Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:362, Did:0, useCase: 3

Razmas pāridarītājs Andersons PČ finālā tiksies ar velsieti Praisu

Artūrs Šāblis
Artūrs Šāblis

Razmas pāridarītājs Andersons PČ finālā tiksies ar velsieti Praisu
Gervins Praiss. Foto: IS/Scanpix

Vakar tika noskaidroti abi finālisti 2021. gada PDC pasaules čempionāta šautriņu mešanā. Savos pusfinālos triumfēja Gerijs Andersons un Gervins Praiss.

Sezonas galvenajā šautriņu mešanas turnīrā atlikusi vairs tikai viena spēle. Lielajā finālā debitēs velsietis Gervins Praiss, kurš uzvaras gadījumā pakāptos līdz pat pirmajai vietai pasaules rangā. Viņa pretinieks izšķirošajā cīņā Gerijs Andersons spēlējis četros PDC pasaules čempionātu finālos, uzvarot divos no tiem.

Pirmajā pusfinālā cīņas laukumā devās Stīvens Bantings no Anglijas un Gervins Praiss no Velsas. Saspringtā desmit setu cīņā uzvaru ar rezultātu 6:4 svinēja velsiešu šautriņu metējs. Jau pašā pirmajā setā spēlētāji apmainījās ar vairākiem trīsciparu noslēgumiem. Šāda tendence bija vērojama visa mača garumā, kā rezultātā tika sasniegts pasaules čempionātu rekords noslēgumos virs 100 punktiem – mača laikā tādi tika veikti 13 reizes. Gervins Praiss, kurš kļuva par pirmo velsieti PDC pasaules čempionāta finālā, mača gaitā vadībā izvirzījās vien divas reizes – pie 1:0 un 5:4.

"Viņš mani sodīja par katru kļūdu," komentēja finālists Praiss. "Šķiet, divos setos biju vadībā par diviem legiem, taču savas iespējas neizmantoju. Tas parāda Stīvena augsto līmeni. Spēle bija ļoti smaga."

Otrā pusfinālā spēkiem mērojās anglis Deivs Čiznals un skots Gerijs Andersons. Mačs noslēdzās pēc deviņiem aizvadītiem setiem, divkārtējam pasaules čempionam Andersonam uzvarot ar rezultātu 6:3. Lai arī Čiznals jau otrajā setā spēja noslēgt legu ar 170 punktiem, abi spēlētāji visai bieži kļūdījās metienos pa dubultajiem sektoriem. Pasaules ranga pirmo numuru Van Gervenu uzvarējušais Čiznals nespēja rādīt sniegumu, ko demonstrēja ceturtdaļfināla mačā. Angļu šautriņu metējs pieļāva vairākas rupjas kļūdas un nereti veica mazrezultatīvus gājienus, kas ļāva Andersonam trīs reizes iekrāt divu setu pārsvaru un uzvarēt. Arī skots nerādīja savu labāko spēli, dubultajos sektoros precīzi raidot vien 35% tur tēmēto metienu.

"Man ir nedaudz kauns, jo spēle bija briesmīga," paškritisks bija Andersons. "Spēles laikā man likās, ka vidējais rādītājs noteikti ir zemāks. Likās, ka tas ir briesmīgs, tiešām šausmīgs."

2021. gada pasaules čempions šautriņu mešanā tiks noskaidrots šovakar 21.30 pēc Latvijas laika. Gervinam Praisam nepieciešama uzvara, lai kļūtu par pasaules ranga līderi.

PDC pasaules čempionāta pusfināla rezultāti

PārisRezultāts
Deivs Čiznals (ENG) - Gerijs Andersons (SCO)3:6
Stīvens Bantings (ENG) - Gervins Praiss (WAL)4:6

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/darts/new...

  -2 [+] [-]

, 2021-01-03 09:34, pirms 3 gadiem
Kādēļ nevar vienkārši uzrakstīt Price un Andersons iekļūst pasaules čempionāta finālā?
Nē, kā vienmēr jābāž iekšā mazākā saistība ar Latvijas sportistiem. Atgādina tos rakstus, kuros tiek pieminēts, ka šis un šis sportists izdarījis to un to, redz tas ir interesanti, jo viņa 5 pakāpēs brālēna sieva ir latviete.

     [+] [-]

, 2021-01-03 09:50, pirms 3 gadiem
Nja, divi tik atšķirīgi pusfināli. Vienā kaut mazākā saminstināšanās tiek sodīta,otrā čaļi ar mokām katru legu beidz. Tik jocīgi bija abus pēc kārtas skatīties,kur vienā rekordi birst,bet otrā tik trāpīt cenšas. eh,tik žēl, ka Chisnall tik izcila spēle pret van Gervenu izdevās. Lai arī MWG švaki nospēlēja, bet nu bija sāpīgi skatīties,ka pēc tāda uzlidojuma pret MWG pret Andersonu nekur trāpīt nevar. Bet nu labi, van Gervens pats vainīgs,ka tik vāji nomētāja dēli

  -1 [+] [-]

, 2021-01-03 10:28, pirms 3 gadiem
Ehh, labs fināls būtu Razma pret Praisu
Mazmazmazliet pietrūka

     [+] [-]

, 2021-01-03 12:14, pirms 3 gadiem
Price pēc pirma titula?

     [+] [-]

, 2021-01-03 13:02, pirms 3 gadiem
Izbrinu rada andersona stabilitate,ja ta turpinas tituls vinam,pricem ceriba,ja vins stipri nokaitinas skotu...