Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Sadursme kāpās: Ruisa un Džošua cīņa par trim pasaules smagsvaru čempiona jostām

Rolands Eliņš

Sadursme kāpās: Ruisa un Džošua cīņa par trim pasaules smagsvaru čempiona jostām
Endijs Ruiss un Entonijs Džošua. Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Saūda Arābijas pilsētā Rijādā norisināsies cīņa par pasaules čempiona titulu WBA, WBO un IBF versijās. Savus vasarā sensacionāli iegūtos titulus aizstāvēs meksikāņu izcelsmes ASV bokseris Endijs Ruiss, kurš piedāvās revanšu britam Entonijam Džošua. Cīņu šova tiešraide paredzēta kanālā "TV3 Sport 2", tās sākums būs 18:00, bet Džošua un Ruisa cīņas sākums paredzēts pēc 23:00 vakarā.

Pavasara izskaņā bija gandrīz neiespējami paredzēt, kāds izskatīsies boksa rudens noslēgums. Vēl aprīlī Entonijam Džošua (22-1, 21KOs) bija paredzēta cīņa Ņujorkā pret Džaredu Milleru, un Endijs Ruiss nebija pat tuvumā čempionu titulam, iepriekš zaudējot titulcīņā Džozefam Pārkeram un atkāpjoties no boksa elites. Taču Millers iekrita dopinga pārbaudēs, un Džošua proumouteri bija spiesti ātri meklēt jaunu pretinieku, lai neizjuktu Ņujorkas "Madison Square Garden" arēnā ieplānotā cīņa. Mēnesi pirms cīņas pretiniekos pieteicās Ruiss (33-1, 22KOs), un Džošua komanda deva viņam iespēju. Lēmums, ko vēlāk nācās ļoti nožēlot...

Ruiss bija ieplānots kā pagaidu pretinieks, pret kuru Džošua "iesildās" ASV tirgum, turpinot gatavot augsni čempionu cīņai pret Deonteju Vailderu. Taču Ruisam bija citi plāni - viņš izturēja Džošua uzbrukumu trešajā raundā, piecēlās pēc nokdauna un neticamā pavērsienā spēja pats nosūtīt Džošua nokdaunā, no kura brits tā līdz galam arī neatguvās. Cīņa tika izbeigta septītajā raundā, kad Džošua bija atspiedies pret ringa apmali un ar vārdiem teica, ka gatavs turpināt, bet ar darbiem neizrādīja nekādu vēlmi atsākt cīņu. Ruiss līdz ar to vienā vakarā kļuva par pasaules titulētāko smagsvaru, kā arī pirmo meksikāņu izcelsmes čempionu šajā svara kategorijā.

Džošua tas bija pirmais zaudējums karjerā, turklāt uzreiz pamatīgs trieciens viņa kā ideālā boksera reputācijai. Īpaši spilgts bija šīs cīņas vizuālais izskats - Džošua, kurš apveltīts ar Herkulesa cienīgu augumu un veiklību, zaudēja krietni smagākajam meksikāņu apalītim ar plato smaidu. Kamēr Ruiss nākamajā pusgadā baudīja savas jauniegūtās slavas augļus, Džošua bija jādzīvo un jātrenējas ar apziņu, ka otrreiz viņš zaudēt gluži vienkārši nedrīkst. Pat viņa promouters Edijs Hērns publiski atzina - otrs zaudējums pret Ruisu Džošua nozīmētu nostāšanos titula kandidātu rindas beigās.

Ruisa un Džošua līgumā gan bija iestrādāts punkts, ka Ruisam uzvaras gadījumā obligāti jāpiedāvā revanšs, ko turklāt rīko Džošua komanda. Hērnam gan pavisam drīz nācās saprast, ka Ruiss labi apzinās savu iegūto jostu vērtību un netaisās darīt visu, ko vien pretinieka promouters saka. Ruisa iebildumi lika Hērnam atteikties no cerības sarīkot cīņu Lielbritānijā, kur Džošua līdz šim juties daudz ērtāk (pastāv viedoklis, ka Ņujorkā Džošua zaudēja tieši psiholoģiskās spriedzes dēļ, ko viņš pats gan ir noliedzis), tāpat arī Ruiss izmantoja savu jauniegūto ietekmi, lai palielinātu savu honorāru par revanšu.

