Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1. līgas pirmssezonas apskats (3. daļa)

Krišs Upenieks

1. līgas pirmssezonas apskats (3. daļa)
Sergejs Semjonovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Lai gan šovakar ar divām spēlēm jau sākās Latvijas futbola 1. līgas čempionāts, tomēr pārējās komandas sezonu uzsāks nedēļas nogalē, tādēļ portāls Sportacentrs.com Jums piedavā 1. līgas pirmssezonas apskata noslēdzošo daļu, kurā aplūkojām pēdējo piecu klubu aktivitātes un aktualitātes pirms sezonas sākuma.

Aplūkot pirmos divus 1. līgas pirmssezonas apskatus variet šeit:

1. līgas pirmssezonas apskats (1.daļa)

1. līgas pirmssezonas apskats (2. daļa)

Lai gan sākumā Latvijas futbola 1. līgas čempionātam bija pieteiktas 14 komandas, tomēr aprīļa vidū no starta pēc spēka otrajā līgā finansiālu problēmu dēļ atteicās ‘’Jaunība’’. Čempionāts startēs jau piektdien, kad tiks aizvadītas divas spēles, bet noslēdzošās 1. kārtas spēles tiks aizvadītas sestdien un svētdien.

Portāls Sportacentrs.com piedāvās Jums pirmssezonas apskatu, lai visi interesenti varētu saprast, kādas ir izmaiņas komandās un kādi ir komandu mērķi. Visiem treneriem tika uzdoti praktiski vienādi jautājumi:
- Kādas izmaiņas komandā ir notikušas starpsezonā, kas veidos komandas kodolu?
- Kā gatavojāties sezonai, vai komanda ir sasniegusi optimālo formu?
- Kādi ir mērķi šajā sezonā?

Noslēdzošajā pirmssezonas apskatā piedāvāsim Jums iepazīties ar ''Tukums 2000/TSS'', Rīgas Futbola skolas, ''Ventspils-2'', ''Spartaks'' un BFC ''Daugava'' komandu aktivitātēm un aktualitātēm pirms sezonas sākuma.

’’Tukums 2000/TSS’’ treneris Artjoms Grudcins

- Kopumā var teikt, ka komandas pamatkodols ir saglabāts. Uz Rīgas ‘’Metta/LU’’ komandu aizgāja Toms Aizgrāvis, bet klāt nācis ir pussargs Vitālijs Petkevičs, kurš iepriekš spēlēja Jelgavas komandā.

- Starpsezonā aizvadījām sešas pārbaudes spēles. No tām četras zaudējām, divas uzvarējām. Uztrauc pagaidām tas, ka komanda ir jauna. Pēdējās spēlēs gan spēlējam aizvien labāk, tādēļ domāju, ka sezonai daudz maz esam gatavi.

- Mērķi ļoti nopietni nav. Ja iekļūsim desmitniekā, tad tas jau būs labi.

Rīgas Futbolaskolas treneris Sergejs Semjonovs

- Daudzi spēlētāji palikuši no pagājušā gada sastāvā. Pārsvarā komandu veido 1992. gadā dzimušie futbolisti, bet mazliet vecākie puiši pagājuši malā. Nākuši klāt ir daži spēlētāji no ‘’Jūrmalas’’ un ‘’Jaunības’’, kā arī no ‘’Olimpa’’ pievienojies ir Kurma.

- Pilnvērtīgi gatavoties sākām 3. janvārī. Aizvadījām 14 pārbaudes spēles. Kopumā sezonai esam gatavi, bet, kā būs, to jau rādīs sezona. Pagaidām vēl nekas neuztrauc, bet, kad sāksies sezona, noteikti arī parādīsies lietas, kuras jāuzlabo.

- Mērķis šajā sezonā ir iekļūt pirmajā trijniekā. Zemāk par trešo vietu negribam būt.

‘’Ventspils-2’’ treneris Igors Kičigins

- Komandas kodolu veidos 1993. un 1994. gadā dzimušie futbolisti, sastāvā būs pat vēl gadu jaunāki spēlētāji. Protams, pievienoties un pastiprināt mūs varēs arī futbolisti no augstākās līgas kluba, kuri pirmās komandas sastāvā netiks. Apmēram tā arī spēlēsim šajā sezonā.

- Gatavojāmies normāli, viss ritēja pēc plāna. Visu laiku trenējāmies Ventspilī, sākām gatavoties jaunajai sezonai 20. decembrī. Aizvadījām arī vairākas pārbaudes spēles. Uztrauc pagaidām vairākas lietas, strādāt ir pie kā. Strādājam pie komandas spēles, attīstam jaunos futbolistos. Katrā ziņā strādājam ļoti daudz.

