Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Freimanis pievienojas pirmās līgas jaunpienācējai no dzimtā Saldus

Ints Megnis
Ints Megnis

Freimanis pievienojas pirmās līgas jaunpienācējai no dzimtā Saldus
Gints Freimanis

Latvijas futbola izlasē 13 spēles aizvadījušais pussargs Gints Freimanis šosezon spēlēs komandā Saldus SS/"Leevon", kas piedzīvos savu debiju pirmās līgas čempionātā.

Freimanis daudziem futbola līdzjutējiem asociējas ar Jelgavu, kuras komandā aizvadījis lielāko daļu karjeru, bet viņš dzimis Saldū un uz Zemgali pussargu 15 gadu vecumā aizveda jaunais Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs. Jau 2005. gadā Freimanis spēlēja "Jelgavas" rindās pirmās līgas čempionātā. Nākamajos divos gados viņš gan Ventspilī, gan Rēzeknē, bet 2007. gadā atgriezās Jelgavā.

Gints daudz strādāja arī ar FK ''Viola'' (pašlaik JFC ''Jelgava'') jaunajiem futbolistiem, bet pēc veiksmīgas sezonas nonāca Virslīgas komandā ''Jūrmala-V.V.''. 2009. gadā Freimanis spēra nākamo soli, pievienojoties tolaik pietiekami spēcīgajai FK ''Rīga'' komandai. Gadu vēlāk vēl viens pakāpiens karjerā - futbolists pievienojas īru klubam ''St.Patricks Athletic'', guva vārtus pret ''Chelsea'' dublieru komandu pārbaudes spēlē. Turpinājumā Freimanim bija vairāki savainojumi un 2011. gadā Kazakeviča vadībā viņš jau spēlēja "Jelgavā".

Pēc šī gada Freimanis atkal centās pierādīt sevi ārzemēs, iekārtojoties Vācijas pēc spēka piektajā līgā Greisvaldes FC ''Pommern'' sastāvā. 2012. gads bija smagākais ''Jelgavas'' vēsturē Virslīgā, bet tieši pēc Freimaņa un Kaspara Ikstena pievienošanās sezonas otrajā pusē komandā parādījās līderi gan ģērbtuvēs, gan uz laukuma, kas ļāva aizvadīt fantastisku trešo riņķi un saglabāt vietu Virslīgā. 2013. gadā Zemgales klubs ar Freimani kā kapteini pēc 19 gadu pārtraukuma pilsētai izcīnīja medaļas Virslīgas turnīrā, uzvarēja Latvijas kausa izcīņā un piedalījās Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, zaudējot norvēģu ''Rosenborg''. "Jelgavas" klubā Freimanis nospēlēja līdz 2017. gadam, bet iepriekšējās divas sezonas pavadīja Jūrmalas "Spartakā".

Tas, ka šosezon Freimanis varētu nespēlēt Virslīgā, kļuva skaidrs, kad viņš janvārī "Tukums 2000" rindās sāka spēlēt telpu futbola čempionātā, bet tagad kļuvis zināms, ka spēlētājs cīnīsies pirmajā līgā.

Latvijas izlasē Freimanis debitēja 2014. gadā Baltijas kausa spēlē pret Lietuvu, bet vienīgos vārtus guva 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā zaudējumā ar 1:3 Ungārijai.