Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Jurkovskis: "Ģērbtuvē bija krietni pozitīvāka atmosfēra, nekā pēc citām spēlēm"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Jurkovskis: "Ģērbtuvē bija krietni pozitīvāka atmosfēra, nekā pēc citām spēlēm"
Raivis Andris Jurkovskis (Nr. 8) cīņā ar Austrijas izlases futbolistu. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

LETA. Latvijas futbola izlasei otrdien mačā ar Austriju bija jāspēlē tāpat kā iepriekšējā cīņā pret Slovēniju - nebaidoties, uzņemoties iniciatīvu un nesēžot aizsardzībā, sarunā ar aģentūru LETA atzina valstsvienības aizsargs Raivis Andris Jurkovskis.

Latvijas izlase otrdien 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla pēdējā spēlē savā laukumā ar 1:0 pārspēja Austriju. Vārtus 65.minūtē guva Mārcis Ošs.

Latvijas futbolisti, ieskaitot pārbaudes spēles, pirms otrdienas mača nebija uzvarējuši 17 mačos pēc kārtas, šajā neveiksmju joslā piedzīvojot 12 zaudējumus. Iepriekšējo uzvaru latvieši svinēja pērnā gada jūnijā Baltijas kausa mačā, bet starptautiskajos turnīros iepriekšējais panākums bija gūts vairāk nekā pirms diviem gadiem.

"Ģērbtuvē bija krietni pozitīvāka atmosfēra, nekā pēc citām spēlēm. Tuvojāmies antirekordam, bet to nepieļāvām. Treneris teica, lai izejam laukumā, atdodam visus spēkus un spēlējam par valsti. Bija jāspēlē tāpat kā pret Slovēniju - nebaidoties, uzņemoties iniciatīvu un nesēžot aizsardzībā. Centāmies spēlēt futbolu," stāstīja Jurkovskis.

Uz Rīgu nedevās Austrijas izlases spožākās zvaigznes Dāvids Alaba, Marko Arnautovičs, Martins Hinteregers, Konrāds Laimers, Štefans Lainers un Marsels Sabicers.

"Spēles plānā tas neko nemainīja. Viņi visi centās sevi pierādīt, lai treneri viņus izvēlētos uz finālturnīru. Viņi tāpat bija motivēti uzvarēt šo spēli. Visi spēlē augstākajā līmenī un bija profesionāli noskaņojušies, neviens nebija atslābinājies," secināja aizsargs.

Latvijas virslīgā spēlējošajiem futbolistiem sezona ir beigusies, kamēr pretiniekiem tā vēl nav pat vidū.

"Pēc sezonas sakrājies nogurums. Kaut kā vajadzēja savākt visus spēkus un nospēlēt divas spēles, lai atvaļinājumā ietu ar uzvaru. Pēdējos divos mačos spēlēju savu spēli, centos atbrīvoties, neiespringt un būt pārliecināts pār savu spēli," teica Jurkovskis, kurš pēdējos divos mačos bija viens no redzamākajiem spēlētājiem laukumā.

Latvijas izlases treneris Slaviša Stojanovičs pirms cikla pēdējās spēles motivēja futbolistus nebaidīties un nesēdēt aizsardzībā. "Mēģinām laukumā atdot visus spēkus un nedomāt par to, ka varam ielaist vārtus. Protams, nepieļaujot muļķīgas kļūdas aizsardzībā," teica Jurkovskis.

Nākamajā sezonā Latvijas izlasei oficiālās spēles būs UEFA Nāciju līgas D divīzijā, kur spēlēs Eiropas septiņas vājākās komandas.

"Paskatoties FIFA rangā, esam zemākajā punktā, kur vien varam būt. Pret tādām valstīm jācenšas uzvarēt visas spēles un kāpt uz augšu. Domāju, ka tā nav mūsu vietā Eiropā. Esam pelnījuši būt augstāk," pauda Jurkovskis.

Kā Latvijas izlases zaudējumu iemeslus Jurkovskis min galvenokārt koncentrēšanās trūkumu un nevajadzīgas kļūdas aizsardzībā. "Varbūt arī pietrūka pašpārliecinātības," teica Jurkovskis, daļēji piekrītot Stojanoviča paustajam, ka brīžiem futbolistiem pietrūka pareizās attieksmes. "Tagad esam sapurinājušies un spēlējam par savu valstu. Saprotam, ka jāiet laukumā un jākapājās."

