Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstoņi Samušonoks un Mihailovs zaudē EČ pirmajā mačā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstoņi Samušonoks un Mihailovs zaudē EČ pirmajā mačā
Ivars Samušonoks (Latvija) un Mailzs Amains (Sanmarino) Foto: United World Wrestling

Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē sācies Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas brīvās cīņās pārstāvis Ivars Samušonoks debitēja šajā līmenī un piedzīvoja zaudējumu pirmajā mačā. Starta mačā piekāpās arī pieredzējušais smagsvars Dmitrijs Mihailovs.

86 kg brīvās cīņas turnīra starta duelī 19 gadus vecais Latvijas pārstāvis Ivars Smušonoks spēkojās ar Mailzu Amainu (22) no Sanmarino, kurš pirms sešiem gadiem zem ASV karoga ieguva "Pan-American" kadetu vicečempiona titulu grieķu-romiešu cīņā.

Šodienas mača pirmajā sekundē Samušonoks domāja, ka tūlīt sāksies cīņa, bet otrajā sekundē pretinieks satvēra kāju un noformēja 0:2. Otrā perioda vidū pretinieks vēlreiz saķēra Latvijas cīkstoņa kāju un veica divpunktīgo uzbrukumu (0:4). Atlikušajā laikā Samušonokam nerādās iespēja tikt pie punktiem, līdz ar to astotdaļfinālā iekļuva Sanmarīno cīkstonis.

125 kg brīvās cīņas sacensībās 32 gadus vecais Dmitrijs Mihailovs pirmajā mačā 63 sekundēs zaudēja armēnim Andranikam Galstjanam un netika ceturtdaļfinālā.

Latvijas cīkstoņiem bija jācer, ka pāridarītāji tiks līdz finālam - tādā gadījumā būtu iespēja turpināt ar bronzas turnīru. Šāds scenārijs neīstenojās, līdz ar to Samušonokam un Mihailovam sacensības ir noslēgušās.

10. aprīlī startēs ģimenes pieaugumu sagaidījusī Latvijas cīņas flagmane Anastasija Grigorjeva, kā arī Karolīna Tjapko.

Latvijas izlases sastāvs

Vīriešu brīvā cīņa: Ivars Samušonoks (86kg), Dmitrijs Mihailovs (125kg), treneris Ivars Drupa.

Sieviešu brīvā cīņa: Karolīna Tjapko (50kg), Anastasija Grigorjeva (68kg), treneris Armands Zvirbulis.

Grieķu-romiešu cīņa: Aleksandrs Jurkjans (67kg), Ņikita Masjuks (72kg), Jevgeņijs Koļcovs (77kg), treneris Vitālijs Vērdiņš.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org