Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijai atņem arī pasaules čempionātu modernajā pieccīņā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltkrievijai atņem arī pasaules čempionātu modernajā pieccīņā
Pāvels Švecovs. Foto: UIPM / Latvijas Modernās pieccīņas federācija

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā tomēr nenotiks pasaules čempionāts, kas bija ieplānots 7.-13. jūnijā, šodien vēsta Starptautiskā modernās pieccīņas savienība (UIPM). Lēmums pamatots ar nestabilitāti minētajā valstī. Minētajā laikā šīs sacensības notiks citviet.

Kā jau ziņots, zināmo politisko notikumu dēļ Baltkrievija zaudēja arī hokeja pasaules čempionātu, ko bija plānots rīkot kopīgi ar Latviju. Nākamnedēļ kļūs zināms, kur risināsies minētais turnīrs.

UIPM prezidents Klauss Šormans: "Pēdējos mēnešos esam uzmanīgi sekojoši notikumiem Baltkrievijā, izvērtējot Minskā ieplānotā pasaules čempionāta norises iespējamību. Tika ņemtas vērā arī Starptautiskās olimpiskās komitejas noteiktās sankcijas pret Baltkrievijas Olimpiskajai komiteju 2020. gada decembrī. Šonedēļ situācija tika izvērtēta vēlreiz, atzīstot, ka vietējā organizatoru komiteja brīnišķīgajā Minskā var sarīkot visaugstākās kvalitātes sacensības, kad tam būs piemērots laiks. Pēc detalizētas diskusijas tika nobalsots par Minskas pasaules čempionāta pārcelšanu uz vēlāku laiku, jo pieaug bažas, ka pašreizējā nestabilitāte uzņemošajā valstī var apdraudēt UIPM sacensību norisi. Īpašas bažas radīja tas, ka daudzas PČ dalībvalstis šobrīd nevēlētos ceļot uz Baltkrieviju. Vēlamies aizsargāt sacensību un olimpiskās kvalifikācijas procesa taisnīgumu, nepievienojot spiedienu jau tā sarežģītajiem koronavīrusa pandēmijas apstākļiem. Esmu gandarīts, ka, pieņemot grūto lēmumu par 2021. gada PČ pārcelšanu uz alternatīvu vietu, esam aizsargājuši šī pasākuma nozīmīgumu, paužot apņemšanos turpināt mūsu sporta virzību."

Plānots, ka modernās pieccīņas sezona tiks atklāta ar Pasaules kausa posmu, kas 24.-28. martā notiks Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā. 7.-13. jūnijā modernās pieccīņas pasaules čempionāts iecerēts kā pēdējais starts pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm, kas tiks atklātas 23. jūlijā. Tuvākajās dienās tiks paziņota cita rīkotājvalsts.

Atgādinām, ka ukraiņi Ruslans Nakoņečnijs un Oleksandrs Pinčuks savulaik tika pie Latvijas pilsonības, lai varētu pārstāvēt mūsu valsti, taču gaidāmas sezonas Latvijas olimpiskajā vienībā ir iekļauts tikai viens pieccīņnieks - Pāvels Švecovs.

Izmantotie resursi:
uipmworld.org

     [+] [-]

, 2021-01-22 22:19, pirms 3 gadiem
Laikam arī neattaisnoti 😀