Pirms došanās uz Slovēniju Latvijas izlasei bija komandas pasākums, kurā valstsvienības futbolisti apmeklēja latviešu kino jaunā blokbāstera "Dvēseļu putenis" seansu. Jurkovskis uzskata, ka kopīgi vērotā filma par latviešu strēlniekiem nedaudz uzlaboja atmosfēru komandā.

"Viņi izdarīja visu, lai mēs dzīvotu brīvā valstī. Tas parāda arī mums, kādai jābūt attieksmei pret savu valsti un, ka mums arī par to jācīnās. Protams, viņiem tas bija jāparāda karā, līdz ar to mums tas viss nav tik sarežģīti," atzina Jurkovskis.

Pirmssspēles dienā, pirmdien, tika atzīmēta Latvijas Republikas proklamēšanas 101.gadadiena. "Nekādu komandas pasākumu nebija, tikai treneri ļāva pirmsspēles dienā aiziet paskatīties salūtu," par valsts svētku svinēšanu teica Jurkovskis.

22 gadus vecais futbolists iepriekšējā sezonā pārstāvēja "Liepāju" un ar vēju pilsētas komandu viņam ir līgums arī uz nākamo sezonu. Virmo baumas, ka komandu pametīs vairāki Liepājas futbolisti, taču Jurkovskis liek noprast, ka viņš nebūs starp tiem.

"Paši sezonu izgāzām un pašu spēkiem no tās bedres jālien laukā. Sezonas sākumā nebijām fiziski gatavi, tikai beigās sākām uzņemt formu, ko vajadzēja izdarīt starpsezonā. Eirokausos bija ļoti laba spēle Minskā, bet domāju, ka vajadzēja tikt pāri arī zviedriem. Nebija viņi tik pārāki, lai mēs zaudētu divas spēles," atzīmēja Jurkovskis.

Nākamajā sezonā "Liepājas" komandu vadīs pašmāju speciālists Andrejs Kaļiņins.

"Pie viņa spēlēju jau RFS sastāvā. Viņam patīk uzbrūkošs futbols - komanda nesēž aizsardzībā un kontrolē bumbu. Komandas viņa vadībā cenšas spēlēt kā pirmais numurs. Pats esmu spēlējis par pussargu, tāpēc uzbrūkošs futbols šobrīd kā aizsargam problēmas nesagādā," komentēja Jurkovskis.

Abas komandas savā starpā tikās arī 6.septembrī Zalcburgā, kur Austrija svinēja graujošu uzvaru ar 6:0. Latvijas futbola izlasei tas bija atkārtots lielākais zaudējums pēc neatkarības atjaunošanas.

Kvalifikācijas turnīra G apakšgrupā pēc desmit spēlēm ar 25 punktiem uzvarēja Polija, 19 punktus guvusi Austrija, 14 punkti ir Slovēnijai un Ziemeļmaķedonijai, 11 sakrāja Izraēla, bet Latvijai ir trīs pēdējā mačā nopelnītie punkti.

Martā par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts serbu speciālists Slaviša Stojanovičs. Pirms nepilna gada no izlases galvenā trenera amata nolēma atkāpties somu speciālists Miksu Pātelainens, kurš komandu vadīja vien kopš maija jeb mazāk nekā astoņus mēnešus.

  -2 [+] [-]

, 2019-11-20 12:31, pirms 4 gadiem
Varat, protams, saukt mani par Latvijas sporta heiteri… Bet šis ir tas iemesls, kāpēc es nemīlu uzvaras par nemotivētu pretinieku... Tūlīt jau sāks tītaroties, ka ar to Latvijas futbolu nemaz nav tik traki... Lai gan patiesībā trakāk vairs nav kur. Turnīra tabula, nu moins… Sajūta, ka sacenšamies ar komandām no citām līgām, par priekšpēdējie galvastiesu pārāki. Agrāk lieliski zināju - kādi aizsargi, kādi pussargi, kādi uzbrucēji mums parasti iznāk laukumā... Tagad kaut kā slinkums, sekoju līdzi tikai beigu rezultātiem... Kas runā paši par sevi.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-20 12:42, pirms 4 gadiem
Jurkovskim jālien uz ārzemēm, pietiks Latvijas līmenī spēlēt.

