Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:347, Did:0, useCase: 3

Petrusevičam 39.vieta Pasaules kausa posmā

Andrejs Siliņš

Petrusevičam 39.vieta Pasaules kausa posmā
Toms Petruševičs
Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas snovbordists Toms Petrusevičs, kurš cīnās par iespēju startēt Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, piektdien ASV ierindojās 39.vietā Pasaules kausa posmā "Big Air" disciplīnā.

Kvalifikācijā Petrusevičs savā grupā bija 18. starp 28 dalībniekiem, bet kopējā ieskaitē viņš ierindojās 39.pozīcijā no 57 sportistiem.

Finālā iekļuva katras grupas pieci labākie snovbordisti.

Labākajā no mēģinājumiem Petrusevičs tika pie 35,00 punktiem, bet finālam vajadzēja vismaz 81,00 punktus.

Novembrī Petrusevičs Pekinā "Big Air" disciplīnā izcīnīja 24.vietu, kas viņu pietuvinājis startam Olimpiādē, bet pagājušajā nedēļā Vācijā viņš ierindojās 45.vietā.

Pēc piektdienas sacensībām Petrusevičs nav uzlabojis savu rezultātu olimpiskajā kvalifikācijā. Tajā tiek ņemti vērā četri labākie starti no "Big Air" disciplīnas. Līdz šim tie latvietim bija 18., 32., 32., 32 un 24.vieta.

LETA jau ziņoja, ka janvārī latvieši Petrusevičs un Artūrs Cukunde Pasaules kausa posmā Austrijā sloupstailā iekļuva starp 30 labākajiem, izpildot vienu no individuālajiem atlases kritērijiem startam 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Olimpiskajām spēlēm "Big Air" disciplīnā un sloupstailā kvalificēsies 40 labākie snovbordisti, tiesa pašlaik Latvijai vēl viena kvotas vieta dalībai Phjončhanā nav garantēta. Atlases punktu krāšana turpināsies līdz pat 2018.gada 21.janvārim.

Izmantotie resursi:
LETA