Hērns atrada interesantu risinājumu, lai apmierināts būtu Ruiss, bet Džošua vēlreiz uz štatiem nevajadzētu braukt, proti, Saūda Arābija. Šī bagātā un absolūtajā monarhijā dzīvojošā valsts jau vairākus gadus cenšas savu reputāciju uzspodrināt ar starptautiskiem sporta pasākumiem un gatava tam tērēt lielu naudu, nedomājot par finansiālo izdevīgumu. Šogad tika aktīvi runāts arī par Maira Brieža un Juniera Dortikosa Supersērijas fināla aizvadīšanu Saūda Arābijā, taču rudenī tika noķerta daudz lielāka zivs - Hērns piekrita rīkot Džošua-Ruiss cīņu Saūda Arābijā.

Speciāli šīs cīņas vajadzībām Rijadā tika uzbūvēts stadions ar 15 tūkstošiem skatītāju vietu. Cīņas organizēšanai un honorāriem Saūda Arābija, pēc aptuvenām aplēsēm, ieguldījusi ap simt miljoniem dolāru. Tiek lēsts, ka Džošua, lai arī nav čempions, tāpat saņems daudz lielāku honorāru nekā viņa pretinieks. Džošua tiek plānots honorārs virs 50 miljoniem eiro, kamēr Ruisam tiks nedaudz virs desmit miljoniem eiro.

Cīņa Saūda Arābijā, kas nodēvēta par "Clash on the Dunes", notiks neierastos apstākļos abiem bokseriem. Džošua šī būs iespēja pierādīt, ka pirmā cīņa patiešām bija nejaušība un ka par viņa izturību, psiholoģisko spēku un spēju izturēt spriedzi nevajag šaubīties. Džošua vasarā neklausījās kritiķos un turpināja sadarbību ar savu ilggadējo treneri Robertu Makrakenu. Kā Džošua pauda publiski, viņš neuzskatīja zaudējumu Ruisam par izgāšanos no boksa viedokļa, jo "bijis viena sitiena attālumā no pretinieka nokautēšanas".

"Es biju jau paveicis gandrīz visu vajadzīgo, lai uzvarētu, taču tiku noķerts pretuzbrukumā," teica Džošua. "Šoreiz man būs jāiet cauri ugunij ar lielāku piesardzību, jābūt uzmanīgākam. Nedrīkstu ļauties emocijām, man galvenais ir parūpēties par to, ka esmu uzvarētājs."

Džošua prognozēja, ka viņš nokautēs savu pretinieku devītajā vai desmitajā raundā, un Džošua patiešām tiek uzskatīts par favorītu arī revanša cīņā, tiesa, vairs ne par tik izteiktu kā pirmajā tikšanās reizē. Papildu diskusijas par šo cīņu gan raisīja vakardienas svēršanās ceremonija - kamēr Džošua uzrādīja 107.5kg svaru, kas viņam ir mazākais vairāku gadu laikā, Ruiss bez īpašiem satraukumiem kāpa uz svariem apģērbies un ar sombrero galvā, uzrādot 128kg svaru, kas viņam ir krietni lielāks nekā pirmajā cīņā. Tas raisīja gan runas, ka Ruiss nav veltījis pienācīgu uzmanību treniņu procesam, gan sazvērestības teorijas, ka Ruiss zem apģērba bija paslēpis papildu smagumus.

Pats Ruiss pēc svēršanās ceremonijas gan nekādus satraukumus neizrādīja, turklāt norādīja, ka svēršanās nav notikusi īsti tajā laikā, ko viņš bija paredzējis: "Nesatraucieties, patiesībā mans svars ir tāds pats kā jūnijā. Tagad pirms svēršanās gluži vienkārši kārtīgu paēdu un izdzēru daudz ūdens. Vispār būtu pat vēlējies, ka esmu nedaudz smagāks, jo tad es būtu vēl spēcīgāks, varētu justies konfortablāk un sist spēcīgāk. Taču esmu apmierināts arī tagad."