  +4 [+] [-]

, 2019-11-20 13:16, pirms 4 gadiem
Kas ir ar šiem motivēts, nemotivēts. Austriešiem zaudēt Latvijai ir tas pats, kas mums zaudēt Gibraltāram (motiveti vai nē). Neskatoties uz to, ka AUT nebija 7 pamatsastāva spēlētāji, uz laukuma bija tuvākas rezerves, kuri vēlas tikt pamatsastāvā. Šaubos, vai treneri un spēlētāji jūtas vienaldzīgi par šādu spēli. Ne jau LV tagad ies un visus uzvarēs. Vienkārši varbūt lēnā gaitā sākam pa milimetram atgriezties futbolā. Nekad mēs nekontrolēsim spēles un reti kad tās būs skatāmas. Bet ne jau visas uzvaras (lai arī cik tad būtu) būtu norakstamas uz nemotivētiem pretiniekiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 13:35, pirms 4 gadiem
Dmitry rakstīja: Varat, protams, saukt mani par Latvijas sporta heiteri… Bet šis ir tas iemesls, kāpēc es nemīlu uzvaras par nemotivētu pretinieku... Tūlīt jau sāks tītaroties, ka ar to Latvijas futbolu nemaz nav tik traki... Lai gan patiesībā trakāk vairs nav kur. Turnīra tabula, nu moins… Sajūta, ka sacenšamies ar komandām no citām līgām, par priekšpēdējie galvastiesu pārāki. Agrāk lieliski zināju - kādi aizsargi, kādi pussargi, kādi uzbrucēji mums parasti iznāk laukumā... Tagad kaut kā slinkums, sekoju līdzi tikai beigu rezultātiem... Kas runā paši par sevi.
Šī prieka izpausme tiešām ir līdzvērtīga Latvijas futbola līmenim. Vinnējuši nemotivētu Austrijas ceturto izlasi un tagad sāk runāt par futbola augšupeju. Šī īstermiņa domāšana ir kritiska.

Ja tā saucamie futbolisti parādīs labu sniegumu ilgtermiņā, tad mēs varēsim runāt par pozitīvām iezīmēm futbola sakarā.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-20 13:50, pirms 4 gadiem
[quote mopeeds]
Šī prieka izpausme tiešām ir līdzvērtīga Latvijas futbola līmenim. Vinnējuši nemotivētu Austrijas ceturto izlasi un tagad sāk runāt par futbola augšupeju. Šī īstermiņa domāšana ir kritiska.

Ja tā saucamie futbolisti parādīs labu sniegumu ilgtermiņā, tad mēs varēsim runāt par pozitīvām iezīmēm futbola sakarā.

Austrijas 1,5 izlase,nevis ceturta
Butiba 2 speles pec kartas labas-ari ar motivetajiem sloveniem vienldizigs macs,ja bumbu sloveni vairak pietureja un ari Pavels pavilka momentus,bet tomer..
Sanak 3 labas speles visa cikla(normalas)pret poliem izbraukuma,sloveniem izbraukuma un pedeja spele majas pret Asutrijas pusotro izlasi.3 no 10 maciem.

     [+] [-]

, 2019-11-20 14:36, pirms 4 gadiem
Eh..., vēl Jurkovskim vajadzēja piedzimt par kreili ,būtu bezierunu starta 11 kreisais aizsargs...

     [+] [-]

, 2019-11-20 20:04, pirms 4 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Kas ir ar šiem motivēts, nemotivēts. Austriešiem zaudēt Latvijai ir tas pats, kas mums zaudēt Gibraltāram (motiveti vai nē). Neskatoties uz to, ka AUT nebija 7 pamatsastāva spēlētāji, uz laukuma bija tuvākas rezerves, kuri vēlas tikt pamatsastāvā. Šaubos, vai treneri un spēlētāji jūtas vienaldzīgi par šādu spēli. Ne jau LV tagad ies un visus uzvarēs. Vienkārši varbūt lēnā gaitā sākam pa milimetram atgriezties futbolā. Nekad mēs nekontrolēsim spēles un reti kad tās būs skatāmas. Bet ne jau visas uzvaras (lai arī cik tad būtu) būtu norakstamas uz nemotivētiem pretiniekiem.
atšķirība tā, ka mēs Gibraltāram zaudētu ar visiem sākmsastāva spēlātājiem ierindā.