- Futbola klubam ‘’Ventspils’’ nekādu citu uzdevumu Latvijas mērogos nav, kā cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru!

’’Spartaks’’ treneris Spartaks Melkumjans

- Pāris futbolisti ir pametuši mūsu kolektīvu, bet klāt ir nākuši tie futbolisti, kuri netika sastāvā Jūrmalas Latvijas futbola Virslīgas klubā. Ļoti jaunu spēlētāju komandā nav, bet arī ļoti pieredzējuši neesam – vidējais vecums komandā ir apmēram 22 gadi.

- Ziemā trenējāmies zālē, bet uz futbola laukuma izgājām martā. Aizvadījām vairākas pārbaudes spēles, gan pret Virslīgas, gan pret 1. līgas klubiem, divreiz spēlējām ar jelgavniekiem. Sagatavošanās posmā tomēr pietrūka laika, tādēļ optimālajā formā komanda nav. Komandas galvenais treneris arī ir pamainījies – šogad komandu trenēs Artūrs Šketovs.

- Līdz mērķiem vēl neesam aizdomājušies. Īsti tos uzstādīt arī nav jēgas, jo iepriekšējos gadus cerējām uz noteiktām vietām, bet beigās sanāca kā vienmēr. Uz katru maču noskaņosimies, cīnīsimies par uzvaru. Tāpat kā pagājušajā gadā, kad arī spēlēs pret Gulbenes komandu cerējām uz uzvaru.

Latvijas futbola 1. līgas 1. kārta

DatumsLaiksPārisRezultātsVārtu guvēji
29.0418:00SFK Varavīksne – SK Liepājas Metalurgs1:2Askerovs - Ikaunieks; savos vārtos
29.0418:30Jelgava-2 – Valmiera3:4Trukšāns 2; Afanasjevs - Dubovs 2; Petrivs; Breža
30.0414:00Tukums 2000/TSS – Metta/LU
30.0416:00BFC Daugava – Auda
30.0416:00Rēzeknes BJSS – JPFS Spartaks
01.0416:00Ventspils-2 – Rīgas Futbola skola

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 22:47, pirms 13 gadiem
Ikaunieks Maalacis..!!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 22:49, pirms 13 gadiem
Apjuku. Domāju, ko Ržiha dara bildē?

  -1 [+] [-]

, 2011-04-30 00:18, pirms 13 gadiem
Igors Kičigins(Ventspils) izklausās pēc galīga lopa. Dīvaini, ka Tukums tiek piesardzīgs prognozēs...

  +2 [+] [-]

, 2011-04-30 03:12, pirms 13 gadiem
Tātad tomēr brīnums ir noticis un Šketovs nolēmis pirmās līgas futbolā iesaistīties. Interesanti, kā viņam izdosies savienot to ar daudzajiem pienākumiem telpu futbolā?! Bet lai jau pamēģina, acīmredzot cilvēks pēc "īstā" futbola noilgojies!
Semjonovs ļoti pieticīgi par mērķiem izteicies, kaut gan kas cits ar Mettu par pirmo vietu konkurēs, ja ne RFS? Protams, formālajā pirmo vietu sadalījumā var iejaukties LM un Ventspils dublieri, bet to jau ierēķināt nav jēgas.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-30 09:05, pirms 13 gadiem
olga rakstīja: Tātad tomēr brīnums ir noticis un Šketovs nolēmis pirmās līgas futbolā iesaistīties. Interesanti, kā viņam izdosies savienot to ar daudzajiem pienākumiem telpu futbolā?! Bet lai jau pamēģina, acīmredzot cilvēks pēc "īstā" futbola noilgojies!
Semjonovs ļoti pieticīgi par mērķiem izteicies, kaut gan kas cits ar Mettu par pirmo vietu konkurēs, ja ne RFS? Protams, formālajā pirmo vietu sadalījumā var iejaukties LM un Ventspils dublieri, bet to jau ierēķināt nav jēgas.
Pēdējais Šketova klubs bija JFC ''Skonto'' 2003.gadā?

     [+] [-]

, 2011-04-30 13:29, pirms 13 gadiem
Domāju, ka no šīm 3. daļas komandām reāli par turnīra tabulas augšgalu cīnīsies tikai Daugava/RFS. Brīnos, ka Petkevičs Tukumā spēlēs. Pagājušo sezonu labi Virslīgā aizvadīja. Mierīgi bija pelnījis tur palikt vai arī pievienoties kādai komandai, kas reāli pretendēs uz iekļūšanu Virslīgā. Interesanti, ka Šketovs arī pārmeties uz lielo futbolu atpakaļ.