Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Zutis par saviem mērķiem: "Kļūšu par pasaules čempionu boksā"

Zutis par saviem mērķiem: "Kļūšu par pasaules čempionu boksā"
Kristaps Zutis. Foto: Photo Agency F64

Kristaps Zutis jau 28. martā Vācijā aizvadīs cīņu pret vēl neuzvarēto Marko Radoņiču (21-0, 21 KO). Viņš boksam profesionāli pievērsās salīdzinoši nesen, bet jau šobrīd ir apņēmības pilns gāzt lielus kalnus un kļūt par pasaules čempionu boksā.

Pirms cīņas notiekošais boksā dažreiz ir kā teātris vai meksikāņu ziepju opera. Nesen iznāca latviešu komēdijseriāls "Lielie muļķi", kur tēloji tikko no cietuma izkļuvušu līgavaini. Ko vari pastāstīt par filmēšanās procesu?
Bija baigi forši. Iepazinos ar daudziem smieklīgiem čaļiem. Filmēšana notika viegli un ātri, citur esmu piedalījies masu skatos, kur mani uzaicina ārienes dēļ. Ainu, kur piedalījos, sanāca filmēt tikai septiņas minūtes, jo man bija jāsteidzas uz treniņu. Ceru, ka, ja būs otrā sezona, iedos lielāku lomu, jo sanāca tiešām foršs seriāls un ir prieks, ka esmu sastāvdaļa no tā.

Tev uzreiz piedāvāja filmēties?
Mēģinu maksimāli distancēties no filmēšanās, jo man ir cilvēks, kurš ar to nodarbojas. Šo lomu man piespēlēja Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe, kurš trenējas manā treniņzālē. Viņš teica, ka tur vajag aiziet nofilmēties un ka viss notiks ātri. Atbildēju, ka negribu, tomēr viņš pielauza, bet "Ugungrēkā" es diez vai piekristu filmēties.

Esi aktīvs arī mūzikas jomā.
Šobrīd rakstām albumu ar Nātri. Uz savu 30 gadu dzimšanas dienu izdošu albumu ar dziesmām. Profesionālais bokss un sports bija bērnības sapnis, kā arī reps. Skolas laikā matemātikas stundās Pitagora vietā rakstīju dzejoļus. Tagad man ir iespēja to piepildīt. Brīvajā laikā starp treniņiem svētdienās braucu uz studiju, un esam ierakstījuši jau sešas dziesmas, bet 21. maijā prezentēsim albumu.

Kā sākās tavas boksera gaitas?
Man bija baigais bezmiegs un depresija. Iegāju zālē un satiku savu čomu. Sāku kikboksā, bet tur tūristiem lūza ribas un izdomāju, ka ir kaut kas jāpamaina, tādēļ aizgāju uz boksu. Vienu brīdi biju metis tam visam mieru, jo amatieros man negāja, bet tad mani viens blogeris izaicināja uz cīņu "Arēnā Rīga". Tobrīd man bija wow brīdis un sapratu, ka vēlos to darīt, man ir savas iespējas un sporta zāle, spēcīga komanda un treneri. Tagad jau esam nonākuši līdz savam cīņu šovam "101 Fighting Championhsip". Esam vadošā organizācija Baltijā.

Esi tuvs ar Kasparu Kambalu. Kā tu viņu vērtētu kā bokseri?
Kasparu zālē saucam par tīrradni, jo viņš ir no tiem, kuriem sanāk visi sporta veidi. Viņam ir auguma parametri un attieksme pret treniņiem, milzu darba spējas un fiziskā bāze. Varbūt labi, ka pašā sākumā Kaspars ir nosēdināts, jo viņš tagad strādā ar trīskāršu atdevi, kā bija pirms tam. Savā dzīvē viņš ikvienu nākamo pretinieku novērtēs un strādās uz 200%. Zinu, ka viņš parādīs vairākas labas cīņas. Tuvākā būs 18. aprīlī Elektrum Olimpiskajā centrā.

