Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Olimpiskās vienības skeitbordists Bogdanovičs aizvadījis sacensību sezonu
Artūrs Bogdanovičs. Publicitātes foto

Septembra beigās aktīvo sacensību un ceļojumu sezonu Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā noslēdza skeitbordists Artūrs Bogdanovičs, kurš savu slavu vietējās un nu jau arī starptautiskajās aprindās kā skeitbordists un fotogrāfs izpelnījies zem pseidonīma “Mr.Boga”, informē portāls balticevents.info.

Šobrīd Artūrs ir viens no Baltijas atpazīstamākajiem un ambiciozākajiem “street” disciplīnas skeitbordistiem un laika periodā no maija līdz septembrim piedalījies septiņās starptautiskās sacensībās, atzīmējies plaša mēroga skeitborda festivālos Eiropā un turpat arī aizvadījis individuālos treniņus. Tam visam pa starpu braucējs nepalika nepamanīts arī vietējā scēnā – sacensībās, kampaņās, projektos un skeitparku atklāšanās.

Strauji tuvojoties olimpiskajām spēlēm Parīzē, šogad pasaules līmeņa sacensību apritē kopumā tiek paredzēti četri olimpiskās kvalifikācijas pirmās fāzes posmi. Gada sākumā pirmo posmu Dubaijā sportistam nācās izlaist traumas dēļ. Par laimi vasaras sezona tika aizvadīta bez būtiskiem savainojumiem un atlēts veiksmīgi nostartēja divos nākamajos posmos Romā un Lozannā. Decembrī Artūrs gatavojas doties uz šī gada noslēdzošo atlases posmu Tokijā, kur norisināsies pasaules čempionāts skeitbordā. Tās būs pirmspēdējās sacensības olimpiskās kvalifikācijas pirmajā fāzē. Nākamgad tās noslēgsies ar atkārtotu posmu Dubaija, un rezultāti šajās divās sacensībās izšķirs braucēja iespēju iekļūt otrajā fāzē.

Tāpat sezonas sacensību starpā Artūrs veiksmīgi nostartēja trijos Pasaules kausa posmos, kas ir ne mazāk svarīgi, jo 2021. gadā tieši šo sacensību kopvērtējums sportistam nodrošināja vietu olimpiskās vienības C sastāvā vasaras sporta veidos. Jūnijā ar tehniskiem un pārdomātiem braucieniem skeitbordists tika līdz pusfināliem ikgadējās sacensībās “Mystic Cup” Prāgā, Čehijā.

Vēlāk augustā ar tādu pašu pieeju līdz fināliem vasarīgajā ekstrēmo sportu festivālā “O’Marisquino” Vigo, Spānijā. Savu vasaras turneju septembra izskaņā skeitbordists noslēdza ar augstu sesto pozīciju kaimiņvalstī – Igaunijas galvaspilsētā notiekošajā “Simple Session”, kas ir vienas no Eiropas atpazīstamākajām pasaules līmeņa skeitborda un BMX sacensībām. Jau trešo gadu pēc kārtas Artūrs iekļuva finālos kā vienīgais Latvijas pārstāvis un otro reizi uzlaboja savu rezultātu par divām pozīcijām, šoreiz arī pievienojoties lielajam uzvarētāju pjedestālam.

Arvien populārāki skeitborda pasaulē kļūst tā saucamie pilsētu festivāli, kur skeitbords saskaņā ar pašvaldībām ienāk pilsētvidē ar aktivitātēm un šīs subkultūras radošajām izpausmēm ar mērķi attīstīt gan pašu skeitborda pasauli, gan ieviest pavisam citu elpu publiskajā telpā. Brīvāka gaisotne un amizantāki sacensību veidi noņem standarta sacensību slogu, kas attiecīgi uzrunā vēl kuplāku braucēju skaitu.

Viens no šāda tipa pasākumiem “CPH Open” jau vairākus gadus notiek Kopenhāgenā. Jau trešo gadu uz turieni Artūrs devās apvienot savas skeitošanas un fotogrāfijas intereses un šogad ņēma līdzi 100 kopijas ar maza formāta fotožurnāliem, kurā apkopoja pērnajā gadā notikušo caur fotogrāfijām. Šie žurnāli nonāca profesionāļu, pasākuma organizatoru, vietējo entuziastu un skeitveikalu pārstāvju rokās un guva pozitīvus atzinumus.

Artūra radošo pusi novērtēta arī salīdzinoši svaigā Frankfurtes SKTWK festivāla organizatori un dalībnieki, turklāt arī viņa sniegums uz dēļa izpelnījās titulu kā vienam no tehniskākajiem braucējiem.

“”SKTWK” pasākums galu galā varētu būt mans šīs sezonas spilgtākais moments, jo man izdevās izcelties ar abām savām sirdslietām. Tāpat kā lielajos mačos es atrādīju trikus un sacentos, un daļa no dalībniekiem bija tie paši, kas startē visur citur. Rezultātā mani izsauca uz apbalvošanu kopā ar citiem top Eiropas braucējiem. Vēlāk manu foto materiālu pieprasīja organizatori un šobrīd to izmanto atskatos un prezentācijās. Protams, “Simple Session” rezultāts bija varena odziņa pa virsu visam, un man ir patiess prieks noslēgt sezonu ar tādu sniegumu, taču laikam tieši tā sirdslietu ķīmija ir tas, kas mani visvairāk uzrunā, un tas ir tas, kā es gribu, lai “Mr.Boga” ir atpazīstams.” komentē Artūrs.

Starp ceļojumiem skeitbordists aktīvi iesaistījās arī Latvijas aktuālajos pasākumos un notikumos. Jūlija sākumā Artūrs kopā ar vietējo skeitborda mediju “RajonTV” organizēja jau trešo Latvijas reģionu tūri, kuras ietvaros vairāk kā 20 skeitbordistu kolektīvs devās sešu dienu tūrē pa Zemgali. Atskatu uz šo braucienu komanda prezentēs šī gada 1. decembrī kafejnīcas “Zefīrs” telpās – tiks prezentēti divi video un izdots jauns fotožurnāls. Pēc Zemgales tūres sportists izbraukāja vietējā mēroga sacensības un guva godalgotās vietas vasaras spraigākajos pasākumos – Ventspils “Ghetto Games”, Cēsu “Dynamit Jam” un Valmieras “Urban Sports” Camp.

Sākoties nelabvēlīgākiem laikapstākļiem, Artūrs pārceļ savus treniņus uz Latvijā lielāko alternatīvo un ekstrēmo sportu centru “The Spot”. Cerībā uz veiksmīgiem finansiāliem apstākļiem Artūrs kaļ plānus gaidāmajām sacensībām Tokijā. Tāpat augstas cerības ir uz atkārtotu augstu pozīciju Pasaules kausa kopvērtējumā, kas varētu nodrošināt iespēju tikpat aktīvi turpināt skeitborda gaitas nākamgad.