Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Māsas Tarvidas jaunajā gadā sāk ar piekto un devīto vietu Prezidenta kausā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Māsas Tarvidas jaunajā gadā sāk ar piekto un devīto vietu Prezidenta kausā
Inese Tarvida un Jolanta Tarvida. Foto: facebook.com/inesetarvida98

Turcijas pilsētā Antālijā tuvojas noslēgumam Pasaules taekvondo Prezidenta kausa izcīņa. Latvijas labākās taekvondistes ar šo sāka jauno sezonu. 2017. gada pasaules bronzas īpašniece un divkārtējā Eiropas vicečempione Inese Tarvida (53 kg) izcīnīja piekto vietu, savukārt U21 Eiropas vicečempione Jolanta Tarvida (57 kg) pēc 19 gadu sliekšņa pārkāpšanas ierindojās devītajā pozīcijā.

Pasaules taekvondo Prezidenta kausa izcīņā sacensības notiek kadetiem, junioriem un pieaugušajiem.

Kā jau ziņots, pagājušā gada Prezidenta kausā Inese un Jolanta izcīnīja attiecīgi sudrabu un bronzu. Toreiz tika sasniegts taekvondo sacensību rekords - vairāk nekā 2500 dalībnieki.

Šoreiz pieteicās vairāk 2091 dalībnieks, tostarp 712 pieaugušo ieskaitē.

53 kg pieaugušo turnīrā iesvērās 38 taekvondistes. Latvijas pārstāve Inese Tarvida (20) tika izlikta ar otro numuru, bet kā galvenā favorīte kotējās ar pirmo numuru izsētā krieviete Tatjana Kudašova, kura 2017. gada gada planētas meistarsacīkstēs pārspēja mūsu Inesi (11:5) un pēc tam ieguva sudraba godalgu, savukārt Tarvida nokļuva uz pasaules pjedestāla trešā pakāpiena, kas ir lielākais sasniegums Latvijas taekvondo vēsturē.

Šodienas pirmajā cīņā mūsu sportiste pieveica vācieti Lauru Gēbeli (11:3), bet astotdaļfinālā apspēlēja krievieti Anastasiju Kudrjašovu - 19:7. Ceturtdaļfinālā pretī stājās ar 26. numuru izliktā krieviete Arina Fiļipova, pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, bet papildlaikā tika fiksēta pretinieces uzvara - 1:2. Līdz ar to Inese Tarvida finišēja neplānoti ātri un ieguva piekto vietu.

53 kg finālā triumfēja serbiete Tijana Bogdanoviča - 2016. gada olimpiskā vicečempione 49 kilogramos.

.

57 kg pieaugušo turnīrā iesvērās 36 taekvondistes. Latvijas pārstāve Jolanta Tarvida (19) tika izlikta ar sesto numuru, bet kā galvenā favorīte kotējās ar pirmo numuru izsētā turciete Hatice Kubra Ilguna, kura 2017. gada gada pasaules čempionātā minimāli pārspēja mūsu Jolantu (5:4) un pēc tam aizcīnījās līdz sudraba godalgai.

Prezidenta kausa pirmajā cīņā Latvijas sportiste uzvarēja polieti Evu Jamioļkovsku (8:3), bet astotdaļfinālā negaidīti zaudēja ar 22. numuru izliktajai turcietei Tugbai Jilmazai - 9:25. Līdz ar to Jolanta Tarvida tika klasificēta devītajā pozīcijā.

57 kg turnīrā uzvarēja galvenā favorīte Hatice Kubra Ilguna (Turcija).

Izmantotie resursi:
worldtaekwondoeurope.org
tpss.eu