Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Cīkstone Mamedova sensacionāli izrauj junioru Eiropas čempionāta bronzu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Cīkstone Mamedova sensacionāli izrauj junioru Eiropas čempionāta bronzu
62kg pjedestāls: Irina Ringaci (Moldova), Marija Lačugina (Krievija), Katerīna Zeļeniha (Ukraina), Ramina Mamedova (Latvija).
Foto: Martins Gābors, unitedworldwrestling.org

Spānijas ziemeļrietumu pilsētā Pontevedrā turpinās junioru Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvijas brīvās cīņas pārstāve Ramina Mamedova (62kg) šodienas bronzas finālā bija pamatīgā bedrē (1:10) cīņā pret favorīti no Francijas, taču spēja panākt 5:10 un nolikt uz lāpstiņām. Bronzas godalga!

Kā jau ziņots, Mamedova vakar izmantoja lielisku izlozi - izcīnīja divas uzvaras un iekļuva pusfinālā, gūstot karjeras lielāko panākumu. Cīņā par finālu zaudēja spēcīgākajai krievietei un kvalificējās bronzas mačam.

Bronzas finālā Latvijas cīkstone spēkojās ar Fracijas sportisti Amelīnu Duāru, kura šogad izcīnīja ceturto vietu U23 kontinentālajās meistarsacīkstēs un piedalījās pieaugušo Eiropas čempionātā. Šodienas bronzas finālā daugavpiliete nonāca pamatīgā bedrē (1:10) cīņā pret favorīti, kurai vajadzēja vēl tikai vienu punktu, lai gūtu priekšlaicīgu uzvaru. Pēdējā perioda sākumā Anastasijas Grigorjevas pirmās treneres Ļubovas Kopilovas audzēkne Ramina Mamedova tomēr panāca 5:10 un nolika uz lāpstiņām.

Pārsteidzoša bronzas godalga - pirms turnīra uz ko tādu cerēja tikai viskarstākie fani! Pēdējo gadu lielākais pozitīvais pārsteigums Latvijas cīņā. Iepriekš mūsu sportiste piedalījās divos kadetu Eiropas čempionātos un palika bez uzvarām, bet tagad trīs panākumi, turklāt visos gadījumos ar nolikšanu uz lāpstiņām.

VIDEO: Mamedova nokļūst līdz bronzas finālam un pārsteidzoši uzvar

Ar vietu uz pjedestāla visai droši var pretendēt uz Latvijas Olimpiskās vienības sastāvu.

Šoreiz nepiedalās 2015. gada kadetu Eiropas čempione Jekaterina Jermaļonoka (38 kg), jo viņai vairs nav atbilstošas kategorijas. Eiropas junioru čempionātā vieglākais svars ir 50kg, kas augumā īsajai daugavpilietei ir krietni par daudz.

Sestdien uz paklāja dosies mūsu brīvās cīņas vienīgais pārstāvis Ivars Samušonoks (86kg) - pirmajā mačā sacentīsies ar vācieti Johanesu Martinu, kurš pērn izcīnīja piekto vietu U23 kontinentālajā čempionātā un 2016. gadā ieguva kadetu Eiropas bronzu. Samušonokam šis ir pēdējais gads U20 līmenī, nozīmīgajos starptautiskajos turnīros līdz šim nav nokļuvis uz pjedestāla. Lai saglabātu reālu cerību uz piecinieku, nomināli mazliet spēcīgākais vācietis tagad ir jāuzvar. Ja izdosies tikt nākamajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā, tad pretī stāsies, visticamāk, favorīts Slaviks Nanijevs no Krievijas.

Kā jau ziņots, U23 Eiropas čempionātā Alberts Jurčenko pērn izcīnīja bronzu. U20 jeb junioru līmenī mūsu cīkstoņiem pēdējā laikā nav izdevis tikt pie godalgām, bet savulaik pjedestāls bija katru gadu.

Eiropas junioru Latvijas medaļu arhīvs 21. gadsimtā

GadsCīkstonis (-e)KategorijaMedaļa
2004Imants Lagodskislīdz 84kgbronza
2005Aleksandrs Truškinslīdz 50kgbronza
2005Laura Skujiņalīdz 67kgzelts
2006Laura Skujiņalīdz 63kgsudrabs
2007Armands Zvirbulislīdz 84kgzelts
2008Anastasija Grigorjevalīdz 55kgzelts
2009Anastasija Grigorjevalīdz 55kgsudrabs
2010Anastasija Grigorjevalīdz 55kgbronza
2019Ramina Mamedovalīdz 62kgbronza

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org

  +3 [+] [-]

, 2019-06-07 21:14, pirms 5 gadiem
Prieks par latvieti Mamedovu!

  +5 [+] [-]

, 2019-06-07 21:45, pirms 5 gadiem
Bravo Raminai, kas par raksturu!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-07 21:49, pirms 5 gadiem
oxa rakstīja: Prieks par latvieti Mamedovu!
Prieks arī par Oxu

  +4 [+] [-]

, 2019-06-07 22:23, pirms 5 gadiem
Nokavēju tiešraidi... Ieslēdzu, kad tikko jau beidzies... Telefonā bija iesalis video attēls ar tablo un nekustējās...

Douarre vs. Mamedova
10 VFA 5

Sapratu, ka latviete zaudēja...

Vēlāk paskatījos rezultātus...

Mamedova def. Douarre by VFA, 5 - 10

Tātad īstenībā uzvarēja!!!

  -2 [+] [-]

, 2019-06-07 22:51, pirms 5 gadiem
Tenisā Bērziņš par Sevastovu,kur viņa vienmēr uzvar,jo pretinieces klūdās,cīņā tagad Druvietis,kuram brīvajā cīņā Mamedova vakar izmantoja lielisku izlozi - izcīnīja divas uzvaras. IZNĀK CĪKSTONE NEUZVARĒJA,BET AR IZLOZI IZCĪNIJA DIVAS UZVARAS!!! Iespējams abiem žurnālistiem ar izlozi iedoti augstskolu diplomi