Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Metta/LU" nenotur pārsvaru un zaudē "Jūrmalai-VV"

Andrejs Siliņš

"Metta/LU" nenotur pārsvaru un zaudē "Jūrmalai-VV"
Foto: fsmetta.lv

23. martā Olimpiskajā "Skonto" hallē pirmssezonas pārbaudes spēlē FS "Metta/Latvijas Universitāte" tikās ar LMT Virslīgas kluba "Jūrmala-VV" futbolistiem. Interesantā un momentiem bagātā spēlē FS "Metta/LU" atradās vadībā pat ar 2:0, taču iegūto pārsvaru noturēt nespēja, piekāpjoties jūrmalniekiem ar rezultātu 2:3.

Jau no pirmajām minūtēm spēle tika aizvadīta ātrā tempā. Nedaudz vairāk uzbruka jūrmalnieki, taču FS "Metta/Latvijas Universitāte" spēja atbildēt ar asiem un bīstamiem pretuzbrukumiem. Vienā no tādiem Artjoms Loginovs nopelnīja tiesības izpildīt stūra sitienu. Tas izrādījās veiksmīgs. Pēc centrējuma soda laukumā pirmais pie bumbas bija Rūdolfs Puķītis, kurš to raidīja vārtu tīklā – 1:0. Pēc vārtu guvuma spēle turpinājās pēc iepriekšējā scenārija. Bumbu vairāk kontrolēja FK "Jūrmala VV" pārstāvji, taču "mettieši" atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem.

Šāda taktika atkal nesa augļus, Artjoms Loginovs izrāvies pa labo malu ar fantastisku tālsitienu no soda laukuma robežas raidīja bumbu tālajā vārtu stūrī un jau 2:0. Arī pēc šī vārtu guvuma spēles ritējums nemainījās. Tikai uz pirmā puslaika beigām FS "Metta/LU" arvien vairāk tika iespiesta savā aizsardzības zonā. Diemžēl iekrāto pārsvaru saglabāt neizdevās, vienā no pretinieku uzbrukumiem palika nepiesegts aizsardzības centrs, kas maksāja zaudētus vārtus. Brīvajā zonā tika izdarīta piespēle un jūrmalnieku spēlētājs no vārtu priekšas panāca – 2:1. Ar šādu rezultātu arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Otrais puslaiks gluži tāpat kā pirmais uzreiz tika iesākts ļoti aktīvi. Situācija laukumā mainījās ļoti ātri. Te uzbrukumā atradās FS "Metta/Latvijas Universitāte", te FK "Jūrmala VV". Laikam ritot, iniciatīvu pārņēma jūrmalnieki, savukārt FS "Metta/LU" spēlētājiem arvien biežāk nācās domāt par savu vārtu drošību. Aizsardzībā tika spēlēts labi un organizēti, lielākā daļa FK "Jūrmala VV" uzbrukumi tika apturēti pirms soda laukuma. Diemžēl viss mainījās, kad
jūrmalnieku rindās laukumā devās, kādreizējais Latvijas izlases futbolists, Gatis Kalniņš. Pēc centrējuma soda laukumā viņš bija pirmais pie bumbas, novirzot to vārtu tīklā - 2:2.

Turpinājumā vairākus bīstamus uzbrukumus izveidoja FS "Metta/Latvijas Universitāte", tā pēc lieliskas Artjoma Zotova piespēles soda laukumā ielauzās Vents Vanags, bet sita pāri vārtiem. Vēl nedaudz vēlāk Maksims Kamkins pamanījās raidīt bumbu arī pretnieku vārtos. Šie vārti gan netika ieskaitīti, jo pirms tam mača galvenais tiesnesis bija fiksējis aizmuguri. Diemžēl no rokām tika izlaista ne tikai uzvara, bet arī neizšķirts. Dažas minūtes pirms spēles beigām FK "Jūrmala VV" izpildīja stūra sitienu un brīdī, kad šķita galvenās briesmas jau garām, no soda laukuma stūra tika izpildīts spēcīgs sitiens. Tas izrādījās precīzs - 2:3. Diemžēl jau otro maču pēc kārtas "mettieši" spēli zaudē pašā tās izskaņā.

Interesanti, ka FK "Jūrmala VV" pamatsastāvā izgāja, pagājušo sezonu Ziemeļamerikā aizvadījušais, Raivis Hščanovičš.

"Metta/LU" galvenā trenera Andra Riherta komentārs

Andra Riherta pēcspēles komentārs, FS Metta/LU - FK Jūrmala-VV from FS METTA on Vimeo.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-24 17:28, pirms 13 gadiem
Oho diez Hščanovičš paliks Jūrmalā? Patiesībā tas karjerā būtu solis atpakaļ! Kāds redzēja viņa sniegumu?

     [+] [-]

, 2011-03-24 19:35, pirms 13 gadiem
futbolasirds rakstīja: Oho diez Hščanovičš paliks Jūrmalā? Patiesībā tas karjerā būtu solis atpakaļ! Kāds redzēja viņa sniegumu?
Nu, bet, ja nav soļa uz priekšu, tad kaut kur tomēr jāspēlē. Kluba viņam nav, jo no Toronto atlaida.

     [+] [-]

, 2011-03-24 19:38, pirms 13 gadiem
Nu redzēsim, kā ies šogad šai Jūrmalas komandai. Kārtējo reizi redzams, ka Mettas sniegums neatpaliek no Virslīgas klubu snieguma.

  -1 [+] [-]

, 2011-03-25 14:53, pirms 13 gadiem
Labāk būtu momentus no spēles nofilmējis un ielicis, nevis savus gudrus spriedelējumus.