Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstoņi Masjuks un Jurkjans zaudē EČ pirmajā mačā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstoņi Masjuks un Jurkjans zaudē EČ pirmajā mačā
Aleksandrs Jurkjans pēc zaudējuma. Foto: United World Wrestling

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē turpinās Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas grieķu-romiešu cīkstoņi Aleksandrs Jurkjans un Ņikita Masjuks zaudēja jau pirmajā mačā.

67kg grieķu-romiešu turnīrā piedalījās 25 sportisti, tostarp 2017. gada EČ septītās vietas īpašnieks Aleksandrs Jurkjans (23). Pirmajā mačā jeb cīņā par astotdaļfinālu Latvijas pārstāvis spēkojās ar astoņus gadus vecāko vācieti Ēriku Veisu, kurš pērn finišēja septītais.

Mača pirmās 89 sekundes pagāja aktīvā un nerezultatīvā cīņā. Tiesnesis izlēma, ka pasīvāks bija Latvijas pārstāvis (0:1) un ierādīja vietu parterā. Vācietis mēģināja veikt metienu, taču no tā labumu guva mūsējais (2:1). Šīs epizodes turpinājumā pretinieks panāca līdzsvaru (2:2), tomēr uzvarētāja pozīcijā palika Jurkjans. Otrajā periodā pēc 70 sekundēm mūsējais atkal tika sodīts par pasivitāti (2:3), bet atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās. Vācietis zaudēja jau nākamajā mačā, līdz ar to Jurjanam turnīrs ir beidzies.

72kg grieķu-romiešu turnīrā sacentās 19 atlēti, tostarp 2016. gada EČ piektās vietas ieguvējs Ņikita Masjuks (23). Pirmajā mačā jeb cīņā par ceturtdaļfinālu Latvijas pārstāvis spēkojās ar poli Mateušu Bernāteku, kurš pirms diviem gadiem kļuva par pasaules vicečempionu.

Pēc pirmajām 90 sekundēm tiesnesis Masjuku sodīja par pasivitāti (0:1), iespēju parterā polis izmantoja spēcīgi - veica četrpunktīgo metienu un pievienoja vēl divus punktus (0:7). Otrā perioda starta minūtes izskaņā Latvijas cīkstonis nogāza poli uz paklāja (2:7), taču rezultatīvs turpinājums nesekoja. Ja šis polis tiktu līdz finālam, tad Masjuks varētu turpināt ar bronzas turnīru.
Bernāteks zaudēja ceturtdaļfinālā.

Kā jau ziņots, Anastasija Grigorjeva izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu. Pārējie mūsējie piekāpās jau pirmajā duelī.

Latvijas izlases sastāvs

Vīriešu brīvā cīņa: Ivars Samušonoks (86kg), Dmitrijs Mihailovs (125kg), treneris Ivars Drupa.

Sieviešu brīvā cīņa: Karolīna Tjapko (50kg), Anastasija Grigorjeva (68kg), treneris Armands Zvirbulis.

Grieķu-romiešu cīņa: Aleksandrs Jurkjans (67kg), Ņikita Masjuks (72kg), Jevgeņijs Koļcovs (77kg), treneris Vitālijs Vērdiņš.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org