Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

LFF laureātu vakaru rīkos attālināti un izcilniekus noteiks 29 nominācijās

Agris Suveizda

LFF laureātu vakaru rīkos attālināti un izcilniekus noteiks 29 nominācijās
Pāvels Šteinbors. Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Futbola federācija (LFF) izstrādājusi un apstiprinājusi nolikumu 2020. gada Latvijas futbola laureātu noteikšanai. Līdz 8. februārim norisināsies balsojums, nosakot aizvadītā gada izcilniekus kopumā 29 nominācijās. Viens no šī gada jauninājumiem - LFF prezidenta balva par īpašu ieguldījumu Latvijas futbola labā.

Kā ierasts, uzvarētāji laureātu nominācijās tiks noteikti, apkopojot plašu Latvijas futbola sabiedrības pārstāvju iesniegtās balsis. Starp balsotājiem attiecīgajās nominācijās ir LFF komitejas, treneru padomes, klubu, komandu un akadēmiju pārstāvji, sporta žurnālisti un iesaistītās organizācijas.

LFF būtu vēlējusies visus laureātus sumināt klātienes tikšanās pasākumā, taču, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un visā pasaulē, deva priekšroku drošībai un atbildīgai rīcībai vienam pret otru. "Mēs visu laiku strādājam kopā - pat tad, ja darām to attālināti. Mūs varbūt šķir fiziska distance, bet emocionāli un mērķos, vīzijās mēs visi esam cieši blakus, attīstot Latvijas futbolu visos līmeņos," norāda LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Saskaņā ar 2020. gada laureātu noteikšanas nolikumu sešas balvas paredzētas jaunatnes futbola nominācijās, divas - mediju blokā, astoņas - sacensību nominācijās, sešas nominācijas virslīgas pārstāvjiem, kā arī piecas balvas gada izcilnieku segmentā. Tāpat divas specbalvas paredzētas aizvadītās sezonas virslīgas un 1. līgas turnīru labākajiem vārtu guvējiem. Ar pilnu nomināciju sarakstu un balsošanas kārtību iespējams iepazīties ŠEIT.

Balsojumu organizē LFF sadarbībā ar laureātu noteikšanas procesā iesaistītajām organizācijām un personām. Balsojums ir atklāts, tas tiek organizēts un pieņemts elektroniski un/vai personīgi, sazinoties ar katru balsotāju. Katram balsotājam ir viena balss, un tā nevar tikt izmantota par sevi vai par sevis pārstāvētu organizāciju. Uzvarētāji visās nominācijās tiks paziņoti pēc rezultātu apkopošanas. Informācija par laureātu izziņošanas laiku un formu sekos atsevišķi. Ar iepriekšējo gadu balvu ieguvējiem iespējams iepazīties ŠEIT.

KategorijaNominācija
Jaunatnes futbolsJura Docenko balva labākajam jaunatnes futbola trenerim/pedagogam
Gada labākais jaunais treneris
Genādija Šitika balva labākajam jaunatnes futbola organizatoram
Radošākais bērnu un jauniešu futbola klubs
Ilmāra Liepiņa balva labākajam jaunatnes futbolistam
Latvijas jaunatnes labākā futboliste
MedijiGada žurnālists futbolā
Par futbola popularizēšanu digitālajā vidē
SacensībasLabākais Virslīgas tiesnesis
Labākais Virslīgas tiesneša asistents
Labākā tiesnese
Labākā tiesneses asistente
Telpu futbola labākais treneris
Sieviešu futbola labākais treneris
Labākais treneris Latvijas futbolā 11:11
Labākais 1. līgas spēlētājs
SpecbalvasVirslīgas labākais vārtu guvējs (Dodo)
Labākais 1. līgas vārtu guvējs (Aleksandrs Jerkins)
VirslīgaSimboliskā izlase
Labākais vārtsargs
Labākais aizsargs
Labākais pussargs
Labākais uzbrucējs
Labākais spēlētājs
Gada nominācijasLFF prezidenta balva
Labākais pludmales futbolists
Labākais telpu futbolists
Gada futboliste
Gada futbolists

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/13056/latvijas...