Vai šobrīd tiek vestas sarunas ar potenciālajiem pretiniekiem?
Kamēr nav parakstīts līgums, mēs nevaram neko izpaust. Bokss ir kā "Hameleonu rotaļas" - vienmēr kāda sievasmāte mēģina uztaisīt problēmas -, tāpēc mēs dažas lietas paturam pie sevis, bet šis būs spēcīgs fight card.

Vai tiešām Kaspars iepriekšējā cīņā nenovērtēja pretinieku?
Tur bija vairāki iemesli. Pirmkārt, Daniels Riekstiņš bija ļoti labi sagatavojes, viņš arī ir atlēts un visu dzīvi trenējies. Mēs nekrājam nullītes, ejam un daram, un no zaudējuma ir jāpaņem viss tas labākais un jāizdara secinājumi. Gan treneri, gan Kaspars ir izdarījuši secinājumus. Mēs būsim labāki. Kaspars nav nolaidis rokas, viņš visu dzīvis bijis sportists. Lai sasniegtu lielas uzvaras, ir jāzaudē un kaut kas jāupurē. Cits upurē savu personīgo dzīvi un ģimeni, citam ir jāzaudē cīņa, lai viņš saprastu, ka viņam jābūt labākam.

Ko vari pateikt par savu nākamo pretinieku Marko Radoņiču (21-0, 21 KO) [cīņa notiks 28. martā Vācijā]?
Viņš ir ļoti spēcīgs pretinieks. Braucu uzvarēt un tikt simtniekā rangā. Ja pirms tam bokss man bija hobijs, tad ar šo cīņu boksā ieeju profesionāli un atdodu visus spēkus treniņiem. Visa mana dzīve šobrīd tiek pakārtota boksam.

Tad šobrīd tevi var saukt par profesionālu sportistu. Pastāsti sīkāk par savu treniņgrafiku.
Šobrīd esmu kā profesionāļi. Trenējos, guļu un ēdu. Katru rītu braucu ar suņiem uz mežu skriet no piecu līdz astoņu kilometru garu krosu. Pēc tam braucu uz boksa zāli, kur ir treniņš pa ķepām, pa dienu paguļu, bet vakarā ir sparingi vai fizuha. Un tā sešas dienas nedēļā. Nākamnedēļ Līvānos sāksies smaga trīs nedēļu treniņnometne, kur būšu teju bez nekā cita.

Cik augstu ir tavi griesti boksā?
Pirms kāda laika teicu, ka to daru prieka pēc, bet tagad teikšu, ka kļūšu par pasaules čempionu boksā. Ja nedari to nopietni, tam nav nekādas jēgas. Ja es piekritu tādai cīņai Vācijā, tur ir jāiet tikai ar augstākajiem mērķiem. Nebraucu ne pēc naudas vai nostāvēt raundus, braucu viņu izrubīt. Kāpsim, cik tālu spēsim, bet vēlos kļūt par pasaules čempionu boksā.

Cik ļoti tevi iedvesmojis Mairis Briedis?
Protams, Mairis Briedis ir lielākais vārds boksā Latvijā, un viņš ir labākais savā svara kategorijā pasaulē. Man ir bijusi tā iespēja trenēties ar viņu vienā zālē, arī pat ar viņu pasparingot. Viņš noteikti ir iedevis savu artavu manai motivācijai.

Tev pašam pieder boksa zāle. Gan jau, ka redzi ļaužu pieplūdumu Maira dēļ. Pat pašam Mairim bija grūtības atrast, kur trenēties.
Pateicoties Mairim Briedim, man ir ko ēst. Man pieder pašam sava boksa zāle. Ja cilvēki var iekāpt tajā pašā boksa ringā, kur ir kāpis Mairis Briedis, tā viņiem ir vēl lielāka motivācija. Dažreiz trenēju sīkos, kad ir brīvāks laiks. Viņi skatās uz Mairi, viņš arī paraksta viņiem cimdus, kas priekš bērniem ir kosmoss. Liels milzīgs paldies Mairim, ka mums ir cīņu šovs un iespēja to darīt.

