Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Siesta: ''Cīņa 100% būs, un Briedis izslēgs Durodolu''

Krišs Upenieks

Siesta: ''Cīņa 100% būs, un Briedis izslēgs Durodolu''
Alberts Siesta
Foto: Vladislavs Proškins/f64

SMScredit.lv sporta zālē šovakar risinājās Latvijas labākā boksera Maira Brieža atklātais treniņš, kurā sportista menedžeris Alberts Hačuturovs jeb Als Siesta komentēja esošo konfliktu ar Latvijas Boksa federāciju, taču pauda simtprocentīgu pārliecību, ka 14. maijā ''Arēnā Rīga'' Brieža cīņa pret nigērieti Olanrevadžu Durodolu notiks.

Alberts Siesta, Maira Brieža menedžeris: ''Esmu dzirdējis visādas runas par Rīgu, Latviju, ka cīņas nebūs, taču gribu paziņot - cīņa 100% būs! Viss ir noorganizēts, biļetes Durodolam nopirktas, vīzas gatavas, sazvanāmies, viņš gatavojas un lidos uz Latviju. Garantēju, ka cīņa būs. Tas, ko runā, ir muļķības, tiek mēģināts apraut cīņu, maldināt latviešus un jūsu brīnišķīgo nāciju. 100 % cīņa būs, 14. maijā ''Arēnā Rīga''. Visi laipni gaidīti!

Esmu ļoti pārsteigts, ka šajā valstī, tik nelielā valstī, ir cilvēku grupa, kas Mairim, kurš ir sasniedzis lieliskus rezultātus, mēģina traucēt. Man tas ir pārsteigums! Tas ir nežēlīgi. Ir cilvēki, kas šeit dzīvo un ar kaut ko ir neapmierināti. Piemēram, Lielbritānijā tāda līmeņa bokseri kā Mairis Briedis atbalstītu visa tauta. Tie ir svētki. Kā var kāds šajā brīdi kaut ko sabotēt. Nesaprotu, bet cīņa noteikti būs. Nevaram sagaidīt. Ir klāt sparingpartneri, Mairis gatavojas. Kāpēc? Tāpēc, ka būs cīņa pret Durodolu par obligātā pretendenta titulu cīņai par pasaules čempiona jostu.

Skaidroju situāciju...Kopš 2009. gada Mairim ir sava komanda, kas organizē viņam visas cīņas, palīdz viņam un viņa ģimenei izdzīvot. Tagad Mairim ir īpaši labi rezultāti, budžets ir lielāks, palīdzam viņam nonākt šajā neticamajā līmenī...Parādās cilvēki, kuriem kļuva interesanti Maira panākumi, un viņi nolēma ielēkt šajā vagonā. Un pieskaitīt sevi šai situācijai, iegūt kaut kādus procentus. Tas nav iespējams. Tagad ir 2016. gads. Situācija atgādina deviņdesmitos gadus, kad kāda grupa saka: nedosim tev licenci, negribam, lai Briedis boksētu, gribam, lai viņš slēdz ar mums līgumu. Tas ir smieklīgi. Šie cilvēki tiks sodīti oficiāli pēc likuma. Esmu par to pārliecināts, jo neticu, ka jūsu valstī var eksistēt cilvēki pēc šādiem uzmetieniem.

Ir organizācija, kurai, starp citu, nav nekāda sakara ar profesionālu boksu. Pēkšņi parādās nezin no kurienes un saka, ka Briedim ir jāprasa atļauja viņiem, lai varētu cīnīties. Bet, kas viņi tādi vispār ir? Mistiski cilvēki, kuri Briedim nav nevienu cīņu noorganizējuši, neatbalsta Latvijas boksu. Budžetu nekam nav tērējuši. Pēkšņi mēnesi atpakaļ parādās, kad saprot, ka Briedim viss ir lieliski. Viss vienkārši. Tāda pati problēma bija pirms cīņas ar Venteru, bet IBF organizācija vienkārši sasmējās par šādu situāciju. Saprotiet...Tagad ir EBU organizācija, kura kontrolē Eiropas boksu, tāpēc ir nedaudz sarežģītāk. Bet rezultāts būs tas pats. Varu apsēsties pie viena galda ar šīs federācijas cilvēkiem, bet mums nebūs par ko debatēt, jo viņi nesaprot, kas ir profesionālais bokss, kas ir tituli, medicīna, taču pieskaitīt sevi grib.

