Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas vingrošana netiks pārstāvēta Rio spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas vingrošana netiks pārstāvēta Rio spēlēs
Vitālijs Kardašovs un Dmitrijs Trefilovs
Foto: 2016 European Artistic Gymnastics Championships / FIG

Latvijas vingrotāji nepiedalīsies Riodeženeiro olimpiskajās spēlēs. Mākslas vingrošanā cerības vairāk bija teorētiskas, taču sporta vingrošanā nekvalificējās arī pērnā gada Pasaules izaicinājuma kausa kopvērtējuma līderi - Dmitrijs Trefilovs (vingrošana uz zirga) un Vitālijs Kardašovs (atbalsta lēciens).

Starptautiskā vingrošanas federācija (FIG) šonedēļ paziņoja pēdējo ceļazīmju īpašniekus, mūsējie nav iekļauti. Pēdējā kvalifikācijas turnīrā Latvijas pārstāvji nepiedalījās, līdz ar to faktiski zaudēja cerības uz Rio ceļazīmi. Pirmās ceļazīmes tika sadalītas 2015. gada pasaules čempionātā Glāzgovā, bet pēdējais kvalifikācijas turnīrs 2016. gada aprīlī notika Riodežaneiro.

Kā jau ziņots, sieviešu sporta vingrošanā jau septīto reizi kvalificējās šobrīd 40 gadus vecā Oksana Čusovitina (Uzbekistāna), savukārt Latvijas labākā vingrotāja Valērija Grišāne (20) nekvalificējās. Kā jau bija gaidāms, netika arī mūsu vadošā mākslas vingrotāja Jeļizaveta Gamaļejeva.

Vīriešu sporta vingrošanā 60 individuālās ceļazīmes ieguva spēcīgākās nacionālās izlases, bet vēl 38 ceļazīmes tika iegūtas ar individuāliem pūliņiem. Latvijas labākie vingrotāji Dmitrijs Trefilovs (vingrošana uz zirga) un Vitālijs Kardašovs (atbalsta lēciens) pagājušo gadu noslēdza kā Pasaules izaicinājuma kausa līderi, arī šogad savās spēcīgākajās disciplīnās mūsējie kotējas augstu - Trefilovs ieņem ceturto vietu, bet Kardašovs ir pirmais. PK posmos labākie vingrotāji startē neregulāri, līdz ar to ir iespēja izcelties arī zemākas klases atlētiem. Olimpiskajā kvalifikācijā PK posmi netiek ņemti vērā. Mūsējie nav spēcīgi daudzcīņā, bet ar vienu disciplīnu ir par maz, lai tiktu uz olimpiādi.

2012. gada olimpiādē Latviju pārstāvēja Dmitrijs Trefilovs, 2008. gada spēles notika bez mūsu vingrotājiem, 2004. gadā Jevgeņijs Saproņenko izcīnīja sudraba medaļu atbalsta lēciena, bet 2000. gadā Igors Vihrovs ieguva zelta godalgu brīvajās kustībās.

Izmantotie resursi:
fig-gymnastics.com

     [+] [-]

, 2016-04-29 16:31, pirms 8 gadiem
Nu ta LTV7 arī ieteiktu apsvērt samazināt stundu apjomu,ko veltīt vingrošanas translācijām OS

  +1 [+] [-]

, 2016-04-30 02:14, pirms 8 gadiem
Stulba sistēma tajā vingrošanā, lai neteiktu vairāk! Tas nozīmē, ja tu neesi spēcīgs daudzcīņā, tev nav cerību uz tikšanu. Tas būtu apmēram tāpat, ja ziemas olimpiādē kalnu slēpošanā kādas disciplīnas speciālists (slalomists vai nobrauciena braucējs, vienalga) nevarētu tikt uz olimpiādi tikai tādēļ, ka viņš nav pietiekami spēcīgs CITĀS disciplīnās! Tas nozīmētu to, ka daudzi katras disciplīnas labākie nevarētu reāli savā starpā sacensties, jo netiktu oz olimpiādi, bet visu medaļu ražu novāktu tie, kuri PK u.c. sacesībās paliek aiz viņiem.
Vingrošanā neesmu speciālists, bet pašreizējā situācijā izskatās, ka šeit šāda netaisnība tiek gadiem kopta. Ja kāds var pierādīt pretējo - lūdzu!