Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Startē 1. līga – ko mums pastāstījuši klubu pārstāvji?

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Startē 1. līga – ko mums pastāstījuši klubu pārstāvji?
FK "Auda" 2012. gada čempionātā

Jau sestdien startēs 2013. gada 1. līgas turnīrs. Sportacentrs.com sazinājās ar visu (nedublieru) klubu pārstāvjiem, lai noskaidrotu komandu mērķus un starpsezonu izmaiņas.

2013. gada 1. līgas turnīrā piedalīsies 16 komandas, septiņas no tām būs dublieru vienības. Pārējo deviņu komandu, kas cīnīsies par ceļazīmēm uz Virslīgu, pārstāvjiem vaicāju divas lietas:
1) Kura vieta (ja neskaitām dublierus) ir komandas mērķis 2013. gada 1. līgas turnīrā?
2) Īsumā pastāstiet par svarīgākajām izmaiņām starpsezonu periodā - treneru maiņu, atnākušajiem un aizgājušajiem spēlētājiem, citiem aktuāliem jaunumiem!

„Gulbene”

1) Komandas uzdevums ir popularizēt futbolu, bet konkrētu vietu nevaram pateikt, jo nav zināms pārējo komandu varējums un to sastāvi. Protams, katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru.
2) „Gulbenes” komandu šajā sezonā trenēs Igors Korabļovs. Šis uzdevums viņam nebūs no vieglajiem, jo komanda praktiski tiek komplektēta no jauna. Būs nepieciešams laiks, lai laukumā rastos sapratne. FB „Gulbene” sastāvā ir vairāki Latvijā pazīstami futbolisti. Piemēram, Vits Rimkus, Jevgeņijs Kazura, Aleksejs Bespalovs, Marks Bogdanovs, Juris Idionovs un citi. Komandā atgriezies Staņislavs Pihockis. Sezona ir gara un tikai novembra sākumā būs redzams katras komandas rezultāts. Katrā ziņā vēlu visiem izturību un - lai sezona izdodas!

BFC „Daugava”

1) Komandas mērķis jaunajā sezonā ir iekļūšana Virslīgā. Sastāvs tam ir pietiekami spēcīgs, tādēļ šis uzdevums ir reāli izpildāms.
2) Pārmaiņas starpsezonā nav bijušas lielas. Komandu pametis pamatvārtsargs Georgijs Čižovs, kurš devās uz Ilūksti. Klāt nākuši pieredzējušie Pāvels Riževskis un Pāvels Koļcovs un arī divi japāņu futbolisti. Treneru korpusā izmaiņas nav notikušas - galvenais treneris būs Kirils Kurbatovs, kuram palīdzēs Sergejs Pogodins.

„Rīgas Futbola skola”

1) Komandas uzdevums ir dot iespēju augt jaunajiem futbolistiem. Par konkrētu vietu pāragri runāt, bet „Rīgas Futbola skolai” pirmajā trijniekā ir jābūt.
2) „Rīgas Futbola skolā” starpsezonā notikušas ievērojamas pārmaiņas. Mainījies ir treneru sastāvs. Šajā sezonā galvenā trenera pienākumus veiks Igors Stepanovs, bet otrais treneris būs Jurijs Ševļakovs. Komandas sastāvs ir mainījies par 90%. Komanda tiek veidota no „Rīgas Futbola skolas” audzēkņiem, kas paralēli spēlēs Latvijas jaunatnes futbola čempionātā U-19 vecuma grupā. No pagājušā gada palikuši vien trīs spēlētāji.

„Varavīksne”

1) Komandas SFK „Varavīksne” mērķis ir tikt pirmajā sešiniekā, ieskaitot arī dublieru komandas.
2) Ir nomainījies galvenais treneris. Vladimira Draguna vietā šogad darbosies Vladimirs Osipovs (vairāk gan kā konsultants). No iepriekšējā gada sastāva prom ir aizgājuši divi cilvēki: Rihards Ivanovs uz Jūrmalas „Spartaku” un Edgars Potapenko uz „Liepājas metalurgu” (trešais vārtsargs). Atnākuši ir Nils Sitenkovs no FK „Jelgava”, Juris Kučma no „Liepājas metalurga”, Toms Vīksna no „Liepājas metalurga-2” un Deivids Patriks Gīrijs (David Patrick Geary) no Ziemeļīrijas „Bangor” (pēc spēka otrā stiprākā līga).

„Valmiera”

1) Mērķis ir iekļūt četriniekā.
2) Komandu atstājuši Kaspars Ribaks („Jelgava”) un Roberts Siksalietis (devies strādāt uz Vāciju), savukārt atgriezies no darbiem Anglijā pieredzējušais pussargs Valdis Veinbergs.

„Rēzeknes BJSS”

1) Mūsu komandas mērķis ir iepriecināt savus līdzjutējus spēlēs savā laukumā. Un mēģināt ieņemt godalgotu vietu.
2) Galvenais treneris pašlaik ir Aleksandrs Štekeļs. Es viņam palīdzu kā trenera darbā, tā arī ar „blakus futbola” jautājumiem. No komandas aizgājis tikai Matīss Babris, bet viņš nebija pamatsastāva spēlētājs. Atnākuši: Deniss Berjoza (FK „Spartaks”), Vjačeslavs Kondakovs (FK „Tukums 2000/ TSS”), Otto Rihters (Rīgas „Daugava”),
Krišjānis Vallers (FB „Gulbene 2005”), Ervīns Krainis, Iļja Antonovs un Artjoms Staško (agrāk jau spēlējuši Rēzeknē), Vjačeslavs Vansovičs un Sergejs Iļahovs (abi no „Ilūkstes NSS”), Valdis Vizulis un Mārtiņš Bojārs (abi jauni Jēkabpils futbola audzēkņi).

Aktuālākais jautājums dotajā brīdī ir laika apstākļi. Gan mākslīgais, gan centrālais laukums neesot sagatavoti un mums nav, kur trenēties, izņemot „mini pitch”, kur 20x40m laukumā notiek visi treniņi. Sāksim sezonu praktiski bez spēļu prakses.

„Auda”

1) Komandas uzdevums pacīnīties par pirmo trijnieku starp 1. līgas komandām un pirmo piecinieku kopā ar
dublieriem.
2) Mērķtiecīgi gatavoties jaunai sezonai uzsākām jau..... pirms pagājušās sezonas izbraukuma spēles ar SFK „Varavīksne”, kad oficiāli par jauno galveno treneri tika apstiprināts Andrejs Kaļiņins. Līdz sezonas beigām bija jāapzina spēlētāji, kuri tiek atstāti jaunajai sezonai un laikus parūpēties par jaunu spēlētāju piesaistīšanu. Pēc I.Stepanova pāriešanas uz FC „Jūrmala” klubs neveiksmīgi eksperimentēja ar vairāku treneru izmēģināšanu 1.līgas līmenim. Nu beidzot esam atraduši lielisku treneri, kurš ieguldījis milzīgu darbu ne tikai trenēšanā, bet arī pavisam cita mikroklimata radīšanā komandā un dažam labam spēlētājam atgriezis "apetīti" uz futbolu un ticību saviem spēkiem.

Komanda jau no janvāra trenējās „Audas” stadionā Ķekavā, rūpīgi to tīrot, par ko liecina sniegu vaļņi futbola vārtu augstumā. Aizvadīta vesela rinda pārbaudes spēļu ar Igaunijas meistarlīgas, Latvijas Virslīgas un 1. līgas klubiem. Iegūts Ķekavas kauss četru 1. līgas komandu turnīrā. Esam lējuši sviedrus ne tikai futbola laukumā, bet arī trenažieru un aerobikas zālēs. Esam rīkojuši arī dažādus ārpusfutbola pasākumus, tā kā jauno sezonu sagaidīsim labā noskaņojumā, nepacietīgi gaidot pirmo spēli. Un ceram, ka aizkavējusies ziema to nesabojās. Šosezon, tāpat kā iepriekšējā, uz „Audas” mājas spēlēm tiks izdotas spēļu programmiņas un plānojam izdot arī kluba pirmssezonas bukletu ar speciālu pielikumu par 1. līgu.

Par aizgājušajiem spēlētājiem. Ir skaidrs, ka komandā nespēlēs Olipovs, Idionovs (abi FB „Gulbene”), Muižnieks (Tukums), Čaduneli („Adeli Batumi”, Gruzija), Stūrāns, Ļebedevs („Jēkabpils”), Okruašvili, Tortladze (uz Gruziju, klubi nav zināmi), Arājs, Bogorods, Pavliks, Caune, Astratovs, Miligs (par tālākām gaitām nav zināms).

Galvenais papildinājums ir J.Skābardis, kurš atgriezies pēc divu gadu īres „Skonto” FC un „Spartaka” sastāvos. Vēl komandai pievienojies jaunais, perspektīvais U-19 izlases spēlētājs A.Vīndedzis no „Skonto” FC un V.Miņins no FS „Metta 2/Salaspils”, kā arī pašmāju audzēknis, R.Bērziņš. Komandā tiek pārbaudīti vairāki leģionāri no Japānas un Gruzijas, bet, kuri galu galā paliks, tiks lemts pēdējā brīdī, sezonu uzsākot. Pagaidām gan izskatās, ka divas no trīs iespējamām vietām aizņēmuši uzbrucēji Shohei Okuno un Davits Bahturidze. Bet, kā jau minēju, vēl ir laiks, jo transfēru logs aizveras tikai pirmdien.

„Tukums 2000 TSS/Salaspils”

1) Komandas mērķis 2013. gadā ir, maksimums, 5. vieta, bet minimālā programma ir saglabāt vietu 1. līgā. Kluba uzdevums kopumā ir audzināt jaunos spēlētājus un dot viņiem iespēju praktizēties 1. līgas turnīrā, lai veicinātu viņu sportisko izaugsmi.
2) Šosezon un, domājams, tuvākās divas trīs sezonas diemžēl tikai ar sava kluba audzēkņiem Tukumam neiztikt un tamdēļ esam noslēguši sadarbības līgumu ar Salaspils futbola centru. Mums tas dos iespēju saglabāt vietu 1. līgā, bet salaspiliešiem tas nākotnē dos iespēju izveidot ar šiem spēlētājiem 1. līgas komandu. Tamdēļ arī komandas oficiālais nosaukums šosezon ir FK „Tukums 2000/TSS – Salaspils”.

Galvenais treneris kā iepriekš paliks Artjoms Grudcins un viņam palīdzēs Sergejs Kovaļovs un Kristaps Dišlers. Kā jau minēju, komandai ir pievienojušies astoņi puiši no Salaspils. Trīs jauni (15 gadīgi) spēlētāji no kluba jaunatnes komandas. Zaudējums Tukuma komandai ir Toms Aizgrāvis, kurš sācis studijas ārzemēs un varēs komandai palīdzēt tikai epizodiski. Tāpat Sandijs Joksts, kuru iegādājās FK „Ventspils” un Daniels Vasiļjevs, kurš pārgāja uz FK „Jelgava”. Cerams, ka klubam spēs palīdzēt Emīls Muižnieks, kurš pārnācis pie mums no FK „Auda”. No RFS Tukumam pievienojās A.Truševs., A.Ibragimovs., R.Tepo, un bez šaubām ļoti ceram uz pieredzējušo Maksimu Kolokolenkinu un Alekseju Soleičuku.

Visticamāk, šosezon visas mājas spēles aizvadīsim mākslīgajā laukumā, jo Tukuma Sporta un atpūtas kompleksa stadionā šovasar ir paredzēti rekonstrukcijas darbi.

„Jēkabpils/JSC”

1) Mūsu cerība ir iekļūt sešiniekā!
2) Mums izdevās atgriezt mājās labākos Jēkabpils futbolistus, kā arī pastiprinājāmies ar trim cilvēkiem no Pļaviņa - divi spēlētāji plus treneris Imants Siliņš.

Visu komandu pieteikumus varat atrast šeit!

P.S. Liels paldies visiem klubu pārstāvjiem, kas palīdzēja šī materiāla tapšanā!

  +6 [+] [-]

, 2013-04-05 22:09, pirms 11 gadiem
Vienīgā komanda,kurai mērķi skaidri ,tā ir BFC Daugava.Vēl viena Dpils komanda,kurai vajag virslīgu.Tālāk ,gluži vienkārši bez komentāriem.

  +6 [+] [-]

, 2013-04-05 22:11, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Vienīgā komanda,kurai mērķi skaidri ,tā ir BFC Daugava.Vēl viena Dpils komanda,kurai vajag virslīgu.Tālāk ,gluži vienkārši bez komentāriem.
Auda jau arii uz virsligu taisās.
protams, ne 1. gads, bet nu šogad izskatas reali.
tapat jau pa augšu BFCD, RFS, Varavīksne un Auda bus

  +8 [+] [-]

, 2013-04-05 22:12, pirms 11 gadiem
Auda visus izdominēs! OLĒ

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 22:17, pirms 11 gadiem
Varaviksne sogad iznicinas visus

es par jums mani milie!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 22:22, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Vienīgā komanda,kurai mērķi skaidri ,tā ir BFC Daugava.Vēl viena Dpils komanda,kurai vajag virslīgu.Tālāk ,gluži vienkārši bez komentāriem.
Tas jau bus patraku 3 Daugavas virsliga, jutisu lidz Gulbene un Varavīksne, parejie laikam tomer nebus konkurenti.
Njaa varetu teikt, ka tresa no Daugavpils, jo Ilukste tomer vairak ir Daugavpils komanda, neskatoties uz to ka vina ir cita pilseta, bet kada tam motivacija spriediet pasi...

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 22:33, pirms 11 gadiem
Tris daugavas virsliga jau butu ta ka par daudz. Par AUDU ,draugi!!!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 22:42, pirms 11 gadiem
Paldies par materiālu!

Šosezon būšot on-line teksta reportāžas: LFF spēļu sistēma -

  +5 [+] [-]

, 2013-04-05 22:45, pirms 11 gadiem
Gulbene, Daugavpils, Rēzekne, Valmiera cīnīsies par ceļazīmi uz virslīgu

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 22:46, pirms 11 gadiem
interesanti padomāt, ja BFC Daugava iekļūs Virslīgā, tad kā tās divas Daugavpils komandas atpazīs? kāda no tām nomainīs nosaukumu? vai arī akcents būs likts uz saīsinājumiem, tipa FCD un BFCD?

  +5 [+] [-]

, 2013-04-05 22:46, pirms 11 gadiem
Dažas LV futbola īpatnības:

1. Spēlēs LM-2 pret „Varavīksni”. Vladimirs Osipovs būšot par LM-2 (viņš tur pilda sporta direktora pienākumus) vai par „Varavīksni” (galvenais treneris / konsultants)?

2. Spēlēs „Tukums 2000 TSS/Salaspils” pret „Daugavu-2 Rīga/Šitika FS”. Artis Novickis būšot par tukumniekiem (viņš pieteikts kā spēlētājs) vai par „Daugavas” dublieriem (kluba preses sekretārs)?
Slēpts komentārs: Džerijs5

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 22:48, pirms 11 gadiem
It kā Rēzeknei ir labs sastāvs un labas cerības uz vitu pieciniekā. Tikai neskaidrība, kur selēs pirmo mājas spēli - pilsētas stadionā nav ne miņas no zāles, bet 2. vidusskolas laukumam nav un nebūs žogu un bumba lidos pa skolas logiem un pilsētas ielām)

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 22:48, pirms 11 gadiem
Džerijs5 rakstīja: man ir tādas aizdomas kad daudzi izīrētie futbolisti Ilukstei atgriezīsies BFC Daugavas komandā uz otro sezonas pusi lai palidzetu komandai iekļut virslīgā
Kāda jēga īpašniekiem nomainīt Virslīgā ''Ilūksti'' pret BFC ''Daugavu''?

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 22:51, pirms 11 gadiem
Virkne spēlētāju pērn spēlēja ''Spartakā-2'', bet šosezon pārstāvēs ''Jūrmalu-2''.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-05 22:52, pirms 11 gadiem
1 rakstīja: 2. Spēlēs „Tukums 2000 TSS/Salaspils” pret „Daugavu-2 Rīga/Šitika FS”. Artis Novickis būšot par tukumniekiem (viņš pieteikts kā spēlētājs) vai par „Daugavas” dublieriem (kluba preses sekretārs)?
visdrīzāk par Tukumu, jo Daugava-2 balstīta pārsvarā uz ŠFS bāzes... un preses sekretārs 1. līgā pagaidām nav tik nepieciešama persona, it īpaši dublieriem

  -3 [+] [-]

, 2013-04-05 22:57, pirms 11 gadiem
Jēkabpils komentārs/atbilde...

  -2 [+] [-]

, 2013-04-05 23:03, pirms 11 gadiem
Un jā, tās visas "Daugavas" zaje*al patiešām, nevar vairs atšķirt! Nekādas izdomas!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-05 23:03, pirms 11 gadiem
Viedoklis: vajag tomēr formēt 1. līgu, kā pamatu Virslīgai, kur ik viens klubs var spēlēt Virslīgā... kaut vai ja 1. līgā paliek 6 klubi... tas tāpēc, lai klubi pēc izkrišanas no Virslīgas nepazustu no Latvijas arēnas.
Tāpat būtu labi, ja nākošgad nomainās Virslīgas ģenerālsponsors, bet SMScredit sāktu sponsorēt 1. līgu, kā tas bij 2007. gadā ar "Traffic"

  +3 [+] [-]

, 2013-04-05 23:14, pirms 11 gadiem
Gulbene 1-6 no Audas dabuja,kada Virsliga gulbenei. Cik speletajus no 1 komandas var dublieri ņemt pret dublieriem un cik pret parejiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-04-05 23:52, pirms 11 gadiem
BFC Daugava tiešām arī ir reālākais pretendents. Ja Ilūkste ir FC Daugavas tīrs fārmklubs, tad BFC pretendē uz patstāvīgas komandas statusu. Varētu laikam teikt, ka FC Daugava ir "Dinaburg" turpinājums, bet BFC Daugava -- "Daugavas" (vēl senāk - "Ditton") turpinājums (faktiski, kaut gan formāli ir savādāk). Un šīs divas komandas jau ir spēlējušas virslīgā abas vienlaicīgi, tā kā tas nebūtu nekas īpaši jauns (jaunums būtu, ja vienlaicīgi izdotos noturēt Virslīgā arī fārmklubu).

  +3 [+] [-]

, 2013-04-06 00:22, pirms 11 gadiem
Palasīju sastāvus. Vēl viena īpatnība: Mārcis Orols pieteikts divās komandās -- Gulbenē un Skonto dublieros. Jēkabpilī joprojām spēlē 42 gadus vecais Vjačeslavs Rakels (cik saprotu, Denisa tēvs).

  +1 [+] [-]

, 2013-04-06 00:37, pirms 11 gadiem
Auda diezgan nopietni esot gatavojusies, treniņi katru dienu esot.. bet ka uz papira nezin.. jaskataas, tads melnais zirdzins ..

  -2 [+] [-]

, 2013-04-06 01:16, pirms 11 gadiem
Varavīksne čempioni!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-06 07:52, pirms 11 gadiem
Nezinu bet man liekas ka tikai jekabpili no 1 ligas klubiem bus savu fanu autobus kursh vinus vedis uz visiem izbraukuma spelim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja