Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstonis Koļcovs nenotur vadību un zaudē pirmajā EČ cīņā

Ints Megnis
Ints Megnis

Cīkstonis Koļcovs nenotur vadību un zaudē pirmajā EČ cīņā
Jevgeņijs Koļcovs (balti sarkanajā tērpā). Foto: Kupeņina memoriāls

Latvijas grieķu-romiešu stila cīkstonis Jevgēņijs Koļcovs piektdien pirmais ieguva vadību, bet to nenoturēja un zaudēja Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas duelī svara kategorijā līdz 77 kilogramiem.

Koļcovs ar 1:3 piekāpās šveicietim Nikolasam Peteram Kristensenam.

Cīņa sākās aktīvi un līdzvērtīgi, bet pēc pusotras minūtes Koļcovs tika pie punkta par pretinieka pasivitāti. Pirmā cīņas puse šādi arī noslēdzās ar rezultātu 1:0. Arī otrajā periodā aktīva bija tikai pirmā minūte, bet otrās minūtes ievadā Koļcovs zaudēja punktu par pasivitāti, turklāt pēc tam sekojošajā priekšrocībā pretiniekam izdevās viņu pārvelt un līdz ar to Latvijas cīkstonis nokļuva iedzinējos ar 1:3. Turpinājumā atspēlēties Koļcovam vairs neizdevās un viņš samierinājās ar zaudējumu ļoti līdzvērtīgā duelī.

Kristensens sasniedza astotdaļfinālu. Ja viņš pamanītos aizkļūt līdz pat finālam, Koļcovam būtu iespēja piedalīties gandarījuma sacensībās, tomēr šveicietis pārliecinoši zaudēja jau nākamajā duelī.

Latviju grieķu-romiešu stila sacensībās vēl pārstāvēs arī Aleksandrs Jurkjans un Ņikita Masjuks, kuri abi uz paklāja kāps sestdien. Kā zināms, ceturtdien bronzu savās pirmajās sacensībās pēc dzemdībām izcīnīja titulētā Anastasija Grigorjeva, kamēr pārējie līdz šim Eiropas čempionātā startējušie sportisti palikuši bez uzvarām.