Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

1. līga: "Skonto-2" vietā brazīliešu "Carnikava", Korabļovs trenēs "Gulbeni"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

1. līga: "Skonto-2" vietā brazīliešu "Carnikava", Korabļovs trenēs "Gulbeni"
"Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Šogad 1. līgas čempionātā piedalīsies komanda ar Carnikavas vārdu, aizvietojot "Skonto" dublierus jeb "Skonto-2", Sportacentrs.com atklāja LFF Sporta direktors Dainis Kazakevičs un Klubu sacensību komitejas priekšsēdētājs Andris Riherts.

Kā noskaidroja Sportacentrs.com, iniciatīva "Skonto-2" vietu 1. līgā "atdot" Carnikavai nākusi no "Skonto", kuras vārdā vēstuli LFF nosūtīja kluba pārstāvji Vladimirs Koļesņičenko un Raimonds Laizāns. Sākotnēji bijusi vēlme, lai Carnikava būtu neatkarīgs klubs ar tiesībām cīnīties par Virslīgu, taču LFF nevēlējās, lai tiktu pārkāpts sportiskais princips (proti, klubiem, kas vēlas kāpt augšup, jāsāk no pašas apakšas jeb 2. līgas), tāpēc šogad Carnikava piedalīsies 1. līgā dublieru statusā, bez tiesībām kvalificēties Virslīgai. Iespējams, šī komanda šogad nesauksies vienkārši "Carnikava", bet tiks piekabināts klāt arī "Skonto" vārds. Nākamgad (2014. gadā), kad LFF vēlas izveidot 1. līgas turnīru atsevišķi no dublieriem un jaunā līmenī (ar cerību, ka piedalīsies pēc iespējas vairāk klubu no dažādiem reģioniem), Carnikava jau varētu piedalīties šajā turnīrā.

Kā futbola sabiedrības cilvēki jau sen pamanījuši, Latvijā aktīvi darbojas brazīlietis Leandru Fabrims, kurš Latvijā dzīvo jau piecus gadus (fk-auda.lv informācija) un jau ilgāku laiku vēlējies izveidot savu klubu, kurā spēlētu arī viņa tautieši. Acīmredzot dzirdīgas ausis atrastas Carnikavas pašvaldībā, kura piešķiršot arī savus līdzekļus. Futbola līdzjutējiem gan interesantākais varētu būt fakts, ka Carnikavas komandā netrūkst (jau tagad netrūkstot) 17-18 gadīgu brazīliešu talantu. Tiesa, šogad stāsies spēkā stingrāks leģionāru limits (trīs vienlaikus laukumā), tā ka komandas kodolu visdrīzāk turpinās veidot (ex)"Skonto-2" futbolisti. Toties, ja Carnikavas komandā brazīliešu būs ļoti daudz, viņi varēs izspēlēties 2. līgā, kur "Carnikavai" arīdzan būs komanda. Jāpiebilst, ka mājas spēles šī komanda plāno aizvadīt Carnikavā, kur ir tīri labas kvalitātes stadions.

Pienākuši jaunumi arī no Gulbenes. Virslīgas rekordists nospēlēto spēļu ziņā Igors Korabļovs atteicies no bijušā "Gulbenes" trenera Mihaila Koņeva piedāvājuma kļūt par viņa asistentu "Jūrmalā" un nolēmis iegūt galvenā trenera amatā, vadot "Gulbeni" 1. līgā. Korabļovs: "Mūsu mērķis ir iekļūt atpakaļ Virslīgā. Un es uzskatu, ka šis mērķis ir pareizs, turklāt, manuprāt, mums arī ir izredzes atgriezties. Esam optimistiski noskaņoti! Arī pieredzes ziņā būšu lielāks ieguvējs, jo viena lieta ir būt par trenera palīgu un pavisam kas cits - uzņemties komandas galvenā trenera lomu un darboties pēc saviem uzskatiem, un ar radošu pieeju veidot komandas spēli. Nolēmu - kāpēc gan nepamēģināt! Mēs turpināsim iesākto projektu! Prieks, ka pilsētā turpinās dzīvot futbols, ka cilvēkiem būs iespēja redzēt spēles 1. līgā, un domāju, ka viņiem būs interesanti. Tie atkal būs sava veida futbola svētki gulbeniešiem!"

Kā raksta dzirkstele.lv, iespējams, arī pats Korabļovs varētu spēlēt komandas sastāvā. Kā pats atzīst, jau iepriekš viņš ir bijis spēlējošais treneris un viņam ir liela spēļu pieredze, taču tas, vai viņš spēlēšot, būšot atkarīgs no tā, kā izdosies nokomplektēt komandas sastāvu. Protams, viņš atzīst, ka, vērojot no malas spēli, ir vieglāk to vadīt, redzēt arī kļūdas, nekā pašam spēlējot laukumā. Pagaidām par komandas komplektāciju ir daudz neskaidrību, bet pirmo treniņu "Gulbene" aizvadīs 20. februārī Rīgā, jo Gulbenē pašreiz nav atbilstošu apstākļu. Martā komanda aizvadīs Latvijas kausa izcīņas 1/4 fināla spēli pret vienu no virslīgas klubiem.

Vēl jāmin, ka dzirdētas arī baumas, ka bijušais Daugavpils "Daugavas" treneris Ravils Sabitovs varētu atgriezties Latvijas futbolā, pārņemot Rēzeknes komandu, taču pats treneris portālam Sportacentrs.com šīs baumas noliedzis.

Nesen tika izlozēts arī 1. līgas spēļu kalendārs, taču tas pagaidām nav publiskots, jo komandām vēl ir laiks, lai pieslīpētu to atbilstoši savām interesēm.

Izmantotie resursi:
dzirkstele.lv
 - Portāls

  +2 [+] [-]

, 2013-02-11 19:54, pirms 11 gadiem
Varbūt pat būs vērts sākt iet uz stadionu.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-11 20:31, pirms 11 gadiem
Ceru, ka kludos, bet izskatas ka Carnikava bus Olimpa lomas speletajs.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-11 20:43, pirms 11 gadiem
Tad jau tie bija Fabrima spēlētāji - ''Kuldīgā'' 2010.gadā un viens pērn ''Tukumā''.

     [+] [-]

, 2013-02-11 20:44, pirms 11 gadiem
Nesen tika izlozēts arī 1. līgas spēļu kalendārs, taču tas pagaidām nav publiskots, jo komandām vēl ir laiks, lai pieslīpētu to atbilstoši savām interesēm.

Bet pirmā kārta šosezon aprīļa (nevis maija) pirmajā nedēļā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-02-11 21:07, pirms 11 gadiem
prieks par gulbeni un gaidam atpakaļ virslīgā

  +5 [+] [-]

, 2013-02-11 21:14, pirms 11 gadiem
Rezeknei paradijes sponsors ja sauc tadu specialistu pie sevim?Varbut kadam ir kada informacija kas notiek Rezekne?

     [+] [-]

, 2013-02-11 21:36, pirms 11 gadiem
Sabitovs močīs uz 1. līgu? Tā neko, ja 1. līgas klubam izdodas piesaistīt ārzemju speciālistu. Arī Carnikavas projekts izskatās interesants. Jau rakstīts, ka tie būšot tie paši Skonto-2 spēlētāji + vēl brazīlieši. Jāskatās, kādas kvalitātes jaunie brazīlieši tie būs. Ja nobriestu 1. līgā, tad jau pēcāk varētu būt labs ķēriens Virslīgas komandām. Bet nu pārāk daudz vēl ir neskaidrību, lai kaut ko mēģinātu izspriedēlēt.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-11 21:38, pirms 11 gadiem
Tur kur Laizans, tur neka laba nebus!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-11 22:47, pirms 11 gadiem
žēl tos brazīļpuikas, dziivo gan jau ka pusbadā, viens otrs var gana labs būt, bet nu fiziski gan jau ka vāji.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-11 23:09, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Kā tur ar kuldīdzniekiem sastāvā?
labs joks. Kautgan Darģis Carnikavai gan jau vārtus sargās. Priedens paliek Mettaa.Skabārdis gan jau Jurmalas komanda. paris jauno vel bija Lm2. Mums jau pašvaldiba tikai voleju atbalsta.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-11 23:48, pirms 11 gadiem
Labs joks par to labo Carnikavas stadionu ok, zālājs jau vēl tīri neko, bet tribīnes ir praktiski sabrukušas.

Tā pat man patīk šī Carnikavas īpašnieka nopietnība - pagājušajā gadā tas brazīlis futbolistus priekš 1. līgas meklēja pa draugiem.lv domubiedriem, tikai LFF neatļāva pa taisno 1. līgā spēlēt, tāpēc projekts apstājās.

Apvienojumā ar Skonto dublieriem jau kaut kas sakarīgs varētu sanākt, bet cik saprotu tad ideja klubam ir līdzīga kā Jūrmalas Spartakam ar kolumbiešiem un Gulbenei ar japāņiem - uz Latviju tiks savesti jaunie brazīļi, kuriem dos iespēju sevi pierādīt, bet algas nemaksās. Attiecīgi ja vari sevi labi parādīt, tad notirgos uz kādu klubu kur maksās arī algu, ja nē, tad dosies mājās citu darbu meklēt.

  +3 [+] [-]

, 2013-02-12 00:50, pirms 11 gadiem
Piekrītu Carloz. Bet tā ir normāla stratēģija mazo čempionātu mazajiem klubiem. Vienīgais veids kā kaut ko nopelnīt ir ar transfēriem. Vadošie klubi var atļauties algas maksāt tīri labas, jo tiem reāli ir sportiskie mērķi un vajag nokomplektēt labu komandu, jo nāk Eirokausi utt.

