Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Neveiksmīga jāšana laupa Švecovam cerības pēc EČ kvalificēties olimpiskajām spēlēm

Ints Megnis
Ints Megnis

Neveiksmīga jāšana laupa Švecovam cerības pēc EČ kvalificēties olimpiskajām spēlēm
Oleksandrs Pinčuks (no kreisās), Pāvels Švecovs un Ruslans Nakoņečnijs. Foto: Latvijas Modernās pieccīņas federācija

Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs sestdien Lielbritānijā veiksmīgi iesāka Eiropas čempionātu, esot starp sportistiem, kas varētu garantēt ceļazīmes uz pēc gada gaidāmajām Tokijas olimpiskajām spēlēm, tomēr neveiksmīga jāšanas disciplīna viņu atmeta ievērojami zemāk.

Jau pirms sacensībām bija zināms, ka olimpiskajām spēlēm kvalificēsies astoņi labākie sportisti, līdz ar to šie Eiropas pieccīņniekiem bija sezonas svarīgākie mači. Ceturtdien visi trīs Latvijas pārstāvji droši pārvarēja kvalifikāciju un iekļuva starp 36 finālistiem.

Finālā Švecovs vispirms sasniedza sesto rezultātu paukošanā, kam sekoja piektais laiks peldēšanā un pēc pirmajām divām disciplīnām viņš summā bija sestais. Tomēr pēc tam viņš sasniedza pārliecinoši vājāko rezultātu starp sportistiem, kuri noslēdza jāšanu, jo zirgs distances laikā aizķēra šķērsli un krita, un arī skriešanas un šaušanas kombinācijā esot vien 33. vietā.

Līdzīgu neveiksmi piedzīvoja arī Ruslans Nakoņečnijs, kurš jāšanā apsteidza vienīgi Švecovu, bet pēc tam traumas dēļ nepabeidza kombinācijas distanci.

Līdz ar to labāko rezultātu no Latvijas sportistiem sasniedza Oleksandrs Pinčuks, tomēr viņš bija vien 27. vietā - pēc vājiem startiem paukošanā un peldēšanā naturalizētais sportists pamanījās jāšanā uzrādīt trešo laiku. Savukārt Švecovs un Nakoņečnijs noslēgumā bija attiecīgi 33. un 35. pozīcijā.

Par Eiropas čempionu kļuva brits Džeimss Kuks, kuram līdzās uz goda pjedestāla kāpa francūzis Valentēns Prada un čehs Martins Vlahs, Ar astoto vietu uz olimpiskajām spēlēm tika arī lietuvietis Justins Kinderis.

Šogad pieccīņniekiem būs iespējams nopelnīt vēl trīs ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, septembra sākumā tās sadalot pasaules čempionātā. Tāpat trīs ceļazīmes sadalīs nākamā gada planētas meistarsacīkstēs, bet pēc tam vēl sešas vietas pārējiem labākajiem sportistiem sadalīs pēc pasaules ranga.