Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Eduards Višņakovs pieteikts pirmās līgas kluba "Tukums 2000" sastāvā

Rolands Eliņš

Eduards Višņakovs pieteikts pirmās līgas kluba "Tukums 2000" sastāvā
Eduards Višņakovs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Vairākas sezonas Kazahstānas, Polijas un Beļģijas augstāko līgu klubos aizvadījušais Latvijas uzbrucējs Eduards Višņakovs pieteikts pirmās līgas kluba „Tukums 2000” sastāvā, liecina Latvijas Futbola federācijas sniegtā informācija. Tukuma kluba prezidents Verners Akimovs portālam Sportacentrs.com paskaidroja, ka Višņakovam netiks likti šķēršļi, ja viņš vēlēsies pārcelties uz augstāka līmeņa klubu, taču Akimovs cer, ka Višņakovs sezonas ievadā spēlēs Tukuma sastāvā.

Eduards Višņakovs traumas dēļ izlaida visu aizvadīto sezonu, lai gan oficiāli bija pierakstīts Virslīgas kluba RFS sastāvā. Jau ziņots, ka Višņakovs pirms nedēļas devies uz pārbaudes laiku pie Baltkrievijas kluba Soļigorskas „Shakhtyor”, taču šodien LFF sistēmā tika apstiprināja viņa pāreja no RFS uz „Tukums 2000”, Latvijas pirmās līgas komandu.

„Ar Eduardu vienošanās mums principā bija jau iepriekšējā gada beigās,” mūsu portālam pastāstīja kluba prezidents Verners Akimovs. „Detaļās par šo vienošanos neieslīgšu, arī līguma termiņš lai labāk paliek starp mums, taču varu pateikt, ka gadījumā, ja Eduardam būs piedāvājums no cita kluba, lai varētu spēlēt ārzemēs, augstākā līmenī, nekādi šķēršļi no mūsu puses netiks likti.”

Akimovs norādīja, ka Višņakovs ir augsta līmeņa spēlētājs, kurš turpina atgūties no traumas, un grūti paredzēt, cik veiksmīgi un ātri viņam tas izdosies. „No mūsu puses noteikti ir cerība un liela vēlme, ka Eduards pirmās līgas sezonas sākumā spēlēs mūsu sastāvā,” teica Akimovs. „Viņa piesaistīšana apliecina mūsu kluba ambīcijas.”

„Tukums 2000” aizvadītajā sezonā ieņēma trešo vietu pirmajā līgā, par astoņiem punktiem atpaliekot no „Super Novas”, kas izcīnīja tiesības piedalīties pārspēlēs par vietu Virslīgā. Šosezon pirmajā līgā vairs nespēlēs BFC „Daugavpils”, kas pacēlusies uz Virslīgu, savukārt no Virslīgas papildinājums nepienāks, jo augstākā čempionāta paplašināšanās dēļ tajā vietu saglabāja „Valmiera Glass”. Pirmajā līgā toties šosezon tiks integrētas Virslīgas klubu dublieru komandas.

28 gadus vecais Višņakovs Latvijā atgriezās pirms pusotra gada un deviņās spēlēs RFS rindās guva četrus vārtus. Višņakovs pirms tam spēlēja Hožuvas „Ruch” rindās Polijā un šo klubu pārstāvēja arī iepriekš, bet vēl viņa karjerā ir dalība Beļģijas „Westerlo”, Polijas „Widzew” un Kazahstānas „Shakhter” rindās, kā arī četras sezonas „Ventspilī” karjeras ievadā.

Latvijas izlasē 15 spēles aizvadījušā Višņakova veiksmīgākā karjeras sezona bija 2013./14. gadā Polijas Ekstraklasē, kad viņš izcēlās ar 12 gūtiem vārtiem un visnotaļ plašu ārzemju klubu uzmanību, taču toreiz pāreja uz augstāku līmeni neizdevās. Višņakovs toreiz medijiem paskaidroja, ka „Widzew” kluba vadība sākusi prasīt par viņu nesamērīgi augstu transfēra maksu. Savukārt 2015. gadā viņa pāreja no „Ruch” uz „Westerlo” tika realizēta par transfēra maksu gandrīz pusmiljona eiro vērtībā.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/klubiem/parejas-tran...

  +4 [+] [-]

, 2019-01-16 19:41, pirms 5 gadiem
Gan jau ilgi nebus Tukuma.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-16 19:54, pirms 5 gadiem
Ja tas ir tikai formas uzturēšanai, un Eduardam ir praktiski kabatā kāds labs līgums vai pārbaude paredzēta kkur, tad nekas pārsteidzošs. Bet, ja līgums pat noslēgts ar Tukumu? Tad jau galigi čalim vāji ar piedāvājumiem citur.

     [+] [-]

, 2019-01-16 20:08, pirms 5 gadiem
😳😳😳
Whaaat a fu.k? Kādatuva saistība ir ar Tukumu !!?
Savadāk grūti noticēt. kpc ne kā minimus vismaz Metta/Valmiera/Daugavpils? Ja ne augstāk Spartaks, Jelgava.....

     [+] [-]

, 2019-01-16 21:40, pirms 5 gadiem
Tieši tā! Uz šādiem nosacījumiem gan jau, ka noteikti paņemtu kāds virslīgas klubs