Ja par vienu lietu boksa apskatniekiem nav daudz jautājumu, tā ir Ruisa psiholoģiskā sagatavotība cīņai. Arī vakar, kad viņa komanda un atbalstītāji rīkoja saviesīgu pasākumu un kārtīgi izklaidējās, cenšoties atslābināties, Ruiss turpat blakus esot mierīgi gulējis. Ruiss arī ne mazākajā mērā nav kautrējies no mediju uzmanības un vismaz vizuāli ticis ar visu to galā dabiski un nepiespiesti.

Ruiss nav slēpis, ka pēc uzvaras pār Džošua viņš svinējis un svinējis pamatīgi. Viņš apciemoja Meksikas prezidentu, iegādājās jaunu māju, dārgas mašīnas un dārglietas. Taču Ruisa treneri apgalvo, ka tikko kā sākās trīs mēnešu sagatavošanās posms, Ruiss pārgājis ierastajā režīmā. "Viņš joprojām ir piezemēts cilvēks, koncentrējies un izsalcis. Viņš apzinās, cik daudz nozīmē šī cīņa un cik sarežģīts pārbaudījums tas būs," sacīja Ruisa treneris.

Cīņu šova sākums šovakar paredzēts 18:00, kad tiešraidi sāks arī "TV3 Sport 2" kanāls, kas pieejams arī jaunajā video platformā "Go3.lv". Ruisa un Džošua cīņa nav gaidāma agrāk par 23:00 pēc Latvijas laika, bet "undercard" cīņu sarakstā interesants mačs sagaidāms starp Dilianu Vaitu un Mariušu Vahu.

Vaits iepriekš bija apsūdzēts dopinga lietošanā, taču vakar Lielbritānijas Antidopinga aģentūra publiskā paziņojumā paskaidroja situāciju un apliecināja, ka apsūdzības ir atsauktas. Vaits jau ilgu laiku ir WBC pasaules čempiona titula tuvumā, un viņam tiek prognozēta cīņa pret Vaildera-Fjūrija cīņas uzvarētāju, tiesa, Vaitam WBC titulcīņas iespēja tiek prognozēta jau nez cik ilgi, bet tā arī nav piepildījusies. Savukārt Vahs (35-5) ir pieredzējis poļu bokseris, kurš zaudējis trīs mačos pēc kārtas (pret Milleru, Špilku un Martinu Bakoli), bet savulaik spēja titulcīņā izturēt 12 raundus pret Vladimiru Kļičko, zaudējot pēc punktiem.

Izmantotie resursi:
BoxRec
https://www.espn.com/boxing/story/_...

Kāda ir Tava prognoze par cīņas iznākumu?

  • 0

  • 0

  • 1

  • 0


1 2 3 81 komentārs

  +2 [+] [-]

, 2019-12-07 12:30, pirms 4 gadiem
Nu intriga pamatīga!

  -1 [+] [-]

, 2019-12-07 12:40, pirms 4 gadiem
Lenokss Luiss vs Hasims Rahmans 2. Pelmenis nav gatavs, bet Džošua ir labā formā un motivēts.

     [+] [-]

, 2019-12-07 12:47, pirms 4 gadiem
Cīņa nav par 3 jostām, bet gan par 4 - WBO, IBF, WBA un IBO. Vai tiešām grūti paskatīties un pārbaudīt info pirms kaut ko rakstīt?

Ir tikai 5 vērā ņemamas jostas un 4 no tām būs galdā. Pēdējā un manuprāt, prestižākā ir WBC, tā pieder Wilderam.

  +3 [+] [-]

, 2019-12-07 12:54, pirms 4 gadiem
bubbletom rakstīja: Cīņa nav par 3 jostām, bet gan par 4 - WBO, IBF, WBA un IBO. Vai tiešām grūti paskatīties un pārbaudīt info pirms kaut ko rakstīt?