1 2 67 komentāri

 +24 [+] [-]

, 2020-02-13 12:37, pirms 4 gadiem
Ha ha ha,bērnu un penču sitējs

 +25 [+] [-]

, 2020-02-13 12:41, pirms 4 gadiem
Labs joks kad sapņo lai aizver acis

  +4 [+] [-]

, 2020-02-13 12:43, pirms 4 gadiem
Vai Kambala arī būs pasaules čempions?

 +14 [+] [-]

, 2020-02-13 12:53, pirms 4 gadiem
ka tik nedabū pa tauri. gudri tirst nav malku cirst...zvaigzne atradies

 +13 [+] [-]

, 2020-02-13 12:56, pirms 4 gadiem
Kļūt par pasaules čempi boksā principā ir vieglāk nekā pelmeņu bļodu apēst - nekas netraucē iegūt kārtējās starpgalaktiskās boksa asociācijas interkontinentālo dimanta jostu.

 +16 [+] [-]

, 2020-02-13 13:05, pirms 4 gadiem
Mutes virināšanā varbūt

  +5 [+] [-]

, 2020-02-13 13:10, pirms 4 gadiem
Nebūtu jau slikti,bet bail ka nesanāk apdir88ties jau nākamajā cīņā!

 +18 [+] [-]

, 2020-02-13 13:24, pirms 4 gadiem
Pasaules čempions boksā, kurš pirms cīņas ēd McDonalds.
Priekš kam par šo klaunu vispār ir jāraksta sporta sadaļā?

  +2 [+] [-]

, 2020-02-13 13:29, pirms 4 gadiem
gan jau, ka tā arī būtu, ja viņš šādu mērķi uzstādītu ~14 gadus atpakaļ...

     [+] [-]

, 2020-02-13 13:38, pirms 4 gadiem
man patīk šī sprotacentrs IMPOTENCE un nespēja (laikam kaut kāda garīga kaite?) parādīt kā tad tas ārvalstnieks vismaz angliski ir vārdā.
Tādu Marko Radonjiču pat google nespēj atrast jebkādos veidos. Meklē kā gribi - ar bez garumzīmēm, ar bez j. c uz ch mainot utt. Neeksistē tāds.

Varbūt tad, ja jau kropļojat citvalstu vārdus, lai godīti, ši pašā tekstā uzreiz angliskojiet un izkropļojiet? latviskos uzvārdus? piemēram viņš būs +taps Eels.

Un par ambīcijām - Zutim ir kaut kādas basic prasmes. Es nevaru iedomāties kā viņš var kļūt par čempionu, viņa līmenis ir apmēram kā amatierim no sporta zāles. Tur var cerēt vienīgi uz absolūtu haļavu - tipa visi citi aizņemti WBA,WBC u.c. jostu ķeršanā, un tāpēc vienk atveras vakance uz kaut kādu lieko jostu, un Zutim gadās vienk pilnīgs bomzis un journeymens pretī.
Savādāk līmenis ir būtiski sūdīgs.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-13 13:39, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: gan jau, ka tā arī būtu, ja viņš šādu mērķi uzstādītu ~14 gadus atpakaļ...
Gadi jau nav šķērslis, bet Zuta pieredze nav boksā .. Piemēram Foremans bija ultragrands jaunībā, tad ilgu laiku vispār neboksējās, un pēc tam izcīnīja čempiona titulu pēc 40 gadu vecuma.
Bet tur apakšā ir ne tikai ģenētisks spēks, bet pieredze. Viņam nebija no nulles jāmācās 10 gadu pieredze kā ringā uzvesties un kad lietot spēkus, kad ne.
Zutim tas viss trūkst. Viss.

  +4 [+] [-]

, 2020-02-13 13:40, pirms 4 gadiem
Viņš pat to skalu Viltus ziņu izplatītāju nevarēja noguldīt

  +4 [+] [-]

, 2020-02-13 13:45, pirms 4 gadiem
Reaktors2 rakstīja: man patīk šī sprotacentrs IMPOTENCE un nespēja (laikam kaut kāda garīga kaite?) parādīt kā tad tas ārvalstnieks vismaz angliski ir vārdā.
Tādu Marko Radonjiču pat google nespēj atrast jebkādos veidos. Meklē kā gribi - ar bez garumzīmēm, ar bez j. c uz ch mainot utt. Neeksistē tāds.

