Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Cik slikts ir Kaljāri stadions?

Cik slikts ir Kaljāri stadions?
"Cagliari" stadions "Is Arenas", pagaidām tribīnes veidotas no metāla caurulēm.
Foto no wikimedia.org

Par ceturtās spēļu kārtas skaļāko notikumu atzīmējama nenotikusī spēle Kaljāri, Sardīnijā, kur vietējai komandai “Cagliari Calcio” bija paredzēta tikšanās ar galvaspilsētas klubu “Roma“, bet tā tika atcelta drošības problēmu dēļ. Izrādās, ka ne tikai Latvijās Virslīgā klubiem nav normālu stadionu, bet pat tādā futbola lielvalstī kā Itālijā ir problēmas.

Cagliari Calcio

“Cagliari Calcio” klubs dibināts 1920.gadā un vienu reizi (1970.g.) tas izcīnījis arī Itālijas čempionu titulu, bet 1994. gadā iekļuvis UEFA kausa (analogs Eiropas līgai) pusfinālā. Tolaik kluba lielākā zvaigzne bija Itālijas izlases visu laiku rezultatīvākais uzbrucējs Luidži Riva (42 spēlēs 35 vārti). Rivas 11. numurs ir iemūžināts un ar to šajā klubā vairs nespēlēs neviens cits. Lielāko daļu sezonu tas pavadījis pirmajās divās Itālijas līgās, pēdējo reizi augstākajai līgai pievienojoties 2004. gada vasarā, kad komandas pazīstamākā seja bija Džanfranko Zola, kas nākamajā dzimtajā Sardīnijā noslēdza savu spēlētāja karjeru.

Visus šos gadus klubs ir cīnījies par palikšanu Itālijas augstākajā divīzijā, bieži mainījis trenerus (dažkārt pat 3 reizes sezonā), bet vietu stiprāko sabiedrībā allaž ir saglabājis. Šajos gados klubā savas prasmes attīstījuši tādi spēlētāji kā Alesandro Matri, Davids Suazo, Roberts Akvafreska, Marko Storari, Federico Marketi (viņu gan „marinēja” uz soliņa, jo uzstājīgi vēlējās mainīt klubu), bet trenera godā tikuši Masimiliano Alegri un Roberto Donadoni.

Pašlaik klubs pārsvarā balstās uz Itālijas spēlētājiem, no kuriem varētu atzīmēt komandas kapteini Andrea Kosu, aizsargu ar Itālijas izlases pieredzi Davidi Astori un perspektīvo vārtsargu Mikelu Agaci. No ārzemniekiem jāatzīmē beļģis Naingolans, argentīnietis Larivejs un zviedrs Ekdals.

Stadiona problēmas

Pēc 1970. gada eiforijas par uzvaru čempionātā pilsētas dome uzbūvēja klubam jaunu stadionu ”Stadio Comunale Sant'Elia”, kurā ir aptuveni pašlaik ir 23 tūkstoši skatītāju vietas, bet sākotnēji bija paredzētas 60 000 (apmeklētības records ir ~70 tūkstoši). Stadionā tika aizvadītas vairākas 1990. gada pasaules čempionāta spēles. Pirms 2002-03 gada sezonas stadionu pārbūvēja atkal, jo komandai, kura lēkāja starp pirmo un otro līgu tik lielu būvi nebija viegli uzturēt.

Komandas prezidents Masimo Čelīno bija plānojis uzbūvēt jaunu stadionu, bet pilsētas dome stadiona celtniecībasi atļauju nedeva pat klubam apņemoties segt visas būvniecības izmaksas, cerot izīrēt klubam esošo stadionu (tas vēl joprojām pieder pilsētai, tāpat kā vēl 18 ”Serie A” klubu stadioni, vienīgais stadions, kas pieder klubam ir jaunā ”Juventus” arēna) un pakļaujoties Pasaules dabas fonda spiedienam, jo jaunais stadions varot iznīcināt vietējo flamingo populāciju.

Pagājušās sezonas beigās pēc nesaskaņām ar pilsētas domi par jaunā stadiona būvniecību komandas prezidents nolēma atteikties no stadiona izmantošanas tā sliktās infrastruktūras dēļ. Sezonas pēdējās mājas spēles klubs aizvadīja Triestē, kas atrodas valsts „otrā galā” pie Slovēnijas robežas.

Jaunajai sezonai kluba īpašnieks jaunā stadiona „Is Arenas” būvniecībai paredzētajā vietā (kādreiz arī bija stadions, kur spēlēja trešās līgas komanda) uzstādīja pagaidu tribīnes no tērauda caurulēm (skat.attēlā), bet šis stadions neatbilst sporta būvju drošības prasībām un klubam mājas spēles jāaizvada aiz slēgtām durvīm. Pakāpeniski, gan tiekot strādāts pie konstrukciju nostiprināšanas. Paredzams, ka darbi līdz galam varētu tikt pabeigti septembra beigās un daļa fanu varētu doties uz spēlēm.

Pirms šodien paredzētās spēles kluba prezidents Čelīno bija kluba mājas lapā ielūdzis skatītājus ar sezonas abonementiem jau uz šodienas spēli, lai gan bija noteikts, ka tā jāaizvada bez skatītājiem. ”Serie A” vadība nolēma spēli atvelt un klubam visticamāk tiks piešķirts tehniskais zaudējums 0:3.

Ar pārējo šodienas spēļu rezultātiem var iepazīties šeit.

Resursi: football-italia.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja