība. Ir pat tādas lietas, ko vispār nevar izteikt skaitļos, bet kas dod neapšaubāmu labumu. Un ir arī vienkārši "naudiņa pļurkš" pasākumu sērijas daudzu gadu garumā.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-26 15:18, pirms 5 gadiem
Nesaprotu, kas te ir nesaprotams un par ko cepiens.. Līdzīgi kā biznesā, lai kaut ko dabūtu ir jāinvestē, ne vienmēr ir atdeve, bet galvenais, lai kopējā lieta iet ar plusa zīmi. Te ir labi redzams nazīšu dūrēju darbiņš, cerams, ka Kasparam izdosies izslaucīt viņus ārā..

  +2 [+] [-]

, 2019-03-26 16:07, pirms 5 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Cepiens par 11k? +/- saprotamas izmaksas, saprotams mērķis.
da kaut 20 000 komandējums... ja pēc tam ir ieguvums 100 000, kāda problēma?

1 000 uz cilvēku pa lielam nekas nav. Manuprāt Celmiņš taisa herņu, un to info ir iedevis kāds, kuram skauž?

  +2 [+] [-]

, 2019-03-26 17:26, pirms 5 gadiem
Normāls darbs ar sponsoriem. Normālā prakse viscaur Eiropā, ka sponsori ir iekšā procesā un tiem tiek dažādas ekstras, sapazišanās, pirmajiem paziņoti noteikti lēmumi. Nav tā, ka sponsors noziedo, saņem savu logo uz banera un ir priecīgs.

     [+] [-]

, 2019-03-26 18:51, pirms 5 gadiem
ielieciet arī kā podcast

  +2 [+] [-]

, 2019-03-26 19:32, pirms 5 gadiem
Uztaisiet konkursu par darba vietu federacija kā Sponsoru parliecinatajs. Domaju,ka daudz bus gribetaji braukt “sada veida” komandejumos un patrliecinat sponsorus!

  +2 [+] [-]

, 2019-03-26 21:10, pirms 5 gadiem
Piekrītu augstāk minētajiem komentāriem, ka principā nekas 'krimināls', manuprāt, tas nav - it īpaši, ja pastāv variants, ka šāds brauciens ir tiešām beigās sanācis plusos, ja kāds potenciāls sponsors ir šādā veidā piesaistīts. It īpaši, ja šī ir tāda vecās federācijas vadības iestrādne, tad nu nav jau uzreiz Gorkšam kā jaunajam saimniekam viss vecais uzreiz jāsagrauj, jo gan jau, ka ir 'vecajiem krabjiem'bijušas arī labas idejas. Nu gadu-divus-trīs patestēs šo 'biznesa klubu', sapratīs ka atdeve no tā nav un cerams tādā gadījumā to aizklapēs kā lieku un nevajadzīgu ekstru.
Darbs ar sponsoriem un naudas meklēšana kā zināms (tie kas varbūt ir ar to saskārušies) tomēr ir sarežģīts process - īpaši, ja runa ir par daudziem, varbūt pat desmitiem tūkstošiem. Tā jau tik sapņos tev bagātais 'onkulis' vai uzņēmējs iedos kāpostu tavas idejas realizācijai tāpat vien tik tāpēc, ka labi izskaties vai pasmaidīji pareizajā brīdī.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-26 21:48, pirms 5 gadiem
Indriksons juniors turpina ļurināt un sist sev pa plecu

  -1 [+] [-]

, 2019-03-26 23:47, pirms 5 gadiem
Ir jāsaprot, kāda ir starpība starp sponsoru un mecenātu - vieni dod naudu aiz vaļīgas sirds un pārliecības, kamēr citi vēlas atgriezenisko saiti - publicitāti, statusu, VIP, biļetes un slēgtus pasākumus slegtā cilvēku grupā. Nekā krimināla šajā LFF trikā nav. Tas pieder pie lietas, jo tāds tas darbiņš.

     [+] [-]

, 2019-03-27 08:27, pirms 5 gadiem
Es droši vien labi strādāju

     [+] [-]

, 2019-03-27 09:57, pirms 5 gadiem
Ja LFF iegulda 10 000 eiro lai izklaidētu potenciālos sponsorus un atpakaļ no viņiem nākotnē dabū teiksim 100 000, vai tas ir slikti? Ieguvums būtu 90 000 eiro!

Tas ir protams tad ja es pareizi saprotu ko LFF ar šo domāja