Varbūt tad, ja jau kropļojat citvalstu vārdus, lai godīti, ši pašā tekstā uzreiz angliskojiet un izkropļojiet? latviskos uzvārdus? piemēram viņš būs +taps Eels.
man gan, iemetot google "Marko Radonjic", kā pirmo izmet boxrec profilu. Bet nu man droši vien nepareizais google.

  +7 [+] [-]

, 2020-02-13 13:49, pirms 4 gadiem
p.s. Čīča arī ziņoja, ka būs PČ boksā...

atliek tik dibināt jostu

vienu gadu viens Sabiles Pasaules Čempions, otru gadu otrs...

     [+] [-]

, 2020-02-13 13:58, pirms 4 gadiem
ko jūs visi tā rejat uz viņu? haha nu gan jau būs kāda laba cīņa Zutim. nevajag tak vinu uztvert kā baigo profu.

Smirnovs blogeris? haha
par Kambalu protams izteicās kā par draugu, nbevis kā bokseri/.

     [+] [-]

, 2020-02-13 14:07, pirms 4 gadiem
Reaktors2 rakstīja: Gadi jau nav šķērslis, bet Zuta pieredze nav boksā .. Piemēram Foremans bija ultragrands jaunībā, tad ilgu laiku vispār neboksējās, un pēc tam izcīnīja čempiona titulu pēc 40 gadu vecuma.
Bet tur apakšā ir ne tikai ģenētisks spēks, bet pieredze. Viņam nebija no nulles jāmācās 10 gadu pieredze kā ringā uzvesties un kad lietot spēkus, kad ne.
Zutim tas viss trūkst. Viss.
par to jau ir runa... ja Zutis ar boxu nopietni nodarbotos no ~15 gadu vecuma... tad 29 gados, iespējams, jau būtu labs boxeris... un daudzas nianses zinātu... bet te... spēks un izturība, varbūt ir. bet tas arī viss...

  +3 [+] [-]

, 2020-02-13 14:40, pirms 4 gadiem
Heisā hopsā aizmirsa pirms tam pateikt...

  -1 [+] [-]

, 2020-02-13 15:03, pirms 4 gadiem
Pasaules čempions bksā kā tāds vispār ir smieklīgākais, kas sportā ir.
Cik tādi pasaules čempioni eksistē? Reāli var būt? Kas griba uzbliež klasi, burtu kombināciju, dabūn kaut kādas mistiskas licenses un taisa sev savus pasaules čmpionus.

Respektīvi manā skatījumā tādam titulam vērtības nav nekādas, tāpat kā tai karjeras bilancei, ka sneparādā kādus maisus esi dauzījis. Noteicošais ir tavas pāris pēdējās cīnas, pašreizējā kapacitāte, tas arī viss.

  -1 [+] [-]

, 2020-02-13 15:06, pirms 4 gadiem
Reaktors2 rakstīja: man patīk šī sprotacentrs IMPOTENCE un nespēja (laikam kaut kāda garīga kaite?) parādīt kā tad tas ārvalstnieks vismaz angliski ir vārdā.
Tādu Marko Radonjiču pat google nespēj atrast jebkādos veidos. Meklē kā gribi - ar bez garumzīmēm, ar bez j. c uz ch mainot utt. Neeksistē tāds.

Varbūt tad, ja jau kropļojat citvalstu vārdus, lai godīti, ši pašā tekstā uzreiz angliskojiet un izkropļojiet? latviskos uzvārdus? piemēram viņš būs +taps Eels.

Un par ambīcijām - Zutim ir kaut kādas basic prasmes. Es nevaru iedomāties kā viņš var kļūt par čempionu, viņa līmenis ir apmēram kā amatierim no sporta zāles. Tur var cerēt vienīgi uz absolūtu haļavu - tipa visi citi aizņemti WBA,WBC u.c. jostu ķeršanā, un tāpēc vienk atveras vakance uz kaut kādu lieko jostu, un Zutim gadās vienk pilnīgs bomzis un journeymens pretī.
Savādāk līmenis ir būtiski sūdīgs.
ar šo komentu tu esi kļuvis par apmsmieklu!