Bet mazajām komandām tas viss iet uz pašu iniciatīvu no kluba vadības puses un motivāciju no spēlētāju puses. Arī tādi jaunie brazīļu puikas diez vai par naudu sevišķi domā, viņiem tomēr tiek dota iespēja spēlēt Eiropā...

Redz, kā japānis Saito. Pērn atbruaca uz amatieru Gulbeni, sablieza golus. Jau pēc pusgada FKV sastāvā spēlēja Eirokausos un pelnīja algu, bet tagad, kad vēl nav apaļs gads pagājis kopš Gulbenes laika, jau nonācis Krievijas 1. divīzijas klubā Ufa, kas šosezon neslikti cīnās.

Ja tādam jaunam spēlētājam piedāvā nepilna gada laikā uzbūvēt normālu potenciālu karjeru, tad kāpēc gan to neizmantot?

     [+] [-]

, 2013-02-12 03:53, pirms 11 gadiem
Kas tur slikts,ka mekleja futbolistus pa draugiem.lv,es pats drizuma iespejams meklesu futbolistus savam klubam un ne tikkai draugos.lv!
Es tik nezinu pievienoties jau esam klubam,vai izveidot klubu no pilniigas nulles pilnigi neatkariigu!!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-02-12 07:55, pirms 11 gadiem
Pshycho911 rakstīja: Kas tur slikts,ka mekleja futbolistus pa draugiem.lv,es pats drizuma iespejams meklesu futbolistus savam klubam un ne tikkai draugos.lv!
Es tik nezinu pievienoties jau esam klubam,vai izveidot klubu no pilniigas nulles pilnigi neatkariigu!!!!
slikts jau nekas nav, tikai dziļi šaubos ka šādi atradīsi spēlētājus, kuri atbilst 1. līgas līmenim. toties sabrauks visādi svētdienas amatieri, kuri knapi bumbu māk apstrādāt, toties sadomājušies ka ir baigie spēlētāji

  -3 [+] [-]

, 2013-02-12 08:15, pirms 11 gadiem
Domaju ka 1 ligas limenim buutu visai viegli salasiit blici ,bet virsliigai gan buutu ko galvu palauzt!
Carloz rakstīja: slikts jau nekas nav, tikai dziļi šaubos ka šādi atradīsi spēlētājus, kuri atbilst 1. līgas līmenim. toties sabrauks visādi svētdienas amatieri, kuri knapi bumbu māk apstrādāt, toties sadomājušies ka ir baigie spēlētāji

  +2 [+] [-]

, 2013-02-12 08:51, pirms 11 gadiem
Pshycho911 rakstīja: Domaju ka 1 ligas limenim buutu visai viegli salasiit blici ,bet virsliigai gan buutu ko galvu palauzt!
no draugiem.lv, ja komandai nav sponsora? iesaku pamēģināt, redzēsi cik ļoti kļūdies

  -2 [+] [-]

, 2013-02-12 09:40, pirms 11 gadiem
es baidos ka nekludos,un sponsori tos ir janopelna,sakuma jaiegulda,bet ieguldiit vel nepietiek tadel vel jauzgaida!tiesam man nav ne mazakas nojausmas cik jamaksa par pieteiksanu klubu lff un kadas sakuma prasiibas ,bet reikinos ar to ka nekas naw neiespejams
Carloz rakstīja: no draugiem.lv, ja komandai nav sponsora? iesaku pamēģināt, redzēsi cik ļoti kļūdies

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 10:20, pirms 11 gadiem
Pshycho911 rakstīja: es baidos ka nekludos,un sponsori tos ir janopelna,sakuma jaiegulda,bet ieguldiit vel nepietiek tadel vel jauzgaida!tiesam man nav ne mazakas nojausmas cik jamaksa par pieteiksanu klubu lff un kadas sakuma prasiibas ,bet reikinos ar to ka nekas naw neiespejams
nu uz priekšu, līdz martam vēl var uz 2. līgu pieteikties.

PS nejauc klubu un komandu, bet arī komandu būtu diezgan nereāli nokomplektēt. vismaz tādu, kura nedabūs visās spēlēs smagi iekšā.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-12 13:28, pirms 11 gadiem
Pshycho911 rakstīja: Domaju ka 1 ligas limenim buutu visai viegli salasiit blici ,bet virsliigai gan buutu ko galvu palauzt!
eu vecīt, ko tu pīpē , iedod man ar, liekas ka reāli cepī????

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 16:40, pirms 11 gadiem
uzgaidi,ne tik atri,bet noteikti pateiksu ko piipeju,bet ne kaa
Omamma rakstīja: eu vecīt, ko tu pīpē , iedod man ar, liekas ka reāli cepī????

     [+] [-]

, 2013-03-02 12:21, pirms 11 gadiem
"Carnikavas" brazīlis pabija Kuldīgā, piedāvāja sevi Saldū. Kā cilvēks varbūt labs, bet kā futbola speciālists- viens no miljoniem Brazīlijas iedzīvotāju. Plus, ka apprecējis latviešu meiteni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja