Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

Runā 1. līga: "Rīgas Futbola skola", Rēzekne un "Varavīksne" (2. daļa)

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Runā 1. līga: "Rīgas Futbola skola", Rēzekne un "Varavīksne" (2. daļa)
Žanis Ārmanis, Rēzeknes bērnu jaunatnes sporta skolas direktors un komandas treneris
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola 1. līgas sezona ir galā un piedāvājam jums otro no trim daļām, kurā klubi atbild uz Sportacentrs.com apkopojošajiem jautājumiem. Otrajā daļā varat lasīt "Rīgas Futbola skolas", "Rēzeknes BJSS" un "Varavīksnes" atbildes.

1. Paslavējiet savu komandu - pastāstiet, kas šosezon izdevās un par ko jums ir lielākais prieks?
2. Pakritizējiet savu komandu - pastāstiet, kas šosezon neizdevās un par ko jums ir vilšanās?
3. Kā vērtējat turnīru (organizāciju, tiesāšanu, līmeni) kopumā? Vai vēlaties savu turnīru bez Virslīgas dublieru komandām? Varbūt jau ir kāda skaidrība (sastāvs, budžets) par nākamo sezonu?
4. Papildus jautājums "Varavīksnei": ir dzirdētas baumas, ka pēc LM "pazušanas" nākamgad Virslīgā Liepāju varētu pārstāvēt "Varavīksne". Kāds ir jūsu komentārs šai sakarā?

„Rīgas Futbola skola” (RFS)

Atbild Rīgas Futbola skolas direktors Gatis Ģērmanis.
1. Rīgas Futbola skola sāka 1.līgas čempionātu ar pilnīgi jaunu komandu nekā bija spēlējusi līdz šim. Komandā tika nomainīts treneru korpuss, komandu vadīja Igors Stepanovs un Jurijs Ševļakovs, kā arī Viktors Vicehovskis. Spēlētāju sastāvs tika nomainīts par 90%. Uzsvars tika likts uz komandas sastāva atjaunošanu, kas arī ietekmēja šīs sezonas gala rezultātu. Daudziem spēlētājiem tā bija debija 1.līgā. Priecē tas ka komanda otro apli nospēlēja daudz labāk kā pirmo. Tas liecina par progresu.

2. Komandai pietrūka stabilitātes un izteiktāku līderu. Tāpat gribas redzēt lielāku fanātismu un pašatdevi gan treniņos, gan spēlēs. Ja gribi sportā sasniegt rezultātu, jāizmanto katra izdevība trenēties. Treniņu iespējas - tas ir vienīgais, ko mēs saviem futbolistiem varam sniegt. Jāmāk atrast balanss starp mācībām, darbu un treniņiem - ja to neizdodas, tad ir grūti.

3. Turnīra organizācijā būtiski nekas nav mainījies, tā ir apmierinoša. Vienmēr ir bijis interesanti sacensties ar Ventspils, Liepājas un šogad arī ar Skonto dublieriem. Šīs sezonas kārtība mūs apmierināja.

„Rēzeknes BJSS”

Atbild Rēzeknes bērnu jaunatnes sporta skolas direktors un komandas treneris Žanis Ārmanis.
1. Šīs sezonas galvenais mērķis ir izpildīts. Mēs izveidojām konkurētspējīgu komandu, kura iepriecināja savus līdzjutējus mājas spēlēs. Liels paldies mūsu „īstajiem faniem” par atbalstu. Domāju, ka nevienai komandai nebija viegli spēlēt Rēzeknē. Varbūt vienīgi BFC „Daugava” izskatījās pārliecinošāka un pelnīti uzvarēja turnīrā kopumā. Ar šo panākumu es apsveicu komandas vadību, spēlētājus un it īpaši tos, ar kuriem mēs strādājam kopā. Gribētos, lai vēl viena komanda no Latgales Virslīgā neskaitītos par „pilnīgo statistu” un rādītu godīgu rezultātu. Sportiskā ziņā mēs paši plānojām cīnīties par vietu „sešiniekā”. Kopumā tas neizdevās – no 6.vietas mūs šķīra divi punkti un, kaut arī līdz pēdējai spēlei Ventspilī ar motivēto pretinieku mēs saglabājam iespējas sasniegt savu mērķi, tas tomēr neizdevās. Liels paldies visiem mūsu komandas spēlētājiem, kuri spēja pabeigt šo sezonu līdz galam, neskatoties uz visām tām grūtībām, ar kurām sastapāmies kā amatieru komanda. Paldies Aleksandram Štekeļam – trenerim, kurš strādāja ar komandu sezonas pirmajā pusē. Paldies visiem mūsu atbalstītājiem, kas sniedza atbalstu gan materiāli, gan morāli.

2. Diemžēl sezonas pirmajā pusē ļoti maz spēļu aizvadījām optimālajā sastāvā. 2. aplī spējām stabilizēt sastāvu un sezonas nobeigumā uzvārējām piecās spēlēs pēc kārtas. Varu piebilst to, ka spēlē, kura notika Ķekavā, mēs līdz 75. minūtei bijām zaudētāju lomā un varējām atļaut „Audai” pietuvināties viena punkta distancē, bet izrāvām uzvaru un sākām savu uzvaru sēriju. Īpaši nav, par ko kritizēt ne atsevišķus spēlētājus, ne komandu kopumā. Varbūt tikai par futbolistu attieksmi pret treniņu apmeklēšanu, jo nav īstas konkurences, uz ko ceram jau trīs gadus.

3. Turnīra organizācijas līmenis kopumā apmierināja. Izņemot tikai vienu „nelielu” aspektu. Tas ir - tiesāšana. Domāju, ka par visiem „sīkiem pārkāpumiem”, kas izriet no tiesnešu un inspektoru puses, šobrīd nav iespējams izrunāties šajā aptaujā, bet man liekas, ir nobriedusi nopietna saruna starp klubu pārstāvjiem un LFF atbildīgajām personām. Tas, kas notiek šobrīd, apzīmējams vienā vārdā: „ŠAUSMAS”. Bet pats turnīrs bija ļoti interesants, un, manuprāt, nākamgad jāpaliek pie tāda paša formāta kā šosezon.

Kas attiecas uz mūsu plāniem – šobrīd galvenais mērķis ir Rēzeknes jaunatnes futbola Akadēmijas izveidošana. Tas ļaus mūsu pilsētas futbola organizācijām apvienot savus spēkus un cerēt uz ilggadēju sadarbību un strādāt vienā virzienā. Sakarā ar to ir noslēgta vienošanās ar Romānu Ščavinski, kurš 2014.gadā trenēs 1.līgas komandu. R.Ščavinskis piesaistīs treniņprocesā savus jaunos audzēkņus. Ceram uz to, ka komandas sastāvu papildinās perspektīvi jaunie futbolisti, kuri cīnīsies par iekļūšanu pamatsastāvā un veidos konkurenci mūsu pieredzējušajiem spēlētājiem. Esmu paliecināts, ka sāksies Rēzeknes futbola atdzimšana.

„Varavīksne”

Atbild SFK Varavīksne valdes priekšsēdētājs Janeks Kreitāls.
1. Vislielākais prieks ir par komandas saņemšanos un rakstura parādīšanu pēc ļoti neizteiksmīgas sezonas sākuma. Sezonu tiešām iesākām visai bēdīgi, jo pēc nospēlētām 10 kārtām starp nedublieru komandām atradāmies pēdējā vietā. Spējām saņemties, pieaicinājām palīgos bijušos Liepājas sporta skolas audzēkņus - J.Golovinu, I.Aleksejevu, R.Gladiļinu un E.Potapenko.

Liels paldies arī ir jāsaka trenerim Dmitrijam Kalašņikovam, kurš pēc neizteiksmīgā sezonas sākuma steidzās komandai palīgā un kopīgiem spēkiem sezonas turpinājumā spējām izcīnīt 10 nezaudētas spēles pēc kārtas, kā arī otrajā aplī pratām sagādāt vienīgo zaudējumu pirmās vietas ieguvējai BFC „Daugava”.

2. Nav pat īsti, par ko kritizēt komandu, jo puiši diezgan regulāri apmeklēja visus treniņus, kā arī jau iepriekš minēju, spēja diezgan grūtā brīdī savākties, ieguldīt lielu darbu, kā rezultātā sezonas otrajā pusē spējām ar visiem cīnīties kā līdzīgs ar līdzīgu. Brīžiem pat spēlēs ar pretinieku, lai gan atradāmies zemāk tabulā, bijām izteikti favorīti.

3. Runājot par turnīra organizāciju, domas dalās. Reizēm organizatori bija ļoti atsaucīgi un prieks sadarboties. Bet reizēs, kad runa ir par soda naudām, tad diemžēl LFF pārstāvjiem nav ne mazākās intereses uzklausīt iesaistīto pušu viedokļus, bet lēmumu pieņem no tā, ko rakstīja spēles inspektors savā protokolā.

Tiesāšana, salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem bija vissliktākā. Atceros sezonas sākumā Liepājā LM dublieru komanda aizvadīja spēli ar Rēzeknes komandu, kur viesiem divas reizes spēles laikā neieskaitīja vārtus, lai gan tie tika gūti pareizi. Pašiem diezgan sāpīgi bija pēdējās divās spēlēs, kur vispirms Rīgā ar RFS komandu spēles 90. minūtē tiesnesis nobaidās fiksēt pārkāpumu pret Varavīksnes spēlētāju RFS soda laukumā, bet jau pēc nedēļas, kad spēlējam mājās ar Valmieras FK komandu, spēles 87. minūtē jau cits tiesnesis uz mūsu vārtiem pat par mazāku pārkāpumu soda laukumā nekā bija Rīgā, fiksē pārkāpumu. Šādas tiesnešu vienādas situācijas dažādas interpretācijas diemžēl arī liedza Varavīksnes komandai izcīnīt 7. vietu, ko tā būtu arī ieguvusi, ja būtu uzvarējusi kaut vienu no šīm spēlēm (abas beidzās ar neizšķirtu).

4. (par iespējamo „Liepājas metalurga” un „Varavīksnes” apvienošanos)
Par baumām. Pagaidām izskatās, ka LM varētu pazust jauniešu sistēma (pārņems pašvaldība), bet lielā komanda iespējams vēl kādu laiku paliks. Bet ja tiešām mums radīsies iespēja spēlēt Virslīgā, un, ja izdotos iegūt Liepājas pašvaldības atbalstu, tad ar lielāko prieku arī spēlētu. Komandā ir diezgan spēcīgs treneris Dmitrijs Kalašņikovs, kuram ir diezgan liela pieredze un ticu, ka viņš izveidotu konkurētspējīgu komandu, uzsvaru liekot uz pilsētas talantīgajiem jauniešiem, kā arī piesaistot spēcīgus pieredzējušus spēlētājus un leģionārus.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-21 20:30, pirms 10 gadiem
Labvakar !
ļ.c. Edmund ,kad būs kāds pārstāvis ,kas nesūdzēsies par tiesāšanu ,kurš ir ieguvējs no šīs situācijas , Gulbenes spēles apmeklēja viens cilveks no D-pils ,kurš "vislabāk "saprot par tiesāšanu ,ļoti gaidu Gulbenes komentāru un vai nav visgalvenākais 1.līgas tiesnesis , viņa interviju arī būtu interesanti paklausīties . varbūt par maz tiesnešiem maksā ? tas taču ir labs starts attīstībai , kam tas ir izdevīgi ,ja nav neviens apmierināts , vainīgs būs tas kurš nesūdzies

     [+] [-]

, 2013-11-22 00:39, pirms 10 gadiem
larossa rakstīja: Labvakar !
ļ.c. Edmund ,kad būs kāds pārstāvis ,kas nesūdzēsies par tiesāšanu ,kurš ir ieguvējs no šīs situācijas , Gulbenes spēles apmeklēja viens cilveks no D-pils ,kurš "vislabāk "saprot par tiesāšanu ,ļoti gaidu Gulbenes komentāru un vai nav visgalvenākais 1.līgas tiesnesis , viņa interviju arī būtu interesanti paklausīties . varbūt par maz tiesnešiem maksā ? tas taču ir labs starts attīstībai , kam tas ir izdevīgi ,ja nav neviens apmierināts , vainīgs būs tas kurš nesūdzies
man liekas, ka algu starpību starp 1. līgu un Virslīgu vajadzētu samazināt - pirmajiem varētu pielikt, otrajiem nedaudz noņemt. kā arī ieviest sistēmu, ka abas līgas tiesā visas tiesnešu brigādes ar pietiekamu kvalifikāciju. lai nav tā, ka virslīgā sēž dažas savējo brigādes un pārējiem žēlīgi atmet 1. līgu.

tiesnešu skaits pēdējos gados samazinās. nerunāsim par 2. līgu, kur visādi brīnumi tiesā, bet pat 1. līgai, paklausoties trenerus, liekas, ka nespēj nodrošināt pietiekami meistarīgus tiesnešus. bet tas ir tikai loģiski, ka daudzi potenciālie tiesneši neturpina karjeru, kad saprot, ka bez pareiziem blatiem augstāk par 1. līgu nekādi netiks.

  +2 [+] [-]

, 2013-11-22 11:47, pirms 10 gadiem
Varat mani saukt par aprobežotu, bet gribētos lai Liepāju virslīgā pārstāv komanda ar kaut nedaudz futbolam un sportam kopumā nedaudz atbilstošāku vārdu kā ''Varavīksne''.
Protams, galvenais ir lai futbols Liepājā pastāv, tomēr gribētos kaut ko tādu lai nonākot eirokausos, pretinieku komandas līdzjutējiem nav kairinājuma mūsējo sakarā pieminēt praidu, netradicionālu seksuālo orientāciju u.t.t.

     [+] [-]

, 2013-11-22 14:04, pirms 10 gadiem
Kāpēc gan nejaušu uzslāņojumu dēļ jākaunas no skaistiem vārdiem?! Bet, ja nu kāds ļoti grib, lai jau runā; cik nav te bijis jociņu par Marijampoles komandas nosaukumu, bet vai tāpēc viņi sliktāk spēlē?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-22 15:47, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Varat mani saukt par aprobežotu, bet gribētos lai Liepāju virslīgā pārstāv komanda ar kaut nedaudz futbolam un sportam kopumā nedaudz atbilstošāku vārdu kā ''Varavīksne''.
Protams, galvenais ir lai futbols Liepājā pastāv, tomēr gribētos kaut ko tādu lai nonākot eirokausos, pretinieku komandas līdzjutējiem nav kairinājuma mūsējo sakarā pieminēt praidu, netradicionālu seksuālo orientāciju u.t.t.
ja jau notiks kada mistiski apvienosanas ar LM, domaju bus nosaukuma maina, jo ta vairs nebus ne Varaviksne, ne LM

     [+] [-]

, 2013-11-22 20:27, pirms 10 gadiem
Sūduva nav tikai skanējums, tā vēsturiski patiešām ir tā pati vārda sakne, tikai ar atšķirīgu nozīmes attīstību un kļuvusi par novada nosaukumu.