Ir tikai 5 vērā ņemamas jostas un 4 no tām būs galdā. Pēdējā un manuprāt, prestižākā ir WBC, tā pieder Wilderam.
IBO nav nopietna josta. Nopietnas ir tikai kopā četras. Par trijām būs cīņa.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-07 12:56, pirms 4 gadiem
bubbletom rakstīja: Cīņa nav par 3 jostām, bet gan par 4 - WBO, IBF, WBA un IBO. Vai tiešām grūti paskatīties un pārbaudīt info pirms kaut ko rakstīt?

Ir tikai 5 vērā ņemamas jostas un 4 no tām būs galdā. Pēdējā un manuprāt, prestižākā ir WBC, tā pieder Wilderam.
Diža prestiža atšķirtība starp WBA WBO IBF WBC nav. Vienīgi WBC ir pamatīgi sadragājis savu reputāciju biezi neievērojot sportisko principu, laujot izveleties neadekvātus pretiniekus titula cinam u.t.tt

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 12:57, pirms 4 gadiem
ervins_rudzitis_3609190 rakstīja: Nu intriga pamatīga!
Tā intriga ir reāla vai tikai masu mediju un boksa mafijas uzpūsta?

Mani mulsina, ka uz Džošua dod koeficientu ap 1,40...

     [+] [-]

, 2019-12-07 12:58, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Lenokss Luiss vs Hasims Rahmans 2. Pelmenis nav gatavs, bet Džošua ir labā formā un motivēts.
nu nu,tauta runa ka Ruiz varetu iznicinat Dzosua karjeru,jo esot laba forma,sticka buus laba

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 12:59, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tā intriga ir reāla vai tikai masu mediju un boksa mafijas uzpūsta?

Mani mulsina, ka uz Džošua dod koeficientu ap 1,40...
Dzosua ir tikai viens zaudejums, un tas pats neparliecinoshs

     [+] [-]

, 2019-12-07 13:03, pirms 4 gadiem
ozs113 rakstīja: nu nu,tauta runa ka Ruiz varetu iznicinat Dzosua karjeru,jo esot laba forma,sticka buus laba
Ja Džošua nograbēs, tad visādi varēu būt. Lai gan karjeru varētu arī tad turpināt. Nemaz nebrīnītos, ka varētu vinnēt to pašu Vailderu, kurš nemaz tika labi neboksē, tikai ir ar spēcīgu sitienu.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 13:08, pirms 4 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Ja Džošua nograbēs, tad visādi varēu būt. Lai gan karjeru varētu arī tad turpināt. Nemaz nebrīnītos, ka varētu vinnēt to pašu Vailderu, kurš nemaz tika labi neboksē, tikai ir ar spēcīgu sitienu.
Ar Vailderu jebkuram būs 50/50 max, tomēr baigais risks ka tas viens sitiens izies cauri, tapēc visi pret viņu tramīgi (Izņemot veco kubieti)

     [+] [-]

, 2019-12-07 13:11, pirms 4 gadiem
Būs KO vai TKO. Bet kuram?

  -2 [+] [-]

, 2019-12-07 13:13, pirms 4 gadiem
henrijz rakstīja: Būs KO vai TKO. Bet kuram?
domaju ka bus pec punktiem

  -2 [+] [-]

, 2019-12-07 13:37, pirms 4 gadiem
"lai neizjuktu Ņujorkas "Madison Square Garden" arēnā ieplānotā cīņa"

Nu bet ieplānotā cīņa tak izjuka

Tāpēc jau nāca Ruiss, kurš ar ļoti strīdīgu lēmumu zaudēja Parkeram, nevis "atkāpās no boksa elites". Cīņa ar Parkeru notika 2016. gadā, nevis pirms cīņas ar Dzošua. Un vai tad Ruizs nav boksa elitē pašlaik? Absolūtais čempions smagajā svarā kā nekā. Eliņš laikam spēcīgi dauza galvu pret sienu, un tikai tad ķeras pie šedevra sacerēšanas

Ruizs nevis PIEDĀVĀS revanšu britam, bet sen jau ir piekritis tam. Cīņa tak sen jau ir apstiprināta.

Un jā, cīņa ir par trijām galvenajām jostām un mazāksvarīgo IBO

     [+] [-]

, 2019-12-07 13:41, pirms 4 gadiem
ninzulis rakstīja: Dzosua ir tikai viens zaudejums, un tas pats neparliecinoshs
Tu pārprati. Manuprāt, uz Džošua bija jābūt ne vairāk par 1,15-1,20 vai pat vēl mazāk. Izskatās, ka bukmeikeri vilina likt uz Džošua. Un vēl tās spēlītes, ka Ruizs ir uzbarojies, varbūt nav normāli trenējies u.tml. Bet OK, neesmu tik liels boksa speciālists.

     [+] [-]

, 2019-12-07 13:54, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tu pārprati. Manuprāt, uz Džošua bija jābūt ne vairāk par 1,15-1,20 vai pat vēl mazāk. Izskatās, ka bukmeikeri vilina likt uz Džošua. Un vēl tās spēlītes, ka Ruizs ir uzbarojies, varbūt nav normāli trenējies u.tml. Bet OK, neesmu tik liels boksa speciālists.
Es atkal uzskatu, ka uz AJ bija jābūt vismaz 1.7-1.8
Vai tu godīgi vari teikt, ka droši liktu savu naudu uz AJ šonakt?

     [+] [-]

, 2019-12-07 13:58, pirms 4 gadiem
Par meksikanu cinitaju. Sis zaudejums Joshua butu laba nagla vina boksa karjierai...ughh tas butu saldi lai calis turpina but IG modelis lai boksu atstaj citu zina.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 14:01, pirms 4 gadiem
Gūža rakstīja: Es atkal uzskatu, ka uz AJ bija jābūt vismaz 1.7-1.8
Vai tu godīgi vari teikt, ka droši liktu savu naudu uz AJ šonakt?
Tad jau Tev ir liela vērtība uz Ruizu. Izmanto!

Nē, nelikšu, jo kaut kas tajā visā liekas aizdomīgi...

  +4 [+] [-]

, 2019-12-07 14:48, pirms 4 gadiem
Absolūtais biznesa projekts. Gan pirmā cīņa, gan domāju arī šī tāda pati būs. Bokss vispār iet uz leju. Nekāda prestiža vairs nav.

     [+] [-]

, 2019-12-07 15:06, pirms 4 gadiem
Džošuā kokam jāsaliek meksikāņu tusnis..

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 15:28, pirms 4 gadiem
Lab, lai kā gribētos, lai meksikāņu resnis uzvar, bet nu manuprāt, te būs nokauts līdz 10, max 11 raundam.
AJ, gluži vienkārši, otrreiz vairs nedrīkst zaudēt, tad točna viņš nevienam nebūs vajadzīgs.

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 16:37, pirms 4 gadiem
Varbūt kāds var padalīties ar kādu strīmu, kurā cīņu varēs noskatīties?

     [+] [-]

, 2019-12-07 16:41, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Lab, lai kā gribētos, lai meksikāņu resnis uzvar, bet nu manuprāt, te būs nokauts līdz 10, max 11 raundam.
AJ, gluži vienkārši, otrreiz vairs nedrīkst zaudēt, tad točna viņš nevienam nebūs vajadzīgs.
Un ja nu šis bija ieplānots jau pirms pirmās cīņas...?
Ruiza uzvara būtu vienīgais pierādījums, ka tas viss tomēr nav vienmēr tikai teātris...

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 16:55, pirms 4 gadiem
henrijz rakstīja: Un ja nu šis bija ieplānots jau pirms pirmās cīņas...?
Ruiza uzvara būtu vienīgais pierādījums, ka tas viss tomēr nav vienmēr tikai teātris...
Var jau domāt par kaut kādiem scenārijiem, bet tad bokserim ir jābūt izcili stulbam lai speciāli kādam zaudētu. Es nezinu vai tas ir tās naudas vērts.
Un kas vēl - šis īsti nevar būt teātris, jo sākotnēji AJ vajadzēja boksēt ar Milleru un tikai vēlāk Ruizu ielika viņa vietā.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-07 17:21, pirms 4 gadiem
henrijz rakstīja: Un ja nu šis bija ieplānots jau pirms pirmās cīņas...?
Ruiza uzvara būtu vienīgais pierādījums, ka tas viss tomēr nav vienmēr tikai teātris...
Manuprāt, pierādījums tam, ka tas nav teātris, būtu Džošua uzvara ar nokautu pirmajos trīs raundos.