Atbraucu un man saka, ka ir Latvijas boksa federācija...Esmu vienkāršs cilvēks, mīlu boksu, gribu ar visiem sadarboties. Teicu viņiem - aiziet sadarbojamies, viņi ar to pašu atbildēja. Viss lieliski, bet pēc nedēļas viss mainījās. Visticamāk, viņš ar kādu aprunājās, priekš kam tik vienkārši sadarboties un varbūt kaut ko...Nu, jūs saprotat. Sāka jautāt, kāpēc esmu atbraucis no Lielbritānijas. Kas es nevaru atbraukt? Esmu Maira menedžeris, starptautisks menedžeris, pārvietojos pa visu pasauli un strādāju ar talantīgiem bokseriem. Sākās - parādi šo, parādi šo, tad Mairim jāparaksta līgums ar viņiem. Neprāts! Sapratām, ka nevaram ar viņiem sadarboties, jo viņi pilnībā grib kontrolēt Mairi. Viņi neko nespēj piedāvāt, izveidot šovu. Nav viņiem medicīnas, tiesnešu, organizētāju, nav resursu. Kopš 2009. gada organizējam cīņas Briedim, mums ir pieredze, ko pierādījām cīņā pret Venteru.

Arī juridiski viņi neko nespēj izdarīt, jo viņiem nav nekādas saistības ar pasākumu, kas notiks. Viņi sev pievērš uzmanību, lai sevi reklamētu. Nesaprotu viņu motīvus. Negribu viņus apvainot korupcijā, jo mēs vēl redzēsim viņu nākamās darbības. WBC jau ir atsūtījuši rēķinu, lielu, ko mēs nomaksāsim līdz pirmdienai. Briedis ir WBC ceturtais numurs. WBC neinteresē kaut kāda federācija, viņiem interesē, lai par Briedi būtu samaksāts, par Durodolu būtu samaksāts, tiesnešiem būtu samaksāts un šovs notiktu. Tāpat visiem medicīnas kritējiem jābūt izpildītiem, un tas būs izdarīts. Mairis ir lieliskā noskaņojumā. Mairis ir gatavs, cenšamies šo skandālu neapspriest, lai bokseris gatavojas. Man nav šaubu par to, ka viņš izslēgs Durodolu. Esmu par to pārliecināts. Durodola par šo situāciju neko nezina, un viņam šādi sīkumi nav jāzina, viss būs kārtībā.''

Mairis Briedis: ''Treniņos jūtu citu līmeni sparingpartneriem. Aug mums pieredze un ceru, ka simtprocentīgi sagatavosimies cīņai. Protams, ka pretinieki meklēti līdzīgi Durodolam, bet katrs jau ir dažāds. Ir pieci sparingpartneri, nav tā, ka pierod pie viena. Ja tā notiek, tad ir rutīna un nemācies neko jaunu. Tagad visu laiku vajag pielāgoties. Katru dienu jūtos citādāk. Viss atkarīgs no dienas, laikapstākļiem. Kad esi sasniedzis šādu līmeni, tad jūti katru niansi - ne tas apēsts, ne pietiekami pagulēts, viss summējas. Bez boksēšanas vēl ir peldēšana, skriešana, specifiski treniņi.

Protams, esmu dzirdējis par šo konfliktu ar Latvijas Boksa federāciju, bet eju uz savu mērķi. Katrs nodarbojas ar saviem pienākumiem. Menedžeri nodarbojas ar savu, es nodarbojas ar sportu. Es uzticos savai komandai. Kā jūties jaunajā zālē? Šeit ir cita aura, esmu pieradis, trenējamies te jau kādu pusotru mēnesi. Protams, ir patīkamāk trenēties jaunā zālē, bet man vienalga. ''Budo'' zālē noboksēju 16 gadus, droši vien nedaudz pietrūkst aura. Galvenais ir 14. maijs. Par labu cīņu, par uzvaru, par Latviju!''

