Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Preiļu BJSS pieprasa atvainošanos no Latvijas Futbola federācijas

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Preiļu BJSS pieprasa atvainošanos no Latvijas Futbola federācijas
Imants Babris kopā ar "Mercure" kausa organizatoru Jāni Nartišu
Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

18. aprīlī komanda.lv veikalā trešo gadu pēc kārtas risinājās jaunās 1. līgas sezonas prezentācija. Turnīra dalībnieču prezentēšanas brīdī Preiļu futbola komandas treneris Imants Babris atgriezās pie rezonansi izraisījušas Mercure kausa spēles, kur Preiļu futbolisti negaidīti pārliecinoši sakāva Rēzeknes FA/BJSS.

Atgādināsim, ka 23. marta pēcpusdienā 1. līgas pārbaudes turnīra spēlē Preiļu BJSS komanda ar 8:0 pieveica mača nominālo favorīti Rēzeknes FA/BJSS. Šāds iznākums interneta komentāros un plašsaziņas līdzekļos raisīja aizdomas par spēles godīgo raksturu, kam 26. martā sekoja LFF paziņojums par izmeklēšanas uzsākšanu. Pēc nepilnām divām nedēļām federācija pielika punktu izmeklēšanai, atzīstot, ka no UEFA puses netika saņemti ziņojumi par iespējamām manipulācijām minētā mača gaitā.

Preiļu komandas treneris Imants Babris 1. līgas sezonas prezentācijā izteica vēlmi izklāstīt savu skatījumu uz marta beigās notikušo: "Atgriežoties savā mazpilsētā nācās atbildēt uz aptuveni 60 jautājumiem. Visi, sākot no autobusa šofera un beidzot ar Saeimas deputātu vaicāja: Ko jūs tur izdarījāt!? - A neko mēs tur neizdarījām! Šajā gadījumā man ir ļoti liela pretenzija pret federāciju. Nav pretenziju pret interneta publiku, kur cilvēki iedomājušies, ka var komentēt viss kaut ko. Viņiem, acīmredzot, savulaik mamma un tētis nav paskaidrojuši, kas ir labi un kas ir slikti.

Man ir jautājums federācijai: Kurš ir tas gudrinieks, kurš ierosina šo spēli kaut kādā veidā izskatīt? Un pēc tam pilnā nopietnībā šo spēli izskata! Uzskatu, ka nebija jāsāk izmeklēšana. Es nevēlos pielikt punktu šai situācijai. Izlasīju verdiktu, kur rakstīts, ka spēle tika izskatīta, bet nekas tajā netika atrasts. Nekādu citu komentāru tur nebija. Lasīju, ka tika sasaukta speciāla kolēģija, uz kuru tika aicināti arī Rēzeknes pārstāvji. Pagaidiet, bet ir taču arī Preiļu BJSS, kas kaut kādā veidā visās ziņās figurēja. Visos virsrakstos bija rakstīts, ka Preiļiem un Rēzeknei kaut kāda aizdomīga spēle. Bet pagaidiet, kas bija aizdomīgs Preiļu izpildījumā? Ne es, ne mans klubs, ne mana pilsēta neko tādu nav pelnījuši! Un lai pieliktu punktu tam, vēlos oficiālo atvainošanos no Latvijas Futbola federācijas. Ja nepieciešams, uzrakstīšu vēstuli ar šo lūgumu."

Atgriezties pie bēdīgi slavenās spēles prasījām arī Rēzeknes BJSS direktoram Žanim Ārmanim: "Pēc mača saņēmu vairāk nekā simts zvanus. Savu sašutumu pauda pat viesnīcas dežurante, kura nekad par futbolu nebija interesējusies. Vietējās avīzēs bija kādi pieci vai seši raksti. Pēc LFF sasauktās komisijas lēmuma iestājās neliels miers. Kādas vēl neērtības nācās piedzīvot? Vajadzēja celties agri no rīta un braukt uz komisijas sēdi (smaida). Skatoties spēli klātienē, man bija kauns. Par kaut kādām manipulācijām nevar būt runas. Esmu vairāk par 30 gadiem futbolā un ne reizi neesmu bijis iesaistīts totalizatoru kantoros. Ceru, ka sezonas laikā varēsim aizmirst šo spēli.

Vai LFF būtu jāatvainojas, ka uzsāka izmeklēšanu? Teikšu, ka vispirms man pašam jāatvainojas par notikušo. 0:8 ir par daudz... Vēlos uzsvērt, ka Preiļiem toreiz bija ļoti spēcīga uzbrukuma līnija - brāļi Miks un Matīss Babri, kā arī Rolands Putāns. Federācija atzina, ka nekādas spēles rezultāta manipulācijas tur nebija. Komandā veicām iekšējo izmeklēšanu un ceram, ka šo jautājumu esam atrisinājuši."