     [+] [-]

, 2019-12-07 17:30, pirms 4 gadiem
Varianti ir 2 - Ruizs ar KO vai AJ un punkti. Drīzāk ticu ko.
Iesakiet kādu jēdzīgu toto kantori vislabāk ar apdrošinātu 1. likmi vai kko tādu. Gribas pirmoreiz paniekoties

     [+] [-]

, 2019-12-07 17:41, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Manuprāt, pierādījums tam, ka tas nav teātris, būtu Džošua uzvara ar nokautu pirmajos trīs raundos.
Jocīgs esi,viņam 100000% no trenera būs dots uzstādījums strādāt TIKAI ar džebu no tālās distances,kurā Ruizs netiek klāt. Lasiet tak intervijas,pats stāsta ka jāboksē ar prātu utaml
Pirmajos 3 viņš var tikai zaudēt

     [+] [-]

, 2019-12-07 18:06, pirms 4 gadiem
kas pie velna ir TV3 Sport 2 kanāls????

     [+] [-]

, 2019-12-07 18:12, pirms 4 gadiem
Ir tāds pa 9,99 mēnesī

     [+] [-]

, 2019-12-07 18:24, pirms 4 gadiem
gircc rakstīja: Absolūtais biznesa projekts. Gan pirmā cīņa, gan domāju arī šī tāda pati būs. Bokss vispār iet uz leju. Nekāda prestiža vairs nav.
Nu bet protams, ka gan bokseri, gan visi kas tur savu darbu iegulda, aizdomājas par materiālo pusi

  +1 [+] [-]

, 2019-12-07 18:28, pirms 4 gadiem
var kaads luudzu nomest te online linku

     [+] [-]

, 2019-12-07 18:38, pirms 4 gadiem
Ja varbūt kads zin kādu linku kur šo cīņu vares online skatīties ?

     [+] [-]

, 2019-12-07 19:01, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Var jau domāt par kaut kādiem scenārijiem, bet tad bokserim ir jābūt izcili stulbam lai speciāli kādam zaudētu. Es nezinu vai tas ir tās naudas vērts.
Un kas vēl - šis īsti nevar būt teātris, jo sākotnēji AJ vajadzēja boksēt ar Milleru un tikai vēlāk Ruizu ielika viņa vietā.
Hearn sēž ar grāmatvedi un domā kā sarīkot nevis 10 millionu cīņu, bet 100+ mil... vajag stāstu. Vajag sensāciju un drāmu! Te nu arī esam...
Manuprāt viens no labākajiem teātriem bija bellew v hayemaker... un kur un kas to visu organizēja..?

     [+] [-]

, 2019-12-07 19:05, pirms 4 gadiem
henrijz rakstīja: Hearn sēž ar grāmatvedi un domā kā sarīkot nevis 10 millionu cīņu, bet 100+ mil... vajag stāstu. Vajag sensāciju un drāmu! Te nu arī esam...
Manuprāt viens no labākajiem teātriem bija bellew v hayemaker... un kur un kas to visu organizēja..?
Ok, skatamies cīņu un pēc tam izdaram secinājumus.
Domāju, nebūs grūti izspriest vai tas bija teātris.

     [+] [-]

, 2019-12-07 19:10, pirms 4 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Ok, skatamies cīņu un pēc tam izdaram secinājumus.
Domāju, nebūs grūti izspriest vai tas bija teātris.
Jepp 🙂 lai vai kas, būs interesanti!👍

     [+] [-]

, 2019-12-07 19:14, pirms 4 gadiem
Pagaidām rāda te blob:http://freestreams-live1.com/bcf43abd-15cb-4d66-b998-e0ce07dedb1f
1 2 3 81 komentārs