Sandis Kleins, Maira Brieža treneris: ''Tagad divi bokseri ir atbraukuši uz divām dienām. Mēģinājām atrast līdzīgus pretiniekus Durodolam. Šāda līmeņa sparingpartneri Mairim vēl nav bijuši nevienā sagatavošanās posmā. Arī Durodolas līmeņa pretinieki nav bijuši, tāpēc attiecīgi arī gatavojamies, divreiz nopietnāk. Tas, kas neizdodas sparingos, to vēl pieslīpēsim. Esmu apmierināts, viss ir labi. Vienmēr kaut kas var būt labāk, bet uz doto brīdi viss ir kārtībā. Brīžiem, protams, ir jāpiebremzē Mairis, jo gribās pakauties, bet mums šeit puiši ir atbraukuši palīdzēt, un nav uzdevums kaut ko pierādīt. Viss, protams, ir, kā jūs redzat, pa īstam, bet nav uzdevums kādu norubīt.

Pēdējā funkcionālajā testā rādītāji ir labi. Tādi Mairim vēl nekad nav bijuši. Bija ātruma, izturības tests, un tas bija labākais, kāds jebkad bijis. Pretinieku skatāmies, bet ievietotu cīņu nav. Izskatās, ka vairākas ir speciāli izņēmuši ārā, lai būtu mazāk ko apskatīties. Pret Kudrjašovu bija redzams, ka krievs gatavojās, ka Durodola būs lēns, bet viņš bija šausmīgi ātrs - sita pa sešiem astoņiem sitieniem. Neviens to negaidīja. Pret Mairi, domāju, viņš boksēs citādāk, jo Mairis ir ātrs. Durodolam ar viņa lielo muskuļu masu nebūs tāda izturība kā Mairim.'' Īsumā situāciju komentēja arī Maira pārstāvis Raimonds Zeps atklājot, ka boksa federācija vēlas, lai Briedis kļūtu par viņu bokseri, attiecīgi no katras cīņas saņemot savus procentus no honorāra summas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2016-04-28 20:12, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Mēs dzīvojam Latvijā! Sliktākas vietas uz šīs pasaules gandrīz vai nav, ja nu vienīgi kara notikuma vietas!
Nekas pārsteidzošs, latvietis pēc dabas ir skaudīgs un skops, kur nu vēl runāt par valdību.
Tad tik dur taisni uz austrumiem un nesmirdi te, āpli!

  +5 [+] [-]

, 2016-04-28 20:16, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Mēs dzīvojam Latvijā! Sliktākas vietas uz šīs pasaules gandrīz vai nav, ja nu vienīgi kara notikuma vietas!
Nekas pārsteidzošs, latvietis pēc dabas ir skaudīgs un skops, kur nu vēl runāt par valdību.
Laikam mežā dzīvo. Ir daudz sliktākas vietas uz pasaules.

     [+] [-]

, 2016-04-28 20:18, pirms 8 gadiem
nedaudz nesparotu - likās tieši no Siestas&Ko parādījās tie pirmie signāli, ka cīņa apdraudēta. mediji samelojās?
Slēpts komentārs: Basketbola_experts

 +12 [+] [-]

, 2016-04-28 20:21, pirms 8 gadiem
Pie kājas par to federāciju, noslīks tik pat ātri kā Titāniks pēc šādiem izgājieniem, bet runājot par Mairi- esmu saviļņots, tirpas skrien domājot par cīņas dienu! Latviešu tauta tic Mairim! Mēs zinām, ka Tu to vari! Neaprakstāms notikums visiem, kam šis sports ir tuvs! Un nekas nespēs sabojāt šos svētkus! Esam lutināti ar daudz skaistiem K'O no Maira puses un cerams, ka lutināt nebeigs arī šoreiz!

