Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Taekvondo kadets Gatčins dramatiskā cīņā netiek uz EČ pjedestāla

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Taekvondo kadets Gatčins dramatiskā cīņā netiek uz EČ pjedestāla
Kirils Gatčins. Foto: Musado - Taekwondo

Spānijā sācies kadetu Eiropas čempionāts taekvondo olimpiskajā versijā. Šodien cīnījās arī mūsu Kirils Gatčins (65 kg), kurš gan startēja zem "World Taekwondo Europe" karoga, liecina worldtaekwondoeurope.org un Latvijas Taekvondo federācijas informācija. Cīņā par pjedestālu Gatčins bija vadībā ar 22:17 un 25:21, taču galu galā piedzīvoja sāpīgu zaudējumu (25:26) un ierindojās piektajā vietā.

65 kg turnīra pirmajā cīņā Kirils Gatčins visai pārliecinoši apspēlēja turku Rahmetu Baranu-Simseku - 38:18.

Ceturtdaļfinālā jeb cīņā par pjedestālu pretī stājās horvāts Luka Jurjevičs. Gatčins izvirzījās vadībā ar 6:2, taču pirmā rauda izskaņā pretinieks ieskrējās, palēcās un gaisā veica spērienu (6:5), tādējādi mūsu sportists tika "izsperts" ārpus laukuma - 6:6. Otrajā raundā vadību pārņēma pretinieks (7:11, 12:17), taču tad Gatčins guva desmit punktus pēc kārtas un pirms pamatlaika pēdējā nogriežņa panāca sev labvēlīgo 22:17. Trešajā raundā vēl bija 25:21, bet līdz mača beigām punktus guva tikai pretinieks - 25:26. Notika video atkārtojuma pētīšana, taču rezultāts nemainījās. Tādējādi pusfinālā iekļuva horvāts, savukārt Kirils Gatčins finišēja piektajā pozīcijā.

Kā jau ziņots, pirms diviem gadiem TV3 vēstīja, ka nacionālās federācijas nežēlastībā kritis 2016. gada Eiropas bērnu čempions Gatčins, kuram vairs netiek izsniegta Latvijas licence.

Latvijas Taekvondo federācija vakar informēja, ka Gatčins beidzot saņēmis licenci un var piedalīties kadetu Eiropas čempionātā, bet ne zem Latvijas karoga.

Izmantotie resursi:
Latvijas Taekvondo federācija
worldtaekwondoeurope.org
fetaekwondo.net