  +3 [+] [-]

, 2020-02-13 15:26, pirms 4 gadiem
Un es par čempionu Olybet līgā! HA HA.

  +2 [+] [-]

, 2020-02-13 15:31, pirms 4 gadiem
Nu kādu no top 4 jostām neizcnīs nekad. Bet citādi jau taisnība, mērķi jāstāda augsti, citādi nav jēgas. Tikai diez vai izdosies arī kādu otrā kalibra karona jostiņu izcīnīt. Domāju, ka par vēlu tas mēģinājums.

  +6 [+] [-]

, 2020-02-13 15:37, pirms 4 gadiem
Šitam fruktam nu pamatīgi ir sakāpis galviņā!!

  -2 [+] [-]

, 2020-02-13 15:43, pirms 4 gadiem
diezgan reāli, čempionu jostu vairāk nekā nopietnu bokseru.

  -3 [+] [-]

, 2020-02-13 15:46, pirms 4 gadiem
"Patīk" Kristapa apņēmība un pašpārliecinātība, nu baigi džeks manliekas mētā! bet tā protams novēlu viņam iecerēto gan uzvarēt serbu gan kļūt par pasaules čempionu!

 +12 [+] [-]

, 2020-02-13 15:51, pirms 4 gadiem
dzeko rakstīja: "Patīk" Kristapa apņēmība un pašpārliecinātība, nu baigi džeks manliekas mētā! bet tā protams novēlu viņam iecerēto gan uzvarēt serbu gan kļūt par pasaules čempionu!
Es gan novēlu dabūt kārtīgi pa tauri, cik nu lasīts un redzēts, reti pretīga personība

  +3 [+] [-]

, 2020-02-13 16:04, pirms 4 gadiem
Andy Ruiz vinu izklopētu pa stūriem.

 +11 [+] [-]

, 2020-02-13 16:47, pirms 4 gadiem
Tiec no sākuma skaidrībā, kas tu esi reperis vai bokseris!

 +10 [+] [-]

, 2020-02-13 17:06, pirms 4 gadiem
Izlasot virsrakstu piemīzu bikses no smiekliem

  +6 [+] [-]

, 2020-02-13 17:15, pirms 4 gadiem
Pasaules cempions? kura sporta veida? Ja boksa, tad vecuma grupa 65+ ?

     [+] [-]

, 2020-02-13 17:29, pirms 4 gadiem
Ints Megnis rakstīja: man gan, iemetot google "Marko Radonjic", kā pirmo izmet boxrec profilu. Bet nu man droši vien nepareizais google.
Būtu baigi forši, ja Tu atbildētu arī n-tajos gadījumos, kad rakstā esi *ūdus savārījis =)

  -1 [+] [-]

, 2020-02-13 17:30, pirms 4 gadiem
shitaa rakstīja: ar šo komentu tu esi kļuvis par apmsmieklu!
psc, ne?

  +1 [+] [-]

, 2020-02-13 17:31, pirms 4 gadiem
Tas no viņa izskanēja diezgan smieklīgi.

  +9 [+] [-]

, 2020-02-13 17:55, pirms 4 gadiem
Akadēmiķa Smadzenes (spriežot pēc intervijas) un Čempiona Muskuļi (fotogrāfijā)!

  +2 [+] [-]

, 2020-02-13 18:18, pirms 4 gadiem
Interesanti , ka ir gana aizņemts ārpus boksa zāles .. filmējas un iedzeid , bet hz kads boksa pasaules čempions no viņa

  +1 [+] [-]

, 2020-02-13 18:48, pirms 4 gadiem
Ļoti laba intervija, Zutis māk runāt. Tik žēl, ka soc. tīklos var redzēt to bravurību uttt. Ja nezinātu, domātu, ka pavisam cits cilvēks
1 2 67 komentāri