  +3 [+] [-]

, 2016-04-28 20:23, pirms 8 gadiem
"Šie cilvēki tiks sodīti oficiāli pēc likuma. Esmu par to pārliecināts, jo neticu, ka jūsu valstī var eksistēt cilvēki pēc šādiem uzmetieniem."

Šajā valstī eksistē cilvēki arī pēc daudz lielākiem uzmetieniem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-28 20:34, pirms 8 gadiem
Kads zina, kas bokses parejas 10 cinas 14.05 pirms Maira?

  +2 [+] [-]

, 2016-04-28 20:36, pirms 8 gadiem
biskaps rakstīja: Tad tik dur taisni uz austrumiem un nesmirdi te, āpli!
Ko tu vispār atbildi tam pajolim?

 +15 [+] [-]

, 2016-04-28 20:36, pirms 8 gadiem
Pēdējais tekums parāda to visu konflikta sāli - federācija grib % no cīņas. Par kādiem nopelniem? Cik zināms, līdz šim Briedis par VISU (treniņi, medicīna, gatavošanās, sparingi, cīņu organizēšana, TV translācijas) maksāja no savas un paša piesaistīto sponsoru kabatas. Skumji, ka pat šādās, visai Latvijas sporta vēsturei nozīmīgā brīdī rodas kašķi par to, kurš no kura dabūs piķi...
Ļoti ceru, ka tas netraucēs Briedim kārtīgi gatavoties un ringā parādīt sevi no labākās puses!

  +3 [+] [-]

, 2016-04-28 20:43, pirms 8 gadiem
Jenot, bliez citu profilu augšā, šis galīgi jau atšifrējies. Geju dzimtene ASV, bla, bla, nabadzīgā Latvija, bla, bla, Putina kungs, bla, bla, varenā KHL un bezgalīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-28 21:51, pirms 8 gadiem
haritonoviešu laiks pagājis, pietiek

  +5 [+] [-]

, 2016-04-28 22:29, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Mēs dzīvojam Latvijā! Sliktākas vietas uz šīs pasaules gandrīz vai nav, ja nu vienīgi kara notikuma vietas!
Nekas pārsteidzošs, latvietis pēc dabas ir skaudīgs un skops, kur nu vēl runāt par valdību.
ko tu te smirdi!!! Ja tev būtu smadzenes, tad saprastu, ka latv.boksa feberacijai nav nekā kopīga ar latviešiem. Tur ir krievu bandīti no 90gadiem. Kas briedi jau no pirmsākumiem ir piecakarejusi.

     [+] [-]

, 2016-04-28 22:40, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Mēs dzīvojam Latvijā! Sliktākas vietas uz šīs pasaules gandrīz vai nav, ja nu vienīgi kara notikuma vietas!
Nekas pārsteidzošs, latvietis pēc dabas ir skaudīgs un skops, kur nu vēl runāt par valdību.
Tiem kas neko darīt negrib slikti būs jebkurā valstī

  +5 [+] [-]

, 2016-04-28 22:44, pirms 8 gadiem
Tak tai LBF vispār nekāda sakara ar sportu nav. Bijušo rekatieru klubiņš. Haritonovs, bijušais ekonomikas POLICIJAS priekšnieks, vienā organizācijā kopā strādā!!!! Gan jau totalizātors tur mīļākais sporta veids.

     [+] [-]

, 2016-04-28 22:58, pirms 8 gadiem
Vai būs vēl kāda cīņa pirms Maira? Neliktos jau normāli ja cilvēki samaksājuši izbaudītu tik dažas minūtes no šova.