     [+] [-]

, 2018-04-18 18:10, pirms 6 gadiem
Te jāsaka paldies tikai un vienīgi kaimiņpuikām no Rēzeknes, par reputācijas apzieķēšanu.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-18 18:35, pirms 6 gadiem
LFF jau nav neviena kārtīga vīra, kurš peceltos un pateiktu - "jā, vainīgs, atvainojiet". sākot no augšas un beidzot ar nu jau bijušo izlases treneri. Viņiem visiem ir mazi krāniņi. Ui, atvainojos, kļūdījos. Bet jūs jau padomājāt...

     [+] [-]

, 2018-04-18 18:57, pirms 6 gadiem
Arī Babīti pagājušo sezonu no Virslīgas izslēdza TIKAI uz aizdomu pamata,bez NEVIENA pierādijuma!!! Kad kluba vadība Mežeckim prasīja, lai parāda pierādījumus par totalizātoru, Mežeckis vienigi galvu nodūra! Tā lūk!

     [+] [-]

, 2018-04-18 19:53, pirms 6 gadiem
Saprotu Preiļus un Babri, taču... ir tikai NORMĀLI, ka pēc visiem toto izgājieniem, kas bijuši, federācija izskatā aizdomīgus mačus.
Neviens nevienu neizslēdza... vienkārši noreaģēja. Rezultāts bija ļoti, ļoti uzkrītošs... cits stāsts, ka ''pratināt un plucināt'' vajadzēja konkrēti Rēzekni. Preiļi jau nevar sarunāt, ka SPĒLĒS 3x labāk. Rēzekne, turpretim, var speciāli kko salaist, neiesist utt

     [+] [-]

, 2018-04-18 21:02, pirms 6 gadiem
INVINCIBLE rakstīja: Saprotu Preiļus un Babri, taču... ir tikai NORMĀLI, ka pēc visiem toto izgājieniem, kas bijuši, federācija izskatā aizdomīgus mačus.
Neviens nevienu neizslēdza... vienkārši noreaģēja. Rezultāts bija ļoti, ļoti uzkrītošs... cits stāsts, ka ''pratināt un plucināt'' vajadzēja konkrēti Rēzekni. Preiļi jau nevar sarunāt, ka SPĒLĒS 3x labāk. Rēzekne, turpretim, var speciāli kko salaist, neiesist utt
Tieši tā ! Bet NEVIENS medijs, ko taja laika lasiju vai dzirdeju, neko tamlidzigu neteica. Visur izklausijas, ka abas komandas ir vienlidz aizdomigas. Un zinot, cik daudz Babris & CO izdara, lai jebkura speles diena preiļos būtu svētki, ir tikai normala viņa reakcija un komandas nomelnošanu. Visi zin, cik gruti ir piepildit stadionus ar skatitajiem, un ja vel komandai ir jebkads sakars ar toto tad vel grutak.

     [+] [-]

, 2018-04-19 01:25, pirms 6 gadiem
Adolfs'Hitlers rakstīja: Arī Babīti pagājušo sezonu no Virslīgas izslēdza TIKAI uz aizdomu pamata,bez NEVIENA pierādijuma!!! Kad kluba vadība Mežeckim prasīja, lai parāda pierādījumus par totalizātoru, Mežeckis vienigi galvu nodūra! Tā lūk!
Atšķirībā no Rēzeknes - Preiļu spēles Babītes gadījumā tika saņemti, ja nemaldos, pieci ziņojumi par aizdomīgām spēlēm. Tici man, tāpat vien aiz neko darīt tos ziņojumus neviens nesūta.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-19 01:26, pirms 6 gadiem
Rēzeknes rindās šosezon būs vesela gvarde bijušo Daugavpils Daugavas spēlētāju. Tā ka arī, ja par šo konkrēto maču pierādījumu nebija, tad skaidrs, ka Rēzeknes komandu arī sezonas laikā vajadzēs paturēt zem mikroskopa.

  +1 [+] [-]

, 2018-04-19 10:27, pirms 6 gadiem
Pērn bija Jēkabpils un Ogre,kas ar savu sacensībām pieteikto sastāvu radīja zināmas aizdomas.Gala rezultātu zinām.
Ko pērn sacīja šo komandu vadītāji.FK "Ogre" vadītājs Normunds Miesnieks: "Vēlamo bieži vien gribam uzdot par esošo. Visiem, kas to dara, futbols šajā līgā ir sirdslieta, visi dzīvo futbolā, un šosezon mēs nelauzīsim šķēpus mistisku mērķu dēļ. Virslīga? Divu trīs gadu laiks ir optimālais termiņš.
FK "Jēkabpils"/JSC direktors Ruslans Bajārietis: "Pagājušajā sezonā spriedām, ka zemāk krist vairs nav kur, tādēļ pieņēmām lēmumu veikt izmaiņas un sapratām, ka tikai ar saviem spēkiem tikt galā nevaram. Šosezon gribētu cīnīties par sešinieku. Virslīga? Par to nedomājam, vispirms gribam būt konkurētspējīgi tieši 1. līgā."
Tagad pārkopēsim šo rakstu,intereses pēc.