Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

"Drosmes skrējiena" sezona startēs 16. jūnijā Ikšķilē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

2019. gada sezonā "Drosmes skrējienam" paredzēti četri posmi. Pirmais no tiem notiks 16.jūnijā Ikšķiles novadā – dabas parkā "Zilie kalni", dalībnieku reģistrācija no pulksten 10.00, pirmais starts pulksten 12.00.

"Drosmes skrējiens" - tautas piedzīvojumu un šķēršļu skrējiens, kas aicina dažādu sagatavotības līmeņu dalībniekus pārbaudīt savas fiziskās un mentālās spējas kādā no divām trasēm - 7 vai 14 km. "Drosmes skrējiens" kā sporta pasākums norisināsies jau ceturto gadu, pulcējot gan jaunus, gan pieredzējušus, gan profesionālus sportistus, gan sporta entuziastus, radot pozitīvu un emocijām bagātu sporta atmosfēru. Distances maršruti ir dažādi un norisinās Latvijas teritorijas skaistākās vietās. Kā piemēram, 2018.gada sezona norisinājās: Ikšķile - Zilie kalni un blakus teritorijas, Cēsis - Žagarkalna, Ozolkalna, Cīrulīšu dabas takas, Vāļukalna un Gaujas Nacionālā parka teritorijas, Liepāja priecēja ar 7 km distanci, kas vijās pa Beberliņu sporta un atpūtas bāzi un Karostas teritoriju.

2019. gada sezona sevi pieteikusi ar četriem posmiem. Ikšķile - Dabas parkā "Zilie kalni" (7 un 14 km) 16. jūnijā. Cēsis - Cēsu pilsētas svētku sporta dienā (5 un 10 km) 21.jūlijā, trase vīsies pa Cēsu pils kompleksa teritorijām. Rīga (7 un 14 km) - 24. augusta posms norisināsies Biķernieku trasē un blakus esošajā Biķernieku mežā, Liepāja šogad priecēs ne tikai ar 7 km, bet arī 14 km - Beberliņu sporta un atpūtas bāzē.

Distanču šķēršļi ir dažāda lieluma un formas - koka barjeru sienas, virvju tīkli, dzeloņstieples, auto riepas, ledaina ūdens baseini, kā arī dažādi citi šķēršļi - grāvji, dubļu bedres un citu dabas veidotu grūtību pārvarēšana. Distances uzdevumi ir smilšu maisu un koka bluķu nešana, akmeņu vilkšana un arī atmiņu testi.

"Drosmes skrējiena" notikums: ŠEIT

Izmantotie resursi:
DROSMES SKRĒJIENS