     [+] [-]

, 2016-04-28 23:06, pirms 8 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Vai būs vēl kāda cīņa pirms Maira? Neliktos jau normāli ja cilvēki samaksājuši izbaudītu tik dažas minūtes no šova.
kopā 8 vai 9 cīņas

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 00:08, pirms 8 gadiem
Visi grib-es arī gribu procentus no Maira honorāra.Pārstāvu IBF-Ielas Boksa Federāciju.Uzskatu,ka man pienākas %.Daudz es neprasu20-30%

  +3 [+] [-]

, 2016-04-29 01:23, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Mēs dzīvojam Latvijā! Sliktākas vietas uz šīs pasaules gandrīz vai nav, ja nu vienīgi kara notikuma vietas!
Nekas pārsteidzošs, latvietis pēc dabas ir skaudīgs un skops, kur nu vēl runāt par valdību.
Tie skaudīgie jau šeit ir tieši krievu bandīti, idiot.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 04:25, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Mēs dzīvojam Latvijā! Sliktākas vietas uz šīs pasaules gandrīz vai nav, ja nu vienīgi kara notikuma vietas!
Nekas pārsteidzošs, latvietis pēc dabas ir skaudīgs un skops, kur nu vēl runāt par valdību.
Tak pis#es,tevi neviens te negaida.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 07:49, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Mēs dzīvojam Latvijā! Sliktākas vietas uz šīs pasaules gandrīz vai nav, ja nu vienīgi kara notikuma vietas!
Nekas pārsteidzošs, latvietis pēc dabas ir skaudīgs un skops, kur nu vēl runāt par valdību.
tā vietā, lai kaut ko čīkstētu, aizej un padari Latviju par labāku vietu, ja jau esi tik gudrs! Tikai mēs paši to varam padarīt labāku.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 11:03, pirms 8 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Vai būs vēl kāda cīņa pirms Maira? Neliktos jau normāli ja cilvēki samaksājuši izbaudītu tik dažas minūtes no šova.
es labprāt izbaudītu arī tās pašas dažas minūtes šova ka tikai Mairis uzvar

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 11:07, pirms 8 gadiem
RobertsR rakstīja: Esam lutināti ar daudz skaistiem K'O no Maira puses...
Da labi! Vienīgas KO skaistulis bija pret Čaru.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-29 13:28, pirms 8 gadiem
Tas sūda jenots ir apmaksāts trollis, sen te smird. Tāpēc necitējiet viņu lieki izplatot pretīgos kremlinu dir.sienus ēterā!

  +1 [+] [-]

, 2016-04-29 15:30, pirms 8 gadiem
14.maija cīņa BoxRec jau ir reģistrēta. Tā ka viss ir bumbās. Jāiet pēc biļetēm.

     [+] [-]

, 2016-04-29 19:02, pirms 8 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Tas sūda jenots ir apmaksāts trollis, sen te smird. Tāpēc necitējiet viņu lieki izplatot pretīgos kremlinu dir.sienus ēterā!
Precīzi

     [+] [-]

, 2016-05-04 19:43, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Mēs dzīvojam Latvijā! Sliktākas vietas uz šīs pasaules gandrīz vai nav, ja nu vienīgi kara notikuma vietas!
Nekas pārsteidzošs, latvietis pēc dabas ir skaudīgs un skops, kur nu vēl runāt par valdību.
jenot, beidz d!rst uz latviešiem. Paskaties, kas par salašņām tajā "Latvijas boksa federācijā" sēž un tad runā. Gopņiki ir atsevišķa tautība, kam ar latviešiem vai citām nācijām nav nekāda sakara.

     [+] [-]

, 2016-05-07 18:07, pirms 8 gadiem
RobertsR rakstīja: Pie kājas par to federāciju, noslīks tik pat ātri kā Titāniks pēc šādiem izgājieniem, bet runājot par Mairi- esmu saviļņots, tirpas skrien domājot par cīņas dienu! Latviešu tauta tic Mairim! Mēs zinām, ka Tu to vari! Neaprakstāms notikums visiem, kam šis sports ir tuvs! Un nekas nespēs sabojāt šos svētkus! Esam lutināti ar daudz skaistiem K'O no Maira puses un cerams, ka lutināt nebeigs arī šoreiz!
"Esam lutinaati..." "Latviesu tauta tic..." labi nebur te draamu