Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Treneris: "Ar normālu zirgu Švecovam jau būtu olimpiskais normatīvs"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris: "Ar normālu zirgu Švecovam jau būtu olimpiskais normatīvs"
Pāvels Švecovs. Foto: UIPM World / pieccina.lv

Latvijas modernās pieccīņas izlases galvenais treneris Mihails Jefremenko atklāj, ka aizvadītajā Eiropas čempionāta Pāvelam Švecovam zirgs nepalīdzēja iegūt olimpisko ceļazīmi, kas bija tik tuvu, lasāms laikrakstā "Diena".

Mūsu izlases līderis šosezon ir Pāvels Švecovs, kurš nesenajā Eiropas čempionātā bija tuvu olimpiskajai ceļazīmei, taču nokrita no zirga. Švecovs tobrīd atradās labāko sešiniekā, taču minētā kritiena dēļ krietni zaudēja pozicījas. Beigās izrādījās, ka ceļazīmi ieguva pat 11. vietas īpašnieks.

"Protams, bija liela vilšanās. Nelaime ar zirgu otrajā šķēršļu sistēmā. Būtu normāls zirgs, Pāvels šajās sacensībās noteikti izpildītu olimpisko normatīvu," atklāj treneris Mihails Jefremenko. Daļēji vainīgs bija arī pats sportists, jo pieļāva nelielu kļūdu pirms pirmā šķēršļa. "Šādos gadījumos zirgs parasti palīdz, bet šoreiz ne."

Jāšanas disciplīnā līdz tam sekmējies diezgan labi, taču šoreiz nepaveicās. Bet kopumā pieccīņnieka rezultāti uzlabojas, tas vieš cerību. "Ja viņš šādi turpinās, tad noteikti kvalificēsies olimpiskajām spēlēm," pārliecināts ir speciālists. Jāstrādā pie skriešanas, kas ir mūsu sportista vājākā vieta. Grūti vienlaicīgi trenēt paukošanu un skriešanu, jo pirmajā ir svarīga tehnika un koordinācija, bet otrajā izšķiroša ir funkcionālā sagatavotība.

Iepriekšējā olimpiskajā ciklā Latvijas pilsonību saņēma ukrainis Ruslans Nakoņečnijs un piedalījās Riodežaneiro spēlēs. Šajā sezonā viņu moka veselības likstas: bija angīna, bet patlaban ir pēdas iekaisums. Eiropas čempionāta kvalifikācijā sāpīgi nokrita, līdz ar to netika finālsacensībās. Viņam tagad galvenais ir sakārtot veselību.

2.-9. septembrī Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā risināsies pasaules čempionāts, kur tiks izcīnītas vēl trīs olimpiskās ceļazīmes. Tiek lēsts, ka PČ varētu derēt pat 16. vai 17. pozīcija, jo 14 jau ir kvalificējušies Tokijas spēlēm. Ja šoreiz neizdosies, tad uz galda būs vēl trīs ceļazīmes 2020. gada maija pasaules čempionātā Ķīnā. Ja arī tad nesanāks, tad vēl seši tiks pēc pasaules ranga. Olimpisko spēļu vīriešu sacensībās valsti var pārstāvēt ne vairāk par diviem sportistiem. Latvijas pirmais numurs ir Pāvels Švecovs, otro vietu ieņem Ruslans Nakoņečnijs, bet trešajā pozīcijā kotējas Oleksandrs Pinčuks.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis