Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva: "Olimpiskā atlase ir nežēlīga, bet nākamgad būšu gatava"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva: "Olimpiskā atlase ir nežēlīga, bet nākamgad būšu gatava"
Anastasija Grigorjeva. Foto: Gabor Martin / United World Wrestling

Divkārtējā planētas bronzas medaļniece un četrkārtējā Eiropas čempione brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva vakar zaudēja pasaules čempionāta 68 kilogramu astotdaļfinālā, līdz ar to olimpiskās ceļazīmes iegūšana tiek atlikta uz vēlāku laiku. Instagram profilā sportiste informē, ka koncentrējas uz pozitīvo, taču nākamā sezona būs grūta.

Aprīlī mūsu cīkstone atgriezās pēc vairāk nekā 14 mēnešu pārtraukuma - jaunā māmiņa izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu. Jūnijā triumfēja Eiropas spēlēs. Bet pasaules čempionātā sapulcējās ļoti iespaidīgs dalībnieču sastāvs, turklāt Latvijas sportiste tika ielozēta augšējā zarā, kas bija spēcīgāks nekā apakšējais. "Šis bija labs gads. Neskatoties uz to, ka olimpisko biļeti mēs nepaņēmām," atzīst Anastasija Grigorjeva. "Bet es gribu koncentrēties tikai uz pozitīvo. Secinājumus izdarīsim, kļūdas izlabosim un savu paņemsim."

Par gatavošanās apstākļiem nav jāsūdzas, un atbalsts bija lielisks. "Gribētu pateikties visiem, kuri mani atbalsta, par motivāciju virzīties uz priekšu. Paldies par ieguldīto darbu manai komandai - [trenerim] Armandam Zvirbulim, [sparingpartnerim] Arsenam Maisjanam un it īpaši Latvijas Olimpiskajai vienībai, Latvijas Olimpiskajai komitejai, Daugavpils Olimpiskajam centram, Daugavpils Sporta pārvaldei un Daugavpils pilsētas domei - par to, ka man radīti visi apstākļi, lai pilnvērtīgi gatavotos olimpiskajām spēlēm. Esmu pateicīga par tādu atbalstu," saka daugavpiliete.

Pasaules čempionāta labākās sešas 68 kg cīkstones ieguva ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet pārējām vēl būs jāpiedalās kvalifikācijas sacensībās 2020. gadā. 68 kilogramos joprojām cer daudzas spēcīgas cīkstones - Grigorjeva, krieviete, baltkrieviete, francūziete, turciete, čehiete, ķīniete, kanādiete, nigēriete... Nākamgad tiek piedāvātas divas iespējas - jātiek kontinentālajā kvalifikācijas turnīra finālā vai pasaules kvalifikācijas turnīra finālā. "Nākamā sezonā būs grūta, atlase ir diezgan nežēlīga, bet mēs būsim gatavi," atklāj Latvijas sportiste.

Izmantotie resursi:
instagram.com/grigorjeva_63kg

     [+] [-]

, 2019-09-20 20:10, pirms 5 gadiem
Cerams izdosies, Ticu jums ar Zvirbuli, bet , ja ne, tad Spuriņš vienmēr būs gatavs kļūt par olimpisko cerību